Dabogda crko BHT

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

campa_xxx

#51 Re: Dabogda crko BHT

Post by campa_xxx »

b@tto wrote:pitanje za one koji mogu gledati hrt 2,jeste li primijetili u prenosima hrt utakmica engleske lige da je slika manja,sa donje i gornje strane,a na bht to nije slučaj.

High Definition :thumbup:
Meshtar

#52 Re: Dabogda crko BHT

Post by Meshtar »

Chairman wrote:
b@tto wrote:ja ionako tekme gledam na hrt,obavezno,ali mislim da je katastrofa da nije bilo barem izvinjenja,bilo na teletekstu ili na vijestima.

mislim da će u idućem broju dana dobiti tri tačke za ovo
Sta ste se zapalili bezveze?!...Citavu sezonu je sve bilo uredno.Ljudi jednom zeznu i odmah se nadjete pljuvati.Nigdje se u evropi ne prenosi vise kvalitetnih utakmica za manje pare osim kod nas.A ionako Wigan nije imao sanse sa ManU....
Ma da, samo su uspjeli ne prenositi najvažniju utakmicu sezone. Pogriješili su jednom, ali baš onako kvalitetno. Moguće i da EP prenose sve doi finala, pa onda tu padnu, ali hajde, to je samo jedna greška jel' tako?

Diletanti!!
Chairman

#53 Re: Dabogda crko BHT

Post by Chairman »

Meshtar wrote:
Chairman wrote:
b@tto wrote:ja ionako tekme gledam na hrt,obavezno,ali mislim da je katastrofa da nije bilo barem izvinjenja,bilo na teletekstu ili na vijestima.

Sta ste se zapalili bezveze?!...Citavu sezonu je sve bilo uredno.Ljudi jednom zeznu i odmah se nadjete pljuvati.Nigdje se u evropi ne prenosi vise kvalitetnih utakmica za manje pare osim kod nas.A ionako Wigan nije imao sanse sa ManU....
Ma da, samo su uspjeli ne prenositi najvažniju utakmicu sezone. Pogriješili su jednom, ali baš onako kvalitetno. Moguće i da EP prenose sve doi finala, pa onda tu padnu, ali hajde, to je samo jedna greška jel' tako?

Diletanti!!
Nije,to je druga greska i ne moze se porediti sa ovom.
Ponasate se ko da se radi o finalu LP a ne o utakmici gdje je Man Utd bio apsolutni favorit i gdje je iznenadjenje bilo prakticno nemoguce.
No,uredu...greska je greska, ali ovoliko pljuvanje nije uredu jer je prenos zaista bio odlican tokom citave godine.
campa_xxx

#54 Re: Dabogda crko BHT

Post by campa_xxx »

Kakve veze ima sto je Man. UTD apsolutni favorit :? , ljudi hoce da gledaju ono sto su platili svojim novcem!
Vaso

#55 Re: Dabogda crko BHT

Post by Vaso »

imam samo jednu rijec:

STRELJATI!
Šibicar

#56 Re: Dabogda crko BHT

Post by Šibicar »

Imate internet,da li ste mozda culi za "sopcast" e tu je bio prenos,ne sluzi vam valjda net samo za prepucavanje i pracenje foruma,sto naravno ne umanjuje nesposobnost bht sportske redakcije 8-)
b@tto

#57 Re: Dabogda crko BHT

Post by b@tto »

Šibicar wrote:Imate internet,da li ste mozda culi za "sopcast" e tu je bio prenos,ne sluzi vam valjda net samo za prepucavanje i pracenje foruma,sto naravno ne umanjuje nesposobnost bht sportske redakcije 8-)
oni žive od naših para,u tome je stvar.
i sve bi bilo odnošljivo da je bilo izvinjenja,ali jok,oni se ne izvinjavaju,oni su iznad toga
cyprus

#58 Re: Dabogda crko BHT

Post by cyprus »

De ba, što pizdite zbog jedne utakmice. Može se desit svakom, a kamoli nama :)
elSaik

#59 Re: Dabogda crko BHT

Post by elSaik »

Chairman wrote:Nije,to je druga greska i ne moze se porediti sa ovom.
Ponasate se ko da se radi o finalu LP a ne o utakmici gdje je Man Utd bio apsolutni favorit i gdje je iznenadjenje bilo prakticno nemoguce.
No,uredu...greska je greska, ali ovoliko pljuvanje nije uredu jer je prenos zaista bio odlican tokom citave godine.
Pa da, kad budu igrali Njemačke - Austrija finale Eropskom, koji kurac da gledam kad je Njemačka favorit. Čuj "šta imate gledati, kad je ManU favorit". Oj gluposti u mp3... :-)
Chairman

#60 Re: Dabogda crko BHT

Post by Chairman »

elSaik wrote:
Pa da, kad budu igrali Njemačke - Austrija finale Eropskom, koji kurac da gledam kad je Njemačka favorit. Čuj "šta imate gledati, kad je ManU favorit". Oj gluposti u mp3... :-)
Ne stavljaj mi rijeci usta!
Nisam rekao "sta imate gledati" vec da nije tolika katastrofa kakvom se predstavlja s obzirom da je Man U bio apsolutni favorit.
I da,uzimas banalne primjere.
elSaik

#61 Re: Dabogda crko BHT

Post by elSaik »

Chairman wrote:
elSaik wrote:
Ne stavljaj mi rijeci usta!
Nisam rekao "sta imate gledati" vec da nije tolika katastrofa kakvom se predstavlja s obzirom da je Man U bio apsolutni favorit.
I da,uzimas banalne primjere.
Banalan je primjer, jer i tvoja tvrdnja više nego smiješna. Ja sam, npr., navijač Manchestera i čekao sam čitav dan da bih pogledao osiguravanje titule. Još k tome plaćam tu televiziju koja je u svojoj programskoj šemi najavila prijenos utakmice. Ne prikazivanje iste je jedan veoma neprofesionalan, da ne kažem bezobrazan, način ophođenja prema i ovo malo ljudi koji plaćaju pretplatu redovno.
b@tto

#62 Re: Dabogda crko BHT

Post by b@tto »

bio sam u pravu
the big man

#63 Re: Dabogda crko BHT

Post by the big man »

sesalmir wrote:
the big man wrote:Prestanite ljudi napadati toliko BHT!!Ljudi se trude,prenose ligu prvaka i to uspješno već nekoliko godina!I nemojte zaboraviti da su svako veliko sportsko takmičenje prenosili:svjetske prvenstva u rukometu u košarci u fudbalu ..., kao i evropska prvenstva u tim sportovima.Ove godine će i EURO 2008 prenositi.Sjetite se koliko već vremena prenose Englesku ligu bez greške.Dajte nemojte zezeti ,jednom su zeznuli prenos i odmah ih vi na LOMAĆU.Svakako Wigan nije imao šanse protiv MANU!!! :thumbup:
Sta da prestanem pa ne otkupljuju ta prava iz svog dzepa, vec od jadnog naroda, i nisu u stanju prenositi kolo sezone JEDINE fudbalske lige za koju su i otkupili prava, debili najveci. Dok su svi u regionu normalno gledali, mi nismo imali signal i jos zbog njih i njihovih zalbi nemamo hrt2 kada se prenose sportski dogadjaji, ma nek pocrkaju i treba ih sve na lomacu. NBA nisu u stanju da otkupe, nego moramo cekat da se smiluje neka privatna tv i da covjek iz svog dzepa pljune lovu da bi mogli gledati. Cuj prestanite, pa nije me niko ovako iznervirao ima 15 godina, neka im ugase tv i nek prestanu vise zivit od crkavice ovog naroda koju uzimaju za svoj nerad, nesposobnost i nekompetentnost u obavljanju svoga posla. Jos ni izvinjenja ni objasnjenja, pa stid da ih bude, sto se mene tice i treba ih sve na lomacu, majmuni bezobrazni.
Misliš da se u Hrvatskoj prikazuje BHT ma niđe veze!Oni ne bi ni u snu pomislili da hvataju signal BHT tako da pusti Hrvate oni su posebna priča.A ako ti je toliko bitan HRT2 nabavi kablovsku i vozdra.Što se tiće OBN nazovi redakciju pa pitaj koliko košta prenos NBA ,da BHT otkupi prava za NBA ne bi mogli prikazivati ni pola stvari što sada prikazuju ili što će prikazivati.Prati koliko sporta prenosi OBN, a koliko BHT.Slažem se da su se trebali izvinuti ili dati neko objašnjenje tu si upravu,tu su se stvarno ponijeli neprofesionalno!!!P.S.a televizijska pretplata od 6.70 KM nije baš tolika stvar da si je ne mogu priuštiti obični smrtnici,molim te.Garantujem ti kada izađeš na kafu potrošiš više!!!
zoka213

#64 Re: Dabogda crko BHT

Post by zoka213 »

Koliko znam u većini kablovskih operatera u Hrvatskoj u ponudi je i BHT FTV tako da ti je tvrdnja da ih nema u Hrvatskoj ili da neko koči te kanale besmislena. Druga je stvar što ti kanali tamo imaju minornu gledanost. I nisam čuo da ih zatamnjuju ma što prenosili.
sesalmir

#65 Re: Dabogda crko BHT

Post by sesalmir »

the big man wrote:
sesalmir wrote:
the big man wrote:Prestanite ljudi napadati toliko BHT!!Ljudi se trude,prenose ligu prvaka i to uspješno već nekoliko godina!I nemojte zaboraviti da su svako veliko sportsko takmičenje prenosili:svjetske prvenstva u rukometu u košarci u fudbalu ..., kao i evropska prvenstva u tim sportovima.Ove godine će i EURO 2008 prenositi.Sjetite se koliko već vremena prenose Englesku ligu bez greške.Dajte nemojte zezeti ,jednom su zeznuli prenos i odmah ih vi na LOMAĆU.Svakako Wigan nije imao šanse protiv MANU!!! :thumbup:
Sta da prestanem pa ne otkupljuju ta prava iz svog dzepa, vec od jadnog naroda, i nisu u stanju prenositi kolo sezone JEDINE fudbalske lige za koju su i otkupili prava, debili najveci. Dok su svi u regionu normalno gledali, mi nismo imali signal i jos zbog njih i njihovih zalbi nemamo hrt2 kada se prenose sportski dogadjaji, ma nek pocrkaju i treba ih sve na lomacu. NBA nisu u stanju da otkupe, nego moramo cekat da se smiluje neka privatna tv i da covjek iz svog dzepa pljune lovu da bi mogli gledati. Cuj prestanite, pa nije me niko ovako iznervirao ima 15 godina, neka im ugase tv i nek prestanu vise zivit od crkavice ovog naroda koju uzimaju za svoj nerad, nesposobnost i nekompetentnost u obavljanju svoga posla. Jos ni izvinjenja ni objasnjenja, pa stid da ih bude, sto se mene tice i treba ih sve na lomacu, majmuni bezobrazni.
Misliš da se u Hrvatskoj prikazuje BHT ma niđe veze!Oni ne bi ni u snu pomislili da hvataju signal BHT tako da pusti Hrvate oni su posebna priča.A ako ti je toliko bitan HRT2 nabavi kablovsku i vozdra.Što se tiće OBN nazovi redakciju pa pitaj koliko košta prenos NBA ,da BHT otkupi prava za NBA ne bi mogli prikazivati ni pola stvari što sada prikazuju ili što će prikazivati.Prati koliko sporta prenosi OBN, a koliko BHT.Slažem se da su se trebali izvinuti ili dati neko objašnjenje tu si upravu,tu su se stvarno ponijeli neprofesionalno!!!P.S.a televizijska pretplata od 6.70 KM nije baš tolika stvar da si je ne mogu priuštiti obični smrtnici,molim te.Garantujem ti kada izađeš na kafu potrošiš više!!!
Imam kablovsku vec duze od godinu dana, medjutim majmuni sa bht su se zalili da samo oni imaju prava na prenose engleske lige, tako da kada je na hrt-u nesta os sporta jednostavno kananl iskljuce. Tako da upravo zbog nesposobnih ljudi sa bht ne mogu na hrt-u 2 za koji placam kablovsku gledati sportske programe, uglavnom divota zivljenja u BiH.
elSaik

#66 Re: Dabogda crko BHT

Post by elSaik »

Što se raspravljaš s tipom bogati? Ima 3 posta, a svi vezani za zaštitu BHTa... :mrgreen: Slučajnost.
piskerernest

#67 Re: Dabogda crko BHT

Post by piskerernest »

zoka213 wrote:Koliko znam u većini kablovskih operatera u Hrvatskoj u ponudi je i BHT FTV tako da ti je tvrdnja da ih nema u Hrvatskoj ili da neko koči te kanale besmislena. Druga je stvar što ti kanali tamo imaju minornu gledanost. I nisam čuo da ih zatamnjuju ma što prenosili.
tačno,u hrvatskoj u ponudi kabl operatora su i bht i ftv,iako ne oba kanala svugdje
gulas

#68 Re: Dabogda crko BHT

Post by gulas »

b@tto wrote:
Šibicar wrote:Imate internet,da li ste mozda culi za "sopcast" e tu je bio prenos,ne sluzi vam valjda net samo za prepucavanje i pracenje foruma,sto naravno ne umanjuje nesposobnost bht sportske redakcije 8-)
oni žive od naših para,u tome je stvar.
i sve bi bilo odnošljivo da je bilo izvinjenja,ali jok,oni se ne izvinjavaju,oni su iznad toga
Od rijeci do rijeci - potpis.
Rottweiler

#69 Re: Dabogda crko BHT

Post by Rottweiler »

campa_xxx wrote:
b@tto wrote:pitanje za one koji mogu gledati hrt 2,jeste li primijetili u prenosima hrt utakmica engleske lige da je slika manja,sa donje i gornje strane,a na bht to nije slučaj.

Ovo je definitivno vic sedmice na sa-x :D
b@tto

#70 Re: Dabogda crko BHT

Post by b@tto »

Rottweiler wrote:
campa_xxx wrote:

u čemu je stvar,pa ništa nisam slagao.
Last edited by b@tto on 17/05/2008 21:48, edited 1 time in total.
Meho Kodro

#71 Re: Dabogda crko BHT

Post by Meho Kodro »

stachu wrote:A stvarno koji im je ku*ac, pa nema prenosa! Nabijem ih... :x :x :x
Ma jebo fudbal, sto bi neko prenosio fudbal :x :x
Rottweiler

#72 Re: Dabogda crko BHT

Post by Rottweiler »

High Definition :thumbup:[/quote]
Ovo je definitivno vic sedmice na sa-x :D[/quote]

u čemu je stvar,pa ništa čovjek nije slagao.[/quote]
Nisam rekao ja da je on slagao, ali covjek definitivno je ili se zajebavao ili se je provalio do bola, trecega nema.
HRT ne emituje signal u HD tehnologiji, a kada i budu emitovali signal u HD budi uvjeren da ga neces moci gledati tek tako preko kablovske, jer ti je za HD sliku potrban dekoder i TV koji moze da prikaze HD rezoluciju.
Malo edukacije nebi skodilo.

poz

<--
piskerernest

#73 Re: Dabogda crko BHT

Post by piskerernest »

Rottweiler wrote:High Definition :thumbup:
Ovo je definitivno vic sedmice na sa-x :D[/quote]

Nisam rekao ja da je on slagao, ali covjek definitivno je ili se zajebavao ili se je provalio do bola, trecega nema.
HRT ne emituje signal u HD tehnologiji, a kada i budu emitovali signal u HD budi uvjeren da ga neces moci gledati tek tako preko kablovske, jer ti je za HD sliku potrban dekoder i TV koji moze da prikaze HD rezoluciju.

poz

<--[/quote]

ja već par mjeseci svjedočim da je u prenosima engleske premier lige na hrt slika sa gornje i donje par centimetara manja,šta god da je u pitanju,dok na bht koji istovtemeno prenosi istu tekmu to nije slučaj.
Doda37

#74 Re: Dabogda crko BHT

Post by Doda37 »

piskerernest wrote:
Rottweiler wrote:High Definition :thumbup:

poz

<--[/quote]

ja već par mjeseci svjedočim da je u prenosima engleske premier lige na hrt slika sa gornje i donje par centimetara manja,šta god da je u pitanju,dok na bht koji istovtemeno prenosi istu tekmu to nije slučaj.[/quote]

Pokusacu ti objasniti, npr. HRT je dobio prenos tekme i dobija signal u 16:9 i sada ako smanje rezoluciju i stave u 4:3 gubi se jedan dio slike, to ce znati oni koji imaju digital receivere i npr, PW mogu vidjeti razliku između 16:9 i panscan, e sada na HRT naprave neki unakazeni 16:9 da se ne gubi na kvalitetu slike, nisam previse strucan ali to je to , da znate bar o cemu se radi
campa_xxx

#75 Re: Dabogda crko BHT

Post by campa_xxx »

Evo da zacepim usta ovim sto lafo edukuju raju na forumu....

Image
Post Reply