DA SE ZNA: Dijaspora spašava BiH od gladi!
Moderator: anex
- R9..
#201 Re: DA SE ZNA: Dijaspora spašava BiH od gladi!
Teleca rebarca na racun dijaspore....
zahvaljujem
- M e m o
#202 Re: DA SE ZNA: Dijaspora spašava BiH od gladi!
svakodnevno ih jedeš, samo nisi svjestan kako i na koji načinR9.. wrote:Teleca rebarca na racun dijaspore....zahvaljujem
- R9..
#203 Re: DA SE ZNA: Dijaspora spašava BiH od gladi!
Ne kurcim se bash toliko....jednom dva puta hefteno....ali za svoj novac...ne upumpaniM e m o wrote:svakodnevno ih jedeš, samo nisi svjestan kako i na koji načinR9.. wrote:Teleca rebarca na racun dijaspore....zahvaljujem
- M e m o
#204 Re: DA SE ZNA: Dijaspora spašava BiH od gladi!
ja, ja....novac koji je ubacila dijaspora, i koji je kružeći u platnom prometu dospio i do tebeR9.. wrote:Ne kurcim se bash toliko....jednom dva puta hefteno....ali za svoj novac...ne upumpaniM e m o wrote:svakodnevno ih jedeš, samo nisi svjestan kako i na koji načinR9.. wrote:Teleca rebarca na racun dijaspore....zahvaljujem
samo ti kao i drugi pojma nemate i niste TOGA svjesni
ne bi ti imo ni za dva puta heftano da te 4 milijarde godišnje nema u opticaju
- Hajvan
#205 Re: DA SE ZNA: Dijaspora spašava BiH od gladi!
1. kako si ga ubacio?
a. darovao ga?
b. trošio na svoju guzicu i za svoj groš?
a. darovao ga?
- R9..
#206 Re: DA SE ZNA: Dijaspora spašava BiH od gladi!
Ne radim nigdje.....M e m o wrote: ja, ja....novac koji je ubacila dijaspora, i koji je kružeći u platnom prometu dospio i do tebe
- M e m o
#207 Re: DA SE ZNA: Dijaspora spašava BiH od gladi!
čitaj redom postoveHajvan wrote:1. kako si ga ubacio?
a. darovao ga?
već pisano klikni
Last edited by M e m o on 24/11/2014 14:01, edited 1 time in total.
- M e m o
#208 Re: DA SE ZNA: Dijaspora spašava BiH od gladi!
od have živiš ??R9.. wrote:Ne radim nigdje.....M e m o wrote: ja, ja....novac koji je ubacila dijaspora, i koji je kružeći u platnom prometu dospio i do tebe
- R9..
#209 Re: DA SE ZNA: Dijaspora spašava BiH od gladi!
Izmedju ostalog i od have zivim....M e m o wrote: od have živiš ??
Nit radim nit sam poslodavac, imam stan, auto, garazu...uredno placam dadzbine, nemam problema sa zakonom...ne dobijam nikakvu pomoc...
Imo bi volju radit u dijaspori, pa da pomognem josh nekom da dodje da i taj neko radi....definitivno ne bi UPUMPAVO novac u BiH....
-
razonoda
#210 Re: DA SE ZNA: Dijaspora spašava BiH od gladi!
TI si pjevach?R9.. wrote:Izmedju ostalog i od have zivim....M e m o wrote: od have živiš ??
Nit radim nit sam poslodavac, imam stan, auto, garazu...uredno placam dadzbine, nemam problema sa zakonom...ne dobijam nikakvu pomoc...
Imo bi volju radit u dijaspori, pa da pomognem josh nekom da dodje da i taj neko radi....definitivno ne bi UPUMPAVO novac u BiH....
- M e m o
#211 Re: DA SE ZNA: Dijaspora spašava BiH od gladi!
ti si neki fenomen
dobro bi bilo da i drugima objasniš taj recept za dobar život...ništa ne radit a dobro živit..imat stan, garažu, auto
alal vjera
dobro bi bilo da i drugima objasniš taj recept za dobar život...ništa ne radit a dobro živit..imat stan, garažu, auto
alal vjera
- Hajvan
#212 Re: DA SE ZNA: Dijaspora spašava BiH od gladi!
M e m o wrote:čitaj redom postoveHajvan wrote:1. kako si ga ubacio?
a. darovao ga?
već pisano klikni![]()
jel ovo tvoja ili neka relevantna studija sa linkom, fusnotama i to?
pročitao sam ja to, ali se ne slažem.
to je tvoje mišljenje i stav i to je uredu -to što imaš mišljenje.
nametanje istih drugima kao jedinih ima ružno ime
budi pozdravljen
- M e m o
#213 Re: DA SE ZNA: Dijaspora spašava BiH od gladi!
ja nekom pa i tebi ne mogu nametnut, sve i da hoćuHajvan wrote:M e m o wrote:čitaj redom postoveHajvan wrote:1. kako si ga ubacio?
a. darovao ga?
već pisano klikni![]()
jel ovo tvoja ili neka relevantna studija sa linkom, fusnotama i to?
pročitao sam ja to, ali se ne slažem.
to je tvoje mišljenje i stav i to je uredu -to što imaš mišljenje.
nametanje istih drugima kao jedinih ima ružno ime
budi pozdravljen
reci šta to ne valja, šta NIJE istina
- R9..
#214 Re: DA SE ZNA: Dijaspora spašava BiH od gladi!
Nisam sam, pola bosne je nezaposleno i nemaju dodira sa vasim UPUMPANIM novcanicama...M e m o wrote:ti si neki fenomen
alal vjera
I da, nisam rekao da dobro zivim, nisam spomeno godisnje odmore u neke egzoticne gradove...to mi nedostaje a tu bi dijaspora mogla pomoc....
znaci ako ima dijasporac da bi me primio.....nek se javi....
- Capsicum
#215 Re: DA SE ZNA: Dijaspora spašava BiH od gladi!
Nas "svabo" kad dodje na odmor kupi u BiH svega u Bingu npr. ili posalje pare materi da uradi to isto, a s druge strane Meho u Njemackoj kupi kamion Nutelle (oduzmi od te cifre jos ako Hans uveze za Lidl kamion sljiva iz BiH). Kad se sve podvuce, vise novca ode u pravcu Njemacke nego u pravcu BiH. Jos kad bi ti ovo skonto.M e m o wrote:Capsicum wrote:Hahaha... Who is you ba?M e m o wrote:još kad bi ti znao koja je država na prvom mjestu u tom deficitu, i uopšte poredak zemalja
a iz koje najviše dolazi love, tj. u kojoj je najviše naše dijaspore
To ti neki autoritet ovdje, ispitujes ljude ko kakav inspektor. Komedija.
Eto nek budu 2 milijarde tih direktnih transfera dijaspore i da uzmemo da je gro te dijaspore iz EU. Vanjskotrgovinski deficit sa EU je jedno 30% veci od te cifre. Sto ce reci da BH gradjani vise finansiraju EU nego sto dijaspora finansira BiH.![]()
![]()
pa ti si polupo lončiće
pa ne dobijaš za te pare iz EU drvene kline, nego ti ljudi uredno dostave Nutele, Milke čokolade, Mercedese, BMW, čak i Poršee i razne druge kurce palce koje kupuju domaći uhljupi koji ne žele domaće proizvode i prave nam taj deficit
dok ovdje pare od dijaspore čisto dolaze bez ikakve protuusluge ili povratne naknade
još kad bi ti ovo skonto
- M e m o
#216 Re: DA SE ZNA: Dijaspora spašava BiH od gladi!
oooo itekako ti imaš veze sa tim umumpanih 4 miliarde godišnjeR9.. wrote:Nisam sam, pola bosne je nezaposleno i nemaju dodira sa vasim UPUMPANIM novcanicama...M e m o wrote:ti si neki fenomen
alal vjera
I da, nisam rekao da dobro zivim, nisam spomeno godisnje odmore u neke egzoticne gradove...to mi nedostaje a tu bi dijaspora mogla pomoc....
ne bi ti imo ni za kifle
- M e m o
#217 Re: DA SE ZNA: Dijaspora spašava BiH od gladi!
veze ni s čim nema tvoje pisanjeCapsicum wrote: Nas "svabo" kad dodje na odmor kupi u BiH svega u Bingu npr. ili posalje pare materi da uradi to isto, a s druge strane Meho u Njemackoj kupi kamion Nutelle (oduzmi od te cifre jos ako Hans uveze za Lidl kamion sljiva iz BiH). Kad se sve podvuce, vise novca ode u pravcu Njemacke nego u pravcu BiH. Jos kad bi ti ovo skonto.
kakav kamion Nutelle, ko kupi i gdje kupi ?
ako dijaspora tamo kupi (tako sam te razumio) i potroši samo je vratio onom kod koga je zaradio..dakle kakve veze to ima i s čim u Bosni
nije on zaradio u Bosni pa otišo u Njemačku i potrošio
tvoje pisanje je konfuzno totalno
- R9..
#218 Re: DA SE ZNA: Dijaspora spašava BiH od gladi!
Nista onda hvala Hami Hapicu sto mi je poslo 100 evra...mada ih nisam vidio....M e m o wrote: oooo itekako ti imaš veze sa tim umumpanih 4 miliarde godišnje
ne bi ti imo ni za kifle
-
faraon_sa
#219 Re: DA SE ZNA: Dijaspora spašava BiH od gladi!
Ma jasta, da nam nije dijaspore mi bi davno pocrkali.... Isto kao sto bi pocrkali da nas u periodu 92-95 nisu odbranili ti isti dijasporciM e m o wrote:oooo itekako ti imaš veze sa tim umumpanih 4 miliarde godišnjeR9.. wrote:Nisam sam, pola bosne je nezaposleno i nemaju dodira sa vasim UPUMPANIM novcanicama...M e m o wrote:ti si neki fenomen
alal vjera
ne bi ti imo ni za kifle
Ponapijaju se navece i svi idu ujutro zBosnu braniti... A onda kada svane...
To sto salju, salju svojoj familiji. Mozda tetka ne potrosi te pare ovdje, vec kupi nesto na ebayu. A ako trose te pare tokom godinjeg odmoram dobiju neku robu ili uslugu za njih... A 90% djasporaca je jad i cemer u drzavi u kojoj zive, na gram jedu na gram seru, pa kad dodju u Bosnu pocnu se hadjijati sa $, € i rent-a-car vozilima... ja nikad nisam dobio ni marke iz dijaspore niti mi treba. Ako ciljas na to da su oni zasluzni za platu koju ja dobijem, sto nema veze sa mozgom, jarane ja te pare casno i posteno zaradim i ne osjecam se duzan nikome pogotovo ne misevima iz EU i SAD-a
- M e m o
#220 Re: DA SE ZNA: Dijaspora spašava BiH od gladi!
kao i ovim svim do sada "pametnim" koji se javišefaraon_sa wrote: Ako ciljas na to da su oni zasluzni za platu koju ja dobijem, sto nema veze sa mozgom, jarane ja te pare casno i posteno zaradim i ne osjecam se duzan nikome pogotovo ne misevima iz EU i SAD-a
ČIK navedi gdje radiš, da te prosvjetlim kako ITEKAKO dobiješ tu platu zahvaljujući 4 milijarde godišnje ČISTE KEŠ love koju upumpa dijaspora
ČIK
-
Drinski
#221 Re: DA SE ZNA: Dijaspora spašava BiH od gladi!
Evo ja radim u komunalnom preduzeću, kako meni pomaže dijaspora?
- zateznistub
#222 Re: DA SE ZNA: Dijaspora spašava BiH od gladi!
Sa'će tebi memo objasnit da tebi, kao i meni uostalom, u stvari plaća ona šaka jada dijaspore. Još ako si na buđetu...ihfaraon_sa wrote: Ma jasta, da nam nije dijaspore mi bi davno pocrkali.... Isto kao sto bi pocrkali da nas u periodu 92-95 nisu odbranili ti isti dijasporci![]()
Ponapijaju se navece i svi idu ujutro zBosnu braniti... A onda kada svane...
To sto salju, salju svojoj familiji. Mozda tetka ne potrosi te pare ovdje, vec kupi nesto na ebayu. A ako trose te pare tokom godinjeg odmoram dobiju neku robu ili uslugu za njih... A 90% djasporaca je jad i cemer u drzavi u kojoj zive, na gram jedu na gram seru, pa kad dodju u Bosnu pocnu se hadjijati sa $, € i rent-a-car vozilima... ja nikad nisam dobio ni marke iz dijaspore niti mi treba. Ako ciljas na to da su oni zasluzni za platu koju ja dobijem, sto nema veze sa mozgom, jarane ja te pare casno i posteno zaradim i ne osjecam se duzan nikome pogotovo ne misevima iz EU i SAD-a
Last edited by zateznistub on 24/11/2014 14:56, edited 1 time in total.
-
faraon_sa
#223 Re: DA SE ZNA: Dijaspora spašava BiH od gladi!
Privatna projektantska i konsultantska firma, koja 90% svojih poslova obavlja na ino trzistu... Od ovih poslova na domacem trzistu, vecina je za strane ulagace (nisu dijasporci)... Dovoljno, "pametni"?M e m o wrote:kao i ovim svim do sada "pametnim" koji se javišefaraon_sa wrote: Ako ciljas na to da su oni zasluzni za platu koju ja dobijem, sto nema veze sa mozgom, jarane ja te pare casno i posteno zaradim i ne osjecam se duzan nikome pogotovo ne misevima iz EU i SAD-a
ČIK navedi gdje radiš, da te prosvjetlim kako ITEKAKO dobiješ tu platu zahvaljujući 4 milijarde godišnje ČISTE KEŠ love koju upumpa dijaspora
ČIK
- M e m o
#224 Re: DA SE ZNA: Dijaspora spašava BiH od gladi!
izvozno orjentisane firme zbilja malo zavise, ali takvi se mogu nabrojat na prstefaraon_sa wrote: Privatna projektantska i konsultantska firma, koja 90% svojih poslova obavlja na ino trzistu... Od ovih poslova na domacem trzistu, vecina je za strane ulagace (nisu dijasporci)... Dovoljno, "pametni"?
ne znam koji klinac braniš ove domaće uhljupe
- zateznistub
#225 Re: DA SE ZNA: Dijaspora spašava BiH od gladi!
Domaći uhljupi rade po Etiopiji, Alžiru, Kongu, Abaniji sve zemlje sa 100% dijasporskom podrškom krele. Ja bi se iste sekunde rokno kad bi sekundu ovisio o tebi i tebi sličnim, a taj kome ti po mažeš nek se objesi o prvo drvo...ili morebitbidne da upravo ti ovisiš o te male crkavice koju ti neko šalje pa toliko guraš dijasporu.M e m o wrote:izvozno orjentisane firme zbilja malo zavise, ali takvi se mogu nabrojat na prstefaraon_sa wrote: Privatna projektantska i konsultantska firma, koja 90% svojih poslova obavlja na ino trzistu... Od ovih poslova na domacem trzistu, vecina je za strane ulagace (nisu dijasporci)... Dovoljno, "pametni"?
ne znam koji klinac braniš ove domaće uhljupe