V wrote:SF-Mujo wrote: Sta to jazz ima zajednicko sa nasom kulturom?
A sta to ima turbo folk?
Zajednicki jezik, ma kako god ga ti zoves. Rock i jazz nemaju ama bas nista.
milton wrote:Ccuj to - porede taj izrodniccki türbofolk (=TF) s jazzom i rock'n'roll ??! Kakva glupost... Ama, skontaj brale, Jazz i R'n'R slusxaju svi (civilizirani) insani, a sxto se ne mozxe kazati o TF-u!! To je regionalna pojava koje bi trebala da ostane istoccno od Drine ito u njihovim kasabama. A poredo toga to je kultorocid prve klase!
Josx jedno samo da kazxem: Smrt türbofolku - Sloboda gospodni nasxoj!!
Rock civilizovan? Ma hajde molim te. Sta to ima civilizovano u razbijanju gitara i pjevanju o ubistvima i nasilju?
manki wrote:noooo nooo stani stani..
kakve veze ima neka sisara u sljokicama koja se dere ko horoz u sabah i kojoj se skoro piz** vidi na tv-u sa nasom kulturom?? ma daaaj majketi...
A kakve veze imaju rockeri i rockerice sto se skidaju na bini sa nasom kulturom?
manki wrote:citat:"Pa da pocnemo sa definicijom lijepog. Sta je to lijepo? Lijepim se smatra ono djelo koje je ocjenjeno lijepim od strane vecine onih koji su ga vidjeli ili culi. Prema toj definiciji, turbo folk, kojeg ja inace nikad ne slusam, je lijep! " i turbofolk nije lijep,nego ga samo slusa vecina BH stanovnistva kojeg cine SELJACINE,koje su poslije ovog rata sa sela "sisle" u gradove i napravile ogromnu vecinu,i sad se tu nesto pece.. a sve one konjske face ni jedne urbane!
ukratko.. SMRT TURBOFOLKU I SELJACIMA KOJI SU SISLI SA SELA U GRADOVE!!!!!
Po cemu to turbofolk slusaju samo seljacine? Njhovi su koncerti uvijek bili najpuniji u Sarajevu, cak i prije rata. Za nekog ko slusa iskljucivo klasicnu muziku rock je strahovito primitivan i jednostavan, sto u stvarnosti i jeste.
Turbofolk je mozda primitivan za rockere ali je rock primitivan za one koji vole klasicnu muziku.Ne velicam ja turbofolk nego sam samo analizirao taj clanak koji je i tema ovdje. Pokusavam reci da se o ukusima ne raspravlja i da su oni izuzetno razliciti. Ako nevolis turbofolk, ne slusaj ga. Ni rockeri nisu nista pametniji od turbofolkasa.