Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

HAVANA

#1 Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by HAVANA »

Dajte da čujemo i nešto pozitivno,lijepo,veselo i uspješno iz Bosne i Hercegovine,ima dosta primjera ali samo se forsiraju loše stvari.
Evo prvo šta sam se sjetio a da nigdje nisam ništa pročitao o tom momku.
Ukucajte na You Tube ime MURIS VARAJIĆ i pogledajte šta momak radi sa Gitarom i pročitajte komentare iz čitavog svijeta.[youtube][/youtube]
Zašto moraju uvijek pisati o Dodiku,Efendiji,Silajdžiću...a ako je muzika u pitanju uvijek je to o turbo kretenima i pjevaljkama...
tranquil

#2 Re: Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by tranquil »

Odlična tema.

Evo još pozitivno, kad smo već na gitarama, odguglajte i ime Mirza Kovačević (nema na youtube, tip je autor gitara a ne svirač). Poodavno sam, ima jedno 5 godina, bio na promociji njegove gitare u Tuzli, neki dan je bio na nekoj televiziji pa se sjetih tog momka.
Duhovni Vođa

#3 Re: Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by Duhovni Vođa »

nije mi danas umro ni jedan komsija od gladi.

odlicno ba. hajmo dernek napravit - nisu jos ispraznili kontejner, ima svega petak je navece, buržuji su žderali, biće kostiju s mesom
HAVANA

#4 Re: Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by HAVANA »

tranquil wrote:Odlična tema.

Evo još pozitivno, kad smo već na gitarama, odguglajte i ime Mirza Kovačević (nema na youtube, tip je autor gitara a ne svirač). Poodavno sam, ima jedno 5 godina, bio na promociji njegove gitare u Tuzli, neki dan je bio na nekoj televiziji pa se sjetih tog momka.

Znam za njega,genijalac koji je od ljubavi napravio posao a i Muris ima u kolekciji njegovu gitaru. :thumbup:
tranquil

#5 Re: Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by tranquil »

E hebiga vođo... Ima sto tema o tim stvarima, trebala nam je jedna ovakva. Vjeruj mi da nisam od onih što navlače na zajebanciju kada se govori o ozbiljnim stvarima, ali daj ba ostavi jednu temu koju će ljudi otvoriti a da se ne nasikiraju.
Duhovni Vođa

#6 Re: Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by Duhovni Vođa »

tranquil wrote:E hebiga vođo... Ima sto tema o tim stvarima, trebala nam je jedna ovakva. Vjeruj mi da nisam od onih što navlače na zajebanciju kada se govori o ozbiljnim stvarima, ali daj ba ostavi jednu temu koju će ljudi otvoriti a da se ne nasikiraju.
dobro izvini, eto vam pa mastajte. haj vozdra.
HAVANA

#7 Re: Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by HAVANA »

Duhovni Vođa wrote:nije mi danas umro ni jedan komsija od gladi.

odlicno ba. hajmo dernek napravit - nisu jos ispraznili kontejner, ima svega petak je navece, buržuji su žderali, biće kostiju s mesom

Šta si ti uradio da pomogneš komšiju ili nekoga kome je to potrebno.
Ja to radim i radiću uvijek a ne treba mi duhovni vođa da mi pametuje i minira temu.
Pravi i ti gitare ko Mirza,zaradi para pa pomozi komšiji umjesto što ujedaš na prvu.
Compact

#8 Re: Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by Compact »

Mama zabranila djeci da jedu eurokrem, a oni jadničci u plač! Kaže im mama dobićete svaki dan po malo, a na drugom svijetu će biti eurokrema u izobilju! Mama došla kući sa posla, kad vidi dječicu obješenu sa kašikicama u rukama!
Duhovni Vođa

#9 Re: Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by Duhovni Vođa »

ps

sto se murisa tice covjek je genijalac i cudo i sve najbolje, ali nek ti dovoljno bude sto na svom sajtu nema bosansku verziju.

muris je kralj i cijenim ga do neba, ali sta je ova zemlja murisu dala, sta je hemonu dala, sta je shobi dala, sta je bilo kome dala?

pricate o pozitivnim stvarima, a koje su to? pa covjece, muris je zasluzio puno vise od ove zemlje nego sto ima... ajajajajaj, pa takav da je u nekoj drugoj zemlji.... uostalom, zato i nema site na bosanskom jeziku.
tranquil

#10 Re: Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by tranquil »

A ima ljudi koji mene smatraju preozbiljnim i depresivcem... Kažu "tebi stalno crni oblak iznad glave, ko u crtanom filmu".
Duhovni Vođa

#11 Re: Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by Duhovni Vođa »

HAVANA wrote:

Šta si ti uradio da pomogneš komšiju ili nekoga kome je to potrebno.
Ja to radim i radiću uvijek a ne treba mi duhovni vođa da mi pametuje i minira temu.
Pravi i ti gitare ko Mirza,zaradi para pa pomozi komšiji umjesto što ujedaš na prvu.
pa evo rekao sam ti. ja unutar svojih mogucnosti, pravim dernek od buržujskih večera iz kontejnera sa rajom i komšijama. kao i uvijek. ne miniram ti temu uopšte. nemam namjeru, samo reagujem na tvoje rečenice napisane u postu.
mofo33

#12 Re: Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by mofo33 »

nesto pozitivno?
evo, ja voooooooooooolim Bosnu :thumbup:
Duhovni Vođa

#13 Re: Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by Duhovni Vođa »

mofo33 wrote:nesto pozitivno?
evo, ja voooooooooooolim Bosnu :thumbup:
volim je i ja pasa moj. kao sto otac voli sina narkomana.

jebi ga sin je sin, isto kao sto je ovo moja jedna i jedina. nemam drugu zemlju, i volim je.
HAVANA

#14 Re: Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by HAVANA »

Duhovni Vođa wrote:ps

sto se murisa tice covjek je genijalac i cudo i sve najbolje, ali nek ti dovoljno bude sto na svom sajtu nema bosansku verziju.

muris je kralj i cijenim ga do neba, ali sta je ova zemlja murisu dala, sta je hemonu dala, sta je shobi dala, sta je bilo kome dala?

pricate o pozitivnim stvarima, a koje su to? pa covjece, muris je zasluzio puno vise od ove zemlje nego sto ima... ajajajajaj, pa takav da je u nekoj drugoj zemlji.... uostalom, zato i nema site na bosanskom jeziku.

Slažem se,ništa im nije dala i otjerala je mnoge dobre ljude koji su jako uspješni u čitavom svijetu.
Dajmo im podršku,pokušajmo ih vratiti,nove generacije zadržati.
Kako?
Ne znam ni ja al trebamo ih cijeniti,spominjati, pokušati nešto učiniti.
Ako nam je promocija negativnosti ,crnjaka,politike svakodnevna preokupacija sjebaćemo i najvećeg optimistu a ugušiti sve što je dobro i pozitivno.
Dajmo prostora kreativnim i uspješnim ljudima pa makar na ovom forumu. :bih:
delightful

#15 Re: Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by delightful »

duhovni vodja, ako naslov teme kaze dajte nesto pozitivno, dosta crnjaka, drzi se toga. ako nemas nista pozitivno da kazes, idi na neku drugu temu. ima ih koliko hoces za pljuvanje i kukanje, a mozes otvoriti i sasvim novu. smatraj ovo opomenom zbog zachatavanja. hvala.
Duhovni Vođa

#16 Re: Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by Duhovni Vođa »

delightful wrote:duhovni vodja, ako naslov teme kaze dajte nesto pozitivno, dosta crnjaka, drzi se toga. ako nemas nista pozitivno da kazes, idi na neku drugu temu. ima ih koliko hoces za pljuvanje i kukanje, a mozes otvoriti i sasvim novu. smatraj ovo opomenom zbog zachatavanja. hvala.
ne znam u cemu je problem. meni je jako pozitivno sto nisam cuo da je jutros neko u mom komsiluku umro od gladi ili zime. pa to je fantasticna i vrlo pozitivna stvar i uopste nije crnjak nego znak da se trebamo boriti i ici dalje.

izgleda da imamo drugacije perspektive, odnosno uglove gledanja na stvari, tako da ja odoh odavde :run:
Dioda

#17 Re: Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by Dioda »

Ovdje svaka tema mora poci u nekom desetom pravcu :-)
A nazalost,fakat je premalo pozitivnih stvari :roll: Svi u nekom crnjaku :sad:
kEN0

#18 Re: Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by kEN0 »

super tema, danas sam bio na Bjelasnici i skijao sam djaba
harka

#19 Re: Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by harka »

HAVANA wrote:Dajte da čujemo i nešto pozitivno,lijepo,veselo i uspješno iz Bosne i Hercegovine,ima dosta primjera ali samo se forsiraju loše stvari.
Evo prvo šta sam se sjetio a da nigdje nisam ništa pročitao o tom momku.
Ukucajte na You Tube ime MURIS VARAJIĆ i pogledajte šta momak radi sa Gitarom i pročitajte komentare iz čitavog svijeta.[youtube][/youtube]
Zašto moraju uvijek pisati o Dodiku,Efendiji,Silajdžiću...a ako je muzika u pitanju uvijek je to o turbo kretenima i pjevaljkama...

i samo otvaranje ovako nekog topica je za mene pozitiva :thumbup:
HAVANA

#20 Re: Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by HAVANA »

Dobro.ba :thumbup:
Ibišević,Džeko,Misimović;Barbarez,Marković... :thumbup:
Tanović,Mustafić,Žalica... :thumbup:
Dubioza,Mostar s.r.,Srđan Jevđević... :thumbup:
Bojan Bajić,Željko Komšić ...:thumbup:
Lora,Bekto... :thumbup:
Zec,Berber,Dimitrijević,Hemon,Jergović... :thumbup:
Neka oproste mnogi koje nisam spomenuo,puno je toga dobrog. :bih:
A-R-N-I

#21 Re: Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by A-R-N-I »

A gdje ti to komsije umiru od gladi,, gdje to ti zivis? ja koliko znam u Bosni niko nije umro od gladi... niti ima i jedan beskucnik ( moje duboko postovanje i naklon izbjeglima po kolektivnim centrima kojih na zalost jos ima ) barem nema onih onih koji spavaju po kartonskim kutijama. Tema je odlicna :thumbup: , dosta kukanja, plakanja, cmizdrenja, mahalanja, KO HOCE SEBI DA NAPRAVI I TRNUTAK POZITIVNOG U ZIVOTU, MOZE. PA MAKAR I KOKUZ BIO :D :D :D
belfy

#22 Re: Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by belfy »

ova tema me duboko zaduzi. skoro da sam zaboravio komsije... sutra odmah saljem zenu u turu obilaska da vidim da li kome sta fali (bez zajebancije). da napomenem da bi bilo super barem svakih 3-4 mjeseaca pokrenuti nesto ovako, ako nista, onda radi mene. zaista se ljudski zaboravim ponekad.
dodatak za duhovnog vodju; ja svojim komsijama pomognem makar ako imam viska hrane u kuci, a ti? prvi u kritici, a vjerovatno zadnji u pomoci, ali ako tebi nesto fali urlaj pa te mozda i komsije saslusaju. odzdrav svima i hvala na podsjecanju. nadam se da ce se tema odrzati cisto podsticaja radi, jer koliko god vi mislili da nije vazno, evo, bas mene je na vrijeme podsjetilo. hvala svima!

odzdrav!

EDIT: moram dodati da sam veceras prisutstvovao jednoj skoro nevjerovatnoj stvari. naime, dok sam cekao u redu za kasu jedan od mojih komsija je platio racun poprilicno starog covjeka (nesto oko 25 KM) kojem sam dao prednost na kasi. mislim da se znaju i da su komsije (barem po onome sto sam mogao vidjeti u prodavnici). elem, i covjek koji je placao je stariji i bilo je tesko zakljuciti da li je takodjer penzioner ili jos uvijek radi. ali, ono sto je jako tesko opisati je upravo reakcija starije osobe koja je upravo "podrzana" od strane komsije, koji je cijelo vrijeme stojao, skoro sramezljivo, sa strane cekajuci na svoj red. cak i kada sam mu ja ponudio da stane ispred mene rekao je da ne zuri... sve ovo se desilo 28.11. oko 18h u prodavnici hass komerca u zenici. ovo navodim ovdje zbog pozitivnog primjera kojem mislim da je mjesto upravo na ovakvoj temi. kada bi u 20% prodavnica bilo 10% ovakvih slucajeva vjerujem da bi ljudi bili ponovo ljudi, a komsije ponovo braca.
Last edited by belfy on 29/11/2008 01:29, edited 1 time in total.
amrica

#23 Re: Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by amrica »

HAVANA wrote:Dobro.ba :thumbup:
Ibišević,Džeko,Misimović;Barbarez,Marković... :thumbup:
Tanović,Mustafić,Žalica... :thumbup:
Dubioza,Mostar s.r.,Srđan Jevđević... :thumbup:
Bojan Bajić,Željko Komšić ...:thumbup:
Lora,Bekto... :thumbup:
Zec,Berber,Dimitrijević,Hemon,Jergović... :thumbup:
Neka oproste mnogi koje nisam spomenuo,puno je toga dobrog. :bih:
:? :? :? :?

Nogometasi Njemacka, reziseri citav svijet, Djino banana USA, slikari i pisci razne zemlje....

Cak i Mostar S.R ima internacionalnu karijeru....

Sve su to uspjesni ljudi, samo njihov uspjeh nema veze sa BiH, dapace, da su ostali ovdje propali bi, ili u najboljem slucaju bili prosjek, 'nako srednja zalost.
Isto kao i Zlatan Ibrahimovic, napr, samo on je uzeo svedsko drzavljanstvo, a ovi nisu, bar do sad.

Ovih par politiciara, pozitivnih, su dokaz da svako pravilo ima izuzuetak, napr. u svakom zitu ima kukolja.

A sta ti je Lora?
piupiu

#24 Re: Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by piupiu »

Pozdrav, mahanje i osmijeh temi, :P :thumbup: .

Moj doprinos na slicnoj temi ovdje ...
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... +o+ljepoti

"Domovina se brani ljepotom ... " :) , a mi imamo najljepsu domovinu na dunjaluku.

Pozitiva je merhamet moje nane, a i tvoje, o, Havano ... a takvog merhameta rijetko na dunjaluku ima. :)

Pozitiva je narod koji zivi uprkos zivotu! E, a kakav je zivot nekada bio, i kakav ce tek biti (kad prodjemo djecije bolesti), :P .

Pozitiva su nase prelijepe djevojke (a i lijepi djecaci), nasa ljubav prema djeci (rijetka je takva na dunjaluku), nase postovanje prema starijima, nasa samilost i nas osjecaj za pravdu (koji je veliki, bez obzira kako to izgledalo ponekad).

Pozitiva je NEUNISTIV i NEPONOVLJIV smisao za humor. Nikad se i nigdje nisam ismijala tako dobro kao u Bosni. Humor je nas prkos!

Pozitiva je kad iz tamnog vilajeta negdje na Balkanu iscile rijeci Maka Dizdara i pjesme Muse Cazima Catica, zbog kojih od ganuca uvijek placem.

Pozitiva je sto imamo dijasporu koja nas konkretno i direktno voli -- ekonomski. :D

Pozitiva je sto smo zivi i sto postojimo i sto se zovemo Bosanci (ups, hoce li sada nastati negativa, :shock: :lol: :lol: :lol: ).
Last edited by piupiu on 29/11/2008 02:24, edited 1 time in total.
burek_in_space

#25 Re: Dajte nešto pozitivno,dosta crnjaka

Post by burek_in_space »

amrica wrote:
A sta ti je Lora?
Meni se chini da je mislio na firmu Lora.Ako se ne varam.
I @amrice,Zlatan Ibrahimovic je rodjeni Svedjanin koji je imao mogucnost dobijanja nasheg pasosha,tako da on ipak nije Bosancheros. :sad:
Post Reply