Dali vas muchi ako vam ulje nije bilo nevino prije obroka

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Tesssa

#76 Re: Da li vas muchi ako vam ulje nije bilo nevino prije obroka

Post by Tesssa »

ako kazete slabo se koristi maslinovo ulje, pa nijedno se nije moglo poredit s njim, ja bi radije extra virgin :oops: sto se slabo gdje koristi pa se zajedno treniralo i kuhalo s njim, nego neko sto je jeftino ihaha

i ta jeftina ulja i ona su nekad bila nekoristena i slabo se upotrebljavala mozda u pocetku, ali se se uspjela naci u siroj primjeni, ali ja hocu da se moje ulje koristi samo od strane mene, a ne neko drugi da mi kuha s njim, ako vas ne boli to, dobro, svako ima svoje misljenje postujem,

Upravo sam danas gledala Jamie-ja Olivera ( :lol: :lol: :lol: ), jaoooooooooo , totalno me isamarala emisija, nikad se vise nisam nasla u jednoj situaciji kao u toj ko u femisiji, jao jao, predobra emisija, nisam treptala kad sam gledala
pitt

#77 Re: Dali vas muchi ako vam ulje nije bilo nevino prije obroka

Post by pitt »

dacina_curica wrote:
pitt wrote:nego za ljubitelje ulja....da li ga sipate drito iz flashe ili koristite neke dispensere.......ili pumpe gluho bilo :D :D :D
ugursuze jedan :x :x :x kako te nije sramota prosipati svoju cafirsku politiku na temi u kojoj se govori iskljucivo :oops: o cistoci duha :oops: :bih: i friskoci maslina :x .....te pumpe i pumpice prodaji dijasporasima :x :x :lol: :bih:
pa samo pitam :D Cuo sam negdje da neke kuharice najvise vole da uzmu masline u shaku i blagu stiscu dok ulje ne procuri :D :D :D :D
mrs. zurbrigen

#78 Re: Dali vas muchi ako vam ulje nije bilo nevino prije obroka

Post by mrs. zurbrigen »

jest da ovo nije ulje, ali me uvijek iznenadjuje nevjernost prehrambenih namjernica...
:D
Image
Saian

#79 Re: Dali vas muchi ako vam ulje nije bilo nevino prije obroka

Post by Saian »

nego zasto ja nevolim kad ulje nije nevino, ja gledam to ovako, meni moje ulje je moj ponos,i ko udari na moj ponos onda to mrzim, ali da mi neko slijeva moje buduce preferirano ulje prije mene,pa onda nemam ponosa ako ja to prelazim preko toga tek tako :-? , ako je moje ulje nevino i odlucilo samo sa mnom da ima sos, eh takvo ulje je moj ponos, kad znam da sam mu jedini eh takvo ulje zasluzuje moju ogromnu ljubav, da ga zadovoljim na sve moguce nacine. znaci nevino ulje ima veliku vrijednost kod mene ali ona koja su izgubila to nema tu vrijednost.

a te price prvi put sos bezvze, ma mozete vi macku o repu zavezati, pa sta prva brachka (tamo su masline najbolje :D :D :D)
noc znam da ce biti tesko i meni i njemu, prvi put ako je nevino, a poslije kad se ispraksamo, ma to ce biti ludilo :D na sedmom nebu svaku noc

@ mrs Z.
svaka cast momcino za komentar, ako moze jos neko ovakih komentara, dobro bi bilo

:D :D :D :D
pitt

#80 Re: Dali vas muchi ako vam ulje nije bilo nevino prije obroka

Post by pitt »

zao mi sto nema onog momchine..... :lol: :lol: :lol:
moguce je

#81 Re: Dali vas muchi ako vam ulje nije bilo nevino prije obroka

Post by moguce je »

Nikad ulju ne bih oprostio da mi dodje vec koristeno osim u ascinici kod Mevle :mrgreen:
dacina_curica

#82 Re: Dali vas muchi ako vam ulje nije bilo nevino prije obroka

Post by dacina_curica »

Saian wrote:
KAKO BI SE VI OSJECALI DA SE OMRSITE SA ULJEM KOJe VOLIS I SVE JE OK, ALI JEDNOG DANA CUJES OD RAJE U GRADU KAKO JE ONO IMALO SOS SA RAZNIM MOMCIMA, CAK I SAZNAS DA JE POLILO TOM I TOM PO IMENU I ZNAS KOJE SU TO OSOBE, I SRETAS IH PO GRADU NEKAD. ILI SAZNAS DA SU DVOJICA BILA NAD NJIM ODJEDNOM... :sad:

HAJDE SAD MALO RAZMISLITE I KAKO BI SE OSJECALI, DALI BI MOGLI ICI PO GRADU SA TAKVIM ULJEM, A DA VAS STID NE BUDE :? , JA ZNAM DA BI EXPLODIRAO KO ATOMSKA BOMBA O MUKE , JA MISLIM DA BI SIGURNO DOSLO DO RASKIDA OBROKA, PA MAKAR NIKAD NE JEO VISE
E moj Lepi Saio :-) ......Poslusaj iskusnu teta dacinu, i odsad se samo ovako ophodi :oops: .....Ova metoda ce te postediti stotina budnih noci i ne d'o nam Bog cupanja lepe kose u trenutcima iznemoglosti :-? :roll: :-? :shock: (fali mi smajo sa dignutom obrvom :sad: )...Znaci:

nabavi sebi jednu mladu, frisku, NEOTVORENU flasu extra-virgin-A i ne pokazuj je nikom (uslikaj njenu sjenu samo da ne bude da si slag'o) i ni u kom slucaju je ne dovodi blizu svojih jarana da ne bi jadnica dosla u iskusenje (znas kakve su mlade flase, padaju na svaku foru :oops: :sad: ).....Naravno kad si sa jaranima u kafEU onako kroz pricu ubaci sledecu recenicu "Eh' sto je moja maslinka sinoc salatu zacinila" 8-) :dance: :oops: .......

naravno u tvom odsustvu cuvaj je od poroka u ovome:
Image

metoda provjerena........... :oops: :thumbup: :bih:
Saian

#83 Re: Dali vas muchi ako vam ulje nije bilo nevino prije obroka

Post by Saian »

;moj argement je to, sto je cuvalo svoju nevinost za svog buduceg konzumenta, i to mene jakoooooooo puno znaci, znaci da sam ja nesto vrijedan , i kad znam da sam mu prvi odmah mi se automatski radja velika glad prema tom ulju, ja sam takav a sigurno ima dosta momaka sto ovako razmisljaju samo sto ne pricaju o tome, ja sam pricao sa vecinom svojih prijatelja, nekima nije bitno jeli nevino ili ne, a nekima itekako. to su ovi malo jachi GUR-MAN-i :D :D :D :D
Tesssa

#84 Re: Dali vas muchi ako vam ulje nije bilo nevino prije obroka

Post by Tesssa »

ma ja sve mislim Sai da ti ovdje nas zezas :? :D
dacina_curica

#85 Re: Dali vas muchi ako vam ulje nije bilo nevino prije obroka

Post by dacina_curica »

Tesssa wrote:ma ja sve mislim Sai da ti ovdje nas zezas :? :D
i men' se cini :x :D
Saian

#86 Re: Dali vas muchi ako vam ulje nije bilo nevino prije obroka

Post by Saian »

cuj to, ma nemoj , sta mi rece i osta ziva :D :D
Tesssa

#87 Re: Dali vas muchi ako vam ulje nije bilo nevino prije obroka

Post by Tesssa »

:lol: :lol: :lol: :lol:

pa jesi li dosao do nekog konkretnog zakljucka? :? :D
lady midnight

#88 Re: Dali vas muchi ako vam ulje nije bilo nevino prije obroka

Post by lady midnight »

off topic :D :D

sai,
danas si napunio chetiri godine na forumu :D :D :D
koji bi poklon za ovaj jubilej bio prikladniji od iskonske nevinosti netaknute masline :D :D :D

Image
Saian

#89 Re: Dali vas muchi ako vam ulje nije bilo nevino prije obroka

Post by Saian »

ja trazim ono sto ce da trenira sa mnom, samo je vazno da se ne misli samo na sebe pri sosu a ostalo ce sve doci na svoje, ja saznam sta ono voli i to radim, ono sazna sta ja voli i ono to radi pri sosu, i sve ovce na broju, znaci slast je u tome kad znas da je netaknuto :D :D :D :D
dacina_curica

#90 Re: Dali vas muchi ako vam ulje nije bilo nevino prije obroka

Post by dacina_curica »

Happy :!: Sai :D

lady_m jesu li ovo 100% netaknute maslinKice?...sama si ih ubrala (sa rukavicama naravno)? (gdje onaj skepticni smajli) :D
Tesssa

#91 Re: Dali vas muchi ako vam ulje nije bilo nevino prije obroka

Post by Tesssa »

ooooo, cestitam sai! :D Sretno ti bilo, pa da jednom skupa zapjevamo :D

Maslina je neobrana

Eto već je lito dana, i skoro će zima
Prigiba se zemlji grana, a dice još nima
Zaplakali škoji bili i sunce već blidi
Makina ka vitar cvili, a suza se cidi

Za navik je pape zaspa
Samo želja još je budna
Budit ću ih prije zore
Željo moja uzaludna

Maslina je neobrana
Nima koga da je bere
Prigiba se teška grana
Slomit će se od nevere

:D :D :D

Saian

#92 Re: Dali vas muchi ako vam ulje nije bilo nevino prije obroka

Post by Saian »

e hvala lejdi, eki fakat 4 godine :shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: sad skontah, jesam zabrazdio braaaaaaale :-) :D

ma sta trazim, da je podatno, fino da mi se svidja, da ne soli i da je nevino, i to je to
:D :D :D :D
pitt

#93 Re: Dali vas muchi ako vam ulje nije bilo nevino prije obroka

Post by pitt »

oooo estitam bebano :D nek je sa srecom i mnogo nevinog ulja na tebi zagorilo :D :D :D
Samo pazi.....ne daj da ti bosonoge po maslinama skacu.....ubiju okus :D :D :D
irfan2

#94 Re: Dali vas muchi ako vam ulje nije bilo nevino prije obroka

Post by irfan2 »

ajme sajo :D ..
jesul krenule sijede :D :D
Saian

#95 Re: Dali vas muchi ako vam ulje nije bilo nevino prije obroka

Post by Saian »

:D bice spasavaj te se narode, kako ko zna i umije, ovaj sve zivo sto se mice pososa :D hahahahha

@ Irfo kod mene se zovu blijede :D
shin

#96 Re: Dali vas muchi ako vam ulje nije bilo nevino prije obroka

Post by shin »

Mene muci kada mi je karta probusena prije ulaska u trolu.
mojgrad

#97 Re: Dali vas muchi ako vam ulje nije bilo nevino prije obroka

Post by mojgrad »

Pa ja mislim da ne bi trebao svoj ponos vezati sa tim da li je ulje nevino ili nije. Kakve to veze ima sa tobom i tvojim ponosom? Nije valjda da ti drugi odredjuju kako se ti osjecas kao covjek. Smijesno. Ako ti se ne dopada to sto nije nevina onda je fino ostavi i reci joj razlog. Mislim da ima pravo da to zna. Pa nek cura nadje nekog kome nece smetati to sto nije a ti to trazis. U svakom slucaju si naletio na osobu koja ti ne moze povecati tvoj ionako vec prepotentan ego
maccarona

#98 Re: Dali vas muchi ako vam ulje nije bilo nevino prije obroka

Post by maccarona »

joj sajo sajo :lol: :lol: :lol: :D :D :D

nevino ili ne...ja veci problem vidim u varanju....zamisli da dodje neko zgodno sezamvo ulje :? :( :( :( :(
mamica papucarka

#99 Re: Dali vas muchi ako vam ulje nije bilo nevino prije obroka

Post by mamica papucarka »

zagorio Sajo, ko ona tepsija u buregdzinici :oops: :mrgreen:
maccarona

#100 Re: Dali vas muchi ako vam ulje nije bilo nevino prije obroka

Post by maccarona »

ma kakav zagorio :D zahebant je to :D zna da je u prednosti :D to ga zadovoljava :lol: :D :D :D :D
Post Reply