Dabogda crk'o turbofolk

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

JBL

Post by JBL »

milton wrote:Ccuj to - porede taj izrodniccki türbofolk (=TF) s jazzom i rock'n'roll ??! Kakva glupost... Ama, skontaj brale, Jazz i R'n'R slusxaju svi (civilizirani) insani, a sxto se ne mozxe kazati o TF-u!! To je regionalna pojava koje bi trebala da ostane istoccno od Drine ito u njihovim kasabama. A poredo toga to je kultorocid prve klase!

Josx jedno samo da kazxem: Smrt türbofolku - Sloboda gospodni nasxoj!!

Ako "slusaju" oni moras i ti zar ne, da budes kao oni valjda. Da oni skacu sa mosta i ti jel tako. Da budes u trendu. Da imas neki argument ok, ovo ti je bilo nesto na nivou klinke od 15 godina.

Usput, nisam za folk ili rock. U biti me zaboli sta ko slusa u svojoj dnevnoj sobi. Ovakve gluposti mi idu plaho na nesto.

grow the f... up
manki

Post by manki »

SF-Mujo wrote:Prvo, taj clanak nepredstavlja nista sto je "Bogom zadano" nego samo jedno misljenje tzv. novinarke koja je citavu pricu zavrsila bez iznosenja makar jedne cinjenice da podupre njeno misljenje. Tako ona citira Nichea koji je nista drugo nego samo jedan od mnogih filozofa, a ciji rad u svijetu i nije bas tako cijenjen kao kod nas.

Pa da pocnemo sa definicijom lijepog. Sta je to lijepo? Lijepim se smatra ono djelo koje je ocjenjeno lijepim od strane vecine onih koji su ga vidjeli ili culi. Prema toj definiciji, turbo folk, kojeg ja inace nikad ne slusam, je lijep!

Smjesna je njena tvrdnja da turbo folk ubija sevdalinku. Vise bi se to moglo reci za rock muziku ali ona to nece jer smisao njenog clanka je da se mrzi turbo folk a ne rock ili jazz. Ona cak koristi rijec "kulturocid" da prikaze kako eto turbo folk ubija kulturu, u ovom slucaju sevdalinku. Pa zar nije veci kulturocid rock, jazz ili klasicna muzika? Sta to oni inaju zajednicko sa nasom kulturom?

Jos je smjesnija tvrdnja da turbofolk ima veze sa nepismenoscu. Vjerovatno oko 60-70% ljudi u BiH voli turbofolk pa zar to znaci da su svi oni nepismeni?!

Dalje, zasto bi jazz fest dobio vise od 12500km? Koliko to ljudi slusa jazz u BiH? Sta to jazz ima zajednicko sa nasom kulturom?

Ukratko, citav njen clanak je odraz njenog misljenja i nema nikakve veze sa novinarstvom. Valjda je zato Walter i toliko "popularan".
noooo nooo stani stani..
kakve veze ima neka sisara u sljokicama koja se dere ko horoz u sabah i kojoj se skoro piz** vidi na tv-u sa nasom kulturom?? ma daaaj majketi...
citat:"Pa da pocnemo sa definicijom lijepog. Sta je to lijepo? Lijepim se smatra ono djelo koje je ocjenjeno lijepim od strane vecine onih koji su ga vidjeli ili culi. Prema toj definiciji, turbo folk, kojeg ja inace nikad ne slusam, je lijep! " i turbofolk nije lijep,nego ga samo slusa vecina BH stanovnistva kojeg cine SELJACINE,koje su poslije ovog rata sa sela "sisle" u gradove i napravile ogromnu vecinu,i sad se tu nesto pece.. a sve one konjske face ni jedne urbane! :x
ukratko.. SMRT TURBOFOLKU I SELJACIMA KOJI SU SISLI SA SELA U GRADOVE!!!!! :D
SF-Mujo

Post by SF-Mujo »

V wrote:
SF-Mujo wrote: Sta to jazz ima zajednicko sa nasom kulturom?
A sta to ima turbo folk?
Zajednicki jezik, ma kako god ga ti zoves. Rock i jazz nemaju ama bas nista.
milton wrote:Ccuj to - porede taj izrodniccki türbofolk (=TF) s jazzom i rock'n'roll ??! Kakva glupost... Ama, skontaj brale, Jazz i R'n'R slusxaju svi (civilizirani) insani, a sxto se ne mozxe kazati o TF-u!! To je regionalna pojava koje bi trebala da ostane istoccno od Drine ito u njihovim kasabama. A poredo toga to je kultorocid prve klase!

Josx jedno samo da kazxem: Smrt türbofolku - Sloboda gospodni nasxoj!!
Rock civilizovan? Ma hajde molim te. Sta to ima civilizovano u razbijanju gitara i pjevanju o ubistvima i nasilju?
manki wrote:noooo nooo stani stani..
kakve veze ima neka sisara u sljokicama koja se dere ko horoz u sabah i kojoj se skoro piz** vidi na tv-u sa nasom kulturom?? ma daaaj majketi...
A kakve veze imaju rockeri i rockerice sto se skidaju na bini sa nasom kulturom?
manki wrote:citat:"Pa da pocnemo sa definicijom lijepog. Sta je to lijepo? Lijepim se smatra ono djelo koje je ocjenjeno lijepim od strane vecine onih koji su ga vidjeli ili culi. Prema toj definiciji, turbo folk, kojeg ja inace nikad ne slusam, je lijep! " i turbofolk nije lijep,nego ga samo slusa vecina BH stanovnistva kojeg cine SELJACINE,koje su poslije ovog rata sa sela "sisle" u gradove i napravile ogromnu vecinu,i sad se tu nesto pece.. a sve one konjske face ni jedne urbane!
ukratko.. SMRT TURBOFOLKU I SELJACIMA KOJI SU SISLI SA SELA U GRADOVE!!!!!
Po cemu to turbofolk slusaju samo seljacine? Njhovi su koncerti uvijek bili najpuniji u Sarajevu, cak i prije rata. Za nekog ko slusa iskljucivo klasicnu muziku rock je strahovito primitivan i jednostavan, sto u stvarnosti i jeste.
Turbofolk je mozda primitivan za rockere ali je rock primitivan za one koji vole klasicnu muziku.Ne velicam ja turbofolk nego sam samo analizirao taj clanak koji je i tema ovdje. Pokusavam reci da se o ukusima ne raspravlja i da su oni izuzetno razliciti. Ako nevolis turbofolk, ne slusaj ga. Ni rockeri nisu nista pametniji od turbofolkasa.
JBL

Post by JBL »

Šeha wrote:Turbofolk nije postojao prije rata
Kakve to ima veze? nije ni CD postojao u YU prije rata..... i?

a svakako je bilo vise "vrsta" narodnjaka... kakve etikete stavljas na na ovu ili onu vrstu zavisi od vremena i okoline
seha

Post by seha »

Po cemu to turbofolk slusaju samo seljacine? Njhovi su koncerti uvijek bili najpuniji u Sarajevu, cak i prije rata.
Ja samo kazem da turbofolk nije postojao prije rata. Samim tim njihovi koncerti nisu mogli biti najpuniji...
pitt

Post by pitt »

Ja samo kazem da turbofolk nije postojao prije rata. Samim tim njihovi koncerti nisu mogli biti najpuniji
Polako bolan, znas da nekima logika nije jaca strana :D :D
morti

Post by morti »

Kakve to ima veze? nije ni CD postojao u YU prije rata..... i?
izvini ali jeste... :D

još nešto...
dabogda crko turbofolk :D
kame

Post by kame »

Turbofolk je postojao i prije rata.

JBL, CD je postojao i prije rata. Kako bih drukcije imao kolekciju CD-ova jos prije rata? I liniju s compact discom? :-) :D
pitt

Post by pitt »

JBL, CD je postojao i prije rata. Kako bih drukcije imao kolekciju CD-ova jos prije rata? I liniju s compact discom?
Cuj sad ovog burzuja sto se hvali :D :D :D
SF-Mujo

Post by SF-Mujo »

Mislim da jest, Seha.
JBL

Post by JBL »

kame wrote:
Turbofolk je postojao i prije rata.

JBL, CD je postojao i prije rata. Kako bih drukcije imao kolekciju CD-ova jos prije rata? I liniju s compact discom? :-) :D
Oces da ti nacrtam pa da shvatis? Kad te zanima ko/gdje/kad/blabla CD format onda slobodno idi na google.com.

Komentar je bio u vezi kako nekad turbofolka nije bilo. Bio je samo sto se nije zvao "turbofolk" i sto nije mogao svaki XYZ sa 10.000 KM na privatnu TV stanicu, nije mogao svak furati silikone, ...

Svasta nesto nekad nije bilo ...
Pooll

Post by Pooll »

Image Image
Pooll

Post by Pooll »

zoom66 wrote:
Pooll wrote:Image Image
:lol: :lol: :lol:
u magacinu... :D
Danguba

Post by Danguba »

Gdje ti ruke prljas :D obruka mi mushki rod :D :D
Pooll

Post by Pooll »

zoom66 wrote:
Pooll wrote:
zoom66 wrote: :lol: :lol: :lol:
u magacinu... :D
opra li ruke?..:?...ako nisi, haj' jopet...:D:D:D
jasta sam... evo mi sad drma... ova nova.. "pepeljara" jeaaa 8-) :lol: :lol:
mujosmc

#41 Re: Dabogda crk'o turbofolk

Post by mujosmc »

turbofolk nema veze sa Bosansko-Hercegovačkom kulturom.....za BiH se veže pojam sevdalinke, folka(vidi dolje) , i izvorne muzike, a ova tzv. "muzika" turbo-folk je ništa drugo nego srbijanska medijska propaganda...
btw...Folk je muzika za koju se može reći da ima umjetničku vrijednost, i da je znatno profinjenija i sofisticiranija...ne možemo u istu gamad stavit Kemala Malovčića i npr. Harisa Džinovića (to je ko nebo i zemlja / u ovom slučaju zemlja i nebo :mrgreen: ) :bih: :bih:
black

#42 Re: Dabogda crk'o turbofolk

Post by black »

sjooo shto je izvuche iz naftalina nakon haman 10 godina :mrgreen:
Ajatolah_

#43 Re: Dabogda crk'o turbofolk

Post by Ajatolah_ »

A gluho i ćoravo bilo, odakle je iskopa. :D :-)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#44 Re: Dabogda crk'o turbofolk

Post by Chmoljo »

iz nosa :mrgreen:
Locked