Interesuje me dal ima neko da je vozio ovaj model. S obzirom da se radi o jeftinom modelu apsolutno nebih volio poređenja tipa DUSTER - TIGUAN ili Yeti ili jos skuplji i bolji. Za 28000 koliko košta najskuplji model sa svom opremom i još ponešto preko mislim da je bespotrebno porediti sa autima koja u opremi imaju npr. automatsko parkiranje kao u jednom modelu yetia koji sam imao prilike testirati (ono sjedis a on sam parkira
Mislim da 5g garancije koje trenutno daju sa ovim modelom dovoljno govori o tome da su sigurni u auto. Jest da je sudeći po slikama plastičan i izgleda jeftin ali za auto sa solidnom konstrukcijom i jako solidnim pogonom 4X4 mislim da je ovo više nego fer cijena. Takođe nebih volio poređenja tipa bolje polovnog "brendiranog" džipa koji će poderati ovog dva puta i sl. Mislim da svi koji se razumiju u terence znaju koliko košta prosječan popravak počevši samo od zamjene guma pa nadalje, da ne spominjem kada se pokvari reduktor i sl. Kod nas je naći polovan auto a očuvan nemoguća misija osim ako znaš covjeka od koga kupuješ. Imam dovoljno iskustva sa polovnjacima jer sam ih izmjenjao poprilično.
Možda bi bilo dobro napraviti poređenje tipa DUSTER - SX4 koji su tu negdje sa cijenom i sl.