"Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post Reply
__Phoenix__

#101 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by __Phoenix__ »

Vlah nije uvreda, ni četnik nije uvreda, najviše se uvrijedile Bošnje koje glume neku finoću i zalažu se za kvazi mir i poštovanje...
Tomahawk11
Globalni moderator

#102 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by Tomahawk11 »

I opet nije njegovo da o tome raspreda....vjera ne treba da se mijesa u politiku.
A mjesa se i to sve i jedna u BiH. I samo belaj od toga.
Kikibombona

#103 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by Kikibombona »

m_l wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Baš sam o ovom govorio sa nekim ljudima koji rade u VSTV. Kažu mi smo sekularna država, reko možda samo na papiru pa onda nabrojim primjere da nismo. Definitivno vjerskim organizacijama zabraniti miješanje u politiku ali kako postići to kada je sistem tako napravljen da je su vjerske zajednice dio političkog folklora i svakodnevnice. Po meni ovaj sistem treba srušiti kao onaj prošli, tek tada bi bilo moguće srušiti i vjerske institucije i odvojiti ih od države.
Heellooouuu, nije dosao u parlament pa vazio. Kakvo mijesanje?!
kamen spoticanja wrote:Dakle konacno je preuzeo svoju rolu
Vakat je bio :thumbup:
Sasvim legitimno. :wink: :bih:
Nazivati Srbe Vlasima = nazivati Bosnjake Turcima. Dakle, klasicno negiranje nacionalnog identiteta s ciljem da se ponizi druga strana. Nazvati Srbe Vlasima je klasicni sovinizam, jednako kao nazvati Bosnjake Turcima.

Neki se vidim pozivaju na princip retorzije, uzvracanja istom mjerom. Medjutim, da bi rekao tako nesto, u tebi mora biti nakupljene mrznje, netrepeljivosti, sovinizma... Sve je to tako tipicno za ljude. Ima nas svakakvih i uvijek ce biti! Posebno ima u ovom nasem etno-religijskom drustvu opterecenom prosloscu.

Recimo, ako vama neko opsuje mrtve, hocete li i vi njemu opsovati!?? I vas odgovor govori puno o vama i onome sto se krije u vama...

Ova izjava Kavazovica se uklapa u BH drustvo. Niti sam iznenadjen, niti me dotice. Klerici su obicni sljam. Isto ovo o Kavazovicu misle njegove kolege iz pravoslavne i katolicke crkve, neki su to otvoreno govorili, a neki bili mudri da presute.

Samo ne znam zasto se recimo sastaju Kavazovic i Grigorije, zasto nas bombarduju supljacima, kada jedan o drugom 100% misle sve najgore. Vise bih volio da pljuju jedan drugog, da se oslovljavaju sa Vlah/Turcin.
House

#104 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by House »

In the defters of the 1470s and 1480s they can be seen spreading into central and north-central Bosnia, in the regions round Visoko and Maglaj: soon after 1476, for example, roughly 800 Vlach families were settled in the Maglaj district, accompanied by two Orthodox priests. The number of Vlachs in north-central and north-east Bosnia continued to grow over the next fifty years, and they began to spread into north-west Bosnia too.

:D
__Phoenix__

#105 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by __Phoenix__ »

Tomahawk11 wrote:I opet nije njegovo da o tome raspreda....vjera ne treba da se mijesa u politiku.
Mislim da kroz historiju su vjerski lideri više učinili za opstanak današnjih Bošnjaka nego ijedan političar, da li je to miješanje, ne znam iskreno, on kao čovjek, pripadnik naroda ima pravo iznijeti svoje mišljenje, pa i uputu tamo gdje su ljudi malo zalutali...
smijesni_ste

#106 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by smijesni_ste »

Srbi ne trebaju ni djelovati ni raditi nešto posebno, dovoljno je samo da posmatraju bošnjačke auto-golove...
Connaisseur Karlin

#107 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by Connaisseur Karlin »

ABH017 wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
m_l wrote:Istina, malo se nespretno izrazio. Jer, ovo je ta osoba koja zeli da bude nacelnik Srebrenice.

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/gr ... io-genocid

I reis je potpuno u pravu sto javno poziva Bosnjake muslimane da ne dozvole da takva osoba vlada njihovim zivotima i mezarima ostataka njihovih najmilijih. Sasvim legitimno.
Ranije sma pisala,Srebrnica se uvijek spominje u politickim krugovima,a nikad nije neko pisao o drugim gradovima koji su dozvijeli tragicnu sudbinu Srebrenice ,jer postoje mnoge lokacije genocida nad muslimanima u RS ,a koje su takodjer pod kontrolom vecine srpskih nacelnika opstina! Zasto se nikad ne spominju doticne lokacije? O Tomasici se nikad ne pise!
Ko kaže da se ne piše? Gdje ti živiš? Nisi u Bosni?
Pa što lupaš ono što ne znaš?
Daj mi teme koje pisu o tome na forumu ili linkove sa novina? Hvala :)
m_l

#108 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by m_l »

De @Kiki procitaj malo vise od Klixovog naslova teme o reisu! Nadam se da ces razumjeti!
astala_vistala

#109 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by astala_vistala »

neprimjerna izjava vjerskog poglavara.

ali cinjenica je da su bosnjaci u politickom i vjerskom segmentu vrlo "mekani" prema ostalim narodima ono merhametli pa evo sami sebe osuđujemo jer imam kompleks i pritisak da smo mulitikulturalni blagi i samokriticni na kraju krajeva...jer samo jednu noc treba pogledati vjesti na RTRS gdje je neizostavno spominjanje bosnjackog terorizma,vehabija i pokolja i mi sa strane kuliramo tu pricu a vec uveliko peru mozak novim generacijama kako treba mrziti i praviti zlocine.
House

#110 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by House »

forza kavazović! :bih: :D
Šveđanin

#111 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by Šveđanin »

Nije mu ovo trebalo, ova izjava nije u redu.
Generalno se najezim na svaki cin uplitanja u politiku od strane vjerskih poglavara.

Mozete vi vaditi do sutra dokaze Srbi vlasi, jesu nisu, poenta je da je to nebitno sad, da vlah danas predstavlja uvredljiv naziv za Srbina i da ga je reis iskoristio radi uvrede.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#112 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by plain vanilla »

Rekao na glas sta misli, sto vecina Bosnjaka misli. Ne kontam cemu toliko cudjenje

Sutra je trebao biti dan zalosti u drzavi, a nije cak ni u federaciji. i sad se ja trebam brinuti je li koga reis uvrijedio
jasta cu
cyprus

#113 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by cyprus »

Ja ne znam šta nam je skrivio taj romanofoni narod da ga uvlačimo u naše poganluke :-)
m_l

#114 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by m_l »

plain vanilla wrote:Rekao na glas sta misli, sto vecina Bosnjaka misli. Ne kontam cemu toliko cudjenje

Sutra je trebao biti dan zalosti u drzavi, a nije cak ni u federaciji. i sad se ja trebam brinuti je li koga reis uvrijedio
jasta cu
Upravo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#115 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by Tomahawk11 »

__Phoenix__ wrote:
Tomahawk11 wrote:I opet nije njegovo da o tome raspreda....vjera ne treba da se mijesa u politiku.
Mislim da kroz historiju su vjerski lideri više učinili za opstanak današnjih Bošnjaka nego ijedan političar, da li je to miješanje, ne znam iskreno, on kao čovjek, pripadnik naroda ima pravo iznijeti svoje mišljenje, pa i uputu tamo gdje su ljudi malo zalutali...
Kroz historiju, ranije, mozda.
Ovo novije....dosta minusa. Otici u Svicarsku, napraviti neki predizborni skup...to reisu ne treba.
Dijaspora ce doci na ljeto mjesec dana i ode nazad, a ovdje ostaju ljudi koji zive svakodevnicu.
Reisovo bi bilo da ljude vraca na pravi put s vjerskog aspekta, da svoje ne daju, tudje postuju. Nikako politicki angazman. Time je vise stete nego koristi. Pa druga strana jedva ceka ovako nesto. Vlasi je li? Mile trlja ruke.
__Phoenix__

#116 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by __Phoenix__ »

Lider je lider, da je to bilo koja druga općina osudio bih, ali Srebrenica je drugačija...
Kikibombona

#117 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by Kikibombona »

m_l wrote:De @Kiki procitaj malo vise od Klixovog naslova teme o reisu! Nadam se da ces razumjeti!
Nazvati nekog Vlahom, Turcinom ili Sokcem, makar se radilo o najvecem monstrumu iz tog naroda, JE UVREDA ZA CIJELI NAROD.

Da pojasnim. Neki crnac svirepo pobije 20 ljudi. Da li je opravdano nazvati ga crncugom? Ne, nije, jer je to rasisticki naziv za jednu rasnu grupaciju. Mozes ga nazvati ubicom, bolesnikom, monstrumom, fanatikom, sadistom, sejtanom... ali ne i CRNCUGOM!

Da li se razumijemo?

Neko iznad je u pravu, puno bi bilo bolje da je rekao 'cetnik'. To sto je rekao 'Vlah' govori puno negativnog o njemu...

I ja uopste nisam iznenadjen. Kao sto rece jedan castan momak koji je bio u redovima SPC. Tamo preovladavaju govna, pa da bi dosao na vrh, moras biti najvece govno. On se povukao iz te tvorevine i sada ima privatni biznis. Isto je i sa ovim resiom, kardinalom Puljicem itd. Vjerske zajednice su jednako trule kao politicke stranke, kao drustvo u cjelini... Sve je trulo, bolesno. Ja sam zgadjen, odavno.
Connaisseur Karlin

#118 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by Connaisseur Karlin »

__Phoenix__ wrote:Lider je lider, da je to bilo koja druga općina osudio bih, ali Srebrenica je drugačija...
Zasto je jedna lokacija genocida drugacija od ostalih u cijeloj BiH?
ABH017

#119 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by ABH017 »

insomnia78 wrote:A vala, od njih ste mi i gori vi koji trubite o nekak'om zavadjanju
:lol: :lol: :lol:
Pravac Naiva
:thumbup:
Do sad teklo med i mlijeko. SPC uklonila crkvu iz Fatinog dvorišta i platila bespravno korištenje placa za sve ove godine. Bošnjačka djeca, uredno izučavaju bosanski jezik i historiju, dobijaju knjižice i diplome ispisane latiničnim pismom.
Genocid u Srebrenici zvanično priznat od strane parlamenta i vlade PC-ja, pa i od srpskog kandidata za načelnika općine Srebrenica.
Otkrivene tajne lokacije sekundarnih i tercijarnih masovnih grobnica, stradalih civila Bošnjaka, diljem PC-ja.
Parlament PC-a izglasao promjenu naziva entiteta, jer je dosadašnji naziv diskriminirajući za sve građane istog, koji se ne osjećaju kao Srbi.
Itd, itd...
Stvarno bespotrebno talasanje od strane reisa, koji predstavlja instituciju koja bi, po defaultu, trebala da brine o svom narodu. :-)
Fudo387

#120 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by Fudo387 »

Kikibombona wrote: ja uopste nisam iznenadjen.
Ejs, lako je tebi kad ti Kurdi vazda dojave sta se sprema.
Kakav ti je to generalisimus na avataru? :lol:
__Phoenix__

#121 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by __Phoenix__ »

__Phoenix__ wrote:Lider je lider, da je to bilo koja druga općina osudio bih, ali Srebrenica je drugačija...
Zato što je bio samo jedan genocid u BiH. Ili želiš da svako svojevoljno određuje i osuđuje mjesta zločina genocidom?
Zgoljo

#122 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by Zgoljo »

Mora se uzeti u obzir kontekst.Dakle Srebrenica i negator genocida u Srebrenici.
To je ziva rana svakog svjesnog Bosnjaka i kad je to u pitanju svaki diskurs,svaki termin,svaka rijec je opravdana.Ne postoji rijec koja moze biti gruba i neprimjerena.

Shvatite to o vi kojima nista nije sveto.

Selam za reisa Kavazovica.
Tomahawk11
Globalni moderator

#123 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by Tomahawk11 »

__Phoenix__ wrote:
Zato što je bio samo jedan genocid u BiH. Ili želiš da svako svojevoljno određuje i osuđuje mjesta zločina genocidom?
Pa nije ni to bas posteno. Tacno da je u Srebrenici presudjen genocid, ali se on desio i na drugim mjestima sirom BiH, nevezano za samu presudu.
Ako je i nema, ne bi trebali tek tako da sve svedemo na Srebrenicu.
Lug

#124 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by Lug »

udaraju sa svih strana :D
Anestezija

#125 Re: "Da Vlah ne vlada u Srebrenici"

Post by Anestezija »

Mora da je ček'o Bazela za 700 franaka pa se iznervir'o
Post Reply