DACIA LODGY
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
rozalija80
#1 DACIA LODGY
...Vidim da je vec polako stigao i kod nas ovaj auto.
Dobro opremljen diesel je oko 25-26 hiljada KM, garancija je solidna, servis vjerujem slicno kao za Renault, ako ne i jeftinije...
Je li neko imao priliku provozati, probati, zanima me kakva su iskustva...
Dobro opremljen diesel je oko 25-26 hiljada KM, garancija je solidna, servis vjerujem slicno kao za Renault, ako ne i jeftinije...
-
goran16v
#2 Re: DACIA LODGY
Meni djeluje sasvim ok auto. Ja krecem od filozofije da za 20k KM, koliko kosta najjeftini, to nije nimalo jeftino i da to nikako ne moze biti los i nekvalitetan auto. Doduse cijena sugerise kakva bi razlika u kvaliteti o odnosu na slicne aute kod konkurencije mogla biti ali daleko od toga da je to jeftino da auto nije kvalitetan.rozalija80 wrote:...Vidim da je vec polako stigao i kod nas ovaj auto.
- johntra
#3 Re: DACIA LODGY
Razočaraše me ove tri zvjezdice na EuroNCAP ovog modela...moralo je to bolje, mnogo bolje...
-
sema911
#4 Re: DACIA LODGY
dosta i 3 zvjezde jer sta ocekivat od auta koje kosta 10k€ koje je vani hajd tako rec normalna cifra dosta i to
za balkanske uslove je skup kako kazete malo opreme nije full al ako hocete bolje odrijesite kesu
za balkanske uslove je skup kako kazete malo opreme nije full al ako hocete bolje odrijesite kesu
- mayab
#5 Re: DACIA LODGY
Koliko para toliko muzike, mada su se trebali potruditi za 4 zvjezdice, ipak ga reklamiraju kao obiteljski auto!
- ElRe
#6 Re: DACIA LODGY
Dobre su i te 3*, ja to iskreno i onako nikada ne bih gledao.
-
citroen xm
#7 Re: DACIA LODGY
Na ovom polju, što više to bolje. Ova Dačija izgleda kao da se zakucala na 3 zvjezdice i ne planiraju ništa više raditi na tom polju. Od pojave logana svaki model im ima 3 zvjzdice. Branim ih i pokušavam svaku manu da shvatim, ali vala tu su se mogli malo potruditi.
-
citroen xm
#9 Re: DACIA LODGY
Ja ono što sam nalazio na sajtu Ncap-a je 3 zvjezdice. Moguće da neka fulirana verzija ima 4.
- Maystor
#10 Re: DACIA LODGY
Nedavno je u autobildu bio afirmativan članak o lodgyu, poredili su ga sa polovnim sharanom iste cijene - i zaključak je bio da je lodgy bolji izbor.
Duboko sam razočaran lošim rezultatom lodgya na crash test, to mi je neoprostivo. Ovi kojima to nije bitno ...
Sandero ima 3 zvjezdice (i to po starom sistemu ocjenjivanja!), a pokazano je da bi imao 4 kada bi serijski koristio "safety pack" koji uključuje load limitere na zatezačima sigurnosnih pojaseve i bočne zračne jastuke. U principu je karoserija solidna, ali desilo se neko pucanje po šavovima zavarivanja.
Novi sandero ima 4 zračna jastuka, limitere i nadam se, čvršću karoseriju, tako da očekujem da bi mogao dogurati do četvrte zvjezdice.
Duster je takođe razočarao na crash testu
Duboko sam razočaran lošim rezultatom lodgya na crash test, to mi je neoprostivo. Ovi kojima to nije bitno ...
Sandero ima 3 zvjezdice (i to po starom sistemu ocjenjivanja!), a pokazano je da bi imao 4 kada bi serijski koristio "safety pack" koji uključuje load limitere na zatezačima sigurnosnih pojaseve i bočne zračne jastuke. U principu je karoserija solidna, ali desilo se neko pucanje po šavovima zavarivanja.
Novi sandero ima 4 zračna jastuka, limitere i nadam se, čvršću karoseriju, tako da očekujem da bi mogao dogurati do četvrte zvjezdice.
Duster je takođe razočarao na crash testu
- drndalo
#11 Re: DACIA LODGY
O kojem polovnom Sharan-u pricamo ? Starijem od 2009 ? Onda imaju isto, 3 zvjezdice...
Lodgy
http://www.euroncap.com/results/dacia/lodgy/486.aspx
Sharan
http://www.euroncap.com/tests/vw_sharan_1999/63.aspx
Lodgy
http://www.euroncap.com/results/dacia/lodgy/486.aspx
Sharan
http://www.euroncap.com/tests/vw_sharan_1999/63.aspx
Last edited by drndalo on 29/11/2012 13:15, edited 1 time in total.
- johntra
#12 Re: DACIA LODGY
ima ovdje dosta strukturalnih nedostataka na karoseriji, ovdje nije glavni problem nedostatak sigurnosne opreme, kao što je bio kod Sandera i sličnih...
- Maystor
#13 Re: DACIA LODGY
Lodgy se proizvodi u Maroku, za razliku od svih ostalih dacia modela koji nam dolaze iz Rumunije. Fabrika u Maroku je nova i baš me čudi da karoserija lodgyja nije ni blizu po čvrstoću onoj kod sandera.johntra wrote:
ima ovdje dosta strukturalnih nedostataka na karoseriji, ovdje nije glavni problem nedostatak sigurnosne opreme, kao što je bio kod Sandera i sličnih...