Najgore sto mozes uraditi je da ne izadjes na izbore!!! Tako dajes svoju presutnu podrsku onima koji na tim izborima pobijede. Ko vec 15 godina pobjedjuje vidis i sam. Jesu li oni tvoj izbor????!šega wrote:nikad_izvini wrote:Biću vrlo kratakšega wrote:Ja nikada u životu nisam glasao niti mislim.Taj ću stav promjeniti samo ako me neko uvjeri da su ovi naši političari (bar jedan) u politici zbog politike i naroda ,Svi su oni samo i samo zbog sebe i svog pokolenja.
Ako je neko ovdje rad da me razuvjeri biću mu zahvalanDesnica ima najvjernije i konstantne glasače.Centra skoro da nemamo,pa ga ni ne spominjem.Do je ljevica malo problematična.Zašto,zato što ne glasa.Mrsko im.E tu je i problem.Zašto? Recimo da je prag za mandat 5% . 1.000 000 glasača eventualnih(karikiram da se lakše računa
).Znači da bi dobio 5% treba ti 50.000 glasova.Ali,pošto ljudi ne glasaju(većina ljevičarske i neke građanske opicije,kao što si i sam) izađe ih na izbore 500.000.Znači za mandat ti sada treba 25.000 umjesto 50.000.Pogledaj prvu rečenicu o vjernosti i konstantnosti i sve će ti se samo kazati
![]()
Gluho bilo da te nagovaram da glasaš za SDP,glasaj za penzionere,pokret mladih,bilo koga.
Ako te nisam uvjerio,jebiga.Al si i ti mašala kriv za stanje u zemlji,ako ne podržavaš ove na vlasti.Ako podržavaš,ne izlazi na izbore
Hvala na trudu da me razuvjeriš ali pitanje je bilo da me neko razuvjeri da nisu svi naši političari tu samo radi sebe i svog ličnog pokolenja nego i rad politike i naroda koji ga bira. Ti si meni samo ukazao na grešku zbog mog odbijanja da izađem na glasanje.(koje sam svjestan)Ali i to mi je manja greška nego da nekom šupku svojim glasom poturam fotelju pod guzicu
Nemozes ni zamisliti koliko tvoj glas je bitan jer ti uvijek razmisljas da si jedini ti koji nije izasao glasati, a zapravo takvih je jako mnogo i kada bi svi izasli na biralista i glasali politicka situacija u zemlji bi bila znatno drugacija.