"Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post Reply
cyprus

#1176 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by cyprus »

Ja ću samo istaknuti dva hajlajta :mrgreen: ništa više...
limeni wrote:Age i kmetovi su imali poprilicno fin suzivot u to vrijeme nije to bilo tako crno...
Patriotska_Liga wrote:...progresivnu bošnjačku nacionalističku ideju...
:D :D :D

Zaključak dana: od silne progresije bismo se mogli vratiti u vakat aga i kmetova... Inšallah, neki bi rekli :-D
Patriotska_Liga

#1177 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by Patriotska_Liga »

cyprus wrote:Ja ću samo istaknuti dva hajlajta :mrgreen: ništa više...
limeni wrote:Age i kmetovi su imali poprilicno fin suzivot u to vrijeme nije to bilo tako crno...

Zaključak dana: od silne progresije bismo se mogli vratiti u vakat aga i kmetova... Inšallah, neki bi rekli :-D
To je sve što ti znaš, spinovati i neosnovano diskreditovati. Kakve veze moj post ima sa agama i kmetovima osim što bi ti želio da ja mislim da progresivnost bošnjačke nacionalističke ideje leži u povratku kmetstva. Naravno da to nije slučaj, što govori u prilog činjenici da si ti jedan zlonamjeran manipulator. Svako s mrvom obraza bi se postidio ovakvog posta, ali kao da ti znaš šta je sramota.
¤ jelena ¤

#1178 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by ¤ jelena ¤ »

Patriotska_Liga wrote:
¤ jelena ¤ wrote: Hvala na objašnjenju.

Znači...SNS = Srpska napredna stranka...

srpska - etno-nacionalni predznak

napredna - samozvano naprednjaštvo, koje neistomišljenici vide kao retrogradni fašizam.

Da, zaista nesuvislo poređenje sa naprednjacima iz komšiluka, u pravu si. :thumbup:
U mom prošlom postu vrlo jasno piše šta i kako u kratkim crtama. Stoga izvlačenje isključivo etničke odrednice i perfidno poređenje sa srpskim fašistima iz SNS-a smatram najobičnijim bezobrazlukom i nepoštovanjem mene kao sagovornika, zbog čega prekidam svaku dalju raspravu. Doviđenja i prijatno.
U mojim postovima nema isključivo i perfidno...sasvim jasno stoji i etnička (etno-nacionalna) i progresivna (tj. naprednjačka) odrednica.

Tj. preciznije rečeno - poveznica.

Laku noć!
PM72

#1179 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by PM72 »

Patriotska_Liga wrote:
PM72 wrote:RS je ustavna kategorija, bla, bla, bla...
I Jugoslavija je bila ustavna kategorija.
jeste ali u njenom ustavu je pisalo "Jugoslavija se definira kao savezna republika ravnopravnih naroda i narodnosti, slobodno ujedinjenih na principu bratstva i jedinstva u ostvarenju posebnog i zajedničkog interesa, sa pravom naroda na samoopredjeljenje do odcjepljenja. "

Ovaj dio ako nađeš u ustavu BiH...
BHCluster

#1180 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by BHCluster »

Patriotska_Liga wrote:

To je sve što ti znaš, spinovati i neosnovano diskreditovati. Kakve veze moj post ima sa agama i kmetovima osim što bi ti želio da ja mislim da progresivnost bošnjačke nacionalističke ideje leži u povratku kmetstva. Naravno da to nije slučaj, što govori u prilog činjenici da si ti jedan zlonamjeran manipulator. Svako s mrvom obraza bi se postidio ovakvog posta, ali kao da ti znaš šta je sramota.
:thumbup:
sinuhe

#1181 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by sinuhe »

Bodkin

#1182 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by Bodkin »

:lol: :lol: jebem ti zivot, ljudi na mjesec idu, a ovi bi nazad u proslost.

Predlazem da vratimo age i kmetove i da se limeni dobrovoljno prijavi da bude kmet. Vidim da mu ne bi smetalo
Bodkin

#1183 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by Bodkin »

PM72 wrote:
Patriotska_Liga wrote:
PM72 wrote:RS je ustavna kategorija, bla, bla, bla...
I Jugoslavija je bila ustavna kategorija.
jeste ali u njenom ustavu je pisalo "Jugoslavija se definira kao savezna republika ravnopravnih naroda i narodnosti, slobodno ujedinjenih na principu bratstva i jedinstva u ostvarenju posebnog i zajedničkog interesa, sa pravom naroda na samoopredjeljenje do odcjepljenja. "

Hoce da kaze da je jugoslavija imala ustav i da je sad nema. Istom logikom patriote iznad i bih je ustavna kategorija kao i jugoslavija.
Patriotska_Liga

#1184 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Bodkin wrote:
PM72 wrote:

Hoce da kaze da je jugoslavija imala ustav i da je sad nema. Istom logikom patriote iznad i bih je ustavna kategorija kao i jugoslavija.
Evo obojici. Hoću da kažem da je ustav slovo koje će biti ispoštovano onoliko koliko postoji unutrašnjeg kapaciteta da se ispoštuje. To znači da ni Jugoslavija, ni BiH ni manji entitet ni bilo šta drugo nije sigurno zato što je garantovano bilo kojim ustavom. Ako se stvore uslovi na terenu za raspad biće raspad, ako se stvore uslovi na terenu za ukidanje biće ukidanje, i jedni i drugi će jedva dočekati da prekrše ustav. Nadam se da sam sad bio jasan.
PM72

#1185 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by PM72 »

Evo obojci,

U ustavu SFRJ bilo je jasno naznačeno pravo na samostalnost.U ustavu BiH toga nema...

A što se tiče raspada BiH,mi na to možemo uticati koliko i na pojavu ozonskih rupa.Ako amerikanci ili EU odluče da nas puste niz vodu - biće sranja samo je ovdje uloženo mnogo njihovih para,banaka,poslova i kredita da bi to olako ispustili iz šaka.Rusi mogu samo podjebavati a stvarnog uticaja ili moći ovdje nemaju.Također,ovdje nema ni oružja niti je narod obučen da vodi neki novi rat ili sukob.Zadnja generacija koja je naučila rasklopiti pušku sad ima preko 40 godina a takvi ne ratuju...
Patriotska_Liga

#1186 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Odlično, znači slažemo se da ustav nije garant bilo čega.

Jugoslavija se nije raspala zato što je u ustavu pisalo to što je pisalo, ona bi se raspala i da je pisalo da otcjepljenje nije moguće. Ta tvorevina nije preživila sve svoje anomalije i raspala se jer više niko nije htio da bude u istoj državnoj zajednici sa Srbijom. Pogonsko gorivo se naravno pronašlo u raspadu SSSR-a i generalno propasti društvenog sistema zasnovanog na socijalizmu staljinovog tipa i sličnih verzija. Ljudima je bilo dosta lažnih boraca za prava radnika koji su tim ljudima bacali mrvice ili ni to dok su oni okupljeni oko svojih vladajućih (i u svojoj zemlji jedinih) partija uživali sav komfor, u čemu je naravno prednjačio drug Tito. Kada je Čaušesku bio u posjeti drugu Titu i vidio u kakvom izobilju živi ovaj navodni borac za radnička prava, on je jadan, ne znajući do tada šta znači pravo uživanje, po povratku u Rumuniju naredio da mu naprave sve isto kao kod Tita. Oni koji danas pljuju rumelijskog pašu Bakira Izetbegovića zbog komfora u kojem ovaj živi moraju da znaju da ovaj vrijedni trezorski čuvar živi u priličnoj bijedi u poređenju sa raskoši kojom je raspolagao drug Tito. Mi koji smo principijelni naravno ne odvajamo one koji nam se sviđaju i one koji nam se ne sviđaju na jednu konkretnu temu. Ako su obojica živjeli u prekomjernoj i ničim zasluženoj raskoši onda to treba i reći. Ali naravno teško je prevaliti preko usta za voljenog druga Tita tako nešto.
PM72

#1187 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by PM72 »

Patriotska_Liga wrote:Odlično, znači slažemo se da ustav nije garant bilo čega.

Jugoslavija se nije raspala zato što je u ustavu pisalo to što je pisalo, ona bi se raspala i da je pisalo da otcjepljenje nije moguće. Ta tvorevina nije preživila sve svoje anomalije i raspala se jer više niko nije htio da bude u istoj državnoj zajednici sa Srbijom. Pogonsko gorivo se naravno pronašlo u raspadu SSSR-a i generalno propasti društvenog sistema zasnovanog na socijalizmu staljinovog tipa i sličnih verzija. Ljudima je bilo dosta lažnih boraca za prava radnika koji su tim ljudima bacali mrvice ili ni to dok su oni okupljeni oko svojih vladajućih (i u svojoj zemlji jedinih) partija uživali sav komfor, u čemu je naravno prednjačio drug Tito. Kada je Čaušesku bio u posjeti drugu Titu i vidio u kakvom izobilju živi ovaj navodni borac za radnička prava, on je jadan, ne znajući do tada šta znači pravo uživanje, po povratku u Rumuniju naredio da mu naprave sve isto kao kod Tita. Oni koji danas pljuju rumelijskog pašu Bakira Izetbegovića zbog komfora u kojem ovaj živi moraju da znaju da ovaj vrijedni trezorski čuvar živi u priličnoj bijedi u poređenju sa raskoši kojom je raspolagao drug Tito. Mi koji smo principijelni naravno ne odvajamo one koji nam se sviđaju i one koji nam se ne sviđaju na jednu konkretnu temu. Ako su obojica živjeli u prekomjernoj i ničim zasluženoj raskoši onda to treba i reći. Ali naravno teško je prevaliti preko usta za voljenog druga Tita tako nešto.
Kao prvo,ne slažemo se obojca kako "ustav nije garant bilo čega".
Ja ti opet ponavljam da je ustavna mogućnost SFRJ dopustila republikama pravo na samoopredjeljenje a takva mogućnost u BiH ne postoji.
Također,ne slažemo se ni oko pogleda na Tita niti na "rumelijskog" pašu.Ja po svim tvojim postovima vidim da si pripadnik generacije kojoj je mozak ispran mladomuslimanskim šovinističkim i "patriotskim" sranjima.Tito svojoj djeci sem kojeg prstena i vinograda u Zagorju nije ništa ostavio.Alija i njegova banditsko-profiterska halka opljačkala je više nego svi političari u SFRJ od 1945 - 1990.Titina Jovanka sem boračke penzije i čina pukovnika JNA nije imala ništa niti ju je suprug uvalio da vlada na recimo VMA u Beogradu.Ni garsonjera nije ostala iza nje.Iza riđobradog đubreta i njegovog babe ostali su milioni po bankama od Istambula do Austrije.Titini borci imali su boračke dodatke,radna mjesta,besplatne karte za prevoz i besplatna ljetovanja.Alijini nemaju ni za kifle i štrajkuju svaki mjesec.

naravno,tebi je teško preko usta prevaliti za voljenog Aliju i njegovu izlučevinu bilo šta što se kosi sa onim što je hožda izjavio na hudbi.
Patriotska_Liga

#1188 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

PM72 wrote: Kao prvo,ne slažemo se obojca kako "ustav nije garant bilo čega".
Ja ti opet ponavljam da je ustavna mogućnost SFRJ dopustila republikama pravo na samoopredjeljenje a takva mogućnost u BiH ne postoji.
Također,ne slažemo se ni oko pogleda na Tita niti na "rumelijskog" pašu.Ja po svim tvojim postovima vidim da si pripadnik generacije kojoj je mozak ispran mladomuslimanskim šovinističkim i "patriotskim" sranjima.Tito svojoj djeci sem kojeg prstena i vinograda u Zagorju nije ništa ostavio.Alija i njegova banditsko-profiterska halka opljačkala je više nego svi političari u SFRJ od 1945 - 1990.Titina Jovanka sem boračke penzije i čina pukovnika JNA nije imala ništa niti ju je suprug uvalio da vlada na recimo VMA u Beogradu.Ni garsonjera nije ostala iza nje.Iza riđobradog đubreta i njegovog babe ostali su milioni po bankama od Istambula do Austrije.Titini borci imali su boračke dodatke,radna mjesta,besplatne karte za prevoz i besplatna ljetovanja.Alijini nemaju ni za kifle i štrajkuju svaki mjesec.

naravno,tebi je teško preko usta prevaliti za voljenog Aliju i njegovu izlučevinu bilo šta što se kosi sa onim što je hožda izjavio na hudbi.
Eh, ovo sam čekao pa bih ti i zahvalio na ovom postu. Da nije replika rekli bi da bespotrebno začatavam temu.

Dakle, bez obzira što je potpuno jasno da se Jugoslavija raspala zbog nepostojanja unutrašnjeg konsenzusa i nedostatka želje pojedinih republika i naroda za ostankom, ti i dalje istrajavaš da je važno šta je pisalo u ustavu. Kao da bi neka rečenica u ustavu spriječila Sloveniju i Hrvatsku da iskoriste priliku koju su čekali da budemo iskreni od dvadesetih godina prošlog vijeka, pogotovo u slučaju Hrvatske. Ali eto, ti vjeruj da je ta rečenica odlučila sudbinu Jugoslavije, meni je potpuno svejedno.

Eh sad ovo glavno :D Alija Izetbegović, koji je kroz svoju političku karijeru bio više ili manje klerikalno nastrojeni političar nije i nikad neće biti uzor meni koji se zalažem za strogo nacionalistički pristup bez klerikalnih konotacija političkog islama, a posebno bez panislamističkih ideja o kojima je Izetbegović često sanjao. Dakle nije mi uzor, a pogotov mi nije voljeni i dragi kao što je tebi diktator Tito. Ne piše se hudba nego hutba, a da si nekad prisustvovao istoj možda bi i znao o čemu se tamo govori pa bi nas poštedio svakakvih gluposti. Nije ti bilo dosta što si se provalio na temu paralelne islamske zajednice u Srbiji nego si naravno nastavio da islam spominješ u negativnom kontekstu iako je očito da veze nemaš o temama iz tog domena. I da, ne piše se Istambul nego Istanbul.

Dakle toliko o tome koliko progresivna nacionalistička ideja o kojoj ja govorim ima veze sa retrogradnom kleropolitičkom i panislamističkom idejom za koju se ranije u većoj, a kasnije u manjoj mjeri zalagao Alija Izetbegović. Nema sličnosti u političkoj filozofiji njega i mene.

Dalje, ne sjećam se da sam ja pominjao drugaricu Jovanku, i ostale drugarice i drugove iz mnogobrojne rodbine druga Tita. Ja sam samo govorio o tome kako je Tito živio, a živio je tako kako nikad nije ni Alija kako nikad neće Bakir i kako nikad neće ni Obama ni kraljica Elizabeta II niti bilo ko. Ali je zato deklarativno bio zaštitnik radničkih prava tako što ih je sve poslao da džaba grade pruge i prebacuju norme u rudnicima. Ko zna koliko je ljudi tada poginulo u rudnicima, ali se zato danas zna kad neko pogine u rudniku zbog loših uslova da će mater Bakira Izetbegovića biti spomenuta na milione puta. Nije problem, samo bi po istom principu trebalo pomnožiti sa još toliko u slučaju Tita. Nakon što tako više nije moglo onda se iz apsolutnog rada za ništa prebacilo na sistem apsolutnog nerada za mnogo. Za mnogo MMF-ovih prljavih kapitalističkih dolara koje je zakleti komunista Tito posuđivao da bi plaćao višak radnika u neprofitabilnim fabrikama i tako kupovao socijalni mir. I potrajalo je taman koliko je i trebalo, dok je on živ. Poslije mene potop, reče jedan francuski kralj, a drug Tito primijeni u najbukvalnijoj formi. Potop bi i za njegovu državu, i za njegovu partiju i za njegove saradnike i za njegovu ženu i za njegovu djecu, i za sve nas. Hvala druže Tito.
Novak20

#1189 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by Novak20 »

Patriotska_Liga wrote:
PM72 wrote: Kao prvo,ne slažemo se obojca kako "ustav nije garant bilo čega".

Eh, ovo sam čekao pa bih ti i zahvalio na ovom postu. Da nije replika rekli bi da bespotrebno začatavam temu.

Dakle, bez obzira što je potpuno jasno da se Jugoslavija raspala zbog nepostojanja unutrašnjeg konsenzusa i nedostatka želje pojedinih republika i naroda za ostankom, ti i dalje istrajavaš da je važno šta je pisalo u ustavu. Kao da bi neka rečenica u ustavu spriječila Sloveniju i Hrvatsku da iskoriste priliku koju su čekali da budemo iskreni od dvadesetih godina prošlog vijeka, pogotovo u slučaju Hrvatske. Ali eto, ti vjeruj da je ta rečenica odlučila sudbinu Jugoslavije, meni je potpuno svejedno.

Eh sad ovo glavno :D Alija Izetbegović, koji je kroz svoju političku karijeru bio više ili manje klerikalno nastrojeni političar nije i nikad neće biti uzor meni koji se zalažem za strogo nacionalistički pristup bez klerikalnih konotacija političkog islama, a posebno bez panislamističkih ideja o kojima je Izetbegović često sanjao. Dakle nije mi uzor, a pogotov mi nije voljeni i dragi kao što je tebi diktator Tito. Ne piše se hudba nego hutba, a da si nekad prisustvovao istoj možda bi i znao o čemu se tamo govori pa bi nas poštedio svakakvih gluposti. Nije ti bilo dosta što si se provalio na temu paralelne islamske zajednice u Srbiji nego si naravno nastavio da islam spominješ u negativnom kontekstu iako je očito da veze nemaš o temama iz tog domena. I da, ne piše se Istambul nego Istanbul.

Dakle toliko o tome koliko progresivna nacionalistička ideja o kojoj ja govorim ima veze sa retrogradnom kleropolitičkom i panislamističkom idejom za koju se ranije u većoj, a kasnije u manjoj mjeri zalagao Alija Izetbegović. Nema sličnosti u političkoj filozofiji njega i mene.

Dalje, ne sjećam se da sam ja pominjao drugaricu Jovanku, i ostale drugarice i drugove iz mnogobrojne rodbine druga Tita. Ja sam samo govorio o tome kako je Tito živio, a živio je tako kako nikad nije ni Alija kako nikad neće Bakir i kako nikad neće ni Obama ni kraljica Elizabeta II niti bilo ko. Ali je zato deklarativno bio zaštitnik radničkih prava tako što ih je sve poslao da džaba grade pruge i prebacuju norme u rudnicima. Ko zna koliko je ljudi tada poginulo u rudnicima, ali se zato danas zna kad neko pogine u rudniku zbog loših uslova da će mater Bakira Izetbegovića biti spomenuta na milione puta. Nije problem, samo bi po istom principu trebalo pomnožiti sa još toliko u slučaju Tita. Nakon što tako više nije moglo onda se iz apsolutnog rada za ništa prebacilo na sistem apsolutnog nerada za mnogo. Za mnogo MMF-ovih prljavih kapitalističkih dolara koje je zakleti komunista Tito posuđivao da bi plaćao višak radnika u neprofitabilnim fabrikama i tako kupovao socijalni mir. I potrajalo je taman koliko je i trebalo, dok je on živ. Poslije mene potop, reče jedan francuski kralj, a drug Tito primijeni u najbukvalnijoj formi. Potop bi i za njegovu državu, i za njegovu partiju i za njegove saradnike i za njegovu ženu i za njegovu djecu, i za sve nas. Hvala druže Tito.
Koliko god ih je poginulo. brigu o djeci je preuzimalo društvo. Nakon rudarskih katastrofa formirani su fondovi koji bi svu djecu (nije ih bilo malo) odškolovalo i zaposlilo. Nemam vremena ali ovo Tito vs Bakir :shock: :lol: :lol: :lol:
PM72

#1190 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by PM72 »

Da li ti stvarno vjeruješ u to što pišeš?
A to da li se piše hudba ili hutba,Istambul ili Istanbul manje je važno.Ja pišem kako se govori u narodu.I ne znam što sam se provalio oko Islamske zajednice u Srbiji ako kažem da je bivši "vlah" novoizabrani Reis IVZ u Srbiji a ti kažeš da je to ,kako ono napisa,paralelne vjerske tvorevina ili tako nešto slično.Ko biva,nisu tebe i takve kao ti pitali za mišljenje...
To da je Tito diktator??? i da je bolje živio od Obame ili kraljice Elizabete i da vrijeđam Islam ću ti dodati u sepet " greatest shits" šovinističkih nebuloza.
Patriotska_Liga

#1191 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Novak20 wrote: Koliko god ih je poginulo. brigu o djeci je preuzimalo društvo. Nakon rudarskih katastrofa formirani su fondovi koji bi svu djecu (nije ih bilo malo) odškolovalo i zaposlilo. Nemam vremena ali ovo Tito vs Bakir :shock: :lol: :lol: :lol:
Ljudi su ostali bez života kako bi lagodno živjeli diktator Tito i svita oko njega. Ali ko šiša živote ljudi, bili su fondovi. Takvi poput tebe ne prezaju da zanemare ljudski život kako bi odbranili diktatora Tita. Što se tiče lagodnosti života Bakir je za Tita sirotan, a obojica uživaju ili su uživali od narodnog novca tako da nema opravdanja ni za jednog.
PM72 wrote:Da li ti stvarno vjeruješ u to što pišeš?
A to da li se piše hudba ili hutba,Istambul ili Istanbul manje je važno.Ja pišem kako se govori u narodu.I ne znam što sam se provalio oko Islamske zajednice u Srbiji ako kažem da je bivši "vlah" novoizabrani Reis IVZ u Srbiji a ti kažeš da je to ,kako ono napisa,paralelne vjerske tvorevina ili tako nešto slično.Ko biva,nisu tebe i takve kao ti pitali za mišljenje...
To da je Tito diktator??? i da je bolje živio od Obame ili kraljice Elizabete i da vrijeđam Islam ću ti dodati u sepet " greatest shits" šovinističkih nebuloza.
Tako se ne govori u narodu, tako se govori u krugovima polupismenih i priučenih.

Shvataš li ti da postoje dvije IZ u Srbiji, jedna (Mešihat IZ u Srbiji) koju priznaje 99% Bošnjaka muslimana tamo, a koja priznaje Reis-ul-ulemu IZ u BiH Huseina ef. Kavazovića kao vrhovnog poglavara i druga koju priznaje 1% tamošnjih muslimana i koju vodi taj kako ti kažeš bivši vlah. Znači ne znaš činjenice na terenu a razgovaraš o temi. Dakle nema nikakve veze šta ja o tome mislim, bitno je šta o tome misle Bošnjaci u Srbiji, kojih je naravno najviše u Sandžaku. E oni misle ovako kako sam ti ja napisao, ako ne vjeruješ provjeri s njima.

Ma gdje bi bio Tito diktator :lol: Pa on je diktator po definiciji diktature, o njemu svi mogu misliti i najgore i najbolje ali onaj ko tvrdi da Tito nije bio diktator negira očite činjenice. Dakle čovjek koji ima moć da sam sebe proglasi predsjednikom bez ograničenja trajanja mandata nije ništa drugo nego - diktator.

Onaj ko tvrdi da je šovinizam tvrditi da osoba A živi bolje od osobe B pokazuje da nema blage veze o značenju pojma šovinizam.
PM72

#1192 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by PM72 »

Onaj ko tvrdi da je šovinizam tvrditi da osoba A živi bolje od osobe B pokazuje da nema blage veze o značenju pojma šovinizam.
Nemoj podmetati i lagati! Ja sam napisao da si šovinista radi drugih stvari a ne radi toga što je Tito imao lagodniji život od Bakira.Napadaš Tita a braniš Bakira.A evo šta si napisao prije izvjesnog vremena:
Isto tako je Izetbegović obećao i onih 100k radnih mjesta - bez pokrića.
Ali kako da on vidi iz svoje udobne viletine na Poljinama kako narod diše. Možeš mislit on garantov'o sigurnost. Pa siđi muto mutavi među narod, vidi kako narod misli pa bi znao šta možeš obećati, šta ne.
Tito je silazio među svoj narod i nijednu vilu niti kuću nije ostavio Miši ili Žarku... :wink:

I prije su te prozivali za šovinizam a ovo su samo neki tvoji stavovi ispisani na ovom forumu:
Moja srbofobija je interesnog, proračunatog, a ne iskrenog, suštinskog karaktera.
kontrolisana srbofobija koja treba poslužiti da se Bošnjaci slučajno u budućnosti ne bi ponovo bratimili sa Srbima i prizivali unije sa Srbijom
Ja ovdje otvoreno pozivam na srbofobiju, moj stav je najradikalniji.
Implementacija srbofobije među Bošnjacima je jedan od preduslova za napredak našeg naroda u svakom smislu.
Dakle ja propagiram ono u što ni sam ne vjerujem radi višeg cilja.
:lol: :lol:
Biću ovdje potpuno jasan (da se izrazim Kavazovićevim rječnikom), retorika je preblaga i treba biti još oštrija. Znači u samoj izjavi je jedino sporno što nije još oštrija i što se češće ne koristi.
Patriotska_Liga

#1193 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

PM72 wrote: Nemoj podmetati i lagati! Ja sam napisao da si šovinista radi drugih stvari a ne radi toga što je Tito imao lagodniji život od Bakira.
PM72 wrote:i da je bolje živio od Obame ili kraljice Elizabete i da vrijeđam Islam ću ti dodati u sepet " greatest shits" šovinističkih nebuloza.
Ma gdje bi ti to :D
PM72 wrote:Napadaš Tita a braniš Bakira.

A evo šta si napisao prije izvjesnog vremena:
Isto tako je Izetbegović obećao i onih 100k radnih mjesta - bez pokrića.
Ali kako da on vidi iz svoje udobne viletine na Poljinama kako narod diše. Možeš mislit on garantov'o sigurnost. Pa siđi muto mutavi među narod, vidi kako narod misli pa bi znao šta možeš obećati, šta ne.
Pa eto kako branim Bakira :lol: Kakav epski samodemant, najlakši poen u historiji rasprava, bez potrebe da napišem slovo na temu. Bravo :D
PM72 wrote:Tito je silazio među svoj narod i nijednu vilu niti kuću nije ostavio Miši ili Žarku... :wink:
Silazili su i sjevernokorejski diktatori među narod, sva trojica. I dalje silaze. Silaze zato što imaju armiju iza sebe kao što je imao i Tito. A ne, Tito je silazio jer su ga svi voljeli :lol:
PM72 wrote:I prije su te prozivali za šovinizam a ovo su samo neki tvoji stavovi ispisani na ovom forumu:
Jesu, jesu, takvi poput tebe. I dalje će, nema nikakve sumnje. Svi ti stavovi su i dalje na snazi kod mene, ako te baš zanima.
PM72

#1194 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by PM72 »

šta tumačiti i diskutovati sa čovjekom koji napiše da se srbofobijom ili šovinizmom bavi iz interesa i koji ni sam ne vjeruje u to što propagira?

da se vratimo na temu...
Patriotska_Liga

#1195 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

PM72 wrote:šta tumačiti i diskutovati sa čovjekom koji napiše da se srbofobijom ili šovinizmom bavi iz interesa i koji ni sam ne vjeruje u to što propagira?

da se vratimo na temu...
Ovdje ne može da stoji ili.

Vjerujem u efekte.

Eto, vrati se temi, pričaj i dalje kako Kavazović svojim nepromišljenim porukama remeti mir i suživot koji inače cvjeta.
Patriotska_Liga

#1196 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

http://www.klix.ba/vijesti/bih/kavazovi ... /160602125

Evo, vratio se konsonantnoj retorici. Šteta.
draganbl

#1197 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by draganbl »

relativno84 wrote:
draganbl wrote:Šta znači da ja nisam direktno oštećen genocidom? Kakva je to jezička konstrukcija? Ja govorim o potencijalnom kandidovanju poštenog i dobronamjernog Srbina za načelnika Srebrenice (evo neću sebe navoditi za primjer, jer niti živim u Srebrenici, niti se izjašnjavam kao Srbin). Zbog čega on otpada, samo zato što je Srbin?
Moras to dozivjeti i prezivjeti da bi shvatao te ljude i njihove potrebe.

Ti govoris o utopiji, jer ta vrsta ljudi kod nas je daleko od politike, i sa sadasnjim okolnostima nikada nece imati ni priliku da nesto urade, bio on Srbin, Hrvat ili Bosnjak. Tesko je tamo naci nekoliko ljudi koji ce otvoreno suociti se sa svim problemima sadasnjosti i proslosti, a ne jos hiljade koje ce podrzati ga. Tako da pricati o Srbinu koji priznaje genocid, zivi u Srebrenici, bavi se politikom i jos na sve to ima podrsku naroda djeluje previse nadrealno.
Ja ne govorim o utopoiji, već o principu. Onog trenutka kada mi koji smo razumni (a nažalost, takvih nas je sve manje) prihvatimo da je glasanje po nacionalnoj pripadnosti opravdano, poželjno i jedino ispravno, tog trenutka ćemo trajno sahraniti Bosnu i Hercegovinu.
relativno84 wrote:
draganbl wrote:Već sam nekoliko puta napisao, ne može se jedna nakaradna stvar opravdavati drugom još nakaradnijom, a ti to još uvijek pokušavaš da uradiš.
To što se RS zove po jednom narodu je nakaradno i nenormalno. Šta sad, ja trebam da zbog toga što je to nenormalno prihvatim drugu takođe nenormalnu stvar?
Red bi bio onda uklanjati nakaradne stvari, pa da pocnemo od vecih nakaradnosti kao sto je rs pa polako prema manjim.
Slažem se. A pored uklanjanja nakaradnih stvari, nemojmo stvarati nove nakaradnosti.
relativno84 wrote:
draganbl wrote:Reis je pojasnio šta je mislio. I nije mislio ono što ti kažeš, već ono što ja tvrdim.
Mi želimo živjeti u miru, ali nećemo biti slijepi da oni koji su ovo sve učinili i oni koji ovo sve negiraju i oni koji se ispod zločinca Radovana Karadžića potpisuju sa “Idemo dalje”, i oni koji su stali iza takvih, mi nećemo biti slijepi na to. Neka ne misle da to ne vidimo – poručio je Kavazović
Primjetno je da ste na istoj liniji razmisljanja.
Siguran sam da si mogao pronaći veliki broj reisovih izjava sa kojima se i ne slažem. Sa ovom koju si citirao se slažem.
Čak i u novoj njegovoj izjavi, koju je neko ovdje postavio, puno je više slaganja sa mojim mišljenjem, nego sa mišljenjem onih koji smatraju da nacionalna identifikacija (u ovom slučaju) Bošnjaka treba da bude osnov za kreiranje (po mom mišljenju zaostale, a ne napredne) političke misli.
piupiu

#1198 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by piupiu »

Patriotska_Liga wrote: Dakle toliko o tome koliko progresivna nacionalistička ideja ...
'Progresivni nacionalizam' je oksimoron, po mom mišljenju, iako se taj izraz koristi prvenstveno da se opiše ljevičarski nacionalizam, odnosno upravo onakav sistem iz kojeg smo mi izašli u rat. Kao što se da vidjeti iz našim životima priloženog istorijskog isječka (1990.-2016.), nacionalizmom se ipak ne gradi, već razgradjuje. Ta je ideja bila progresivna u 18. stoljeću, a u 21.om je poptpuno u suprotnosti sa kretanjima u globalizovanoj ekonomiji i društvu. Usput, nacionalizam je samo jednu stepenicu niže od fašizma, tu je na čekanju, i čim se okolnosti poklope ... on razvije krila i poleti ... sve smo to naučili od 90-e pa do danas - na svojoj koži.
Better Man

#1199 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by Better Man »

Protiv sam toga da o načelniku Srebrenice i ne samo Srebrenice, već svake općine u BIH, odlučuju ljudi koji tu ne žive, niti će živjeti. Izvadio si CIPS u Srebrenici ili nekoj drugoj općini kako bi mogao glasati za načelnika iste, uredu, ali naredne 4 godine koliko je mandat tog načelnika moraš živjeti u Srebrenici ili toj nekoj drugoj općini. Ja bih zabranio svim građanima BiH da mogu izvaditi CIPS, tj. prijaviti mjesto prebivališta ono mjesto gdje nemaju stvarnu adresu i neće nikad živjeti, već to rade samo iz interesa. O načelniku Srebrenice treba da odlučuju samo oni koji tu žive stalno, odnosno koji će naredne 4 godine koliko je mandat načelnika živjeti tu, a ne da neko iz Federacije ili Srbije odlučuje ko će biti načelnik tako što će se pojaviti tu samo na dan glasanja i nikad više.
spreca

#1200 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by spreca »

Better Man wrote:Protiv sam toga da o načelniku Srebrenice i ne samo Srebrenice, već svake općine u BIH, odlučuju ljudi koji tu ne žive, niti će živjeti. Izvadio si CIPS u Srebrenici ili nekoj drugoj općini kako bi mogao glasati za načelnika iste, uredu, ali naredne 4 godine koliko je mandat tog načelnika moraš živjeti u Srebrenici ili toj nekoj drugoj općini. Ja bih zabranio svim građanima BiH da mogu izvaditi CIPS, tj. prijaviti mjesto prebivališta ono mjesto gdje nemaju stvarnu adresu i neće nikad živjeti, već to rade samo iz interesa. O načelniku Srebrenice treba da odlučuju samo oni koji tu žive stalno, odnosno koji će naredne 4 godine koliko je mandat načelnika živjeti tu, a ne da neko iz Federacije ili Srbije odlučuje ko će biti načelnik tako što će se pojaviti tu samo na dan glasanja i nikad više.
Znaci praviti genocide,protjerati je pozeljno.......onda imas zagarantovanu pobjedu svojih
Post Reply