da vidimo... trade RS za Sandzak, da ili ne i zasto?

Post Reply
zlata

Post by zlata »

PANASONIC

Stvarno si zaglibio...unatoc svim historijskim dokumentima...cinjenicama...logici...i dalje "furas" svoje izdanje i svoju osobnu verziju historije Bosne, Srbije i Hrvatske. Cak i da ti sad postiram srpske sajtove...s'svim mogucim dokazima..svjedocenjima...od kud su i kako su naseljavani u BiH i Hrvatskoj (mnogi..ali ne i SVI Srbi) u opustosene BiH krajeve (zbijeg od Osmanlija...kuge...itd) ni to ti nebi bilo dovoljno....JERBO....tebi ne trebaju nikakve NOVE cinjenice...ti imas SVOJU verziju nase zajednice historije...i TO JE TO!

Ama cak i da ti dovedem Milicu iz Gline...da ti svjedoci kakvo li je predavanje u njezinoj familiji o njihovom doseljavanju u Cro...ili da ti donesem turske deftere...i crkvene....koji citko svjedoce o istoj selidbi naroda u doba Osmanlija...NI TO TI NEBI BILO DOVOLJNO.

Nemam vise sta s'tobom raspravljati. Zlatina Gostiona za 'vake zatucane... je CLOSED!
seln

Post by seln »

Ljubitelj Zabara wrote:
jer teritorij koji je tebi dom je pripadao Staroj Vlaskoj.
Dobro ti ide inspektore. Nego, potkrala ti se mala greska. Nisam Sandzaklija, mozes misliti. A bas ti je krenulo ko Kluzou u najboljim danima. Preci moje mame su u Bosnu doselili iz Budima.
Ti si tvrdio da si Srbin iz Beograda koji saosjeca sa Bosnjacima,
pa onda da si Bosnjak koji zivi u Beogradu(citaj: Sandzo Pansa),
pa da si Bosnjak koji je iz Beograda doselio u Sarajevo( i kako se neko usudjuje sumnjati u tvoje "gradjanstvo)...
sad si iz Budima....ima li jos neka verzija?
reG

Post by reG »

zlata wrote:PANASONIC

Stvarno si zaglibio...unatoc svim historijskim dokumentima...cinjenicama...logici...i dalje "furas" svoje izdanje i svoju osobnu verziju historije Bosne, Srbije i Hrvatske. Cak i da ti sad postiram srpske sajtove...s'svim mogucim dokazima..svjedocenjima...od kud su i kako su naseljavani u BiH i Hrvatskoj (mnogi..ali ne i SVI Srbi) u opustosene BiH krajeve (zbijeg od Osmanlija...kuge...itd) ni to ti nebi bilo dovoljno....JERBO....tebi ne trebaju nikakve NOVE cinjenice...ti imas SVOJU verziju nase zajednice historije...i TO JE TO!

Ama cak i da ti dovedem Milicu iz Gline...da ti svjedoci kakvo li je predavanje u njezinoj familiji o njihovom doseljavanju u Cro...ili da ti donesem turske deftere...i crkvene....koji citko svjedoce o istoj selidbi naroda u doba Osmanlija...NI TO TI NEBI BILO DOVOLJNO.

Nemam vise sta s'tobom raspravljati. Zlatina Gostiona za 'vake zatucane... je CLOSED!
:lol: :run:
cyprus

Post by cyprus »

bl4ever wrote:
cyprus wrote:Evo i peti dan teče ova stupidna tema. Ljudi šta vam je?!! Kakav Sandžak, kakav RS, kakav trade. Vjerujem da je i pokretač ove teme uradijo ovo iz zajebancije. Ko god ozbiljno mislio o ovome, veliki je neprijatelj BiH.
cyprus, nisam uradiJo nego uradio...
Nemoj zajebavat...
bl4ever

Post by bl4ever »

cyprus wrote:
bl4ever wrote:
cyprus wrote:Evo i peti dan teče ova stupidna tema. Ljudi šta vam je?!! Kakav Sandžak, kakav RS, kakav trade. Vjerujem da je i pokretač ove teme uradijo ovo iz zajebancije. Ko god ozbiljno mislio o ovome, veliki je neprijatelj BiH.
cyprus, nisam uradiJo nego uradio...
Nemoj zajebavat...
Zasto ne bih? Ti ces mi zabraniti??
xon_sa

Post by xon_sa »

Nemojte je vuc za jezik, vec nam je demonstrirala kako dobro poznaje cetnicku literaturu :)
xon_sa

Post by xon_sa »

Minnela wrote:Kratko i jasno,jedna od najglupljih tema :roll:

Ovi koji ovako misle ,mogu se sa cetnicima uhvatiti pod ruku,pa zajedno traziti sebi gdje ce..Sto dalje od Bosne to bolje..

Cuj Rs za Sandzak..Ma pjevajte svi koji tako mislite..Makar imala samo metar sa metar zemlje u Prijedoru ne dam je ni za milion Sandzaka niti bilo cega!!
A za milion Svedskih :D
xon_sa

Post by xon_sa »

Minnela wrote:E jesi jadan..Pa vidis ja nisam prodala to svoje ni za Swe niti za bilo sta..Tako necu ni za Sandzak...Otkud ti SWe? Je li to pripada Bosni?? Mislim ne kontam kakvo je to poredjenje??

Kad nemamo sta pametnije reci,odmah se kacimo gdje se ko nalazi..Djecko nije rijec o Swe niti ona ima kakve veze bilo s cim...Rijec je o BiH ...Hajd' vozdra!
Sto je neko nervozan :-D
Panasonic

Post by Panasonic »

:D

Zar jos nisi shvatila da ja nemam nista da krijem. Historiju ni ti ni ja ne mozemo mijenjati, pa to i ne pokusavaj. Ako ces iznositi cinjenice-izvoli, a ako ces historiju preturati kako tebi odgovara, onda nema smisla da se vrtimo u krug.
seln

Post by seln »

xon_sa wrote:
Minnela wrote:E jesi jadan..Pa vidis ja nisam prodala to svoje ni za Swe niti za bilo sta..Tako necu ni za Sandzak...Otkud ti SWe? Je li to pripada Bosni?? Mislim ne kontam kakvo je to poredjenje??

Kad nemamo sta pametnije reci,odmah se kacimo gdje se ko nalazi..Djecko nije rijec o Swe niti ona ima kakve veze bilo s cim...Rijec je o BiH ...Hajd' vozdra!
Sto je neko nervozan :-D
xon_sa, je li to tebi vokri sto ce minella na ljeto doci sa novim bMW? :D
Dezidijat

Post by Dezidijat »

[/quote]Jado moj. Sta ces kad saznas da ti je koji pradid bio Srbin...skocit sa Radoncicevog najnovijeg tornja! :-D [/quote]

Sta bi ti uradio kad bi saznao da ti je pradjed Bosnjak ili jos bolje Turcin, spalio bi dzamiju i stidio bi se pred svojim prijateljima ? :lol: :lol:
Dezidijat

Post by Dezidijat »

alvooria wrote:Bosnjacka neslga bi nas mogla glave doci. Bas kao sto reis Ceric rece, mogli bi nestati poput Muslimana Spanije ili nekih drugih zemalja.
Ja bih rekao da svi oni koji iole drze do vjere i Bosnjastva ce tretirati Bosnjake kao svoju bracu, a oni koji su daleko od vjere, od Bosnjacke kulture, tradicije, obicaja... oni lutaju, izgubili su identitet.
Kako objasniti cinjenicu da Bosnjaci u Sarajevu ne simpatisu Bosnjake Hercegovce i obratno. Kako objasniti cinjenicu da Bosnjaci Istocne Bosne nisu omiljeni u Sarajevu. Kako objasniti cinjenicu "rata" Bosnjaka izmedu gradova, npr. Sarajevo-Zenica. Kako objasniti cinjenicu da u samom Sarajevu postoje podjele, ovi sa carsije nevole ove sa ilidze, ovi sa Dobrinje ove sa Bistrika... Pa bi se moglo ici i jos dublje, na podjele medu ulicama, mahalama, podjele u zgradama... Bojim se da nas te podjele ne budu skupo kostale.
A sto se tice Bosnjaka iz Sandzaka, to su nasa braca.
Tacno receno al samo da dodam za Bosnjake iz Istocne hercegovine ;
- ne znam zasto ih ne vole u Sarajevu al reci cu ti zasto ih ja ne volim, zato sto su uvijek bili kukavice.
Kad je Husein kapetan Gradascevic pokrenuo bunu protiv Osmanlija za osamostaljene Bosne , tko ga je izdao
- Bosnjacki begove iz istocne hercegovine

Kad su Bosnu komadali srbi i hrvati tko je nije branio

- istocni hercegovci

Kad je Bosnu trebalo branit oni su bjezali u tursku, Albaniju i Makedoniju, pa su i turcima dopizdili pa su im brodove topili i pucali na njih da se vrate .Citava istocna hercegovina je predata i ti bosnjaci umjesto da su je branili - bjezali su . I cisto da kazem ne volim ih!..i kada cujem nekoga iz hercegovine kako se zali na nekom skupu bosnjaka hercegovine u Turskoj , kako su mezari njegove / njihove familije u Nevesinju , Gackom, Bileci ili u Trebinju danas unisteni ili su pozabijane krstace umjesto mezara....

...ja samo im kazem - jebi te se milion vas je zbrisalo u Tursku iz istocne hercegovine, da je makar pola ostalo da je brani ne bi vam crnogorci i srbi to uradili. :x

- Sto se tice ostalih Bosnjaka - totalno smo okrenuti jedni protiv drugih. :( Osim krajisnika i bosnjaka srednje Bosne - izmedju nas je ljubav vec. 8-) i pozdravljam sve Bosnjakinje iz Bihaca 8-) docu u Bosnu na rafting bit cu na Uni tokom Juna...hihihi
Dezidijat

Post by Dezidijat »

zlata wrote:Pa sto ste se vi ufat'li genocida....nego molim vas...dala sam vam Dragana Pantovica...pa fino...potvrdite...ili osporite...njegove tvrdnje.

Nit'ga znam...nit'me briga...al' co'j'k navodi imena nekoliko poznatih historicara...i njihove radove...pa fino....procitajte...i raspravljajte o Pantovicu...i radovima historicara koje navodi...a ne o listu koji ga je objavio.

Vrlo je prosto...napasti nepoznatog mi Pantovica...zato sto je list...tra...la...la...nego molim vas....raspravljajmo o navodnom povjesnom Bosnjastvu...Crne Gore...Juzne Srbije...Starog Vlaha...itd.

Vrlo mi je jasno da se mnogi bivsi YU-Muslimani izjasnjavaju k'o Bosnjaci..i da im je Bosnjak...sinonim za bivseg Muslimana...ali sve ima granice...i ta granica je kad se pocnu sijati lazi o nekakvom drevnom Bosanstvu...Novog Pazara...Plava i Gusinja! a to je medja daleke Albanije sa Crnom Gorom i Srbijom!

Kol'ko znam...prije 130 plus godina...bili smo svi "Turci" (u odnosu na prave Turkuse)!

Ako cemo se fatat za privrmene granice...koje su crtale Osmanlije...onda je Hercegovina baska....Lika i Zagora su bosanske (i ipak zanimljivije...tu je i Zadar...blize nam je more...i zanimljlivije od Prokletije i Zlatibora)!
ZENO!!...prodji se politike - politika nije za zene , zato sto zene nisu genetski i psihicki nisu predisponicirane da se bave politikom..viruj mi istina je sto zborim. 8-)
Dezidijat

Post by Dezidijat »

zlata wrote:Dragi moj Panasonic

I kraljica Viktorija je vladala Indijom...pa Gandi nije bio Englez! Turci su vladali Bosnom...pa opet nismo Turci. Kakve veze...sto je Bos. Kralj...naslijedio..ili vladao susjednim krajevima. Da je to slucajno bila Grcka...jel'bi mi danas dokaziv'o da su i Grci Bosnjaci!

A sto se tice Raske i Kosova...nema nikakve tajne...stanovnistvo doseljenih Slavena...tj. Srba..slaviziranih domorodaca (Vlaha i Ilira) Vlaha...i Ilira (Albanaca). Ako ti ne pasu balkanski izvori...eto ti Malcolm..."Kosovo"! i jos mnogi drugi...da ne nabrajam! Izvori nisu vojna tajna!

Sto se tice Starog Vlaha...to ti je jedan dio..tromedja BiH, Crne Gore, Srbije. Fino progooglaj...malo...ugasi malko bosnjacke nacioalisticke strasti...pa citaj.

Inace...Istocni Hercegovci, Bos.Srbi (narocito Krajiski) Cro.Srbi...su vecinom rodom iz tog kraja. (Zato tol'ko naglasena stokavska ijekavica kod BiH i Cro Srba)...za razliku od domacih...koji su bili vecinom ikavci!

Evo ti jedan vazan link...koji svjedoci o Vlaskoj proslosti Cro-Srba...(a tu se podrazumjeva i BiH)...jer'su ih Turci isto naseljavali sa istih prostora....po cesto opustosenoj BiH!

Statuta Valachorum (prevod)

MI FERDINAND, MILOŠĆU BOŽJOM IZABRANI I VAZDA UZVIŠENI CAR RIMLJANA I KRALJ NJEMAČKE, MAĐARSKE, ČEŠKE, DALMACIJE, HRVATSKE, SLAVONIJE ITD., NADVOJVODA AUSTRIJE, VOJVODA BURGUNDIJE, BRABANTA, ŠTAJERSKE, KORUŠKE, KRANJSKE, MARKGROF MORAVSKE, VOJVODA LUKSEMBURGA, GORNJE I DONJE ŠLESKE, WÜRTEMBURGA I TECKA, KNEZ ŠVAPSKE, GROF HABSBURGA, TIROLA, FERRETTA, KYBURGA I GORICE, ZEMALJSKI GROF Alzasa, Markgrof Svetog Rimskog Carstva iznad Ennsa, Burgaua i obiju Lužica, Gospodar Slavonske marke, Pordenona i Salzkammerguta.
Predajemo sjećanju sadržajem ove isprave dajući na znanje svima kojih se tiče. Otkako neizrecivom milošću Svevišnjega BOGA uzdignuti na Naše najuzvišenije Veličanstvo upravljamo kormilom države, ništa nam nije preče niti draže nego da Naše brižne napore upravimo osobito na ono što bi moglo pridonositi širenju i jačanju kršćanstva te na svaki način biti probitačno svim posjedima i narodima koji se pokoravaju vlasti Naše milosti i žezla. Stoga, budući da bijasmo čitavu općinu Vlaha koja na temelju dopuštenja i milosti Naših pretšasnika blažene uspomene Rudolfa Drugog i Matije, rimskih careva i kraljeva Ugarske dosele već trideset godina imade prebivalište u krajevima Našega Kraljevstva Slavonije između Save i Drave, nedavno i Mi obdarili posebnom Našom i Naših zakonitih nasljednika kraljeva Ugarske poveljom o zaštiti i upravi, uslijed daljnje skrbi Naše dobrostivosti za korist, spokojstvo, sigurnost i održanje kako samih Vlaha, tako i čitave kršćanske domovine, želeći također da se doima korisno i ostalima koji su podložni Našoj dobrostivoj upravi, Mi smo milostivo smatrali da istoj općini Vlaha koji borave između spomenutih Save i Drave, sukladno sadašnjem stanju stvari i prilikama, valja dodijeliti, odrediti i propisati sljedeće članke Zakona i Statuta, po propisu kojih neka odsada žive i ravnaju se, kako bi dakako Kraljevstva i naši posjedi to više i snažnije bili utvrđeni i zaštićeni od Turaka, najljućih neprijatelja kršćanskoga imena te drugih neprijatelja, jednako izvrsnom i vjernom vojničkom službom i junaštvom ovoga naroda, kao i putem i snagom izvjesnih zakona. Budu li se oni obdržavali među istim Vlasima kako u miru, tako i u ratu, ponajviše mogu, pored porasta pravde i stege, plodonosno pribaviti milost i blagoslov Svevišnjega i spasonosno očuvati ispravan način života prema valjanim kršćanskim pravilima.
Sadržaj pak tih članaka je ovakav:
O POGLAVARSTVIMA
ČLANAK 1.
Svako selo Vlaha koji obitavaju između rečenih rijeka Save i Drave, neka imade svoga suca ili kneza, čovjeka, dakako, kadra i podesna za obnašanje službe te vrste. Njega neka u za to određeno vrijeme, naime u mjesecu travnju prije blagdana Sv. Jurja, izabere općina njegova sela na godinu dana, a izbor neka se dade na znanje generalu. ČLANAK 2.
Kao što čitava općina Vlaha boravi na području triju vrhovnih kapetanija, naime, križevačke, koprivničke i ivanićke, tako neka se u svakoj kapetaniji zasebno bira i postavlja vrhovni sudac, muž vješt i upućen u domovinske zakone. On neka zajedno s osmoricom prisjednika predsjedava sudovima na svome području i sukladno ovim Statutima vodi istragu i presuđuje u svim parnicama i sporovima. Izbor pak sudaca i osmorice prisjednika neka se obavlja na blagdan Sv. Jurja ili oko njega na način da se svakako svi knezovi svoga područja, zajedno s dvojicom ili trojicom starješina ili prisežnika iz svakoga sela sastanu na određenome mjestu u istoj kapetaniji i ondje po propisu izaberu suca i osam prisjednika za područje svoje kapetanije. Suci i prisjednici tako izabrani u svakoj kapetaniji neka se predlože generalu i on će ih u naše ime potvrditi ako to ne priječe nikakvi zakonski razlozi. Ako bi se pak činilo da se tome protive neki zakonski razlozi, smjesta će se dojaviti nama. Iste vrhovne suce neka svake godine, u vrijeme i na način kako je rečeno, knezovi i starješine sela slobodno uklone iz službe u svakoj kapetaniji. Ako se to bude smatralo svrsishodnim i ako to bude nalagala dobrobit i korist domovine, zadržat će se u istoj službi i general će ih iznova potvrditi na spomenut način.
ČLANAK 3.
Počinitelje krivičnih djela protivnih javnome miru i probitku kao i drugih zločina kažnjivih smrtnim kaznama, knezovi su dužni bezodvlačno uhititi i izručiti vrhovnom kapetanu svoga područja u ruke tamničara. U međuvremenu neka pak vrhovni sudac sa svojim prisjednicima smjesta provede istragu kako bi se isti počinitelji, pošto budu proglašeni krivima za takvo krivično djelo i zločin, predali Ratnome vijeću. Prema ustaljenome pravnom redu, tamo neka se ne kazne novčanom kaznom ili oduzimanjem dobara, već samo tjelesnom kaznom, prisilnim radom ili drugim kaznama.
ČLANAK 4.
Krivce za lakše prekršaje neka knezovi zatvore u tamnicu dok se za njih prikladno ne pobrinu, odnosno dok se ne približi rok za izricanje presude. Tada neka stanu pred sud i neka se protiv njih pokrene postupak pridržavajući se onoga čega se po zakonu valja pridržavati. itd.itd.

http://www.skdprosvjeta.com/page.php?id=33

Eh....sad...ovdje se radi o gradjanima ondasnje Austrougraske...koji su ocito i Vlasi...koji eventualno postaju Srbi...da bi se kolektivno zrtvovali za Veliku Srbiju. Je'l'se Sandzaklije zbilja zele zrtvovati za neciju Golemu Bosnu! Il'samo hoce imati jos jednu rezervnu domovinu..
Zlato, ti stvarno vjerujes u ovo?
:lol: :lol:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Dezidijat wrote: ZENO!!...prodji se politike - politika nije za zene , zato sto zene nisu genetski i psihicki nisu predisponicirane da se bave politikom..viruj mi istina je sto zborim. 8-)
http://www.sarajevo-x.com/forum/uslovi.html

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=33901
zlata

Post by zlata »

Dezidijat wrote:
zlata wrote:Pa sto ste se vi ufat'li genocida....nego molim vas...dala sam vam Dragana Pantovica...pa fino...potvrdite...ili osporite...njegove tvrdnje.

Nit'ga znam...nit'me briga...al' co'j'k navodi imena nekoliko poznatih historicara...i njihove radove...pa fino....procitajte...i raspravljajte o Pantovicu...i radovima historicara koje navodi...a ne o listu koji ga je objavio.

Vrlo je prosto...napasti nepoznatog mi Pantovica...zato sto je list...tra...la...la...nego molim vas....raspravljajmo o navodnom povjesnom Bosnjastvu...Crne Gore...Juzne Srbije...Starog Vlaha...itd.

Vrlo mi je jasno da se mnogi bivsi YU-Muslimani izjasnjavaju k'o Bosnjaci..i da im je Bosnjak...sinonim za bivseg Muslimana...ali sve ima granice...i ta granica je kad se pocnu sijati lazi o nekakvom drevnom Bosanstvu...Novog Pazara...Plava i Gusinja! a to je medja daleke Albanije sa Crnom Gorom i Srbijom!

Kol'ko znam...prije 130 plus godina...bili smo svi "Turci" (u odnosu na prave Turkuse)!

Ako cemo se fatat za privrmene granice...koje su crtale Osmanlije...onda je Hercegovina baska....Lika i Zagora su bosanske (i ipak zanimljivije...tu je i Zadar...blize nam je more...i zanimljlivije od Prokletije i Zlatibora)!
ZENO!!...prodji se politike - politika nije za zene , zato sto zene nisu genetski i psihicki nisu predisponicirane da se bave politikom..viruj mi istina je sto zborim. 8-)
Ama od*ebi s'tom pricom....meni je i nane bila pismenija i ucevnija... od dida! Dzaba vam vase "puhanje" kad vam "pamet" puse u gacama. Svaki drugi...k'o tukac. *ebem ga ja...tesko je i "pravo" musko nac!

Jos najgore...'nol'ke tucje pameti...a svaki misli da je Tesla! Lahko je vama izigravat' gazde i pametnjakovice...imate vrimena za "igranje" i pametovanje...kad nam je zenama....priroda dala ulogu...i majki....a vama valjda...da se "pusete"!

Al'znas onu starinsku: "Paz'se sine...s'kim se zenis. Od blentave zene...jos blentavija dica". Tuka ti samo more odgojit tukce...a pametna, ucevna, sposobna zena...more i Teslu! Samo...valja tebi s'njom takvom... ziv'ti...kad si tol'ko izkompleksiran!

Evo ti jos jedan krajiski link: http://www.youtube.com/watch?v=iQB_yKr1NDo
Last edited by zlata on 04/04/2007 18:25, edited 1 time in total.
danas

Post by danas »

ay carmela

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Saian

Post by Saian »

dezididijat mislim da ameri za ovo kazhu "you got owned", svaki Tesla hahahahahaahahaahahahah

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
semmy

Post by semmy »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ljubitelj Zabara

Post by Ljubitelj Zabara »

Evo Mile doneo prasitji iz furune, a zna se da prasitji i nisu nesto kad se o`lade, pa da skratim.
Kakvo je stanje? Je l` se Maksim i dalje poziva na verodostojne izvore pisma citalaca iz Glasa Javnosti, ili je presao na nesto ozbiljnije, na primer Mikijev Zabavnik?
Zlato, kakva je situacija? Ko diro u prasitji?
Ljubitelj Zabara

Post by Ljubitelj Zabara »

Image
Tvrtko_I

Post by Tvrtko_I »

zlata wrote:Ama od*ebi s'tom pricom....meni je i nane bila pismenija i ucevnija... od dida! Dzaba vam vase "puhanje" kad vam "pamet" puse u gacama. Svaki drugi...k'o tukac. *ebem ga ja...tesko je i "pravo" musko nac!

Jos najgore...'nol'ke tucje pameti...a svaki misli da je Tesla! Lahko je vama izigravat' gazde i pametnjakovice...imate vrimena za "igranje" i pametovanje...kad nam je zenama....priroda dala ulogu...i majki....a vama valjda...da se "pusete"!

Al'znas onu starinsku: "Paz'se sine...s'kim se zenis. Od blentave zene...jos blentavija dica". Tuka ti samo more odgojit tukce...a pametna, ucevna, sposobna zena...more i Teslu! Samo...valja tebi s'njom takvom... ziv'ti...kad si tol'ko izkompleksiran!

hahaha mocno. Svaka cast
:-) :thumbup:
Fair Life

Post by Fair Life »

Minnela wrote: :lol: :lol: Zlato Tito si!! :-) :D :thumbup:
Kakav Tito, bolan... Jovanka, Jovanka... Orleanka.
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

zlata wrote:
Dezidijat wrote:

Ama od*ebi s'tom pricom....meni je i nane bila pismenija i ucevnija... od dida! Dzaba vam vase "puhanje" kad vam "pamet" puse u gacama. Svaki drugi...k'o tukac. *ebem ga ja...tesko je i "pravo" musko nac!

Zlata legenda, a i link je odlican :lol: :lol: :lol:
Prozor

Post by Prozor »

Na koji nacin je ovo teritorijalno izvodivo? :D
Post Reply