Dabogda crk'o turbofolk

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

milton

#1 Dabogda crk'o turbofolk

Post by milton »

Pooll

Post by Pooll »

fala.

ali ja ne citam fekalne novine... nije dobro za zdravlje... ;)
milton

Post by milton »

hehehe, mozda si u pravu...
al ja ne slusxam fekalnu glazbu poput türbofolka...
Ipak, uccini mi uslugu - de bolan, proccitaj cclanak.
Pooll

Post by Pooll »

procito. nista posebno... ;)
pitt

Post by pitt »

procito. nista posebno...
Sad si fekalac :D :D
JBL

Post by JBL »

milton wrote:hehehe, mozda si u pravu...
al ja ne slusxam fekalnu glazbu poput türbofolka...
Ipak, uccini mi uslugu - de bolan, proccitaj cclanak.
Koliko imas godina? 14? U tim godinama je furka "sta ti slusas?" nekako normalna. A sta tebe briga ko sta slusa ili ne? Turbofolk je kao stran bosanskoj dusi a jazz valjda nije.

Fakat smo "fancy" i sve nesto "high".
pitt

Post by pitt »

Turbofolk je zakon....kad si u hali....a imas tvrdu stolicu :D :D
Pooll

Post by Pooll »

eto ja sam folker! sta mi fali??

(sve :D )
SF-Mujo

Post by SF-Mujo »

Prvo, taj clanak nepredstavlja nista sto je "Bogom zadano" nego samo jedno misljenje tzv. novinarke koja je citavu pricu zavrsila bez iznosenja makar jedne cinjenice da podupre njeno misljenje. Tako ona citira Nichea koji je nista drugo nego samo jedan od mnogih filozofa, a ciji rad u svijetu i nije bas tako cijenjen kao kod nas.

Pa da pocnemo sa definicijom lijepog. Sta je to lijepo? Lijepim se smatra ono djelo koje je ocjenjeno lijepim od strane vecine onih koji su ga vidjeli ili culi. Prema toj definiciji, turbo folk, kojeg ja inace nikad ne slusam, je lijep!

Smjesna je njena tvrdnja da turbo folk ubija sevdalinku. Vise bi se to moglo reci za rock muziku ali ona to nece jer smisao njenog clanka je da se mrzi turbo folk a ne rock ili jazz. Ona cak koristi rijec "kulturocid" da prikaze kako eto turbo folk ubija kulturu, u ovom slucaju sevdalinku. Pa zar nije veci kulturocid rock, jazz ili klasicna muzika? Sta to oni inaju zajednicko sa nasom kulturom?

Jos je smjesnija tvrdnja da turbofolk ima veze sa nepismenoscu. Vjerovatno oko 60-70% ljudi u BiH voli turbofolk pa zar to znaci da su svi oni nepismeni?!

Dalje, zasto bi jazz fest dobio vise od 12500km? Koliko to ljudi slusa jazz u BiH? Sta to jazz ima zajednicko sa nasom kulturom?

Ukratko, citav njen clanak je odraz njenog misljenja i nema nikakve veze sa novinarstvom. Valjda je zato Walter i toliko "popularan".
Chischo

Post by Chischo »

zbog apatizma prema vizualnom izgledu članka nisam ga procitao

btw ja sam roker ali nemam nista protiv folkera i folkerica
:-D :-D
Qwert

Post by Qwert »

SF-Mujo wrote:Prvo, taj clanak nepredstavlja nista sto je "Bogom zadano" nego samo jedno misljenje tzv. novinarke koja je citavu pricu zavrsila bez iznosenja makar jedne cinjenice da podupre njeno misljenje. Tako ona citira Nichea koji je nista drugo nego samo jedan od mnogih filozofa, a ciji rad u svijetu i nije bas tako cijenjen kao kod nas.

Pa da pocnemo sa definicijom lijepog. Sta je to lijepo? Lijepim se smatra ono djelo koje je ocjenjeno lijepim od strane vecine onih koji su ga vidjeli ili culi. Prema toj definiciji, turbo folk, kojeg ja inace nikad ne slusam, je lijep!

Smjesna je njena tvrdnja da turbo folk ubija sevdalinku. Vise bi se to moglo reci za rock muziku ali ona to nece jer smisao njenog clanka je da se mrzi turbo folk a ne rock ili jazz. Ona cak koristi rijec "kulturocid" da prikaze kako eto turbo folk ubija kulturu, u ovom slucaju sevdalinku. Pa zar nije veci kulturocid rock, jazz ili klasicna muzika? Sta to oni inaju zajednicko sa nasom kulturom?

Jos je smjesnija tvrdnja da turbofolk ima veze sa nepismenoscu. Vjerovatno oko 60-70% ljudi u BiH voli turbofolk pa zar to znaci da su svi oni nepismeni?!

Dalje, zasto bi jazz fest dobio vise od 12500km? Koliko to ljudi slusa jazz u BiH? Sta to jazz ima zajednicko sa nasom kulturom?

Ukratko, citav njen clanak je odraz njenog misljenja i nema nikakve veze sa novinarstvom. Valjda je zato Walter i toliko "popularan".
Kud svi 'Turci' tu i mali Mujo. :-)
adac

#12 o_O

Post by adac »

mnogo mojih drugova i drugarica ''konzumiraju'' taj takozvani turbo-folk,ali ih ja radi toga ne mrzim.

iskreno,turbofolk mrzim. niko me ne moze ubjediti da onakvo nesto se moze nazvati umjetnostchu.. stvaranjem.. i lijepim? ne mogu vjerovati da nekome to moze biti lijepo.. ali tako je .. neko to voli

svako svoje ;)
V

Post by V »

SF-Mujo wrote: Sta to jazz ima zajednicko sa nasom kulturom?
A sta to ima turbo folk?
morti

Post by morti »

Sta to oni inaju zajednicko sa nasom kulturom?
obrati pažnju...
šta si ba zapeo za kulturu...kakve ima veze kultura sa onim šta čovjekovom uhu najviše paše...meni najviše paše rok,ali to sa kulurom nema veze...

još nešto...dabogda crko turbofolk...

pozdravljam... :D
pitt

Post by pitt »

Samo da dodam....dabogda krepo u mukama :D
V

Post by V »

pitt wrote:Samo da dodam....dabogda krepo u mukama :D
Amen :)
JBL

Post by JBL »

V wrote:
SF-Mujo wrote: Sta to jazz ima zajednicko sa nasom kulturom?
A sta to ima turbo folk?
mozna nisi procitala prvi tekst? govori kao da je turbofolk nesto strano a jazz nesto "domace" :?

a turbofolk ima barem toliko koliko i jazz :zzzz:
milton

Post by milton »

Ccuj to - porede taj izrodniccki türbofolk (=TF) s jazzom i rock'n'roll ??! Kakva glupost... Ama, skontaj brale, Jazz i R'n'R slusxaju svi (civilizirani) insani, a sxto se ne mozxe kazati o TF-u!! To je regionalna pojava koje bi trebala da ostane istoccno od Drine ito u njihovim kasabama. A poredo toga to je kultorocid prve klase!

Josx jedno samo da kazxem: Smrt türbofolku - Sloboda gospodni nasxoj!!
Last edited by milton on 21/08/2004 23:12, edited 1 time in total.
Pooll

Post by Pooll »

i jos nesto.. zivi vi meni bili i zdravi svi redom!!!

:roll:
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

I ti nama Pooll :D :D :D ..da jos nesto ...ja potajno slusam turbno folk :lol: :lol:
Pooll

Post by Pooll »

Soul_Sista wrote:I ti nama Pooll :D :D :D ..da jos nesto ...ja potajno slusam turbno folk :lol: :lol:
sta slusam... ja zivim folk!! Stoju za predsjednicu!!
Image
Pooll

Post by Pooll »

Image Image

:cry: :lol:
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja mislila da si ti Ceca tip..hebiga, razocarao si me :D :D
Pooll

Post by Pooll »

Soul_Sista wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja mislila da si ti Ceca tip..hebiga, razocarao si me :D :D
hej... pa... hej... ovaj... :D :D

ma zajebavam se ja, prezirem ove polupismene glupace... folkeruse :D
glasnost

Post by glasnost »

tekst je na nivou solidne pismene zadace gimnazijalca koja se radi 45 minuta i moze se koristiti tekica sa citatima.

sto ce reci- nishta posebno.

uzgred budi receno, valter je novina jadnog izgleda, jos jadnijeg tiraza i konacno najjadnijih clanaka i kolumni. preko mjere fekalnih :oops:
Locked