DAEWOO LANOS-treba mi pomoc!!!!!

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
jasko__

#1 DAEWOO LANOS-treba mi pomoc!!!!!

Post by jasko__ »

Danas mi lik u auto-kuci nudi ovo auto za 5000 KM...posto se ja bas i ne razumijem u auta zanima me valjal cemu ovo, imal ko kakva iskustva...i jos nesto mi rece-da su u njemu sve Opelovi dijelovi...sad jel to bas tako, kao recimo Seat i VW...ili on meni petlja...ako moze pomoc....thanks!!!
AmoK

#2 Re: DAEWOO LANOS-treba mi pomoc!!!!!

Post by AmoK »

Savjet.. uzmi neko drugo auto.
Dobar moj prijatelj "business man" ga je vozao jedno 3-4 godine... prešao baš podooosta sa njim (uzduž i poprijeko BIH).
Ne razumijem se puno u auta ali evo šta se sve njemu bilo desilo:
- neka ležišta za motor su se zeznula, zamalo nije pogino
- imao je problem sa paljenjem koji ni dan danas nije riješio (ni mijenjanjem bombine koja je bila oko 200-300 KM), auto se upali tek iz 9-8 puta
- dijelovi jesu od Opela ali je neke stvari vrlo teško naći i skupi su.
makkaj

#3 Re: DAEWOO LANOS-treba mi pomoc!!!!!

Post by makkaj »

ma auto je stvarno fino urađeno,sve je nekako dobro osmišljeno u njemu, natrpano dosta opreme (bar u ovom što moj rođo ima) al bih ti savjetovao da ga ne uzimaš-rođi se pojavio neki problem sa paljenjem mjesec dana nakon što ga je uzeo-vozio ga svuda,čak i u Visoko-on je iz Goražda, i nigdje mu ne nađoše lijeka.Hehe frajer ima 35 rituala koje mora obaviti (udara u tablu,dira neke žice, uči salavate) prije nego auto starta :mrgreen:
whow

#4 Re: DAEWOO LANOS-treba mi pomoc!!!!!

Post by whow »

jasko__ wrote:Danas mi lik u auto-kuci nudi ovo auto za 5000 KM...posto se ja bas i ne razumijem u auta zanima me valjal cemu ovo, imal ko kakva iskustva...i jos nesto mi rece-da su u njemu sve Opelovi dijelovi...sad jel to bas tako, kao recimo Seat i VW...ili on meni petlja...ako moze pomoc....thanks!!!
Daewoo NE koristi Opelove djelove nego je ova Juzno Korejeanska firma svojevremeno posjedovala LICENCE od nekoliko Opelovih modela od kojih je najpoznatija bila stara astra "suza". Iako kvaliteta pa i sama zavrsnica Daewoo nikada nije bila na nivou Opela Daewoo je uspio da se probije na Europsko a donekle i Americko trziste . Nakon bakropta Daewoo je kupljen od strane GM-a koji koristi prisustvo Daewoo-a na Europskom trzistu u cilju razvijoja nove linije proizvoda namjenjene iskljucivo Europskim kupcima ; Spark , Aveo , Laceti . Treba naglasiti da ovi novi Chevroleti predstavljaju 100% Korejanski proizvod ,pocevsi od inzenjeriga i dizajna pa da zadnjeg serafa koji se ugraduje u ova vozila te sa originalnim Chevrolettom djeli jedino ime , sto je sve skupa vjerovatno pozitivan razvoj dogadaj imajuci u vidu tendencije u Korejanskoj i Americkoj auto industriji. Inace moze postojati problem rezervnih djelova obzirom da je originalna kompanija bankrotirala a ovaj model je izvan proizvodnje vec jedno duze vrijeme. Nije bez razloga da ti taj prodavac pokusava " utrapiti" vozilo po svaku cijenu. Moj savjet ponudi mu 2500 KM , cisto iz fola .
c0d14c

#5 Re: DAEWOO LANOS-treba mi pomoc!!!!!

Post by c0d14c »

Ma kakvi prodji se toga :D
Post Reply