dal" je moguce....

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
memana

#1 dal" je moguce....

Post by memana »

POZDRAV forumasima, i tako to.
Novi sam "registrovani", mada sam x-puta bio na forumu kao gost.
Pitanje za sve vas "znalce" o automobilizmu:
- imam golfa II disela, 1.6 standardno, te me interesuje dali je moguce ubaciti motor 1.9 dizel od golfa III.
Naime kolega dolazi iz deuchlanda i nudi da mi dzabe doveze golfa III "93 godiste kojeg ja ne mogu da registrujem, zna se vec zbog cega jelte, pa me zanima da li su moguce te modifikacije i ko bi mi to mogao uraditi.
Napominjem da mi je golfas presao 320.000 i jos nesto pa mu je vakat da se mijenja (motor), a nemam love da mijenjam auto... Helem dever.
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

mozda bi mogo.

kad ti vec nudi to auto onda ocerupaj ga (auto) i ujedno promjeni sve djelove koje mozes i koji su u boljem stanju od tvojih. mislim na unutrasnjost.

sto se tice mjenjanja motora to ti moze uraditi malo strucniji mehanicar, a mogo bi i ti ako si strucan i imas alat. (nije tesko -- ja sam ga skido)
whow

#3 Re: dal" je moguce....

Post by whow »

memana wrote:POZDRAV forumasima, i tako to.
Novi sam "registrovani", mada sam x-puta bio na forumu kao gost.
Pitanje za sve vas "znalce" o automobilizmu:
- imam golfa II disela, 1.6 standardno, te me interesuje dali je moguce ubaciti motor 1.9 dizel od golfa III.
Naime kolega dolazi iz deuchlanda i nudi da mi dzabe doveze golfa III "93 godiste kojeg ja ne mogu da registrujem, zna se vec zbog cega jelte, pa me zanima da li su moguce te modifikacije i ko bi mi to mogao uraditi.
Napominjem da mi je golfas presao 320.000 i jos nesto pa mu je vakat da se mijenja (motor), a nemam love da mijenjam auto... Helem dever.
Ma naravno da ne moze , ne slusaj Flyera on pojma nema . 1.9 TDI je puno veci i tezi motor nego tvoj te bih morao raditi jos tonu modifikacija da bih to funkcionisalo , ukratko ne isplati se .
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Pa gle..ako ce ti vec dovuchi dzhaba...prodash ga u dijelovima..kupish sebi od tih para bolje auto...ha ja.Jest da ce ti trebati jedno 3 godine da sve dijeove prodash...ali makar ces imati novije auto...:D.
memana

Post by memana »

Nije TDI obicni dizel.
ma flyer nije njega tesko skinut nego ga ubaciti, ako nosaci motora nisu na istim pozicijama, a nesto ni se ne da sad da prepravljam prostor za motor da varim nosace i stimam sve nanovo.
Malo sam cack"o po netu i nasao pravo dobar forum "amerikanski" glede entuzijasta i ljudi koji rade slicne stvari sa svojim vozilima, ali uglavnom ubacuju bezinske tunirane motore ( ko ameri, kad im je gorivo jeftinije od vode) al nigdje dizela s glave.
Ma bitno mi je samo znati da li su nosaci na istim pozicijama, uvalio bi ja njega nekako.

[/b]
nedostizan

Post by nedostizan »

ja sam imao gIII dizela i koliko ja znam nosaci odgovaraju, ali je motor nesto tezi ( i jaci normalno). problem mogu biti poluosovine koje su nesto duze kod III jer je i auto sire, mozda i grijesim, nego provjeri da li ti pase stari mijenjac i ako da onda ne bi trebalo biti problema. takodje, trebao bi obratiti paznju i na kocnice, jer je motor tezi jaci a karoserija je laksa pa da ne bi imao problema sa duzinom zaustavnog puta, mozda da prebacis i kocnice. ako sve to radis sam mozda se i isplati a ako ces ici mehanicaru doce "pita skuplja od tepsije". kako god sretno!
memana

Post by memana »

Haj dobro, hvala na savjetima, sve mi je jasno, razumijem se nesto malo u mehaniku i automobile i mislio sam raditi uz pomoc kolege, znaci sam.
Medjutim ne kontam kakve veze imaju kocnice ako je karoserija laksa. Zar samim tim ne bi trebao i zaustavni put biti kraci, odnosno isti???
nedostizan

Post by nedostizan »

mozda se nisam dobro izrazio. imaces vise konja pod haubom, ubrzanje je vece, krajnja brzina veca, podrazumjeva i jace i cesce kocenje, osim ako nisi penzioner :? , sto dovodi do jaceg zagrijavanja kocnica itd, itd...
sto moze dovesti do "slabljenja" kocnica, ali ako se imalo razumijes u auto mehaniku znas o cemu pricam, da vise ne objasnjavam...
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

zato sto je auto tezi a te kocnice na golfovima 2 su sranje. nisam nikad vidio gorih.

kao i ti amerikanci mozda bi mogo da promjenis poziciju nosaca motora. nebi leglo jel ko saliveno (ovaj motor) ali poslje modifikazija mozda i bi.

posto je tezi motor standardni amortizeri mozda nece moci da podnesu tezinu.
memana

Post by memana »

Ljudi moji bio sam pun elana i poleta, ali sad vise ne znam :-) . Dobro haj i kocnice nisu neki problem, amortizeri koliko ja znam mogu upasovat, ali bogami sam mislio da necu morat raditi modifikacije glede nosaca motora.
Odo rovit malo po netu nebi li sta nasao za mene. A bila bi to "zvijer"! :D :D :D
icatenej

Post by icatenej »

Iskreno, ne znam za TD motore, ali moj kolega je u Golfa II benzinca stavio noviji benzinski motor iz Golfa III i to mu radi savrseno. (dodao je i plin)
Post Reply