Daca o Sarajevu!!! ... "fascinira" me ovaj mali:)

scimitar

#1 Daca o Sarajevu!!! ... "fascinira" me ovaj mali:)

Post by scimitar »

Prošeto sam malo po komšijskom forumu i na kakve stvari sam naletio nisam mogao da se naibretim,iznenasmijem i kozna kakih još emocija ne ispoljim.

Pročitajte šta Daca misli o Sarajevu,ćevapima ( e tu me pravo naseqiro :-),Mirzi Delibasicu itd itd).Čitajte i uživajte 8) 8)

DACO_SRBIN_SRBENDA (KNZS) - 4. maj 2005. u 14.22 (registrovani član)

Sarajevo je danas ,najtuzniji,najsmjesniji,najpodliji i najjadniji grad na kugli zemaljskoj.Licemjerje i glupost njegovih sadasnjih stanovnika postaje nešto sto ih ontoloski određuje.Grad kvazi umjetnika,kvazi politicara,kvazi sportista...Grad ciji sadasnji stanovnici sami sebe ubjedjuju da nešto vrijede i da su nekome bitni i svjesni su da je to laz ali svjesno i gordo žive u toj laži jer drugog izbora i nemaju.Grad u kojem se fukara obogatila preko noćina muci svojih nekadasnjih sugradjana,na koje i dan-danas gledaju sa zaviscu,zlobom i neuspjesno prikrivenom mrznjom .Grad iz cijih stanovnika isijava mrznja na samu pomen bilo čega sto je srpsko. Plitki u svojim hedonistickim shvatanjima zivota ,olicenim u bureku,cevapima i fildzanu kafe kao i cuvenim izrekama „novi dan nova nafaka” ili „pitu ne jede onaj ko ima nego ko je navik'o” . Nesposobni za objektivno ,dublje, sagledavanje stvari , bez ikakvog smisla za organizaciju i losi improvizatori. Do te mjere uzivljeni u ulogu žrtve ,misle da im pripada pravo na apsolutnu istinu.Uvijek spremni da pokazu na „svog komsiju Srbina,vojnika Armije BiH” kao ,eto, primjera njihove tolerancije i multietnicnosti a već nakon minut,kad se „kamere ugase” tom istom Srbinu psovace majku vlasku i četnicku, govoreci drugom muslimanu „svi su ti oni ,bolan,isti” .Tapsace te po ramenu,gledati u oci i govoriti „pa eto nisu svi Srbi zločinci”.Puni kompleksa proizaslih iz mentalne i fizicke inferiornosti ,nesposobni da obuzdaju svoj pokvarenluk kao logicnu posljedicu toga, pravdaju to nekim ,toboze,sarajevskim duhom, a koji nije ništa drugo nego pokrice i alibi za provincijalni duh,osrednjost (najblaze receno) i primitivizam.Samo se u Sarajevu moglo desiti da se jednom Ivi Andricu dobacuje sa nipodastavanjem u stilu „Halo,pisac, napise li se šta” , a sto je tipican primjer gore navedenog . Da nije riječ o čak i simpaticnom nepriznavanju autoriteta i nepostivanju velicine pokazalo je vrijeme.Tu se radi o zlobi,nepatvorenoj zlobi.U Sarajevu se ,jadni, i danas dan ponose time i takve i slične gestove navode kao primjer tzv.„sarajevskog duha”.„Sarajevske raje”. Ne kaže se dzaba „čega se pametan stidi budala se ponosi” . Kad smo već „kod cuvenog sarajevskog duha” 70-ih i 80-ih a cime se muslimani ponose , iz samo letimicnog pogleda na imena nosioca gradskog duha tog vremena može se zakljuciti da oni ne samo da nemaju razloga da budu ponosni nego nisu sustinski ni ucestvovali u desavanjima tog vremena.Tek tu i tamo pokoji bljesak kao npr. Mirza Delibasic ali zanimljiv podatak je da je u toj cuvenoj utakmici u Grenoblu kada je Bosna postala prvak Evrope u kosarci,najbolji igrac bio jedan Srbin,Zarko Varajic, sa najviše postignutih koseva.Skoro je izasao Bosnin „Almanah” gdje su opisani najveci uspjesi kluba i zanimljivo je da Varajic uopste tu nije spomenut od strane uredjivaca.Istorija se nasilno prekraja i prepravlja,ali kad mogu sa imenom i jezikom zašto ne bi i sa tamo nekim „vlaskim” kosarkasem.Kao i svaka „novokomponovana” i neizivljena „nacija” muslimani su skloni euforiji bez ikakvog utemeljenja i uporista.Drskost,bezobzirnost i nezahvalnost su glavne karakteristike.Nisu rijetki oni koji su u ratu utociste nasli u Srbiji a sad sipaju drvlje i kamenje po srpskom narodu.U Sarajevu ,„olicenju multieticnosti”, pravoslavni popovi ulicom hodaju bez mantije po preporuci vodecih ljudi SPC ,sto nikad nije bilo, nisu rijetki slučajevi fizickog napada i premlacivanja pravoslavnih svestenika a po prvi put u istoriji grada u Gradskoj vlasti nema NIJEDNOG Srbina ,takav slučaj nije zabiljezen ni za vrijeme NDH.U Sarajevu apsolutno svi isto razmišljaju,kao po jednoj matrici,i pozicija i opozicija i obični ljudi.Najnormalnije je cuti na Bosninoj kosarkaskoj utakmici „Ubij Srbina” iako im pola tima cine Srbi a najbolji dokaz iskompleksiranosti nacije je skandiranje „Pusi k... ko te j... ,može Bosna i bez tebe ,Yugoslavijo” , pa i na utakmici Bosna-Litvanija koja nikakve veze nema sa Srbima.Mrznja prema Srbima je duboko utjelovljena i gaji se decenijama a posljednjih nekoliko godina ponovo dizu glavu.Ili misle da su ojacali,ili da su Srbi slabi ili ih neko sa strane „pumpa” ne znam ali znam da ponovo postaju agresivni.Sarajevo je grad gdje se dva muslimana između sebe nikad neće pozdraviti sa „Dobar dan” a ako hrišćanin uputi taj pozdrav muslimanu ili će odgovoriti preko one stvari ili će mu samo reci „Kako ste” !Po svaku cijenu hoće da se razlikuju.Sarajevo je grad gdje se skoro svakodnevno desavaju samoubistva starijih Srba a mladji žive pod psihickim pritiskom neprijateljski nastrojene okoline.Posljedica toga je bjezanje od stvarnosti koje se ogleda kroz razne psihicke probleme ili odavanje alkoholu i narkomaniji.Cest slučaj je da se i čisti Srbin predstavlja kao Hrvat radi dobijanja bilo kakvog posla,jer je Hrvatima ipak malo lakse u Sarajevu a o djeci iz mjesovitih brakova da i ne govorimo.Uvijek prevlada ona strana roditelja koji nije Srbin.Mladje sarajevske preostale Srpkinje se udaju za muslimane ,vjerovatno u nadi da će nekad prestati nositi taj nametnuti pecat pripadnice agresorskog,genocidnog,naroda a dijete u pravilu nikad ne nosi Srpsko ime,nego kobajagi neutralno ,Damir ili Zlatan ,sljedece koljeno je već Muhamed.Oni muslimani koji su ozenjeni Srpkinjama ,to isticu sa ponosom ,opet kao primjer „kosmopolitizma”,„multieticnosti” i „tolerancije” ali samo da se Vlasi ne dosjete.Po Islamu je dozvoljeno da muskarac musliman ozeni nemuslimanku jer je na taj način prevodi u svoju vjeru ,ona nosi njegovo prezime a pitajte muslimane šta misle o udajama muslimanki za Srbe ili Hrvate pa ćete vidjeti šta će vam reci.Ima da je se odreknu preko novina.Sarajevo je jedini grad u Evropi u kojem se u picu ne stavlja svinjska sunka ni u jednoj piceriji u gradu.Sarajevo je grad u kojem će vam taksista u autu pricati o SVIM Srbima kao koljacima i divljacima ni ne sluteci da u autu vozi bas jednog Srbina jer on ZNA da je Sarajevo jednonacionalan grad i bas ga briga.Ti si tu svakako u posjeti roditeljima.Sarajevo je grad u kojem su popljuvali i one Srbe u koje su se do juče kleli (Vesovica,Divjaka,Pejanovica,Tifu).Sarajevo je grad gdje pokoji zalutali Srbin i danas smanjuje ton kad izgovara neko srpsko ime i pazi na svaku izgovorenu riječ.Sarajevo je grad gdje se nije rodila nijedna srpska beba već godinama.Sarajevo je grad gdje su Srbi natjerani da prodaju svoju imovinu u bescijenje.Sarajevo je grad iz kojeg je otisao svako normalan i svako ko je imao gdje a kad umre još ono malo srpskih i hrvatskih bakica i tetkica i kad se bagra docepa i tih preostalih stanova ,Sarajevo će postati stopostotno multietnicki grad ali od siptara,sandzaklija,pokojeg bosanskog muslimana,iranaca,pakistanaca,turaka i ostale islamske „brace”.Sarajevo je grad gdje će svaki kvart za par godina imati svoju dzamiju.Sarajevo je siv grad.Sarajevo je zaista muslimanski grad.”

MUDRO ĆE ZAKLJUČITI DACA :lol: :lol: :lol:

:D
hananah

Post by hananah »

Sarajevo je danas ,najtuzniji,najsmjesniji,najpodliji i najjadniji grad na kugli zemaljskoj
100% u pravu
scimitar

Post by scimitar »

ma dobro to al đe će mi u ćevap dirat :D :D :D
jacika

Post by jacika »

Mrznja prema Srbima je duboko utjelovljena i gaji se decenijama a posljednjih nekoliko godina ponovo dizu glavu.Ili misle da su ojacali,ili da su Srbi slabi ili ih neko sa strane „pumpa” ne znam ali znam da ponovo postaju agresivni

nije mi jasno ko je htio muslimane da istrijebi :roll:
ovaj djecko sigurno ima neki veliki problem
cpt.picard

Post by cpt.picard »

hananah wrote:
Sarajevo je danas ,najtuzniji,najsmjesniji,najpodliji i najjadniji grad na kugli zemaljskoj
100% u pravu
Imas li ti pasos? De malo proputuj... Ne cvijetaju ruze al...

najtuzni - Kako kome
najsmjesni - Pa smijesni jesmo kad dopustimo uopce da ovakvi jadovi dodju u nas GRAD
najpodli - O daaaaa! Kampus=Srpska Akademija Nauka :lol: :lol: :lol: :lol:
najjadni - Kako bi tek bili jadni da ne prezivismo, da se ne odbranismo.

no hard fea... hananah ;) ne znam dalje, ipak sam ja jedan sarajlija, Manijak :D
scimitar

Post by scimitar »

njesi mi baš jasan jaciko :?
jacika

Post by jacika »

[quote="scimitar"]njesi mi baš jasan jaciko :?[/quote

e nek si ko ti jasan
hananah

Post by hananah »

Proputovala sam dok sam imala drugi pasos, da, u odnosu na prijasnju zemlju nisu cvjetale ruze nigdje i mnogi su u odnosu na nas bili jadni, nesto poput Cigana - Rumuni, Cesi, Madjari. A danas, sa ovim pasosem koji mi imamo svima ipak u odnosu na nas cjetaju ruze
wanderer

Post by wanderer »

Radi se o priglupom krkanu "iz okolice" koji inace slavi Arkana, etc, a ima nekoliko nickova pod kojima se pokazuje jos glupljim.

U svakom slucaju, nije vrijedno energije.
Last edited by wanderer on 05/05/2005 00:11, edited 1 time in total.
winetou

Post by winetou »

Proputovala sam dok sam imala drugi pasos, da, u odnosu na prijasnju zemlju nisu cvjetale ruze nigdje i mnogi su u odnosu na nas bili jadni, nesto poput Cigana - Rumuni, Cesi, Madjari.
Nevjerovatno kako su ex-jugosloveni rasistički nastrojeni prema Česima, Mađarima, Rumunima, Bugarima. :(
kekec

Post by kekec »

Pisanje tipicno za nacional-sovinistu koji trazi svoj put, pa opleti po
svemu i svacemu.
Istina, moram priznati da je ponesto i pogodio. :sad:
hananah

Post by hananah »

winetou blago tebi na zakljuccima :( ostavio si me bez teksta :( svojim pogresnim zakljuccima ni iz cega :(
Nego reci iskreno, je li tebi lijepo? Ako ne znas za bolje sigurna sam da jeste :(
scimitar

Post by scimitar »

quote="scimitar"]njesi mi baš jasan jaciko [/quote

e nek si ko ti jasan
malo problema u izražavanju nije na odmet

winetou

Post by winetou »

Moji zaključci su uvijek ispravni :D
A to o Česima, Mađarima, Poljacima se stalno provlači po forumu pa sam se samo osvrnuo :D Nisu ljudi krivi što nemaju izlaz na more,a nemaš ga ni ti sada.
Rumunima stvarno jeste bilo teško.
*Unreal*

Post by *Unreal* »

Ovaj tekst je tipicni primjer neobjektivnosti i pokusaja da se napravi senzacija od nekakvog zakljucka "sarajevo je zaista muslimansko"....

U pravu je covjek dosta stvari, medutim greska je stvari u zivotu gledati iz jednog ugla...davno su ljudi zakljucili da je bolje prvo pogledati sebe pa onda ostale i izvesti zaklljucke. Isto bi bilo da ja napisem tekst o republici srpskoj i na kraju napisem "Republika srpska je zaista srpska"...

Svi znamo sta je rat ucinio...najgluplje je sada pricati o jednoj, drugoj, trecoj strani i davati zakljucke, svi znamo da je rat podjelio bosnu na 3 dijela koja stvarno jesu Bosnjacki, hrvatski i srpski dio..sto dokazuje sastav stanovnistva i njihova opredjeljenost..zakljucci iz teksta doticnog gospodina bi se mogli proslijediti na Beograd, Zagreb, na druge gradove u BiH (trebinje, Mostar itd)...ali cemu to vodi?!? znam da je gospodinu glavni argument da je Sarajevo "multietnicki grad" ...svi mi znamo koliko se srba i hrvata i ostalih iselilo iz naseg grada tokom i poslije rata iz raznoraznih razloga (htjeli mi to ili ne priznati) mada ih niko nije otjerao....prema tome ne mozemo govoriti o prijeratnim brojkama...danas je sigurno 75% muslimana, prema tome nisu ni cudne pojave koje je opisao doticni...

Moze se reci da je Sarajevo vise muslimansko nego prije rata, ali niposto da nije tolerantan grad, bolje nek se gospodin zapita sto su i kako ti ljudi (srbi, hrvati) otisli iz Sarajeva....sigurno ne jer ih je neko otjerao ili prisilio, pa sada zive sirom RS-a...vratite se niko vam ne brani!!

ma vremenom ce sve doci na svoje... ;)
ulicar

#16 Re: Daca o Sarajevu!!! ... "fascinira" me ovaj mal

Post by ulicar »

daca wrote: Puni kompleksa proizaslih iz mentalne i fizicke inferiornosti ,nesposobni da obuzdaju svoj pokvarenluk kao logicnu posljedicu toga, pravdaju to nekim ,toboze,sarajevskim duhom, a koji nije ništa drugo nego pokrice i alibi za provincijalni duh,osrednjost (najblaze receno) i primitivizam.Samo se u Sarajevu moglo desiti da se jednom Ivi Andricu dobacuje sa nipodastavanjem u stilu „Halo,pisac, napise li se šta” , a sto je tipican primjer gore navedenog . Da nije riječ o čak i simpaticnom nepriznavanju autoriteta i nepostivanju velicine pokazalo je vrijeme.Tu se radi o zlobi,nepatvorenoj zlobi.
Bregovic je davno rekao da ce on uvijek biti zvijezda u Beogradu, Zagrebu, Parizu i da je jedini pravi ispit koliko je on dobar Sarajevo, jer u Sarajevu ljudi ne hebu face na nacin na koji im se ulizuju u ostalim dijelovima svijeta. U Sarajevu jedino, on moze popit' sljagu jer je glup :)

Ja se sjecam jednog incidenta sa covjekom kojeg malo ko zna kao Paul Hewson a puno zna kao Bono Vox i jednoj novoj godini na jednoj radio stanici u Sarajevu. Sta bi bilo koja druga radio stanica u svemiru uradila da ima Bona u studiju na doceku nove godine? Stavili bi ga i srali do u beskraj "u program". Sta se desilo u Sarajevu? Voditelj ga pusti par minuta da prica, a onda pusti muziku i nema vise Bona u program do sutra :) Bono je tu bio malo slabije kotiran od novogodisnjeg derneka ( u kojem je, to mogu reci sa sigurnoscu, iz prve ruke Bono uzivao).

To je razlika izmedju Sarajeva i bilo kojeg grada u svemiru, sto je Daco jako dobro primjetio sa "novi dan, nova nafaka", svaki dan je novi i ti vrijedis samo onoliko koliko vrijedis u tom trenutku. Sutra mozes biti najbolji, ili najgori, a prekosutra opet ovdje gdje si sada. Kusturica da dodje sada u Sarajevo, vjerovatno bi mu neko jeb'o mater, ali sutra,niko ga nebi pogledao, jer je juce Kusta bio konjina, a sutra mozda nece biti.

Zato je Ivo Andric vjerovatno dobio "Pisac, napisel' se sta?". To se u normalnom svijetu zove "reality check", samo sto u Sarajevu tu provjeru dobiju svi, od malog Keme iz komsiluka, koji ce cvoku fasovat' jer ti je uprlj'o cipele, do Phil Alden Robinsona koji je vjerovatno jedino u Sarajevu mogao hodati bez da mu ljudi skacu po glavi "Sta je napravio odkako je dobio oskara, a da vrijedi?"
Nenadv24

#17 Re: Daca o Sarajevu!!! ... "fascinira" me ovaj mal

Post by Nenadv24 »

scimitar wrote:Prošeto sam malo po komšijskom forumu i na kakve stvari sam naletio nisam mogao da se naibretim,iznenasmijem i kozna kakih još emocija ne ispoljim.

Pročitajte šta Daca misli o Sarajevu,ćevapima ( e tu me pravo naseqiro :-),Mirzi Delibasicu itd itd).Čitajte i uživajte 8) 8)

DACO_SRBIN_SRBENDA (KNZS) - 4. maj 2005. u 14.22 (registrovani član)

Sarajevo je danas ,najtuzniji,najsmjesniji,najpodliji i najjadniji grad na kugli zemaljskoj.Licemjerje i glupost njegovih sadasnjih stanovnika postaje nešto sto ih ontoloski određuje.Grad kvazi umjetnika,kvazi politicara,kvazi sportista...Grad ciji sadasnji stanovnici sami sebe ubjedjuju da nešto vrijede i da su nekome bitni i svjesni su da je to laz ali svjesno i gordo žive u toj laži jer drugog izbora i nemaju.Grad u kojem se fukara obogatila preko noćina muci svojih nekadasnjih sugradjana,na koje i dan-danas gledaju sa zaviscu,zlobom i neuspjesno prikrivenom mrznjom .Grad iz cijih stanovnika isijava mrznja na samu pomen bilo čega sto je srpsko. Plitki u svojim hedonistickim shvatanjima zivota ,olicenim u bureku,cevapima i fildzanu kafe kao i cuvenim izrekama „novi dan nova nafaka” ili „pitu ne jede onaj ko ima nego ko je navik'o” . Nesposobni za objektivno ,dublje, sagledavanje stvari , bez ikakvog smisla za organizaciju i losi improvizatori. Do te mjere uzivljeni u ulogu žrtve ,misle da im pripada pravo na apsolutnu istinu.Uvijek spremni da pokazu na „svog komsiju Srbina,vojnika Armije BiH” kao ,eto, primjera njihove tolerancije i multietnicnosti a već nakon minut,kad se „kamere ugase” tom istom Srbinu psovace majku vlasku i četnicku, govoreci drugom muslimanu „svi su ti oni ,bolan,isti” .Tapsace te po ramenu,gledati u oci i govoriti „pa eto nisu svi Srbi zločinci”.Puni kompleksa proizaslih iz mentalne i fizicke inferiornosti ,nesposobni da obuzdaju svoj pokvarenluk kao logicnu posljedicu toga, pravdaju to nekim ,toboze,sarajevskim duhom, a koji nije ništa drugo nego pokrice i alibi za provincijalni duh,osrednjost (najblaze receno) i primitivizam.Samo se u Sarajevu moglo desiti da se jednom Ivi Andricu dobacuje sa nipodastavanjem u stilu „Halo,pisac, napise li se šta” , a sto je tipican primjer gore navedenog . Da nije riječ o čak i simpaticnom nepriznavanju autoriteta i nepostivanju velicine pokazalo je vrijeme.Tu se radi o zlobi,nepatvorenoj zlobi.U Sarajevu se ,jadni, i danas dan ponose time i takve i slične gestove navode kao primjer tzv.„sarajevskog duha”.„Sarajevske raje”. Ne kaže se dzaba „čega se pametan stidi budala se ponosi” . Kad smo već „kod cuvenog sarajevskog duha” 70-ih i 80-ih a cime se muslimani ponose , iz samo letimicnog pogleda na imena nosioca gradskog duha tog vremena može se zakljuciti da oni ne samo da nemaju razloga da budu ponosni nego nisu sustinski ni ucestvovali u desavanjima tog vremena.Tek tu i tamo pokoji bljesak kao npr. Mirza Delibasic ali zanimljiv podatak je da je u toj cuvenoj utakmici u Grenoblu kada je Bosna postala prvak Evrope u kosarci,najbolji igrac bio jedan Srbin,Zarko Varajic, sa najviše postignutih koseva.Skoro je izasao Bosnin „Almanah” gdje su opisani najveci uspjesi kluba i zanimljivo je da Varajic uopste tu nije spomenut od strane uredjivaca.Istorija se nasilno prekraja i prepravlja,ali kad mogu sa imenom i jezikom zašto ne bi i sa tamo nekim „vlaskim” kosarkasem.Kao i svaka „novokomponovana” i neizivljena „nacija” muslimani su skloni euforiji bez ikakvog utemeljenja i uporista.Drskost,bezobzirnost i nezahvalnost su glavne karakteristike.Nisu rijetki oni koji su u ratu utociste nasli u Srbiji a sad sipaju drvlje i kamenje po srpskom narodu.U Sarajevu ,„olicenju multieticnosti”, pravoslavni popovi ulicom hodaju bez mantije po preporuci vodecih ljudi SPC ,sto nikad nije bilo, nisu rijetki slučajevi fizickog napada i premlacivanja pravoslavnih svestenika a po prvi put u istoriji grada u Gradskoj vlasti nema NIJEDNOG Srbina ,takav slučaj nije zabiljezen ni za vrijeme NDH.U Sarajevu apsolutno svi isto razmišljaju,kao po jednoj matrici,i pozicija i opozicija i obični ljudi.Najnormalnije je cuti na Bosninoj kosarkaskoj utakmici „Ubij Srbina” iako im pola tima cine Srbi a najbolji dokaz iskompleksiranosti nacije je skandiranje „Pusi k... ko te j... ,može Bosna i bez tebe ,Yugoslavijo” , pa i na utakmici Bosna-Litvanija koja nikakve veze nema sa Srbima.Mrznja prema Srbima je duboko utjelovljena i gaji se decenijama a posljednjih nekoliko godina ponovo dizu glavu.Ili misle da su ojacali,ili da su Srbi slabi ili ih neko sa strane „pumpa” ne znam ali znam da ponovo postaju agresivni.Sarajevo je grad gdje se dva muslimana između sebe nikad neće pozdraviti sa „Dobar dan” a ako hrišćanin uputi taj pozdrav muslimanu ili će odgovoriti preko one stvari ili će mu samo reci „Kako ste” !Po svaku cijenu hoće da se razlikuju.Sarajevo je grad gdje se skoro svakodnevno desavaju samoubistva starijih Srba a mladji žive pod psihickim pritiskom neprijateljski nastrojene okoline.Posljedica toga je bjezanje od stvarnosti koje se ogleda kroz razne psihicke probleme ili odavanje alkoholu i narkomaniji.Cest slučaj je da se i čisti Srbin predstavlja kao Hrvat radi dobijanja bilo kakvog posla,jer je Hrvatima ipak malo lakse u Sarajevu a o djeci iz mjesovitih brakova da i ne govorimo.Uvijek prevlada ona strana roditelja koji nije Srbin.Mladje sarajevske preostale Srpkinje se udaju za muslimane ,vjerovatno u nadi da će nekad prestati nositi taj nametnuti pecat pripadnice agresorskog,genocidnog,naroda a dijete u pravilu nikad ne nosi Srpsko ime,nego kobajagi neutralno ,Damir ili Zlatan ,sljedece koljeno je već Muhamed.Oni muslimani koji su ozenjeni Srpkinjama ,to isticu sa ponosom ,opet kao primjer „kosmopolitizma”,„multieticnosti” i „tolerancije” ali samo da se Vlasi ne dosjete.Po Islamu je dozvoljeno da muskarac musliman ozeni nemuslimanku jer je na taj način prevodi u svoju vjeru ,ona nosi njegovo prezime a pitajte muslimane šta misle o udajama muslimanki za Srbe ili Hrvate pa ćete vidjeti šta će vam reci.Ima da je se odreknu preko novina.Sarajevo je jedini grad u Evropi u kojem se u picu ne stavlja svinjska sunka ni u jednoj piceriji u gradu.Sarajevo je grad u kojem će vam taksista u autu pricati o SVIM Srbima kao koljacima i divljacima ni ne sluteci da u autu vozi bas jednog Srbina jer on ZNA da je Sarajevo jednonacionalan grad i bas ga briga.Ti si tu svakako u posjeti roditeljima.Sarajevo je grad u kojem su popljuvali i one Srbe u koje su se do juče kleli (Vesovica,Divjaka,Pejanovica,Tifu).Sarajevo je grad gdje pokoji zalutali Srbin i danas smanjuje ton kad izgovara neko srpsko ime i pazi na svaku izgovorenu riječ.Sarajevo je grad gdje se nije rodila nijedna srpska beba već godinama.Sarajevo je grad gdje su Srbi natjerani da prodaju svoju imovinu u bescijenje.Sarajevo je grad iz kojeg je otisao svako normalan i svako ko je imao gdje a kad umre još ono malo srpskih i hrvatskih bakica i tetkica i kad se bagra docepa i tih preostalih stanova ,Sarajevo će postati stopostotno multietnicki grad ali od siptara,sandzaklija,pokojeg bosanskog muslimana,iranaca,pakistanaca,turaka i ostale islamske „brace”.Sarajevo je grad gdje će svaki kvart za par godina imati svoju dzamiju.Sarajevo je siv grad.Sarajevo je zaista muslimanski grad.”

MUDRO ĆE ZAKLJUČITI DACA :lol: :lol: :lol:

Ima ovdje istine.
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

*Unreal* wrote:Ovaj tekst je tipicni primjer neobjektivnosti i pokusaja da se napravi senzacija od nekakvog zakljucka "sarajevo je zaista muslimansko"....

U pravu je covjek dosta stvari, medutim greska je stvari u zivotu gledati iz jednog ugla...davno su ljudi zakljucili da je bolje prvo pogledati sebe pa onda ostale i izvesti zaklljucke. Isto bi bilo da ja napisem tekst o republici srpskoj i na kraju napisem "Republika srpska je zaista srpska"...

Svi znamo sta je rat ucinio...najgluplje je sada pricati o jednoj, drugoj, trecoj strani i davati zakljucke, svi znamo da je rat podjelio bosnu na 3 dijela koja stvarno jesu Bosnjacki, hrvatski i srpski dio..sto dokazuje sastav stanovnistva i njihova opredjeljenost..zakljucci iz teksta doticnog gospodina bi se mogli proslijediti na Beograd, Zagreb, na druge gradove u BiH (trebinje, Mostar itd)...ali cemu to vodi?!? znam da je gospodinu glavni argument da je Sarajevo "multietnicki grad" ...svi mi znamo koliko se srba i hrvata i ostalih iselilo iz naseg grada tokom i poslije rata iz raznoraznih razloga (htjeli mi to ili ne priznati) mada ih niko nije otjerao....prema tome ne mozemo govoriti o prijeratnim brojkama...danas je sigurno 75% muslimana, prema tome nisu ni cudne pojave koje je opisao doticni...

Moze se reci da je Sarajevo vise muslimansko nego prije rata, ali niposto da nije tolerantan grad, bolje nek se gospodin zapita sto su i kako ti ljudi (srbi, hrvati) otisli iz Sarajeva....sigurno ne jer ih je neko otjerao ili prisilio, pa sada zive sirom RS-a...vratite se niko vam ne brani!!

ma vremenom ce sve doci na svoje... ;)
danas je sigurno 75% muslimana

Da nije možda 90% ako ne i više.
scimitar

Post by scimitar »

Normalno da ima isitne al za Dacine perverzne istomišljenike ...

Poput onih koji plasiraju informacije o 1oooo ubijenih srba u Sarajevu i onih osmomajaša ...

Pa Neno još malo pa je osmi ... oš na dernek;)

*Unreal*

Post by *Unreal* »

Nase komsije su inace malo preopterecene politikom i ovakvim raspravama...eto samo pogledajte na komsijskoj stranici (sarajevo-rs.com) i njihovom forumu..pa mozete primjetiti zanimljive brojke

Teme:

Politika: 54 teme - 845 komentara
Ljubav: 408 komentara
itd...

Sve je jasno...malo previse se prica o politici

p.s. a dobar je Daca prvo kaze da je Sarajevo ovakvo onakvo a on i sam napisao da treba bjezat iz grada (a samim time ga ucinit jos vise jednonacionalnim)... :roll: :lol:
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

scimitar wrote:Normalno da ima isitne al za Dacine perverzne istomišljenike ...

Poput onih koji plasiraju informacije o 1oooo ubijenih srba u Sarajevu i onih osmomajaša ...

Pa Neno još malo pa je osmi ... oš na dernek;)

Znači čim čovjek napiše nešto negativno o Sarajevu(stvarno vjerujem da u SA ima nacionalizma i te kako samo se dobro prikriva) automatski je hardcore nacionalista. Tako se to radi u SA.
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

*Unreal* wrote:Nase komsije su inace malo preopterecene politikom i ovakvim raspravama...eto samo pogledajte na komsijskoj stranici (sarajevo-rs.com) i njihovom forumu..pa mozete primjetiti zanimljive brojke

Teme:

Politika: 54 teme - 845 komentara
Ljubav: 408 komentara
itd...

Sve je jasno...malo previse se prica o politici

p.s. a dobar je Daca prvo kaze da je Sarajevo ovakvo onakvo a on i sam napisao da treba bjezat iz grada (a samim time ga ucinit jos vise jednonacionalnim)... :roll: :lol:
sam napisao da treba bjezat iz grada (a samim time ga ucinit jos vise jednonacionalnim)..

Nije potrebno ni pričati jer se to dešava i dešavaće se i to ne samo u Sarajevu.
Edin H.

Post by Edin H. »

E bas me interesuje gdje li je Daca boravio tokom rata.
Nesto ne vjerujem da je ostao u sarajevu jer ne vjerukem da bi ovako razmisljao.

Ja mislim da onolika tolerancija i razumijevanje nije u istoriji pokazana u ratnim okolnostima kao u Sarajevu gdje su Srbi zivjeli na potpuno isti nacin kao i pripadnici drugih nacionalnosti. Tako je naravno i trebalo da bude jer to sto te Srbija bombarduje sa brda nije krivica tvoga komsije koji je ostao da tu sa tobom dijeli sudbinu.

Ovo su naravno pokvarili pojedinci noseni koristoljubljem, ali su na svu srecu ovi slucajevi bili pojedinacni u odnosu na sta je Sarajevo proslo kroz skor cetiri ratne godine.

Sarajevo je ipak grad heroj i ima pravo svidjalo se to Daci ili ne na "apsolutnu istinu"
scimitar

Post by scimitar »

Pasha moj budi malo objektivan ono ekumenski ...

Daca i comp. sa serbiancaffea su samo arhetip svijesti i mentaliteta koji je se taki duboko uvukao u srpski genotip pun mržnje,xenofobije,neistine.9o % srbija je učestvovalo ili prećutno odobrava plansko i stihijsko zatiranje muslimana,njihove kulture,dostojanstva i ostalog.

Sve sto se trazi jeste malo pravde i objektivnosti!!!

Bar toliko dugujemo -kolektivno- žrtvama Istočne Bosne,Bosanske Kraijne itd itd.

ISTINA ISTINA ISTINA

Manimo se Sarajva za trenutak i pogledajmo 900 otkopanih grobnica u kojima su ovjekovječene žrtve velikosrpske ideologija.

i opet istina ...
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Meni je smijesno kako nakon miliona granata i 100000 ubijenih za 4 godine opsade grada nekog pogadja ovakvo pisanje.

Pa htjeli su nas izbrisat sa lica zemlje ne birajuci sredstva i nece se nikad pomirit s tim da nisu uspjeli.
Locked