Dali se isplati živjeti u BiH ?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

xx

#1 Dali se isplati živjeti u BiH ?

Post by xx »

Dali se isplati živjeti u BiH ?

Moje je mišljenje da ne ali jebiga kada se ne ispali 92 sve kontam kako ču sada jer nas sada pogotovo niko ne želi ni vidjeti,a mislim da će mo doći u situaciju kada će nam Hrvatska i SCG biti EU ako već sada to nisu e jebi ga
rumenko

Post by rumenko »

bez depresije momcino....glavu gore i u nove radne pobjede....
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Pa yebemte nestrpljiva, šta ho'š? Pa ne more preko noći ništa! Malo smo stali na noge za ovih 15 godina, i sad će krenut al praaaaavo...

Ne'š vjerovati 'vamo će dolaziti Švicarci da potežu štele ne bi li dobili pos'o.

Samo treba strpljenja.

:D
Lojo_Hasanovic

Post by Lojo_Hasanovic »

Kako da ne, jos kad imas love... :D
rajvosa

#5 Re: Dali se isplati živjeti u BiH ?

Post by rajvosa »

xx wrote:Dali se isplati živjeti u BiH ?

Moje je mišljenje da ne ali jebiga kada se ne ispali 92 sve kontam kako ču sada jer nas sada pogotovo niko ne želi ni vidjeti,a mislim da će mo doći u situaciju kada će nam Hrvatska i SCG biti EU ako već sada to nisu e jebi ga
malo manje X- ova i Y -a :shock: :shock:
Lojo_Hasanovic

Post by Lojo_Hasanovic »

Kazu saburom je dzennet prekriven! :roll: :-)
rumenko

Post by rumenko »

jes,jes ovo za Svicarce je tacno...vec se raspituju koji su uslovi da dobiju BiH drzavljanstvo....srecom procedura koju je nasa vlada dovela do savrsenstva je jasna tako da su im sanse male....da bi dosli u obzir za BiH pasos oni moraju u ....u fosnu debljine deset cenata zakucati ekser peticu....glavom...
digger

Post by digger »

rumenko wrote:jes,jes ovo za Svicarce je tacno...vec se raspituju koji su uslovi da dobiju BiH drzavljanstvo....srecom procedura koju je nasa vlada dovela do savrsenstva je jasna tako da su im sanse male....da bi dosli u obzir za BiH pasos oni moraju u ....u fosnu debljine deset cenata zakucati ekser peticu....glavom...
Znam da se salis, ali sto ce kome "strancu" kao meni BH pasos? Danas je svijet otvoren i mozes zivjeti gdje hoces ukoliko ne trazis posao lokalno. A hvala meni, meni je moja penzija najdraza a rada dosta.

Pitanje je da li se vratiti ili ne? Kako si stariji, prioriteti se mijenjaju kao sto je medicinska njega. Licna sigurnost. Manje buke. I slicno.

Zivim u zemlji reda i poretka. Da li bi mogao da se uklopim u danasnjicu?

Tubi ili ne tubi, jah pitanja.
claybrain

#9 Re: Dali se isplati živjeti u BiH ?

Post by claybrain »

xx wrote:Dali se isplati živjeti u BiH ?

kako kome.

glupo je postavljati pitanja opsteg karaktera kada su odgovori jako subjektivne prirode.
rumenko

Post by rumenko »

steta je samo sto nije sve isti jezik u EU....mozes zivjeti gdje hoces ali je ipak malo zajebano raditi u jednoj zemlji pa preci u drugu....osim ako ne govoris esperanto....hgh...
digger

Post by digger »

rumenko wrote:steta je samo sto nije sve isti jezik u EU....mozes zivjeti gdje hoces ali je ipak malo zajebano raditi u jednoj zemlji pa preci u drugu....osim ako ne govoris esperanto....hgh...
Esperanto? Nikad cuo. :D
Fair Life

Post by Fair Life »

rumenko wrote:steta je samo sto nije sve isti jezik u EU....mozes zivjeti gdje hoces ali je ipak malo zajebano raditi u jednoj zemlji pa preci u drugu....osim ako ne govoris esperanto....hgh...
Danas je esperanto samo davno ispricana bajka.
Uostalom... i esperanto se mora nauciti... bas kao i engleski ili neki drugi jezik.
Fair Life

Post by Fair Life »

...
Last edited by Fair Life on 12/05/2005 22:35, edited 1 time in total.
rei

Post by rei »

digger wrote:
Esperanto? Nikad cuo. :D

je'l stvarno nisi nikad cuo :shock:
aris_angelis

Post by aris_angelis »

Ma jebiga ima isplativijih mjesta :D za zivot sto jest jest,ali zato bolje klope (cevapcici,burek...)nema nigdje bolje neg u Bosni 8) :-D
Fair Life

Post by Fair Life »

aris_angelis wrote:Ma jebiga ima isplativijih mjesta :D za zivot sto jest jest,ali zato bolje klope (cevapcici,burek...) nema nigdje bolje neg u Bosni 8) :-D
Imas li sta drugo navesti kao primjer kvalitete zivljenja??

Bureka i chevapa svugdje u svijetu... u lepinji, naravno.
aris_angelis

Post by aris_angelis »

Fair Life wrote:
aris_angelis wrote:Ma jebiga ima isplativijih mjesta :D za zivot sto jest jest,ali zato bolje klope (cevapcici,burek...) nema nigdje bolje neg u Bosni 8) :-D
Imas li sta drugo navesti kao primjer kvalitete zivljenja??

Bureka i chevapa svugdje u svijetu... u lepinji, naravno.
Samo sto nemaju smek,ma vani ni cvijece ne mirise ko u Bih.
St.Germain

Post by St.Germain »

Fair Life wrote: Bureka i chevapa svugdje u svijetu... u lepinji, naravno.
jest ako ih sam napravis :roll:

za vikend pravim burek 8)
ali fakat umirem za cevapima iz limenke. Jedem SVE i SVASTA, nisam izbirljiv, al cevapi i burek su ipak cevapi i burek 8)
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Pa danas je English univerzalni jezik. Jednostavno je najvažniji na planeti pa tako i u EU. Šta će ti Esperanto?
winetou

Post by winetou »

Džaba ti i engleski. U Evropi moraš znati jezik države u kojoj živiš i radiš.
Istina ako si baš neki stručnjak...
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

To je onda 19 jezika(bez Engleskog).
rumenko

Post by rumenko »

ovo sto winetou kaze je tacno 100%....ja da bi radio pos'o koji radim moram odlicno poznavati jezik zemlje u kojoj radim....jest' trziste rada u EU slobodno i mozes zivjeti gdje hoces...ali moras sam obezbijediti ekonomske uslove i naravno moci bez problema komunicirati....ja bi najradije malo Francuska..malo Engleska...malo svabija ....ako to uspijes sa nekim poslom sa kojim si zadovoljan onda si fakat majstor...ovo a esperanto sam se zayebav'o kralju dragi....
Fair Life

Post by Fair Life »

St.Germain wrote:

ali fakat umirem za cevapima iz limenke. Jedem SVE i SVASTA, nisam izbirljiv, al cevapi i burek su ipak cevapi i burek 8)
Pravi... kupljeni u burekdzinici i cevapcinici. Kod mene ih ima u izobilju... istina treba se provozati desetak kilometara.

Ako zapucas ovamo potrudicu se da te uvjerim da sam u pravu.
Zadig

Post by Zadig »

Fair Life wrote:
St.Germain wrote:

Pravi... kupljeni u burekdzinici i cevapcinici. Kod mene ih ima u izobilju... istina treba se provozati desetak kilometara.

Ako zapucas ovamo potrudicu se da te uvjerim da sam u pravu.
ja sam vas dvojicu dugo mijesao jedno vrijeme
:D
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

rumenko wrote:ovo sto winetou kaze je tacno 100%....ja da bi radio pos'o koji radim moram odlicno poznavati jezik zemlje u kojoj radim....jest' trziste rada u EU slobodno i mozes zivjeti gdje hoces...ali moras sam obezbijediti ekonomske uslove i naravno moci bez problema komunicirati....ja bi najradije malo Francuska..malo Engleska...malo svabija ....ako to uspijes sa nekim poslom sa kojim si zadovoljan onda si fakat majstor...ovo a esperanto sam se zayebav'o kralju dragi....
Onda nakon svih obaveza ponovo ću početi s učenjem Španskog. Ipak je lakši od Njemačkog a i zvuči ljepše. Mogao bih i Italijanski iako mi je za sada sasvim dovoljan English.
Post Reply