Daleko od toplih domova i sigurnosti..ili Zekijine mačke

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Phia

#1 Daleko od toplih domova i sigurnosti..ili Zekijine mačke

Post by Phia »

Ove dvije mačke stare su oko jedne do dvije godine (bijela je mama a šarena kćerka) i cijeli svoj život provele su u procjepu između dvije zgrade širine ljudskog dlana.Tu i rađaju svoje mačiće koji brzo nakon toga umiru jer je nemoguće da nešto tako malo i osjetljivo opstane u ovoj rupi..Pored pasaža kroz koji je nemoguće proći a da čovjek ne padne u nesvijest od smrada ljudskog urina, izmeta i smetlja. Jedina njihova svijetla tačka je gospođa Zekija koja ne želi da ih ostavi same i stoga svaki dan dođe tu i hrani ih..i pazi koliko može.Da bi zauzvrat dobila prezir malograđana kojima ne smeta ni smetlja ispod njihovih prozora (koje oni sami bacaju) niti smrad ljudskog urina i izmeta ispred njihovih ulaza.Ali im smeta Zekija koja samo nahrani mačke i učini to što brže da ne bi razljutila primitivce koji će se osvetiti na jadnim mačkama..Ali ipak ona živi za spoznaju da mačke taj dan nisu ostale gladne..jer zna da one nju trebaju..

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Ako postoji neko ko bi se smilovao na ove jadne životinje..da im podari ono što nikad nisu imale - dom molim neka se javi na Zekijin broj 033 643 099 ili Aldinov 061 819 335

Zekija isto tako u svom stanu pored svojih mačaka, od kojih je jednu othranila kao mače flašicom nakon što je ostalo bez majke, privremeno pruža dom i jednom mačku koji ima jako tešku sudbinu..Naime on je nekad imao dom dok je bio mlad i zdrav međutim pošto je izlazio napolje desilo se da ga je jednom auto udarilo i od toga je zadobio povrede vilice.Nažalost njegovi ljudi ga nisu odveli veterinaru tako je ta vilica prerasla i sad malo čudo izgleda ali na svu sreću još može jesti (iako ne krekere koji mu zadaju teškoće :( ).I tako su ga nakon toga počeli zapostavljati jer im više nije bio tako lijep i bio je bolestan..sve je više bio vani i postao je prljav..njegovo predivno sivo krzno se zaprljalo i bilo je svo crno..dobio je buhe i krpelje..jednog dana mu više nisu dali u kuću jer im se gadio..Tako je jadničak lutao oko njihove kuće dok Zekija nije saznala šta mu se desilo i potražila ga..sva sreća pa ona postoji..Uzela ga je u svoj stan, okupala, išao je kod veterinara i dobio je neku terapiju.Sad je dobro.Malo se i udebljao.On traži dom..nekoga ko će ga voljeti uprkos tome što je star i što je imao slomljenu vilicu.Tako je umiljat i prava je maza.Voljela bi kad bi se pojavio neko da ga želi uzeti ..to bi mi dalo nadu da ovdje u ovoj Bosni postoje ljudi kojima nije možda jedini domet pomoći finansijski (da ne pričam o onima koji uopće ne žele pomoći)..koji žele da nekome daju nešto više..da nekome ko nije "savršen" daju svoju pažnju i brigu i topli dom..ipak maci ne treba mnogo..samo hrana i miran kutak.Posebno ovom starijem mačoru koji bi se po cijeli dan samo izležavao i katkad došao po svoju dozu nježnosti..
Ako se neko možda pojavi da bi ga uzeo sebi isto može nazvati na Zekijin broj 033 643 099 ili Aldinov 061 819 335

Image
Image
Image

U nastavku još tužnih priča..
Last edited by Phia on 24/05/2009 09:33, edited 2 times in total.
eglantina

#2 Re: Daleko od toplih domova i sigurnosti..ili Zekijine mačke

Post by eglantina »

Gospođa Zekija je jedna divna zena kojoj trebamo pomoci,podrzati njen nadljudski trud..
iako ona ne zeli govoriti o tome, nedavno je dozivjela mozdani udar i izasla iz bolnice ranijen, nakon tri dana!!!! da bi se mogla nastaviti boriti za ove mace!! zapitajmo se koliko od nas bi to uradilo!?
Molim sviju vas koji razmisljate da pruzite dom jednoj maci da to upravo bude jedna od maca teta Zekije!

Hvala vam puno!
Phia

#3 Re: Daleko od toplih domova i sigurnosti..ili Zekijine mačke

Post by Phia »

Sljedeća priča je o macama koje su za dlaku preživjele da ih jedna zla žena otruje.To su dvije prelijepe umiljate mace.Ja mislim da je jedna ili obje kastrirane.One se najviše zadržavaju u dvorištu jedne privatne kuće.Ti ljudi ih ne žele niti hrane ali eto ne smeta im što ih Zekija hrani.Njihova komšinica koja mrzi mačke je nešto ranije toliko šizila u svojoj zlobi da je mačkama bacila meso sa otrovom u dvorište ali na svu sreću taj komšija iako nije neki ljubitelj životinja vidio je to i bilo mu je žao maca pa je tu hranu sklonio i vodom očistio to mjesto gdje je ona bila. Sad je ta žena valjda otputovala negdje u inostranstvo i dođe svakog ljeta u tu kuću.zato su ove mace u velikoj opasnosti da opet ne učini nešto slično.Ko zna hoće li opet imati sreću da neko otkrije na vrijeme njenu zlobnu zamku.Zato molim sve dobre ljude koji žele macu - evo prilike - ove mace su izuzetno umiljate i prelijepe su.Imaju krzno kao paperje i zaslužile su da ih neko voli (mada ih i Zekija voli ali ona jednostavno nema moć da im svima pomogne kako bi željela..).Ako je neko zainteresovan može nazvati na Zekijin broj 033 643 099 ili Aldinov 061 819 335

Image
Image
Image
Image
miroslav76

#4 Re: Daleko od toplih domova i sigurnosti..ili Zekijine mačke

Post by miroslav76 »

OVAKVIH TUZNIH PRICA I DOGADJAJA JE SVAKI DAN SVE VISE I VISE.Ovo nije grad,ovo je Djungla najveca na svijetu,puna primitivaca do bola.Svaki dan i ja dozivljam neprijatnosti i borim se sa idiotima koji nisu zasluzili da hodaju po ovoj zemlji.PITAM SE DALI SMETA IKOME SMRAD GOVANA I URINA*sarajlija* KOJI NA SVAKOM COSKU SERU I ZAPISAVAJU FASADE ZGRADA,STO DJRECA DIVLJAKA POLOMISE SVE PO PARKOVIMA,STO PIJANE I NADROGIRANE NEZNALICE PORUSISE SVE STO SE MOZE SRUSITI,RAZBITI I RAZVALITI,STO DIVLJACI URLAJU OKO ZGRADA SVE DO PRED ZORU,STO MAHALUSE SA SPRATOVA BACAJU SMECE I USRANE GACE SVOJE.SMETA LI OVO GRADONACELNIKU,PREDSEDNICIMA OPSTINA,KOMUNALNOJ INSPEKCIJI, POLICIJI...POSTOJI LI ZAKON I KAZNA ZA OVU GAMAD KOJI UGROZAVAJU ZIVOTNI PROSTOR I ZIVOTE DRUGIH LJUDI I ZIVOTINJA...SADA CUJEM PUCANJ VANI. IZ SUSJEDNE ZGRADE UBICA PUCA IZ *pticare* NA GOLUBOVE/ vjerovatno se zeli prisjetiti kako je u ratu sa prozopra gadjo snajperom/...UBIJ,PA MAKAR I GOLUBA JADO!!!!!!!! I I TAKVIM UBICAMA I GADOVIMA SMETA GOSPODJA KOJA HRANI MACKE,JER JE ONA ČOVJEK,A ON JE UBICA!!!! ZAO MI JE MNOGO STO OVAKVI LJUDI,A I NASI ZAKONODAVCI I VLASTODRZŠCI NISU I NIKAD NECE MOCI NAUCITI OD ZIVOTINJE STA JE LJUBAV,VJERNOST,POSTOVANJE,ZAHVALNOST,POSLUSNOST,ODANOST...i ZBOG TOGA SU ZAKON O ZASTITI ZIVOTINJA PROTUMACILI NA SVOJ NACIN I KRENULI DA *CISTE* ULICE OD SVOJIH NAJVECIH PRIJATELJA PASA..,DOK CE IM I DALJE *SARAJLIJE*ZAPISAVATI GRAD!!!!
Phia

#5 Re: Daleko od toplih domova i sigurnosti..ili Zekijine mačke

Post by Phia »

Da nažalost ovaj grad je jedno obično veliko leglo primitivizma i divljaštva..
..još jedna priča o Zekijinim macama..ova je meni nekako bila najstrašnija..
Na jednom parkingu neko je ostavio kombi koji su djeca i ljudi Sarajeva rasčerupali i napravili od njega zahod i smetljište.Međutim eto na neki način to je postalo sklonište za nekoliko maca koje nisu imale kud da se skriju.Gospođe Zekija im je tu donosila neke dekice i pravila im mjesto da mogu da spavaju međutim djeca primitivaca su to sve raskopala.Čak su joj i zdjelice u kojima je ostavljala hranu macama razbacali pa jadna žena sad mora hranu da im daje na nekoj dasci.Ono što me pogodilo je priča o jednoj maci koju su ta djeca na tom parkingu uhvatila, ubacila joj petardu u uho i zapalila je..ne smijem ni napisti šta je bilo sa macom..Molim sve one koji mogu da ove mace spase da pomognu jer je situacija alarmantna i ove životinje su svakog trena u opasnosti.Vlast nažalost ne sankcioniše ovu djecu monstrume niti pruža bilo kakvo rješenje.jedino što nam preostaje su dobri ljudi ako ih ima..za pomoć možete kontaktirati ili Zekiju 033 643 099 ili Aldina 061 819 335.

Image
Image
Image
Image
miroslav76

#6 Re: Daleko od toplih domova i sigurnosti..ili Zekijine mačke

Post by miroslav76 »

JA SE ISKRENO NADAM DA CE SE NEKO JAVITI KO BI MOGAO PRIHVATITI NEKU MACU,NAZALOST IMA SVIJETA STO NE KORISTI INTERNET I SAMIM TIM I NE ZNA ZA OVAKVE NESRECE..JA IMAM U SVOJOJ BLIZINI NEKOLIKO ZIVOTINJA O KOJIMA SE BRINEM I STREPIM SVAKI DAN ZA NJIHOV ZIVOT.MOLIM DRAGOG BOGA DA STANE NA PUT ZLOTVORIMA!!!!!MOLICU SE VECERAS ZA SPAS SVIH ZIVOTINJA I ZEKIJA U OVOJ ZEMLJI.
Phia

#7 Re: Daleko od toplih domova i sigurnosti..ili Zekijine mačke

Post by Phia »

Ove mačiće je neko donio u dvorište kod ljudi koji imaju mama-macu sa njenim mačićima i na svu sreću ona im eto dopusti da piju njeno mlijeko.Ovaj mali tigrasti ima oke zatvorene jer su mu se malo inficirale a ovaj crno-bijeli kao što se može vidjeti nema opet nikakve veze s njim kako po izgledu tako i po veličini.Mačići će ostati kod tih ljudi dok malo ne ojačaju pa onda bi i mogli da se udome.Zainteresovani se mogu javiti na Aldinov broj 061 819 335.

Image
Image
Image
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#8 Re: Daleko od toplih domova i sigurnosti..ili Zekijine mačke

Post by anjusha »

Phia wrote:Sljedeća priča je o macama koje su za dlaku preživjele da ih jedna zla žena otruje.To su dvije prelijepe umiljate mace.Ja mislim da je jedna ili obje kastrirane.One se najviše zadržavaju u dvorištu jedne privatne kuće.Ti ljudi ih ne žele niti hrane ali eto ne smeta im što ih Zekija hrani.Njihova komšinica koja mrzi mačke je nešto ranije toliko šizila u svojoj zlobi da je mačkama bacila meso sa otrovom u dvorište ali na svu sreću taj komšija iako nije neki ljubitelj životinja vidio je to i bilo mu je žao maca pa je tu hranu sklonio i vodom očistio to mjesto gdje je ona bila. Sad je ta žena valjda otputovala negdje u inostranstvo i dođe svakog ljeta u tu kuću.zato su ove mace u velikoj opasnosti da opet ne učini nešto slično.Ko zna hoće li opet imati sreću da neko otkrije na vrijeme njenu zlobnu zamku.Zato molim sve dobre ljude koji žele macu - evo prilike - ove mace su izuzetno umiljate i prelijepe su.Imaju krzno kao paperje i zaslužile su da ih neko voli (mada ih i Zekija voli ali ona jednostavno nema moć da im svima pomogne kako bi željela..).Ako je neko zainteresovan može nazvati na Zekijin broj 033 643 099 ili Aldinov 061 819 335

Image
Image
Image
Image

Ovo su sestre moje mace. Teta Zekija ih je redovno hranila vec dugo svaku vece kada je jednu vece otkrila da jedne djevojcice nema. Sutra dan je dosla sa svjetiljkom da je trazi. I nasla je, kako sva krvava, prestravljena, pregladnjela pokusava da se dovuce do hrane koju je teta Zekija ostavila. Teta Zekija ju je polako uzela i odnijela kuci gdje ju je okupala, te odnijela veterinaru. Veterinar je rekao da je sretna sto je ostala ziva, a vjerovatno ne bi da je teta Zekija nije spasila. Njegovala ju je jos mjesec dana, brinula se o njenim ranama, ojacavala je vitaminima i pokusavala da je malo socijalizuje. I onda sam dosla ja po nju. Hvala joj. Curica mi je najveca sreca koju sam mogla imati. Ova sivo-bijela maca na slici jako lici na nju. Bas se vidi da su sestre :D
Phia

#9 Re: Daleko od toplih domova i sigurnosti..ili Zekijine mačke

Post by Phia »

anjusha wrote:Ovo su sestre moje mace. Teta Zekija ih je redovno hranila vec dugo svaku vece kada je jednu vece otkrila da jedne djevojcice nema. Sutra dan je dosla sa svjetiljkom da je trazi. I nasla je, kako sva krvava, prestravljena, pregladnjela pokusava da se dovuce do hrane koju je teta Zekija ostavila. Teta Zekija ju je polako uzela i odnijela kuci gdje ju je okupala, te odnijela veterinaru. Veterinar je rekao da je sretna sto je ostala ziva, a vjerovatno ne bi da je teta Zekija nije spasila. Njegovala ju je jos mjesec dana, brinula se o njenim ranama, ojacavala je vitaminima i pokusavala da je malo socijalizuje. I onda sam dosla ja po nju. Hvala joj. Curica mi je najveca sreca koju sam mogla imati. Ova sivo-bijela maca na slici jako lici na nju. Bas se vidi da su sestre :D
Anjusha mislim da si ti jedna od vrlo rijetkih osoba koje ja poznajem ovdje da su uzele životinju sa ružnom prošlošću i njenim posljedicama.Svaka ti čast i koliko god da nekome to izgledalo malo ja mislim da si ti jako jako izuzetna i vrijedna osoba jer si pokazala da je to tako ovim svojim činom.Hvala ti mnogo što si toj miloj maci dala sreću koju joj ovo društvo nije pružilo..niti pruža..
Phia

#10 Daleko od toplih domova i sigurnosti..ili Zekijine mačke

Post by Phia »

Zekija mi je javila da je jedna od ove dvije mačke iz prvog posta rodila mačiće :shock: u onom procjepu.Ići ću da slikam sve to ali sama pomisao gdje su i kako je napolju je užasavajuća.Molim sve one koji imaju bilo kakve uslove da ovu macu s mačićima nekako zbrinu do udomljavanja da se jave na Zekijin broj 033 643 099. Situacije je kritična.
neraida

#11 Re: Daleko od toplih domova i sigurnosti..ili Zekijine mačke

Post by neraida »

Majko moja sve mace su prelijepe sa zalosnom sudbinom,zasto ljudi nepokazu malo samilosti prema tim malim ljubicicama??

Ja da mogu udomila bih sve.
Post Reply