Dajte na nas dio zemlje i pustite nas na miru !

pitt

Post by pitt »

to se vama samo u glavama kroji.
lukabanja

Post by lukabanja »

pitt wrote:to se vama samo u glavama kroji.
kao velika Serbia u tvojoj

;)

8)
pun_mjesec

Post by pun_mjesec »

lijepo je bilo dijeliti SFRJ po ledjima Srba....hajdemo malo dosljednosti, majku mu bozju Very HappyVery Happy ustani Josipe Very HappyVery Happy
sfrj je bila vjestacka tvorevina kao i rs danas, tako da bi nezavisnost slabo pomogla :D 8-)
nije mi samo jasno sto se srbija raspada... ode crna gora, pa kosovo... cujem da nesto pricaju vec i o vojvodini... valjda losa karma, sta li?
bordouze

#54 Re: Dajte na nas dio zemlje i pustite nas na miru !

Post by bordouze »

lukabanja wrote:
bordouze wrote:
leonard wrote:
Ja se apsolutno slazem sa tvojim stavom, izuzev da bi dva naroda trebala da ostanu u zajednici. Dakle, ako se dijeli, onda svako treba ici svojim putem.
Srpski i Hvatski nacionalisti bi dijelili Bosnu sve dok se ta podjela vrsi preko ledja Bosnjaka.
S druge strane Bosnjaci se nekriticki kunu u jednu jedinstvenu, nezavisnu, teritorialno cjelovitu itd kao da samo oni polazu suvereno pravo na Bosnu.
Dakle, ako se insistira na podjeli moze ali samo prema popisu iz 1991- Bosnjacina 44% teritorije , Srbima nesto preko 30% a Hrvatima 17%.
Svaka druga racunica podrazumijeva priznavanje rezulatata genocida i zlocina.
Dakle ko voli nek izvoli. Ova racunica ce unistiti apetit i Dodikovim cetnicima a hrvatsim separatistima.
Ja licno ne vjerujem da se podjela moze napraviti bez sljedeceg rata, tj da su te diskusije uzaludne, ali ako vecina bh Srba i Hrvata na tome insistira onda se o tome mora raspravljati. Medjutim, treba im izbiti iz glave da ce oteti zemlju. Mogu dobiti samo ono sto ih spada pa nek vide da li im se isplati.
a lijepo je bilo dijeliti SFRJ po ledjima Srba....hajdemo malo dosljednosti, majku mu bozju :D:D ustani Josipe :D:D
Pa rekao sam da se mozemo dijeliti ali u tom slucaju nema sanse da nosite 49% teritorije.
Ako ste bas navalili uzmite nesto preko 30% teriorij koliko je bio vas udio u stanovnistvu BiH prema popisu iz 91 i vozdra.
Jel ti mislis da se nekom ovdje sa Srbima, nakon svega, zivi a kamoli bilo sta dijeli.
Dakle, idite ali bez otimanja.

U tom slucaju nema Podrinja, nema Bijeljine, nema Prijedora. Dakle, mozete dobiti samo ono sta vas spada a ne ono sto ste oteli, popljackali, poklali i popalili.

Pa ti sad vidi
tetakk

Post by tetakk »

lukabanja wrote:

;)

8)
Image
lukabanja

#56 Re: Dajte na nas dio zemlje i pustite nas na miru !

Post by lukabanja »

bordouze wrote:
lukabanja wrote:
bordouze wrote: Srpski i Hvatski nacionalisti bi dijelili Bosnu sve dok se ta podjela vrsi preko ledja Bosnjaka.
S druge strane Bosnjaci se nekriticki kunu u jednu jedinstvenu, nezavisnu, teritorialno cjelovitu itd kao da samo oni polazu suvereno pravo na Bosnu.
Dakle, ako se insistira na podjeli moze ali samo prema popisu iz 1991- Bosnjacina 44% teritorije , Srbima nesto preko 30% a Hrvatima 17%.
Dakle ko voli nek izvoli. Ova racunica ce unistiti apetit i Dodikovim cetnicima a hrvatsim separatistima.
Ja licno ne vjerujem da se podjela moze napraviti bez sljedeceg rata, tj da su te diskusije uzaludne, ali ako vecina bh Srba i Hrvata na tome insistira onda se o tome mora raspravljati. Medjutim, treba im izbiti iz glave da ce oteti zemlju. Mogu dobiti samo ono sto ih spada pa nek vide da li im se isplati.
a lijepo je bilo dijeliti SFRJ po ledjima Srba....hajdemo malo dosljednosti, majku mu bozju :D:D ustani Josipe :D:D
Pa rekao sam da se mozemo dijeliti ali u tom slucaju nema sanse da nosite 49% teritorije.
Ako ste bas navalili uzmite nesto preko 30% teriorij koliko je bio vas udio u stanovnistvu BiH prema popisu iz 91 i vozdra.
Jel ti mislis da se nekom ovdje sa Srbima, nakon svega, zivi a kamoli bilo sta dijeli.

U tom slucaju nema Podrinja, nema Bijeljine, nema Prijedora. Dakle, mozete dobiti samo ono sta vas spada a ne ono sto ste oteli, popljackali, poklali i popalili.

Pa ti sad vidi
pa nije ni vas bilo 20% u SFRJ , pa biste zagrabili cijelu BiH tj. petinu SFRJ :D:D - e, pa vidis ne moze to tako :D:D..... cini mi se da je ovo pravedno koliko vas je bilo u SFRJ toliko ste procentualno i dobili , a to je otprilike ovo danas od Maglaja do Konjica...jos imate nekih nerijesenih pitanja sa Hrvatima, ali eto rijesice se i to....:)
lukabanja

Post by lukabanja »

tetakk wrote:
lukabanja wrote:

;)

8)
Image
:lol::lol:

Image
Vertigo

Post by Vertigo »

pun_mjesec wrote:nek ide svako za poslom... i odmah ce svima biti bolje
gdje ces to reci :roll:
Ahmmed

#59 Re: Dajte na nas dio zemlje i pustite nas na miru !

Post by Ahmmed »

bordouze wrote:
lukabanja wrote:
bordouze wrote: Srpski i Hvatski nacionalisti bi dijelili Bosnu sve dok se ta podjela vrsi preko ledja Bosnjaka.

Pa ti sad vidi
Ne "spada" njih ništa ekskluzivno, kao što ne "spada" ni mene, ni tebe.....I pored činjenice da pokušavam razumjeti rezigniranost ljudi, umor, isrcpljenost od svega ovoga što nam se dešava...ne mogu i neću, barem u svojoj glavi, da prihvatim da mi sluge Beograda i Zagreba, kojima idealno na ruku idu nesposobni, neobrazovani,infantilni, bezobrazni i lopovluku skloni političari koji imaju pretneziju da se predstavljaju kao bošnjački i bosanskohercegovački političari, razvuku ovo još malo pameti što mi je ostalo....
tetakk

Post by tetakk »

lukabanja wrote:
tetakk wrote:
lukabanja wrote: kao velika Serbia u tvojoj

;)

8)
Image
:lol::lol:

Image
Vojvoda i ku..c od Ofce ...2 u 1:D

Image
Last edited by tetakk on 12/11/2007 00:00, edited 1 time in total.
lukabanja

Post by lukabanja »

pun_mjesec wrote:
lijepo je bilo dijeliti SFRJ po ledjima Srba....hajdemo malo dosljednosti, majku mu bozju Very HappyVery Happy ustani Josipe Very HappyVery Happy
sfrj je bila vjestacka tvorevina kao i rs danas, tako da bi nezavisnost slabo pomogla :D 8-)
nije mi samo jasno sto se srbija raspada... ode crna gora, pa kosovo... cujem da nesto pricaju vec i o vojvodini... valjda losa karma, sta li?
Meni se cini da je BiH prava vjestacka tvorevina i to na aparatima :D koji samo sto nisu iskljuceni :D ...nastala protiv medjunarodnog prava i protiv volje srpskog naroda koji je ipak autohtoni i drzavotvorni narod na ovim prostorima :D ...a svi znamo da ovakva nakaradna BiH ne moze opstati - sto prije nestane - bice bolje nasoj djeci 8)
Salko sto je u vodu skako

Post by Salko sto je u vodu skako »

lukabanja wrote:
pun_mjesec wrote:
Meni se cini da je BiH prava vjestacka tvorevina i to na aparatima :D koji samo sto nisu iskljuceni :D ...nastala protiv medjunarodnog prava i protiv volje srpskog naroda koji je ipak autohtoni i drzavotvorni narod na ovim prostorima :D ...a svi znamo da ovakva nakaradna BiH ne moze opstati - sto prije nestane - bice bolje nasoj djeci 8)
o kojoj djeci ti pricas kad je nataliet skoro pa negativan :dance:
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

ma pitt samo sanja o velikoj srbiji :lol: :lol:
pitt

Post by pitt »

Bea_Trix wrote:ma pitt samo sanja o velikoj srbiji :lol: :lol:
samo ja.......i cijeli svijet :D:D sa iznimkom nebeskog naroda i vjekovih saveznika :D:D
lukabanja

Post by lukabanja »

:D onda i ja sanjam da neko hoce Muslimanostan :D:D cjeloviti :D 100% ;)
tetakk

Post by tetakk »

lukabanja wrote::D onda i ja sanjam da neko hoce Muslimanostan :D:D cjeloviti :D 100% ;)
Vojvoda i ku..c od Ofce ...2 u 1 :D
Image
Ahmmed

Post by Ahmmed »

lukabanja wrote::D onda i ja sanjam da neko hoce Muslimanostan :D:D cjeloviti :D 100% ;)
Bošnjakistan, kolega, Bošnjakistan :D
pun_mjesec

Post by pun_mjesec »

Meni se cini da je BiH prava vjestacka tvorevina i to na aparatima Very Happy koji samo sto nisu iskljuceni Very Happy ...nastala protiv medjunarodnog prava i protiv volje srpskog naroda koji je ipak autohtoni i drzavotvorni narod na ovim prostorima Very Happy ...a svi znamo da ovakva nakaradna BiH ne moze opstati - sto prije nestane - bice bolje nasoj djeci Cool
drago mi je da patis zbog nezavisne BH (verovatno i zbog nezavisne H :D) ali sta ces nekom sreca - nekom tuga. srbi su i dalje autohtoni i drzavotvorni, ali u državi BiH :D
nakaradna je sfrj i nema je (kao sto je i rs... cuj naziva - entitet ) :lol: :lol: :lol:
djeci je vec bolje, jer roditelji vise brinu o poslu. :) a manje o nekim entitetima i desvanjima u drugim drzavama (ta neka otcjepljenja i priznavanja nezavisnosti)

drzi se ti prijatelju BiH, granice su stare nekoliko stottina godina i zna se ko si gdje god da odes (cim progovoris svi znaju odakle si)

mani se srbovanja i uzmi za lopatu ili olovku. i jedno i drugo ce ti donijeti korist, srbovanje nece - samo probleme. vidis da vas handre, kako ko stigne :)
Smartex

#69 Re: Dajte na nas dio zemlje i pustite nas na miru !

Post by Smartex »

bordouze wrote:
lukabanja wrote:

Pa ti sad vidi

Pa sada kako kod okrenes ne valja, Kako racunati i taj popis iz 1991 po brojnoj vecini ili po vlasnistvu zemljistva? Ako je po broju onda bosnjacima pripada vise procenata teritorije jer su brojniji ali ako je po vlasnistvu zemljista iz '91 onda su u prednosti Srbi! Tako... :?
ticoroman

#70 Re: Dajte na nas dio zemlje i pustite nas na miru !

Post by ticoroman »

Mogu im samo dati karinu. Bosna je starija i od Daytona i Jugoslavije i nikada se nece (trajno) podijeliti. Kome se to ne svidja nek se iseli. Nije nas problem sto neko Bosnu i Hercegovinu ne dozivljava kao svoju, i htio bi da se igra crtanja granica.
ticoroman

#71 Re: Dajte na nas dio zemlje i pustite nas na miru !

Post by ticoroman »

Smartex wrote:
bordouze wrote:
lukabanja wrote: a lijepo je bilo dijeliti SFRJ po ledjima Srba....hajdemo malo dosljednosti, majku mu bozju :D:D ustani Josipe :D:D

Pa ti sad vidi

Pa sada kako kod okrenes ne valja, Kako racunati i taj popis iz 1991 po brojnoj vecini ili po vlasnistvu zemljistva? Ako je po broju onda bosnjacima pripada vise procenata teritorije jer su brojniji ali ako je po vlasnistvu zemljista iz '91 onda su u prednosti Srbi! Tako... :?
Ja ipak glasam da se dijelimo po vlasnistvu zemljista prije jugoslovenskih agrarnih "reformi" u posljednjem stoljecu kada je Bosnjacima oduzeta ogromna zemlja i dodijeljena, najvise, srpskim seljacima.

Nista od dijeljenja. Ako Bosnjaci budu znali voditi pametnu politiku RS nece postojati za 20-tak godina. RS je i onako genocidna tvorevina jer je iz nje protjerano nesto manje od 50 % stanovnistva, srusene sve dzamije, sve da bih to podrucje bilo dominirano srbima (koji su tu po popisu cinili samo malo vise od 50% stanovnistva)...
budala_sa

Post by budala_sa »

sta se to dijeli :-D

jel ima mene tu negdje :lol: :lol:

smijesni ste ba!!!!

niste mogli BOSNU osvojiti 92 pa NECETE NI SADA...

jer smo mnogo mnogo jaki!!!!

a jeste li culi onu "Dodik vlase, mars iz BOSNE nase (ne vase cetnici!!!)
Sunceva kci

Post by Sunceva kci »

Logican je slijed komentara kada se politika izreligizionira a religija ispolitizira.
Da li neko razmislja o nekakvom gradjanskom drustvu???
Stremljenjem prema EU...se srtijemi i zivotu bez granica!
A da je dobra situacija na cijelom Balkanu.pa i sire..nije!!
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Pa eto, nek se vise dogovore da znamo na cemu smo. Pa cu poslije skontati da li mi se zivi u takvoj drzavi ili ne. :roll:
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Sunceva kci wrote:Logican je slijed komentara kada se politika izreligizionira a religija ispolitizira.
Da li neko razmislja o nekakvom gradjanskom drustvu???
Stremljenjem prema EU...se srtijemi i zivotu bez granica!
A da je dobra situacija na cijelom Balkanu.pa i sire..nije!!
Napredak i bolje sutra su strani pojmovi za neke tintare u ovoj napacenoj zemlji. rs i njeni gradjani ne zele bolju buducnost, vec nastoje voditi bitke koje su stoljecima i stoljecima uzastopno gubili.
rs je spremna i gladovati i ratovati samo da svoj genocidni entitet zadrzi, cjene nema. Narod je ispranog mozga, sto veoma odgovara politicarima rs, upravljaju insanom kao s hajvanom. :-?
Znamo veoma dobro sta se kod njih desi ako neko krene modernijim stilom, sjecate li se kako zavrsi Djindjic i njegov "Otpor"??
Jedino rjesenje bi bilo naturanje zakona, znaci razbiti sve prepreke koje razdvajaju sve gradjane Bosne i Hercegovine, vratiti bivsu parlamentarnu skupstinu, ....... Gradjani rs su ocito slijepi, da samo otvore oci i pogledaju sredinu u kojoj zive, sve bi im bilo jasnije :roll:
Post Reply