Dajte na nas dio zemlje i pustite nas na miru !

kosilica

#26 Re: Dajte na nas dio zemlje i pustite nas na miru !

Post by kosilica »

sirotanovic wrote:
kosilica wrote:
sirotanovic wrote:
NEMAM,IMAM 1/2!
ISTO KAO I TI!

NEMAM,IMAM 1/2!

Ne sumnjam da vec imas svoj deo. Ono sto je u ogradi oko tvoje kuce to je tvoj deo ukoliko imas papire 1/1.
Dosta ti je i to, imas krov nad glavom. Pohlepa te moze moze dovesti u situaciju da ostanes i bez tog 1/2.......
VIDIM DA ME NISI SHVATIO,IMAMO SVE 1/2,JER SMO TAKO PODIJELJENI,A SARAJEVO JE MOJE KOLIKO I TVOJE!
gospodar kuglastih munja

#27 Re: Dajte na nas dio zemlje i pustite nas na miru !

Post by gospodar kuglastih munja »

sahan wrote:
gospodar kuglastih munja wrote:
Dedda wrote:Ne zelim da me neko pogresno shvati.
Ja sam bosnjak i volim BiH cijelim srcem, ali nakon ovoliko politickih razmirica poneka pomislim iskreno:
Podjelite nas vise, dajte nam nas dio zemlje i pustite nas na miru, mislim na dio zemlje gdje su hrvati i bosnjaci. Sto smo dalje od srba manja je mogucnost da se ponovo zarati i tako bi nase teme manje bile vezane za politku i vise ekonomiju.
Sta vi mislite... i molim bez tih debilnih izajava izdajnik i tako to, jer je meni licno pola familije poginulo u ratu braneci sarajevo i bosnu i hercegovinu.
HVala
Ovakve probne balone pusta SDA i IVZ da bi zaokruzile svoju izdaju Republike. Kao sto su ozvanicili RS mimo Ustava R BiH, sad je zele ozvaniciti kao drzavu. Seljaci, sta nam napraviste oddrzave !!!?
Seljak nauci jednom nema, nepostoji IVZ nego IZ i Didda nema veze nikakve s tim.
Ja ne znam sta je Diddin motiv, ali ovakvu politiku vodi SDA i IVZ. Mozda je covjek samo "naduvan" s tom idejom. Pitaj nekog ko ima 8-10 g. sta mu je drzava. Recice Federacija, i obratno RS. Nisu djeca kriva sto zive u takvom okruzenju.

...obasni mi ono IZ...nisam znao za to ?
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

kao novi wrote:
kako se meni cini "smijesi" nam se labava konfederacija tri entiteta (malo proucite sta su se gospoda nedavno dogovarala u mostaru, svi se slozise da ce biti ustavnih promjena, vi pogodite kakvih)
Ja nemam nista protiv federacije tri ili vise entiteta, ako ce oni biti uredjeni kao kantoni u federaciji, a ne kao male drzavice, kao sto su sada. Ako ce to smiriti ljude da krenemo naprijed sto da ne? Samo, jedno veliko SAMO, granice tih federalnih jedinica bi bilo jako tesko dogovoriti, u stvari haman pa nemoguce, ISTO kao sto je bilo tesko 92-e. Jedini nacin da se to napravi je bio ratom i etnickim ciscenjem (pa sukob izmedju Hrvata i Bosnjaka je upravo poceo zbog jednog od tih planova, Vance-Owen mescini, ljudi krenuli u zapisavanje teritorija da bi se poslije mogli lakse podjeliti).
Dakle, najveci problem, ubjedljivo, bi bio u samim granicama tih entiteta.

I ako vec moraju da postoje entiteti, zar nije logicno i pravedno da postoje barem tri?
harka

Post by harka »

windas wrote:Ko hoce da ide neka ide a Zemlje BiH moze ponijeti samo onoliko koliko mu stane na vrh opanaka , ma gdje iso preko Une, Save ,Drine, Hercegovine...
:thumbup:
HomeArt

#30 Re: Dajte na nas dio zemlje i pustite nas na miru !

Post by HomeArt »

sahan wrote:
gospodar kuglastih munja wrote: Ovakve probne balone pusta SDA i IVZ da bi zaokruzile svoju izdaju Republike. Kao sto su ozvanicili RS mimo Ustava R BiH, sad je zele ozvaniciti kao drzavu. Seljaci, sta nam napraviste oddrzave !!!?
Seljak nauci jednom nema, nepostoji IVZ nego IZ i Didda nema veze nikakve s tim.
Ja ne znam sta je Diddin motiv, ali ovakvu politiku vodi SDA i IVZ. Mozda je covjek samo "naduvan" s tom idejom. Pitaj nekog ko ima 8-10 g. sta mu je drzava. Recice Federacija, i obratno RS. Nisu djeca kriva sto zive u takvom okruzenju.

Ti nazva seljacima onako redom pa sam zato reagovao, mozda i nisi mislio tako ali nije sad ni vazno vise. Nekako mi glupo vise da svaka tema slicna ovoj zavrsi na tome da je Alija i SDA kriva za sve od rata do podijela. Eh hebi ga onda da posthumno Milosevica predlozimo za Nobelovu nagradu za mir a cetama se izvnimo sto nas ipak nisu sve pobili. Ovo za IZ je jednostavno nema ono V ali da ne skrecemo sa teme.
I da Dedda ima vise od 15 godina i znam tipa zato i govorim da nema nikakve veza sa SDA i IZ.
MUNAFIK

Post by MUNAFIK »

@dedda: Pa jel tebi jasno da si ti upravo rekao i ono sto oni govore i podrzao ono sto su oni radili od 92 pa do dan danas... Jedina njihova karta za uspjeh je nasa nesloga, i to da mi posustamo u nasoj borbi, i nikako nas drugacije ne mogu pobijediti... Oni samo na to idu, i ti si nasjeo... Pa jel tebi jasno da bi mi postali druga palestina,ili sta vec??? kako te nije stid onih koji zive u RS i onih koji imaju imanja i kuce tamo???

da Bog da ti pameti i takvima slicnim tebi... vi takvi ste nasa najveca slabost... tolko...
MUNAFIK

Post by MUNAFIK »

a sa podjelom se slazem samo ako ce srpski dio biti sa ono strane drine...
liberal

Post by liberal »

NKVD wrote:Interesantno! Nakon dvanaest godina trpljenja i srozavanja u svakom pogledu, pojedinac se odvažio da razmišlja drugačije. U ovom slučaju nerealno i pogrešno, ali drugačije. I to je dobro, jako dobro.

Budemo li se vrtili u krug sa istim argumentima za ili protiv, novi početak i integracije u normalan svijet će još dobro sačekati. Kapija, Kovači, Markale, Srebrenica i ostale naše svetinje treba da ostanu svetinje ali nikako breme što nam ne dozvoljava da se maknemo iz mjesta. Te toponime naše bolne prošlosti bošnjački političari iz prirodnog im mjesta u istoriji uzimaju po potrebi i njima se na najprljaviji način okorištavaju. Da ne upotrijebim neki teži izraz.

Tražiti neku planetarnu pravdu, kao mi smo žrtve pa do kraja svijeta ne moramo ništa raditi jer imamo opravdanje za neuspjeh, nas neće daleko odvesti. Utopije i svijeta koji bi žrtvi pomogao da se do kraja digne na noge jednostavno - nema! Mi smo svoje kredite ispucali; više od deset godina donacija, policijske i vojne pomoći, kredita, izbora i ništa. Nismo se s mjesta pomakli. Glasamo za iste imbecile što nas varaju, kradu i vode u nove sukobe kao da tjeramo inat sa cijelim svijetom. E, sada je dosta, poručuje nam realnost, nema više guzovače. Jeste genocid, zločini i etničko čišćenje ali treba ići naprijed. Mi to ne znamo! Mi samo znamo kukati i optuživati druge.

Momak kaže - hoću svoj komad zemlje pa da budem rahat! Pošteno. Doduše, od toga nema velikog haira jer mi ni tu nebi znali napraviti društvo puno bolje od ovog sadašnjeg, katastrofalnog. Pogledaj Kanton Sarajevo! Para ko u priči, Srba i Hrvata ni na mapi, sve sami Silajdžići i Švrakići - pa na šta liči?! Sve popljačkano, ništa se ne miče, samo sebi namještaju poslove, nova asfaltiranja (fejslifting na rak kože) i muzeje.

Samo stisnuti zube i pustiti da nas što bezbolnije progutaju integracije. Pa čak i bez obzira na granice. Meni moju mladost, rovove, poginulu rodbinu i prijatelje, Kovače i Markale niko neće oduzeti. Ja ću ih nositi sa sobom i tu mi niko ne treba, ni Alija ni Haris ni ostale istorijske karikature, da mi govori šta da radim. MORAMO SE OD NJIH OTRGNUTI I KRENUTI DRUGIM PUTEM NAPRIJED!!!
jedni pametan komentar
ostali po obicanju :-) :-) :-) :-)
gospodar kuglastih munja

#34 Re: Dajte na nas dio zemlje i pustite nas na miru !

sahan wrote:
sahan wrote: Seljak nauci jednom nema, nepostoji IVZ nego IZ i Didda nema veze nikakve s tim.

Ti nazva seljacima onako redom pa sam zato reagovao, mozda i nisi mislio tako ali nije sad ni vazno vise. Nekako mi glupo vise da svaka tema slicna ovoj zavrsi na tome da je Alija i SDA kriva za sve od rata do podijela. Eh hebi ga onda da posthumno Milosevica predlozimo za Nobelovu nagradu za mir a cetama se izvnimo sto nas ipak nisu sve pobili. Ovo za IZ je jednostavno nema ono V ali da ne skrecemo sa teme.
I da Dedda ima vise od 15 godina i znam tipa zato i govorim da nema nikakve veza sa SDA i IZ.
Da su Alija i Milosevic zivi mozda bi ove godine i djelili Nobelovu Nagradu za Mir...ko zna ? A mozda bi bio i Cosic, najveci Alijin jaran u pripremanju rusenja R BiH. To im je zajednicko djelo.
pun_mjesec

Post by pun_mjesec »

ima stvarno raje neupucene i kratkog pamcenja i pameti...
sve zavisi kako zivis i sta radis, i naravno, koliko si nacitan i koliko mislis svojom glavom.

fol je da su sve ove price krenule kada se priblizilo priznavanje kosova. kosovo ce biti nezavisno a bih ce ostati cijela. politicari moraju bacati prasinu u oci svome narodu i zato sve ovo sada trpimo.

nisam se nikad mislio javiti na ovakve teme, ali moram naglasiti ono sto svi zaboravljate. srbija se raspada i to su sami sebi namjestili (ono "kako siješ - tako žanješ"). bih samo jaca sa svakim ovim sranjem. sjetite se samo reintegracije '95... pa plavsicke vs sds godinu ili dvije poslije... pa dodika vs sds i radikala (kad su babetinu spakovali za hag) itd. itd.

poslije svakog ovog ciklusa ja sam rahatnije putov'o u banja luku, trebinje, bijeljinu (za lukavicu, pale i jahorinu mi je bezze pricat')

ja recimo, s kolegama diskutujem o poslu, planovima i rezultatima. kako da zaradim vise i kako da iduci godisnji odmor odem na sto bolje ljetovanje. za ove teme sam primjetio da ih najvise pokrecu besposlicari i dijaspora koja veze s vezom nema kakva je kod nas situacija.

gledajte kako da sta zaradite a ne da vas 15 godina poslije i dalje prepadaju s istim takvim ovcama ko sto ste i sami. nemojte biti ovce, radite i zaradite.
signature

Post by signature »

karanana wrote:Sta te nagoni da mislis da bi hrvati u tom slucaju sjedili s tobom u mini bosnici? onda i njih pustiti i onda nek bosnjacka drzava ima 20% teritorije sadasnje BiH i to je to.
pa nije ni danas veca od 20%..Bosna nema utjecaja na rs a ni bivsi teritorij tkz.hrhb.

ne zagovaram podjelu kako je danas podjeljena Bosna,
jer u slucaju podjeli morali bi ponovo dijeliti a sumnjam da bi ikad mogli nagoditi,opet rat kao produzena ruka propale politike.
signature

Post by signature »

ja recimo, s kolegama diskutujem o poslu, planovima i rezultatima. kako da zaradim vise i kako da iduci godisnji odmor odem na sto bolje ljetovanje. za ove teme sam primjetio da ih najvise pokrecu besposlicari i dijaspora koja veze s vezom nema kakva je kod nas situacija.
pretpostavljam da se bavis biznisom a ne neradom kao dijaspora,koji su zgubidani za tastaturom.
pun_mjesec

Post by pun_mjesec »

signature wrote:
karanana wrote:Sta te nagoni da mislis da bi hrvati u tom slucaju sjedili s tobom u mini bosnici? onda i njih pustiti i onda nek bosnjacka drzava ima 20% teritorije sadasnje BiH i to je to.
pa nije ni danas veca od 20%..Bosna nema utjecaja na rs a ni bivsi teritorij tkz.hrhb.

ne zagovaram podjelu kako je danas podjeljena Bosna,
jer u slucaju podjeli morali bi ponovo dijeliti a sumnjam da bi ikad mogli nagoditi,opet rat kao produzena ruka propale politike.
sta je bosna? sta rs? sta hrhb?
jel ti putujes ikad i igdje?
jel' znas sta pise na granici i po opstinskim tablama bilo gdje u bih? jesi li vidio sta je na vojnim uniformama-

kakav uticaj? ko na koga treba da utice i za sta? halo? u kojoj godini zivis? u kojoj banci imas racun, karticu bilo sta? na ciji lizing vozis auto? jel znas cija je lova (kapital) i bih? jel' mislis da je to donacija? to ce neko dozvoliti da mu se ugrozi imovina od par ovaca koje misle da je "rat produžena ruka.... i sl. sranja"

dozovite se malo i češće posjećujte posao.ba. jednom kad odradis 12 ili 15 sati za dan znaces o cemu sam pricao. ni rs, ni hb, ni haris, ni bilo ko od likova s dnevnika ti nece biti ni na kraj pameti....
lukabanja

Post by lukabanja »

jeza u ledja wrote:
kosilica wrote:Pazi sada ovo,mozda neko nije svjestan,ali trenutno stanje je takvo da dosta Sarajlija gleda u Srbiju(kakva god da je), sa prozora.

Realno,Istocno Sarajevo je druga drzava,a vecina njih smatra da je to Srbija,a vecina i ne ide tamo,jer nece u drugu drzavu.

Tako da se uopste ne mora penjati na Trebevic.

Sta mislite o tome?
Pa nije to bas tako. Nije ni priblizno.
Ne znam gdje ti zivis ali dosta raje iz I. Sarajeva izlazi/radi u SA. Dosta raje iz SA ide recimo na skijanje na Jahorinu, ili u kupovinu jeftinih CD-ova. :P Slicna situacija je u istocnoj Bosni ili Krajini gdje su povratnici usko vezani za onaj drugi entitet, nema granica, nema carine, vaze isti dokumenti, vaze ista pravila. Kad ulazis u BiH preko Save predajes jedan bh pasos i miran si. Kad neko iz Bijeljine putuje u Banja Luku ne treba prelaziti dvije granice, itd itd. Zamisljati kako bi sve to u slucaju podjele zahtjevalo iste stvari kao npr otici u Beograd je van pameti. Da ne govorim o ekonomskoj buducnosti nekih dijelova BiH koji bi bili poput slijepog crijeva.
ima li razloga da se to promijeni kada Srpska postane nezavisna? :D
leonard

#40 Re: Dajte na nas dio zemlje i pustite nas na miru !

Post by leonard »

Ja sam bosnjak i volim BiH cijelim srcem, ali nakon ovoliko politickih razmirica poneka pomislim iskreno:
Podjelite nas vise, dajte nam nas dio zemlje i pustite nas na miru, mislim na dio zemlje gdje su hrvati i bosnjaci. Sto smo dalje od srba manja je mogucnost da se ponovo zarati i tako bi nase teme manje bile vezane za politku i vise ekonomiju.
Sta vi mislite... i molim bez tih debilnih izajava izdajnik i tako to, jer je meni licno pola familije poginulo u ratu braneci sarajevo i bosnu i hercegovinu.
HVala

Ja se apsolutno slazem sa tvojim stavom, izuzev da bi dva naroda trebala da ostanu u zajednici. Dakle, ako se dijeli, onda svako treba ici svojim putem.
pun_mjesec

Post by pun_mjesec »

nek ide svako za poslom... i odmah ce svima biti bolje
pun_mjesec

Post by pun_mjesec »

...
Last edited by pun_mjesec on 11/11/2007 23:34, edited 1 time in total.
didierdase

Post by didierdase »

Trazili smo nasu Bosnu 1992 trazili dzamahiriju.Evo napokon smo je dobili. Sarajevo u centru i mali prosperitivni Ze-Do kanton.Masala.Hvala ti Tihicu Silajdzicu i svim ostalim muslimanskim govnarima koji su nas prodali, a svaka cast Dodiku, on barem ne jebe nikog i suprostavlja se svima.Hrabro. A mi nista ujutro ustanite svi nastavite kako zivite i to je to.Ionako niko ne ide nigdje ni na istok a ni na zapad.SVe je u Sarajevu. Svi smo tu gdje jesmo, pa sta se onda bunimo. Uzivajmo pasivni kreteni. :P :x
pun_mjesec

Post by pun_mjesec »

signature wrote:
pretpostavljam da se bavis biznisom a ne neradom kao dijaspora,koji su zgubidani za tastaturom.
ovo si ti, kao ironican?

rekao sam besposlicari i dijaspora, to su dvije grupe. znam da ljudi u inostranstvu crnce ali su po pitanju informisanosti totalno zaostali
gospodar kuglastih munja

#45 Re: Dajte na nas dio zemlje i pustite nas na miru !

leonard wrote:
HVala

Ja se apsolutno slazem sa tvojim stavom, izuzev da bi dva naroda trebala da ostanu u zajednici. Dakle, ako se dijeli, onda svako treba ici svojim putem.
Drzava BiH ima vise neprijatelja a to su RS, Herceg Bosna i Federacija i mali distrikt Brcko. A o profilu ljudi , to su cetnici, ustase i balije. U RS su izgleda 95% cetnici, u HB samo je Komsic pravi prijatelj BiH, a kod bosnjaka to su ADA, IZ i Ceric. Kad pogledas clanstvo, tu su mahom sandzaklije i mudzahedini.... :lol: :D
bordouze

#46 Re: Dajte na nas dio zemlje i pustite nas na miru !

Post by bordouze »

leonard wrote:
HVala

Srpski i Hvatski nacionalisti bi dijelili Bosnu sve dok se ta podjela vrsi preko ledja Bosnjaka.
S druge strane Bosnjaci se nekriticki kunu u jednu jedinstvenu, nezavisnu, teritorialno cjelovitu itd kao da samo oni polazu suvereno pravo na Bosnu.
Dakle, ako se insistira na podjeli moze ali samo prema popisu iz 1991- Bosnjacina 44% teritorije , Srbima nesto preko 30% a Hrvatima 17%.
Svaka druga racunica podrazumijeva priznavanje rezulatata genocida i zlocina.
Dakle ko voli nek izvoli. Ova racunica ce unistiti apetit i Dodikovim cetnicima a hrvatsim separatistima.
Ja licno ne vjerujem da se podjela moze napraviti bez sljedeceg rata, tj da su te diskusije uzaludne, ali ako vecina bh Srba i Hrvata na tome insistira onda se o tome mora raspravljati. Medjutim, treba im izbiti iz glave da ce oteti zemlju. Mogu dobiti samo ono sto ih spada pa nek vide da li im se isplati.
lukabanja

#47 Re: Dajte na nas dio zemlje i pustite nas na miru !

Post by lukabanja »

bordouze wrote:
leonard wrote:
HVala

Srpski i Hvatski nacionalisti bi dijelili Bosnu sve dok se ta podjela vrsi preko ledja Bosnjaka.
S druge strane Bosnjaci se nekriticki kunu u jednu jedinstvenu, nezavisnu, teritorialno cjelovitu itd kao da samo oni polazu suvereno pravo na Bosnu.
Dakle, ako se insistira na podjeli moze ali samo prema popisu iz 1991- Bosnjacina 44% teritorije , Srbima nesto preko 30% a Hrvatima 17%.
Svaka druga racunica podrazumijeva priznavanje rezulatata genocida i zlocina.
Dakle ko voli nek izvoli. Ova racunica ce unistiti apetit i Dodikovim cetnicima a hrvatsim separatistima.
Ja licno ne vjerujem da se podjela moze napraviti bez sljedeceg rata, tj da su te diskusije uzaludne, ali ako vecina bh Srba i Hrvata na tome insistira onda se o tome mora raspravljati. Medjutim, treba im izbiti iz glave da ce oteti zemlju. Mogu dobiti samo ono sto ih spada pa nek vide da li im se isplati.
a lijepo je bilo dijeliti SFRJ po ledjima Srba....hajdemo malo dosljednosti, majku mu bozju :D:D ustani Josipe :D:D
pitt

Post by pitt »

a fino je bilo krojiti veliku serbiu jel :D koji ste licemjeri
Ahmmed

#49 Re: Dajte na nas dio zemlje i pustite nas na miru !

Post by Ahmmed »

leonard wrote:
HVala

Drzava BiH ima vise neprijatelja a to su RS, Herceg Bosna i Federacija i mali distrikt Brcko. A o profilu ljudi , to su cetnici, ustase i balije. U RS su izgleda 95% cetnici, u HB samo je Komsic pravi prijatelj BiH, a kod bosnjaka to su ADA, IZ i Ceric. Kad pogledas clanstvo, tu su mahom sandzaklije i mudzahedini.... :lol: :D
Neka si nas prosvijetlio pa rekao da je zlatni ljiljan Armije BiH u Herceg-Bosni....
A nisam ni znao da među onima koji su članovi IZ BiH i plaćaju članarinu, nema bosanskohercegovačkih muslimana....nego, sve doseljenici....
lukabanja

Post by lukabanja »

pitt wrote:a fino je bilo krojiti veliku serbiu jel :D koji ste licemjeri
pa, necete valjda vi onda krojiti veliki Muslimanostan? :D:D...nemojte biti kao Srbi 8)
Post Reply