Da su u nedjelju izbori ...
- fosna2014
#1 Da su u nedjelju izbori ...
Zamislite situaciju da imamo naredne nedjelje izbore. Kako biste glasali?
Zamislite takodje da imamo koaliciju SDP-DF-NS koja zajednicki izlazi na izbore pod nazivom "Ljevica". Takodje zamislite da je predsjednik SDP-a Jasmin Imamovic.
Da je situacija takva, kakve biste sanse dali njima i za koga biste glasali?
Zamislite takodje da imamo koaliciju SDP-DF-NS koja zajednicki izlazi na izbore pod nazivom "Ljevica". Takodje zamislite da je predsjednik SDP-a Jasmin Imamovic.
Da je situacija takva, kakve biste sanse dali njima i za koga biste glasali?
- cyprus
#2 Re: Da su u nedjelju izbori ...
Na forumu vazda uzima ljevica 
- fosna2014
#3 Re: Da su u nedjelju izbori ...
Mene zapravo puno interesuje koja bi ministarska pozicija bila idealna za Pedju Kojovica. Gdje bi nam bio najkorisniji?cyprus wrote:Na forumu vazda uzima ljevica
-
KENJAC
#4 Re: Da su u nedjelju izbori ...
Jes jes jescyprus wrote:Na forumu vazda uzima ljevica
Ja ,evo ni poslje vise od 25 godina, jos ne upoznah nekog ko je za nacionalne partije glaso !!!
- cyprus
#5 Re: Da su u nedjelju izbori ...
Al uzmi i ovo u obzir... Za SDA, SNSD, SDS i HDZ je glasalo tek nešto više od 1/4 (jedne četvrtine!) građana ove države na zadnjim izborima... Šta to znači? To znači da ovih 30% taslači nas 70%, prosto zato što smo im to dopuštamo... Eto, dodaj još nekoliko procenata glasova koji idu na manje nacionalističke opskurne stranke, opet je jasno da su u debeloj manjini...KENJAC wrote:Jes jes jescyprus wrote:Na forumu vazda uzima ljevica![]()
![]()
![]()
Ja ,evo ni poslje vise od 25 godina, jos ne upoznah nekog ko je za nacionalne partije glaso !!!
Al neka, i treba nam tako!
-
palermo
#6 Re: Da su u nedjelju izbori ...
cyprus wrote:
Al uzmi i ovo u obzir... Za SDA, SNSD, SDS i HDZ je glasalo tek nešto više od 1/4 (jedne četvrtine!) građana ove države na zadnjim izborima... Šta to znači? To znači da ovih 30% taslači nas 70%, prosto zato što smo im to dopuštamo... Eto, dodaj još nekoliko procenata glasova koji idu na manje nacionalističke opskurne stranke, opet je jasno da su u debeloj manjini...
-
ciza_bliza
#7 Re: Da su u nedjelju izbori ...
Zlatkov PR?fosna2014 wrote:Mene zapravo puno interesuje koja bi ministarska pozicija bila idealna za Pedju Kojovica. Gdje bi nam bio najkorisniji?cyprus wrote:Na forumu vazda uzima ljevica
- fosna2014
#8 Re: Da su u nedjelju izbori ...
Kakve veze njih dvojica imaju?ciza_bliza wrote:Zlatkov PR?fosna2014 wrote:Mene zapravo puno interesuje koja bi ministarska pozicija bila idealna za Pedju Kojovica. Gdje bi nam bio najkorisniji?cyprus wrote:Na forumu vazda uzima ljevica
- cyprus
#9 Re: Da su u nedjelju izbori ...
Da...palermo wrote:cyprus wrote:
Al uzmi i ovo u obzir... Za SDA, SNSD, SDS i HDZ je glasalo tek nešto više od 1/4 (jedne četvrtine!) građana ove države na zadnjim izborima... Šta to znači? To znači da ovih 30% taslači nas 70%, prosto zato što smo im to dopuštamo... Eto, dodaj još nekoliko procenata glasova koji idu na manje nacionalističke opskurne stranke, opet je jasno da su u debeloj manjini...
Al neka, i treba nam tako!ti to ozbiljno....
-
palermo
#10 Re: Da su u nedjelju izbori ...
De, bolan, to je još jedan od forumskih mitova, da oni koji ne izlaze bi automatski glasali za ove lijeve opcije.......i u ovih 50 % što nisu izašli na izbore, odnos bi bio gotovo isti.....cyprus wrote:
Da...
-
dječak sa šibicama
#11 Re: Da su u nedjelju izbori ...
Puno nesto zamisljamo, zavrti mi se u glavi.
- fosna2014
#12 Re: Da su u nedjelju izbori ...
Zato sto je nekima tesko misliti unaprijed 3 godine, pa sa ZAMISLIO da sebi zamislite. Posto je do nedjelje jos samo 6 dana. Za neke, izgleda, daleko.dječak sa šibicama wrote:Puno nesto zamisljamo, zavrti mi se u glavi.
-
ciza_bliza
#13 Re: Da su u nedjelju izbori ...
Pitao si gdje bi bio nakorisniji, glasnogovornik je njegov nivo, sukladno sa mogućnostima.fosna2014 wrote: Kakve veze njih dvojica imaju?
- fosna2014
#14 Re: Da su u nedjelju izbori ...
Demokratsko smo drustvo, pa eto, i ti si rekao nesto svoje.ciza_bliza wrote:Pitao si gdje bi bio nakorisniji, glasnogovornik je njegov nivo, sukladno sa mogućnostima.fosna2014 wrote: Kakve veze njih dvojica imaju?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#15 Re: Da su u nedjelju izbori ...
U ovoj kombinaciji i mogućnosti koju ste dali (a nemoguća je, jer ta famozna ljevica još ne postoji, postoji samo što je SDU popušio pa onda on popušio Lagumdžiji), dakle u ovoj mogućnosti izbora SBB.
Inače, glasala bih isto kako sam glasala u okrobru, NS-kanton, SBB-federacija, DF-državni nio
Zlagumdžiju, slučajnog prolaznika ne bih glasala ni kad bi sa Čerčilom da se iz groba ustane bio u koaliciji.
Inače, glasala bih isto kako sam glasala u okrobru, NS-kanton, SBB-federacija, DF-državni nio
Zlagumdžiju, slučajnog prolaznika ne bih glasala ni kad bi sa Čerčilom da se iz groba ustane bio u koaliciji.
-
KENJAC
#16 Re: Da su u nedjelju izbori ...
Ali ... nemoj mislit da nisu glasali samo ovi iz "pozitivnih opcija" ! Ja mislim , da neko na silu odvede svakog gradjanina BiH (ukljucujuci i dijasporu) pred biracko mjesto , da bi rezultati bili daleko katastrofalniji ! Jednom za uvijek treba da prestanemo da se vadimo na nezlazak "nas pozitivnih" i trebamo fino stat pred ogledalo i sami sebi priznat. Bosanci i Hercegovci imaju fenamenalno politicko rukovodstvo , jer da stvarno narod odlucuje bilo bi sto puta gore. Da narod odlucuje mi bi jos ratovali ! Nit smo mi za ozbiljne drzave , nit je ozbiljna drzava za nas !cyprus wrote:Al uzmi i ovo u obzir... Za SDA, SNSD, SDS i HDZ je glasalo tek nešto više od 1/4 (jedne četvrtine!) građana ove države na zadnjim izborima... Šta to znači? To znači da ovih 30% taslači nas 70%, prosto zato što smo im to dopuštamo... Eto, dodaj još nekoliko procenata glasova koji idu na manje nacionalističke opskurne stranke, opet je jasno da su u debeloj manjini...KENJAC wrote:Jes jes jescyprus wrote:Na forumu vazda uzima ljevica![]()
![]()
![]()
- fosna2014
#17 Re: Da su u nedjelju izbori ...
Napisao sam u uvodnom postu sta ako bude tako, ne kakve su zelje tvoje. Kuzis?KatarinaKosaca wrote:U ovoj kombinaciji i mogućnosti koju ste dali (a nemoguća je, jer ta famozna ljevica još ne postoji, postoji samo što je SDU popušio pa onda on popušio Lagumdžiji), dakle u ovoj mogućnosti izbora SBB.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#18 Re: Da su u nedjelju izbori ...
Ne kužim. Upravo si anketom napisao svoju želju, a nju stavio pod hipotezu, "zabranjujući" pri tom da netkom drugom željefosna2014 wrote:Napisao sam u uvodnom postu sta ako bude tako, ne kakve su zelje tvoje. Kuzis?KatarinaKosaca wrote:U ovoj kombinaciji i mogućnosti koju ste dali (a nemoguća je, jer ta famozna ljevica još ne postoji, postoji samo što je SDU popušio pa onda on popušio Lagumdžiji), dakle u ovoj mogućnosti izbora SBB.
- fosna2014
#19 Re: Da su u nedjelju izbori ...
Kad si teska brate dragi. Pise ti lijepo a ti opet pametujes. Sto nije moguca kombinacija?KatarinaKosaca wrote:Ne kužim. Upravo si anketom napisao svoju želju, a nju stavio pod hipotezu, "zabranjujući" pri tom da netkom drugom željefosna2014 wrote:Napisao sam u uvodnom postu sta ako bude tako, ne kakve su zelje tvoje. Kuzis?KatarinaKosaca wrote:U ovoj kombinaciji i mogućnosti koju ste dali (a nemoguća je, jer ta famozna ljevica još ne postoji, postoji samo što je SDU popušio pa onda on popušio Lagumdžiji), dakle u ovoj mogućnosti izbora SBB.
Zlagumdžiju, slučajnog prolaznika ne bih glasala ni kad bi sa Čerčilom da se iz groba ustane bio u koaliciji.Ne,a veze, tvoje pravo da staviš anketu "Šta ako se vanzemaljci pojave na forumu",tako da dala sam odgovor.
- GeeTnT
#20 Re: Da su u nedjelju izbori ...
Razgovaraju dva prijatelja i jedan od njih kaze: "Sta mislis da me pogodi loto Jackpot ove nedelje " ...i nastavlja: "Sta bi se desilo ".... Ovaj drugi odgovara:"Pa ne bi se nista desilo...bio bi bogat, a ako ne znas sta ces s parama, onda ce ti doci kojekakvi bankarski savjetnici...da te savjetuju kako da potrosis dobijeni novac"
Na to ce ovaj:"Hebo, savjetnike....sto oni meni ne dodju kad ja para nemam, a ne kad sam pun ko brod".....
PS. Sorry na off-topicu, ali jednostavno...morao sam... Naredni izbori su lutrija koju nazalost dobijaju oni koji su i dosad dobijali....a ostali ce i dalje pricat da je spil bio star...
Na to ce ovaj:"Hebo, savjetnike....sto oni meni ne dodju kad ja para nemam, a ne kad sam pun ko brod".....
PS. Sorry na off-topicu, ali jednostavno...morao sam... Naredni izbori su lutrija koju nazalost dobijaju oni koji su i dosad dobijali....a ostali ce i dalje pricat da je spil bio star...
-
palermo
#21 Re: Da su u nedjelju izbori ...
Jel ovo piše u tvom uvodnom postu ??fosna2014 wrote:
Kad si teska brate dragi. Pise ti lijepo a ti opet pametujes. Sto nije moguca kombinacija?
"Zamislite situaciju da imamo naredne nedjelje izbore. Kako biste glasali". Čovjek postavi pitanje i onda se ljuti što je na njega netko odgovorio...fenomenalno
- tataćusak
#22 Re: Da su u nedjelju izbori ...
Budžetlije taslače nas ostale a mi se još naguzimocyprus wrote:Al uzmi i ovo u obzir... Za SDA, SNSD, SDS i HDZ je glasalo tek nešto više od 1/4 (jedne četvrtine!) građana ove države na zadnjim izborima... Šta to znači? To znači da ovih 30% taslači nas 70%, prosto zato što smo im to dopuštamo... Eto, dodaj još nekoliko procenata glasova koji idu na manje nacionalističke opskurne stranke, opet je jasno da su u debeloj manjini...KENJAC wrote:Jes jes jescyprus wrote:Na forumu vazda uzima ljevica![]()
![]()
![]()
- fosna2014
#23 Re: Da su u nedjelju izbori ...
Ne ljutim se ja na odgovor, nego na "nije moguce, ne ide". Sve je moguce. Ja sam pitao STA AKO, ne sta ako ne. Lijepo pise.palermo wrote:Jel ovo piše u tvom uvodnom postu ??fosna2014 wrote:
Kad si teska brate dragi. Pise ti lijepo a ti opet pametujes. Sto nije moguca kombinacija?
"Zamislite situaciju da imamo naredne nedjelje izbore. Kako biste glasali". Čovjek postavi pitanje i onda se ljuti što je na njega netko odgovorio...fenomenalno![]()
-
privremeni
#24 Re: Da su u nedjelju izbori ...
apstinirao takve izbore i to zbog ovakve "udruzene ljevice", a ostalu ponudu ne trebam ni gledati.
- It_is_a_Leclerc
#25 Re: Da su u nedjelju izbori ...
Znam za koga ne bih.
Za fagocitirani DF koji me je navukao u oktobru.
Od ovih ostalih... hmm.. pa razmislio bih o kvalitetu kandidata. Vjerovatno za ove što pokušavaju nešto uraditi. Ove sa saopćenjima ni pod razno.
Za fagocitirani DF koji me je navukao u oktobru.
Od ovih ostalih... hmm.. pa razmislio bih o kvalitetu kandidata. Vjerovatno za ove što pokušavaju nešto uraditi. Ove sa saopćenjima ni pod razno.