Naravno da je takvih kandidata malo, jer kod nas dominira stav: nije bitno kakav je, bitno je samo da glasamo za svog da ne bi pobijedio njihov. To je katastrofalan način razmišljanja i (između ostalog) i jesmo tu gdje jesmo zbog takvog stava.Tomahawk11 wrote:Da, treba. Ako ce se izvorno drzati onog sto bi trebalo. Nema te vjere koja propagira bilo sta osim mira i suzivota, samo sto je dug put sve to preslo, pa tako imamo i dzihade i krstaske ratove.draganbl wrote: Da li priča jednog popa ili patrijarha treba da bude reper za mudrost?
Da sam građanin Srebrenice, glasao bih za onog kandidata koji izađe sa konkretnim planom na koji način misli da unaprijedi život u gradu, koje projekte predlaže, šta mu je prioritet u politici, kako da popravi stanje u školama, bolnicama itd.
Onako realno, sve dok se kod nas vodi računa da se izabere "naš" da ne bi pobijedio "njihov" i biće nam ovako kako nam je.
Pusti se uopstenosti. To o cemu ti pricas, malo je takvih kandidata na prostoru cijele BiH.
Za koga bi glasao od ponudjenih kandidata: Grujicica ili Durakovica?
Nesreća je to što oni koji bi trebali da budu najpametniji (eto na primjer kao reis ili patrijarh), umjesto da okreću narod od tih nenormalnih stavova, upravo takve stavove i propagiraju. A narod se prima, kada je neuk, neobrazovan, uplašen, posvađan, zainaćen i šta sve ne.
Da sam stanovnik Srebrenice, sigurno ne bih glasao na osnovu nacionalne pripadnosti kandidata. Za ovog Grujičića ne bih glasao ni kada bi me neko puškom tjerao, a za Durakovića - ne znam, nisam dovoljno informisan.
Usput, ni u Banjaluci nikada nisam glasao ni za koga.