Da smo 1992. imali ovoliko oružja...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
bach

#1 Da smo 1992. imali ovoliko oružja...

Post by bach »

Kaže Irfo Nefić, inače lice odranije poznato organima gonjenja.

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150324113

Pa citiram

Code: Select all

Prema njegovim riječima, MUP KS je tokom objavljivanja redovnih i vanrednih zadataka na poslovima u 2014. godini oduzeo 70 pištolja, 340 pušaka, 180 komada noževa, mačeva, mačeta, sablji bajoneta, 18 ručnih bombi, 10 boksera, 3.000 komada municije i veliku količinu pirotehničkih sredstava.
Da je ovo 1992. ovolikim oružjem bi se mogla naoružati cijela jedna brigada AR BiH i od agresora se odbraniti cijela jedan opština. U mom komšiluku, kvart od tri ulice, na početku rata bila jedna puška i jedan pištolj. I time se čuvala straža, stari moj i komšije čuvali ulicu da čete ne uđu. U našoj ulici 25 vojnosposobnih muškaraca je povremeno na straži držalo tu pušku i pištolj.
službenici policije III PU su obavijestili porodicu mldb. V.V., da je isti predat na nadležnost tužiocu Kantonalngo tužilaštva u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člna 371. KZ F BiH (Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija). Tom prilikom jedan od članova porodice je službenicima policije predao jedan ručni bacač raketa, jednu automatsku pušku i 3 prazana okvira. O prednjem je obaviješten tužilac kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a službenici policije rade na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.
pa
PUCNJAVA U ILIJAŠU

Službenici Pete policijske uprave u četvrtak oko 05.10 sati uhapsili su H.V. (1956.) iz Ilijaša zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo izazivanja opće opasnosti.

On je oko 03.50 sati u mjestu Dragoradi, općina Ilijaš, pucao iz vatrenog oružja. Nije bilo povrijeđenih, niti materijalne štete.

Izvršenim pregledom kod njega je pronađena i oduzeta puška
M-48 i sedam komada metaka cal. 7,9 mm, automatska puška "kalašnjikov" s 21 komadom metaka cal. 7,62 mm i puškomitraljez ČZ s okvirom i 12 komada metaka cal. 7,9 mm.
Danas se balavci obračunavaju kalašnjkovima i prijete jedni drugima ručnim bacačima. Priča mi rođak, kupovao neke gluposti preko PIK -a, sjedio kod čovjeka kući, kafa, šuplja ovo ono. Kaže mu frajer "Znaš šta je imam". I podigne kauč, u kauču minobacač sakriven. Lik prije par godina predao samohotku u tuzli. Držao je u garažai, zlu ne trebalo.

Odakle tako mnogo oružja danas. Zašto ga nismo imali 1992? I šta bi bilo 1992. da je bilo minobacača ispod kauča i slično...
Last edited by bach on 25/03/2015 09:30, edited 1 time in total.
Point.

#2 Re: Da smo 1992. imali ovoliko oružja...

Post by Point. »

Da je bilo 1992 toliko oruzja, vjerovatno bi Atif i Alagic vec 1994 vrsili smotru Armije na stadionu bivse JNA.
sema911s

#3 Re: Da smo 1992. imali ovoliko oružja...

Post by sema911s »

Ovo je Sta Su nasli, zamisli Sta se Jos skriva
sinuhe

#4 Re: Da smo 1992. imali ovoliko oružja...

Post by sinuhe »

Vjerovatno bi bilo gore.
bach

#5 Re: Da smo 1992. imali ovoliko oružja...

Post by bach »

Image

Danas je prosječan sarajevski srednjoškolac bolje naoružan...
York Light 100`s

#6 Re: Da smo 1992. imali ovoliko oružja...

Post by York Light 100`s »

Da smo 1992. imali ovoliko oružja svijet bi zaustavio rat u roku par sedmica jer rat je i zaustavljen 1995. kada smo bili najjači. Što bi ko išta radio od stranaca kada je bio embargo i samo agresorska strana smjela pucati?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#7 Re: Da smo 1992. imali ovoliko oružja...

Post by pici »

Bosnom Behar Probeharao...
prog321

#8 Re: Da smo 1992. imali ovoliko oružja...

Post by prog321 »

Da smo imali ovoliko oruzja rata ne bi ni bilo .
Logovan

#9 Re: Da smo 1992. imali ovoliko oružja...

Post by Logovan »

Baš je interesantno odakle ovako puno oružja. Meni stvarno nije jasno.

Šta kaže Nefić, 70 pištolja, 340 pušaka, 18 ručnih bombi, 3.000 komada municije. :shock: Pa sa ovim možeš kanton odbraniti. :oops:
gospodja profiterka

#10 Re: Da smo 1992. imali ovoliko oružja...

Post by gospodja profiterka »

Da smo imali ovoliko oružja, cijena bi bila preniska na domaćem tržištu, pa bi sve otišlo u izvoz.
razonoda

#11 Re: Da smo 1992. imali ovoliko oružja...

Post by razonoda »

Logovan wrote:Baš je interesantno odakle ovako puno oružja. Meni stvarno nije jasno.

Šta kaže Nefić, 70 pištolja, 340 pušaka, 18 ručnih bombi, 3.000 komada municije. :shock: Pa sa ovim možeš kanton odbraniti. :oops:
:-) Mozda se salju signali RS :roll:
LBVIEW

#12 Re: Da smo 1992. imali ovoliko oružja...

Post by LBVIEW »

sinuhe wrote:Vjerovatno bi bilo gore.
Mozda za one tvoje u Banja Luci. :izet:
Po ko zna koji put glavni kandidat za "shit of the week".
PM72

#13 Re: Da smo 1992. imali ovoliko oružja...

Post by PM72 »

Danas se balavci obračunavaju kalašnjkovima i prijete jedni drugima ručnim bacačima. Priča mi rođak, kupovao neke gluposti preko PIK -a, sjedio kod čovjeka kući, kafa, šuplja ovo ono. Kaže mu frajer "Znaš šta je imam". I podigne kauč, u kauču minobacač sakriven. Lik prije par godina predao samohotku u tuzli. Držao je u garažai, zlu ne trebalo.

Odakle tako mnogo oružja danas. Zašto ga nismo imali 1992? I šta bi bilo 1992. da je bilo minobacača ispod kauča i slično...
Hajd' ne lupetaj - majke ti!

Kad je to neko "predao" samohotku iz Tuzle? I još je držao u garaži.Imaš li ti predstavu kolika je samohotka? očigledno da nemaš.trebao bi ti hangar a ne garaža stoga je ta priča izmišljena.Minobacač držati pod kaučem? Možda onaj mali 60 mm ali i ta priča mi je "sumnjiva".Ljudi lažu i uveličavaju - trebaš biti toga svjestan.

Srbi su imali skladišta sa hiljadama cijevi i milionima metaka.I nisu uradili ono što su naumili.Ne dobija se rat minobacačem iz kauča-to budi siguran.Neko reče - kanton bi odbranio sa 3000 metaka.Sanduk municije sadržavao 1260 komada.Šta lupetate bez veze?
Logovan

#14 Re: Da smo 1992. imali ovoliko oružja...

Post by Logovan »

razonoda wrote:
Logovan wrote:Baš je interesantno odakle ovako puno oružja. Meni stvarno nije jasno.

:-) Mozda se salju signali RS :roll:
Možda. :oops:
bach

#15 Re: Da smo 1992. imali ovoliko oružja...

Post by bach »

PM72 wrote:

Kad je to neko "predao" samohotku iz Tuzle? I još je držao u garaži.Imaš li ti predstavu kolika je samohotka? očigledno da nemaš.trebao bi ti hangar a ne garaža stoga je ta priča izmišljena.Minobacač držati pod kaučem? Možda onaj mali 60 mm ali i ta priča mi je "sumnjiva".Ljudi lažu i uveličavaju - trebaš biti toga svjestan.

Srbi su imali skladišta sa hiljadama cijevi i milionima metaka.I nisu uradili ono što su naumili.Ne dobija se rat minobacačem iz kauča-to budi siguran.Neko reče - kanton bi odbranio sa 3000 metaka.Sanduk municije sadržavao 1260 komada.Šta lupetate bez veze?
Ovo za samohotku sam čuo na radiju BiH, prije 10 - 15 godina. Bila je neka priča o predaji nelegalnog oružja i naveli su ili smaohotku ili pragu da je frajer krio kod sebe i da je predao. ako su slagali oni, slagao sam i ja..

Kada je minobacač ispod kauča u pitanju, po rođakovoj priči da je bio 60 mm.
prog321

#16 Re: Da smo 1992. imali ovoliko oružja...

Post by prog321 »

Moze samohotka bez problema stati u garazu. Lozi vas PM.
Moze i tenk stati.
Sve zavisi kolika je garaza. :-D
hizo ramidovic

#17 Re: Da smo 1992. imali ovoliko oružja...

Post by hizo ramidovic »

jebo samohotke, to je sica, nego kad ce se pocet avioni i helihopteri predavat'?
KIMBO

#18 Re: Da smo 1992. imali ovoliko oružja...

Post by KIMBO »

bach wrote:
PM72 wrote:

Ovo za samohotku sam čuo na radiju BiH, prije 10 - 15 godina. Bila je neka priča o predaji nelegalnog oružja i naveli su ili smaohotku ili pragu da je frajer krio kod sebe i da je predao. ako su slagali oni, slagao sam i ja..

Kada je minobacač ispod kauča u pitanju, po rođakovoj priči da je bio 60 mm.
Ako mislimo na isti događaj, ne mogu da se tačno sjetim jeli samohotka, uglavnom bio je neki veći kalibar oružja, prodao ga komšija SFORU za 500KM nagrade, negdje od Doboj istoka- do Tuzle, to sam čitao u novinama, jest doduše davno bilo, još sam u kasarni "Zmajevoj"u Tuzli bio tad.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#19 Re: Da smo 1992. imali ovoliko oružja...

Post by Truba »

da smo imali oružja
ko zna koliko bi imali metaka i za koliko dana ratovanja :D
PM72

#20 Re: Da smo 1992. imali ovoliko oružja...

Post by PM72 »

prog321 wrote:Moze samohotka bez problema stati u garazu. Lozi vas PM.
Moze i tenk stati.
Sve zavisi kolika je garaza. :-D
Ti si u pravu samo garaža u kasarnama JNA namjenjena za tenkove i samohotke nije ista kao one što pravimo oko kuća. :lol: U stvari,nešto se i ne sjećam "garaža" za oklopnjake nego su to bili većinom hangari.

A polako nadolazimo na priču,od garaže u Tuzli idemo prema Doboju pa se u priču uključuje i SFOR...Na kraju će ispasti tenk iz II svjetskog rata pronađen u granju...
sumirprimus

#21 Re: Da smo 1992. imali ovoliko oružja...

Post by sumirprimus »

to ko krenes malo drenaze oko kuce,i zavrsis sa salungom za nedaj boze... :D
Post Reply