dajem lovu da mi vrate laptop i zlato iz obijenog stana
Moderator: Benq
-
iznogud
#1 dajem lovu da mi vrate laptop i zlato iz obijenog stana
Dajem 300KM da mi vrate Dell Inspiron 5100 laptop iz jučer obijenog stana na Grbavici. Laptop je star a na njemu su porodične slike koje bih volio imati. I da ga ja prodajem, ne bih dobio više od 500KM za njega.
Dajem još 300KM za zlatno prstenje i narukvicu.
Ko god ima informacije, molim kontakt na [email protected]
- Amazonka27
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
vidim nisam jedina najebala juce...s tim da su kod mene prosli samo prvu barikadu... nista ukrali nisu a napravili su dosta materijalne stete...
iznogud, da te pitam, na kojem spratu zivis i da li se zna kuda su ti usli?
iznogud, da te pitam, na kojem spratu zivis i da li se zna kuda su ti usli?
- Comrad
Ako je nesto vrijedno, fino utjerivace dugova i nek mu se poigraju malo sa koljenimaAmazonka27 wrote:Dabogda....mi znamo ko nam je obio ikendicu...a zna i on da mi znamo, i nista se tu bas ne moze uraditi....joj kako to udari covjeka u pm.
- Amazonka27
-
mIRCerka
murija je uhvatila mirnesa memisevica, 1983.godiste, koji je meni bio dva puta u stanu...obuca wrote:ne znam sta reci. pohvatati i prebiti. ha ja kad nece murija ajmo sami.
lik priznao 10 obijenih stanova, dobio 3 mjeseca zatvora...
nakon izlaska, dosao drugi put u moj stan...a to sam skontala jer je ovaj put prerovio sve sto nije prosli put...
i opet ga scole...dobije 2 mjeseca....
takve treba uciniti dozivotnim invalidima, pucati u koljeno pa nek se po sepanju zna....
- Citizen-X
Hoces ti mirci branit policijumIRCerka wrote:najs, i kod mene su komplet mehanizam sa katancem slomili....iznogud wrote:prizemlje, rentan stan, slomili bravu
:S
Et' ti ga...
Jasta nego kupit' automatsku pusku pa bujrum kom obojci kom opanci... Kad pocnes pucat' onda nek i hala gori
Ozbiljno govoreci ova drzava nije u stanju ni najobicnije stvari da priusti svom gradjaninu kao sto je pravo na sigurnost...Dalje da ne pricamo!
Bas me briga hoce li mi neko sudit sto upucam skota pri ugrozavanju i sigurnosti i imovine! Nek samo proba da dodje i hapsi! Ha ja...Tako treba svi da se postave pa da poslije vidimo cija majka vunu prede!
Ovako vise ne moze!
iznogud wrote:samo hocu svoje stvari nazad, ionako cu mu ja dati vise para nego sto bi uzeo na ulici da prodaje ovo...
a sto se tice narednih provala, za vikend mi dolazi drug da minira par mjesta u stanu, pa bujrum poslije toga...
- Citizen-X
Eh mirci kad ti ne's serijatskih zakonamIRCerka wrote:murija je uhvatila mirnesa memisevica, 1983.godiste, koji je meni bio dva puta u stanu...obuca wrote:ne znam sta reci. pohvatati i prebiti. ha ja kad nece murija ajmo sami.
lik priznao 10 obijenih stanova, dobio 3 mjeseca zatvora...
nakon izlaska, dosao drugi put u moj stan...a to sam skontala jer je ovaj put prerovio sve sto nije prosli put...
i opet ga scole...dobije 2 mjeseca....
takve treba uciniti dozivotnim invalidima, pucati u koljeno pa nek se po sepanju zna....
-
mIRCerka
nije policija kriva, vec sud i zakon.Citizen-X wrote:Hoces ti mirci branit policijumIRCerka wrote:najs, i kod mene su komplet mehanizam sa katancem slomili....iznogud wrote:prizemlje, rentan stan, slomili bravu
:Sna onoj temi
Et' ti ga...
Jasta nego kupit' automatsku pusku pa bujrum kom obojci kom opanci... Kad pocnes pucat' onda nek i hala gori
Ozbiljno govoreci ova drzava nije u stanju ni najobicnije stvari da priusti svom gradjaninu kao sto je pravo na sigurnost...Dalje da ne pricamo!
Bas me briga hoce li mi neko sudit sto upucam skota pri ugrozavanju i sigurnosti i imovine! Nek samo proba da dodje i hapsi! Ha ja...Tako treba svi da se postave pa da poslije vidimo cija majka vunu prede!
Ovako vise ne moze!
iznogud wrote:samo hocu svoje stvari nazad, ionako cu mu ja dati vise para nego sto bi uzeo na ulici da prodaje ovo...
a sto se tice narednih provala, za vikend mi dolazi drug da minira par mjesta u stanu, pa bujrum poslije toga...
Sinoc sam u 22 45 zvala policiju, dosli ljudi, 2 patrolna vozila, dosli uvidjajci, slikali stetu, slikali mene (hocu se ja kurcit JEL TI DOVOLJNO JAK BLIC MRKLI MRAK JE TAMO i opali on BLIC SKLJOC a ja slijepa ostah) sve uredno zapisali...
- Amazonka27
-
mIRCerka
sto se vikendica tice, valjda ste do sada naucili da se tamo bez lanaca i katanaca i svega necega nista ne ostavlja...
ovo kod mene se desilo u 8 navece juce, samo niko nista skuzio nije dok ja nisam isla macke nahranit...
sto je najtuznije, kobila koja 3 dana sedmicno drzi casove joge u stanu prekoputa mog nije zvala policiju kad joj je u 8 i 10 razbijen prozor. Zaato ce pojesti govno danas i ona i komsinica ispod, smradovi skuze mene kad se vracam kuci u neka doba ujutro, ne cuju razvaljivanje vrata od punog drveta...
i sve sam ovo rekla policiji i rekla sam im da zbog 4 provale u stan, jednog pokusaja kradje auta, trosktruke kradje zmigavaca sa maminog auta i obijanja maminog auta ja mogu ubiti nekoga i braniti se trenutnom neuracunljivoscu jer sam jadna isfrustrirana silnim kriminalom preko mojih ledja...
kaze drot SAMO TISU I TUCI
ovo kod mene se desilo u 8 navece juce, samo niko nista skuzio nije dok ja nisam isla macke nahranit...
sto je najtuznije, kobila koja 3 dana sedmicno drzi casove joge u stanu prekoputa mog nije zvala policiju kad joj je u 8 i 10 razbijen prozor. Zaato ce pojesti govno danas i ona i komsinica ispod, smradovi skuze mene kad se vracam kuci u neka doba ujutro, ne cuju razvaljivanje vrata od punog drveta...
i sve sam ovo rekla policiji i rekla sam im da zbog 4 provale u stan, jednog pokusaja kradje auta, trosktruke kradje zmigavaca sa maminog auta i obijanja maminog auta ja mogu ubiti nekoga i braniti se trenutnom neuracunljivoscu jer sam jadna isfrustrirana silnim kriminalom preko mojih ledja...
- Citizen-X
Hebo ga ti mirci bar ti imas para za kakvog automatamIRCerka wrote:sto se vikendica tice, valjda ste do sada naucili da se tamo bez lanaca i katanaca i svega necega nista ne ostavlja...
-
mIRCerka
odakle mi?Citizen-X wrote:Hebo ga ti mirci bar ti imas para za kakvog automatamIRCerka wrote:sto se vikendica tice, valjda ste do sada naucili da se tamo bez lanaca i katanaca i svega necega nista ne ostavlja...
kaze drot SAMO TISU I TUCISprasi mu rafal u noge i nek u kolicima krade poslije
evo stedim da bubu popravim ebote, a ne kalash da kupujem...
-
iznogud
ma spreman sam na zatvor, jebe me se, samo da imam satisfakciju da sam digao provalnika u zrak
u principu kriv si i sve da uhvatis provalnika u svojoj kuci i prebijes ga, nisi imao pravo da ga prebijes, i da ga uhvatis ispred kuce sa svojim stvarima nemas pravo da ga prebijes, itd.
danasnji zakoni ne stite gradjane, a policija radi svoj posao koliko moze, dok pravosudje ne radi kurca pohovanog, pola sto nemaju zakona, a drugo sto su korumpirani do picke materine...
u principu kriv si i sve da uhvatis provalnika u svojoj kuci i prebijes ga, nisi imao pravo da ga prebijes, i da ga uhvatis ispred kuce sa svojim stvarima nemas pravo da ga prebijes, itd.
danasnji zakoni ne stite gradjane, a policija radi svoj posao koliko moze, dok pravosudje ne radi kurca pohovanog, pola sto nemaju zakona, a drugo sto su korumpirani do picke materine...
-
King Kikapu
ja sam jaranu iz vojske svojevremeno postavio suzavac sa doradjenim upaljacem da krhne bez zadrske na potez na vrata garaze u koju je spakovao mercedesa. to mu je spasilo auto. istu stvar sam sebi planirao ali nikad nisam postavio na vrata podruma u periodu dok je u njemu boravio moj lijepi i skupi bicikl.
nisam za radikalne metode kakvih je, cuo sam, bilo u mostaru tipa pasteta u sjedalu ili mrud sa okidacem zaglavljenim u stoku vrata da okine ako neko otvori vrata, ali za suzavce, flash i shock bombe, struju u stekama i ostale metode koje dovode do privremenog onesposbljavanja obijanta sam ne samo raspolozen, vec i strucno i tehnicki osposobljen.
nisam za radikalne metode kakvih je, cuo sam, bilo u mostaru tipa pasteta u sjedalu ili mrud sa okidacem zaglavljenim u stoku vrata da okine ako neko otvori vrata, ali za suzavce, flash i shock bombe, struju u stekama i ostale metode koje dovode do privremenog onesposbljavanja obijanta sam ne samo raspolozen, vec i strucno i tehnicki osposobljen.
- nokia6170
da bi sud sudio i osudio nekoga, treba postojati optuznica koju podnosi nadlezni tuzilac. bez optuznice tuzioca sud ne moze suditi nista, niti ikome... a da bi tuzilac podigao optuznicu u ovakvim slucajevima, mora postojati krivicna prijava. krivicnu prijavu dostavlja tuziocu POLICIJA.... a krivicnu prijavu policija sastavlja na osnovu policijskog zapisnika koji vrse policajci na terenu.
znaci: ako nema krivicne prijave, nema ni optuznice, nema ni sudjenja, nema ni presude.
najcesca situacija kod nas je da policija dodje na uvidjaj, sastavi zapisnik i tu se prica zavrsi, jer vrlo cesto policija ne podnese krivicnu prijavu nadleznom tuziocu, tako da te osobe ostanu neprocesuirane i nekaznjene. Drugi razlog moze biti, da policija podnosi krivicne prijave tuziocu, ali da tuzilac procijeni da je bolje ne podizati optuznicu za svako krivicno djelo jer kazna nije velika, vec sacekati da se nakupi par krivicnih djela pa onda podici jedinstvenu optuznicu za sva krivicna djela.
moj savjet svima je da nakon sto policija izadje na uvidjaj i sacini zapisnik, nakon izvjesnog vremena da treba otici u policijsku stanicu i traziti informaciju da li je podnesena krivicna prijava tuziocu i u kojoj fazi je predmet....krivicna prijava se moze podnijeti i protiv nepoznatog lica (N.N.), tako da obrazlozenje da nije podnesena krivicna prijava jer se ne zna ko je izvrsilac krivicnog djela je prica za malu djecu.
znaci: ako nema krivicne prijave, nema ni optuznice, nema ni sudjenja, nema ni presude.
najcesca situacija kod nas je da policija dodje na uvidjaj, sastavi zapisnik i tu se prica zavrsi, jer vrlo cesto policija ne podnese krivicnu prijavu nadleznom tuziocu, tako da te osobe ostanu neprocesuirane i nekaznjene. Drugi razlog moze biti, da policija podnosi krivicne prijave tuziocu, ali da tuzilac procijeni da je bolje ne podizati optuznicu za svako krivicno djelo jer kazna nije velika, vec sacekati da se nakupi par krivicnih djela pa onda podici jedinstvenu optuznicu za sva krivicna djela.
moj savjet svima je da nakon sto policija izadje na uvidjaj i sacini zapisnik, nakon izvjesnog vremena da treba otici u policijsku stanicu i traziti informaciju da li je podnesena krivicna prijava tuziocu i u kojoj fazi je predmet....krivicna prijava se moze podnijeti i protiv nepoznatog lica (N.N.), tako da obrazlozenje da nije podnesena krivicna prijava jer se ne zna ko je izvrsilac krivicnog djela je prica za malu djecu.
-
rashid
#24 Re: dajem lovu da mi vrate laptop i zlato iz obijenog stana
Ne znam ako ti sta pomaze ili znaci ali eto, zao mi te. Desilo mi se slicno, ali posto sam ja malo "cudan", nekako nemogu to zaboraviti i siguran sam da bi ga ubio,njega,bracu mu,sestre,roditelje,roditelja od roditelja i bliznju rodbinu!iznogud wrote:Dajem 300KM da mi vrate Dell Inspiron 5100 laptop iz jučer obijenog stana na Grbavici. Laptop je star a na njemu su porodične slike koje bih volio imati. I da ga ja prodajem, ne bih dobio više od 500KM za njega.
To sto bi samo njega, nema od toga nista. Stvari se rjesavaju u korjenu problema.