dadilja??

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
trazimdadilju

#1 dadilja??

Post by trazimdadilju »

Ubrzo planiramo da se doselimo u Sarajevo i interesuju me vasa iskustva u vezi vrtica (Montessori?) i cuvanja djece?

Ne bih mogla nikog svoga obavezati da mi cuva djecu, vise bih voljela da nadjem dadilju ili neku zenu koja ima iskustva i da je zaposlim.
Medjutim nigdje ne mogu da nadjem informacije u vezi ovoga. da li postoje agencije u Sarajevu koje preporucuju dadilje kao sto je to slucaj vani i koliko je kod nas uopste prihvatljivo da neko sa strane cuva djecu i bude placen za to kao i za svaki drugi posao?

sta roditelji rade navece kada zele da izadju a nemaju baka servis? da li pitate djevojke iz komsiluka da li mogu cuvati djecu to vece i koliko se uopste placaju ove usluge?

molim bilo kakve savjete gdje da pocnem da trazim i vasa iskustva ako ste ikada imali dadilju ili bilo kakvu pomoc u kuci.

hvala i pozz
to je to

#2 Re: dadilja??

Post by to je to »

Ja nisam čula ni za kakvu sličnu agenciju u Sarajevu.

Osobe za čuvanje djece se najčešće traže tako što neko od prijatelja/rodbine/komšija zna nekoga ko bi mogao da to radi ili preko oglasa (u ovom slučaju posebno treba obratiti pažnju na preporuke).

Definitivno nije lako naći osobu kojoj ćeš povjeriti čuvanje dijeteta.
thandorina

#3 Re: dadilja??

Post by thandorina »

U principu i nema takva agencija u Sarajevu. Kako rece moja prethodnica, sve ide po principu preporuke. Mi smo donedavno imali cestu potrebu za cuvanjem djeteta u vecernjim satima i cijena je bila 5 KM/sat.
I naravno, sve moguce provjere prije toga. Ukoliko ne nadjes nista drugo, mozda da ti preporucim djevojke iz privatnog vrtica u koje ide moje dijete, obzirom da i one rade takve usluge samo po preporuci...
Sretno u svakom slucaju..
Bandierra Rossa

#4 Re: dadilja??

Post by Bandierra Rossa »

Ja znam jednu osobu koja bi čuvala djecu. Ako te nešto detaljnije zanima-reci.
nadazadnjaumire

#5 Re: dadilja??

Post by nadazadnjaumire »

trazimdadilju wrote:Ubrzo planiramo da se doselimo u Sarajevo i interesuju me vasa iskustva u vezi vrtica (Montessori?) i cuvanja djece?

Ne bih mogla nikog svoga obavezati da mi cuva djecu, vise bih voljela da nadjem dadilju ili neku zenu koja ima iskustva i da je zaposlim.
Medjutim nigdje ne mogu da nadjem informacije u vezi ovoga. da li postoje agencije u Sarajevu koje preporucuju dadilje kao sto je to slucaj vani i koliko je kod nas uopste prihvatljivo da neko sa strane cuva djecu i bude placen za to kao i za svaki drugi posao?

sta roditelji rade navece kada zele da izadju a nemaju baka servis? da li pitate djevojke iz komsiluka da li mogu cuvati djecu to vece i koliko se uopste placaju ove usluge?

molim bilo kakve savjete gdje da pocnem da trazim i vasa iskustva ako ste ikada imali dadilju ili bilo kakvu pomoc u kuci.

hvala i pozz
to moraš dobro provjeriti ja ti nudim usluge čuvanja djeteta u večernjim satima, imam dvije djevojčice 12 i 17 godina, zaposlena sam, radim odgovorne poslove, a sa djecom raditi mi je zadovoljstvo, tako da tvom djetetu ne bi ništa nedostajalo, a meni bi koristilo da popravim svoj budžet, uzajamno zadovoljstvo, ako si zainteresovana javi se na e-ma
[email protected]
trazimdadilju

#6 Re: dadilja??

Post by trazimdadilju »

Hvala svima na odgovorima i savjetima.

@thandorina, kako mi slabo ide mozda Vam se na kraju ipak javim. hvala u svakom slucaju.

@nadazadnjaumire i badierra rossa imate pp.
nadazadnjaumire

#7 Re: dadilja??

Post by nadazadnjaumire »

trazimdadilju wrote:Hvala svima na odgovorima i savjetima.

@thandorina, kako mi slabo ide mozda Vam se na kraju ipak javim. hvala u svakom slucaju.

@nadazadnjaumire i badierra rossa imate pp.
ako ti treba usluga čišćenja stana tu sam,moram sebi naći neki dodatni posao, čišćenje,peglanje, unošenje podataka,prekucavanje teksta,pa ako slučajno zatreba nekome od tvojih prijatelja slobodno javi

pozdrav,
Post Reply