Dacia Logan

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

sandokann

#1 Dacia Logan

Post by sandokann »

Zainteresovao sam se za kupovinu nove Dacia Logan Mcv.
Ima li neko iskustava sa Daciom, pozitivna - negativna?
mayab

#2 Re: Dacia Logan

Post by mayab »

sandokann wrote:Zainteresovao sam se za kupovinu nove Dacia Logan Mcv.
Imas toga prilicno i na ovom forumu, a potrazi i po netu ; u pravilu, iskustva su pozitivna i dobra, a nase protivnike Dacije najvise sekira losa-ruzna plastika u unutrasnjosti, ali realno to je subjektivna stvar!
I daju citavih 5 god garancije sto nije za baciti, ali i tu imas protivnika po ovom forumu, jer nece ljudi da su obavezni odrzavati auto u ovlastenom servisu :shock: .
Mnogi bi se *ebali , a da im ne udje!
Drvosjeca iz Dejcica

#3 Re: Dacia Logan

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

mayab wrote:
Imas toga prilicno i na ovom forumu, a potrazi i po netu ; u pravilu, iskustva su pozitivna i dobra, a nase protivnike Dacije najvise sekira losa-ruzna plastika u unutrasnjosti, ali realno to je subjektivna stvar!
I daju citavih 5 god garancije sto nije za baciti, ali i tu imas protivnika po ovom forumu, jer nece ljudi da su obavezni odrzavati auto u ovlastenom servisu :shock: .
Mnogi bi se *ebali , a da im ne udje!
E to neću nikada razumjeti, hoće garanciju od 5 godina ali da servisiraju kod Mehe u garaži. :shock:
milojicabrzi

#4 Re: Dacia Logan

Post by milojicabrzi »

Dacija mi izgleda ok i mislim da ce biti sve popularnija na ovim prostorima.
Best buy opcija, ali uvijek na trzistu treba vremena da se neka marka pocne prodavati...sjetim se pocetaka Seata u BIH tamo negdje 2000-ih,sve ih raja izbjegavala slicno kao Daciju, kao slabijeg VW brata, ali kad su taksisti poceli masovno vozati, stvar je "procepila"
staradis

#5 Re: Dacia Logan

Post by staradis »

ima tema Dacia all about, preseli se na nju molim te :)
mrAdil

#6 Re: Dacia Logan

Post by mrAdil »

Vozi mi je jaran vec par mjeseci, pravo zadovoljan... nema nekih nedostataka, ali ipak se radi o par mjeseci.
mrAdil

#7 Re: Dacia Logan

Post by mrAdil »

staradis wrote:ima tema Dacia all about, preseli se na nju molim te :)
Neka ova tema ostane samo o Loganu, bolje tako :)
O'zone
Globalni moderator

#9 Re: Dacia Logan

Post by O'zone »

Zavidim ti :-D

To je vozilo koje zadovoljava sve moje potrebe posebno verzija 1.2 16V LPG. Prostora tona, gepek enorman, motorna jedinica dobra, o dizajnu se ne raspravlja mada je meni nova verzija dosta privlačna i exterijerno i enterijerno.

Najbitnija stvar NOVA Dacia Logan 1.2 16V LPG (fabrički plin) sa Laureate (najvišim) paketom opreme košta 19.496 KM kad na tu cijenu dodaš i sve opcije iz dodatne opreme cijena te izađe 23.884 KM
530i

#10 Re: Dacia Logan

Post by 530i »

1.2 16v na plin...u karavanu...razmisli još jednom!!
Ned071

#11 Re: Dacia Logan

Post by Ned071 »

po meni ni blizu best buy. za 22 milje uzmes astru clasic cdti s kojom dacia ne moze u istu recenicu
citroen xm

#12 Re: Dacia Logan

Post by citroen xm »

Dačija je odličan izbor, ali apsolutno nema smisla napucavati Dačiju sa nekim glupostima i nabiti joj cijenu. Tada cijena ide znatno više i ulazi u opseg proizvođača sa znatno boljom reputacijom i u klasu više.

Jednostavno Dačija nije ni zamišljena za razmaženu klijentelu pa su po meni osnovni u BiH modeli potpuno odmjereni. Imaš klimu, čitav sigurnosni set(jastuci, ABS, ESP), el. podizače, servo, daljinsko... Onome ko hoće Dačiju i ne treba više. Takav Logan je oko 15000 KM sa 1.2 motorom, a oko 18500 1.5 DCI. Ima i 0.9 TCE, ali mi se ne traže sada cijene, čini mi se oko 17000 KM. Potpuno fer ponude. Novo, 5 godina garancije, povoljno za održavanje....
O'zone
Globalni moderator

#13 Re: Dacia Logan

Post by O'zone »

530i wrote:1.2 16v na plin...u karavanu...razmisli još jednom!!
Što? Kod mene je 1.3 43 kw na plinu i ništa mu ne fali za moje potrebe
530i

#14 Re: Dacia Logan

Post by 530i »

Svako ima svoju računicu i način vožnje, ali razmisli koliko je ugodna takva vožnja.
O'zone
Globalni moderator

#15 Re: Dacia Logan

Post by O'zone »

530i wrote:Svako ima svoju računicu i način vožnje, ali razmisli koliko je ugodna takva vožnja.
Slažem se sa prvim dijelom rečenice!

A govorim u svoje ime da u mom vozilu to ne predstavlja nikakv problem niti neugodnost tako da čisto sumnjam da će i u Daciji od 75 KS sa modernim sistemom ubrizgavanja i fabrički ugrađenom LPG instalacijom praviti problem za vozača kome vozilo služi da ga prebaci od tačke A do tačke B ili da prebaci neki tovar za što je ovo auto savršeno.

Moram dodati da neko ko uzme ovo vozilo čak i bez LPG instalacije nije neko ko žudi za brzinom i da mu je bitno je od 0 do 100 km/h stiže za 10 ili 13 sekundi te može li trećim stepenom prenosa navuči na 120 km/h.

Vozilo se ubilo za obitelji sa više djece ili za nekoga ko kao ja ima mali biznis pa mu treba i porodično i dostavno vozilo. Čitava vožnja loko par puta godišnje do mora ili neko drugog grada u BiH i to je to a mora se priznati da veliki dio vozila odrađuje na taj način svoj životni vijek.
mayab

#16 Re: Dacia Logan

Post by mayab »

Shvatam, ako ti vozis, kako ti nick kaze BMW 530i, onda bi za tebe taj 1.2 na plin bio gore od smrtne kazne :D
NediM17

#17 Re: Dacia Logan

Post by NediM17 »

mayab wrote:
Shvatam, ako ti vozis, kako ti nick kaze BMW 530i, onda bi za tebe taj 1.2 na plin bio gore od smrtne kazne :D
Ma ne ide sa mjesta 1.6 8v u Sandero Stepway-u, mogu misliti tek kakva je situacija sa tim 1.2 u Loganu MCV. :-)

Probati preteci sleper koji se krece 70km/h sa navedenim Sanderom je skoro pa ravno samoubistvu, osim ako nije u pitanju autoput, ili neka cesta sa tri trake.

Kada bih kupovao taj auto, definitivno bi to bio 1.5 dCi, nije ni on pretjerano snazan, ali ima momenta.
Ned071

#18 Re: Dacia Logan

Post by Ned071 »

O'zone wrote:
530i wrote:Svako ima svoju računicu i način vožnje, ali razmisli koliko je ugodna takva vožnja.
Slažem se sa prvim dijelom rečenice!

A govorim u svoje ime da u mom vozilu to ne predstavlja nikakv problem niti neugodnost tako da čisto sumnjam da će i u Daciji od 75 KS sa modernim sistemom ubrizgavanja i fabrički ugrađenom LPG instalacijom praviti problem za vozača kome vozilo služi da ga prebaci od tačke A do tačke B ili da prebaci neki tovar za što je ovo auto savršeno.

Moram dodati da neko ko uzme ovo vozilo čak i bez LPG instalacije nije neko ko žudi za brzinom i da mu je bitno je od 0 do 100 km/h stiže za 10 ili 13 sekundi te može li trećim stepenom prenosa navuči na 120 km/h.

Vozilo se ubilo za obitelji sa više djece ili za nekoga ko kao ja ima mali biznis pa mu treba i porodično i dostavno vozilo. Čitava vožnja loko par puta godišnje do mora ili neko drugog grada u BiH i to je to a mora se priznati da veliki dio vozila odrađuje na taj način svoj životni vijek.
probaj onda dokker, ako vec razmisljas o daciji. mada je meni za te potrebe kangoo tito
citroen xm

#19 Re: Dacia Logan

Post by citroen xm »

Pa Doker je Kangoo sa drugačijim dizajnom.
Ned071

#20 Re: Dacia Logan

Post by Ned071 »

al je jeftiniji i nekvalitetniji
citroen xm

#21 Re: Dacia Logan

Post by citroen xm »

Možda mu je unutrašnjost sa tvrđom plastikom, ali mehanika je potpuno ista pa po pitanju pouzdanosti nije ništa lošiji i nekvalitetniji.
direstraits0078

#22 Re: Dacia Logan

Post by direstraits0078 »

NediM17 wrote:
mayab wrote:
Ma ne ide sa mjesta 1.6 8v u Sandero Stepway-u, mogu misliti tek kakva je situacija sa tim 1.2 u Loganu MCV. :-)

Probati preteci sleper koji se krece 70km/h sa navedenim Sanderom je skoro pa ravno samoubistvu, osim ako nije u pitanju autoput, ili neka cesta sa tri trake.

Kada bih kupovao taj auto, definitivno bi to bio 1.5 dCi, nije ni on pretjerano snazan, ali ima momenta.
Izmedju sjedista se nalazi rucica mjenjaca, stavis je u polozaj koji je oznacen brojem 3 I stisnes krajnju desnu papucicu u pod. Nakon nekoliko sekundi si pretekao slepera I debelo si u prekrsaju ako navuces do 6k rpm.
NediM17

#23 Re: Dacia Logan

Post by NediM17 »

direstraits0078 wrote:
NediM17 wrote: Ma ne ide sa mjesta 1.6 8v u Sandero Stepway-u, mogu misliti tek kakva je situacija sa tim 1.2 u Loganu MCV. :-)

Izmedju sjedista se nalazi rucica mjenjaca, stavis je u polozaj koji je oznacen brojem 3 I stisnes krajnju desnu papucicu u pod. Nakon nekoliko sekundi si pretekao slepera I debelo si u prekrsaju ako navuces do 6k rpm.
Nisam se ja rodio u Common Rail turbo masini, nego sam proveo sigurno vise godina u benzincima nego sto ti imas vozacku, a mozda i godina starosti, i znam dobro kako se pretice sa benzinjarom, pogotovo atmosferskom, jer turbaci hoce potegnuti dobro vec iz 2k rpm.

Jednostavno, taj auto ne ide sa mjesta, i svaki pokusaj preticanja pri tim brzinama, pogotovo slepera ili autobusa je veoma rizican, skoro ravan samoubistvu.
direstraits0078

#24 Re: Dacia Logan

Post by direstraits0078 »

Nedim, ma jesi li to ti? Ooooooo, Nedim, ma jesi li to ti? :-D

Nije poenta ko se kada i gdje rodio, da li mu je vozačka stara 20 ili 30 godina. To što si ti napisao je notorna glupost. Benzinac se vozi drugačije od dizela, ali 75 ks je 75 ks, u dizelu ili benzincu. Sjeti se npr. Mercedesa s atmo dizelom i 75 ks u 124. :-D
Sve listom vlasnici samoubice skloni hazardnim igrama. :D A masu 124 i Dacije da ne poredim.
Za više informacija pogledaj temu o g4 sdi i serijskim samoubojicama koji posjeduju to vozilo. :-D

Napominjem da je nekome i 7 sekundi do 100 km/h sporo i kaže kako auto ne ide s mjesta. :-D
problemnatravunu

#25 Re: Dacia Logan

Post by problemnatravunu »

NediM17 wrote:
mayab wrote:

Jesi ti to probao ili samo pretpostavljas?
Mislim, na papiru, je to sve malo i izgleda jadno, ali u praksi ce zadovoljiti vecinu vozaca, uostalom, covjek hoce za malo para poveći auto, i te sekunde mu bas i nisu prioritet!
Post Reply