..haj nadji 'normalnog' sa 50+
Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
moonca
#126 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?
..haj nadji 'normalnog' sa 50+
- lmo
- Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace
#127 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?
Sve osobe koje javno iznesu lični primjer trebaju biti spremne na različite komentare koji ne moraju nužno biti mahalanje..jednostavno iznošenje stava na osnovu ponuđenih informacija.
- Boemica
#128 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?
SmokingMan wrote:Mati nije imala poterbe da se prije 12 godina opet uda nakon očeve smrti (a niko joj nije branio,sa tim i da se udala ja bi zaista napustio kuću i preselio se na drugo mjesto,bez ikakvog kolebanja),a niti sam ja cmizdrio za drugim "ocem".Meni je moj bio dovoljan,pa kakav god da je bio.Boemica wrote:Da li možda misliš da se tvoj roditelj koji ostane samac neće eventualno udati/oženiti radi tebe i da tebi da "zamjenskog roditelja", nego radiSmokingMan wrote:Biološki roditelji su pravi roditelji,ma da su i đubrad na kvadrat.Svi ostali su samo stranci u kući,neka hvala.
Nikada nisam želio zamjenske roditelje a niti lično ne želim u životu popunjavati nečije mjesto....sebe?!
.
Da li još uvijek ne shvataš da nisi TI u pitanju?
Niko joj nije branio - ali bih je ja napustio. I ovo je u neku ruku "branjenje".
- SmokingMan
#129 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?
Smarate me glupostima,skreno.

-
she+
#130 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?
SmokingMan wrote:Biološki roditelji su pravi roditelji,ma da su i đubrad na kvadrat.Svi ostali su samo stranci u kući,neka hvala.
Nikada nisam želio zamjenske roditelje a niti lično ne želim u životu popunjavati nečije mjesto....
SmokingMan wrote:Mati nije imala poterbe da se prije 12 godina opet uda nakon očeve smrti (a niko joj nije branio, sa tim i da se udala ja bi zaista napustio kuću i preselio se na drugo mjesto,bez ikakvog kolebanja),a niti sam ja cmizdrio za drugim "ocem".Meni je moj bio dovoljan,pa kakav god da je bio..
SmokingMan wrote: Nemam nikave potrebe za "strancem" u kući,šta će mi sa mojih 30+ godina u životu,ali bukvalno,za mene bi to bilo mučenje.jesam li ga "poželio" za rođendansi poklon ili novogodišnji poklon,nisam,kratko i jasno...
SmokingMan wrote: Ako te interesuje,imam poprilično veliku kuću,posao takoađe,ali eto sve se svelo na puka nagađanja forumaša,šta i kako bi trebao da radim.sve popraćeno ciničnim komentarima,kao da svako svakog poznaje ovde lično,shodno mahalskom mentalitetu.Ne stidm se što i dalje živim sa majkom,ta žena je,uz sestru koja sada živi vani, jedina bila i uz mene kada sam prolazio kroz najteže periode u životu,nikoga tada nije bilo,ni familije,ni prijatelja.Ja cijenim njene postupke prema meni za koje se ni za 1.000 života neću moći iskupti,i nikad je ne bi sputavao niti uslovljavao nekim stvarima.ja sve mogu riješit na lijep način,bez sukoba,i ona to dobro zna.Moje odluke ne mogu diktirati njenu sreću,niti obrnuto,ali ja jednostavno ne bi želio živjeti sa nekim drugim za koga bi se moja majka eventualno udala,ona je slobodna da radi šta joj je volja,to joj niakda nije bilo uskraćivano,ja imam svoj stav koji je sigurno bolji od nekog zajedničkog života nazor,to nije dobro za nikoga.Meni je moj otac značio sve iako smo rijetko vrijeme provodili zajedno,radio je i nije bio čovjek koji je nešto naročito pokazivao emocije,a daleko da nas nije volio,ali ja shvatam u potpunosti zašto je to bilo tako svo vrijeme,i nikada mu nisam zamjerio zbogo toga,to je stvar koja će vjećno ostati između nas dvojice.Kakav god da je bio,on je bio moj otac,i tu se završava sva mistika,shvatio to neko ili ne.
- Xavier1
#131 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?
Pa covjek kaze da ne bi volio da mu majka nadje drugog. Ne da bi je on sputavao u tome. U cemu je problem?
-
moonca
#132 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?
Sta ovim zelis reci?
Momak je jasan i nista cudno nema u njegovom stavu.
Jedino se raduju oni koji bi rado da njihova briga o roditeljima predje na nekoga drugoga.
Momak je jasan i nista cudno nema u njegovom stavu.
Jedino se raduju oni koji bi rado da njihova briga o roditeljima predje na nekoga drugoga.
- sadie_forever
#133 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?
Pa tako bi vecina muskaraca i uradili koji zive s majkom,nece kao 30-godisnjak ostati s majkom i njenim novim partnerom? cak i da podrzava da se ponovo uda,opet nije uredu da zivi s njima.sta je tu cudno?
nego hajmo biti realni,zena koja napuni preko 55 i nema neku potrebu za udajom,mislim da je to njima samo teret..jer niko nece da se ponovo prilagodjava drugima ,niti zeli sluziti tudju kucu u tim godinama
nego hajmo biti realni,zena koja napuni preko 55 i nema neku potrebu za udajom,mislim da je to njima samo teret..jer niko nece da se ponovo prilagodjava drugima ,niti zeli sluziti tudju kucu u tim godinama
-
moonca
#134 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?
Ne bi ni kcerke, pogotovo. Nema razlike.
No, moguc je drugaciji stav ako je jedna strana napustila kucu/razvod ili je umrla.
No, moguc je drugaciji stav ako je jedna strana napustila kucu/razvod ili je umrla.
-
she+
#135 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?
isuse, dje sam ja ovo zalutala..sadie_forever wrote:nego hajmo biti realni,zena koja napuni preko 55 i nema neku potrebu za udajom,mislim da je to njima samo teret..jer niko nece da se ponovo prilagodjava drugima ,niti zeli sluziti tudju kucu u tim godinama
- sadie_forever
#136 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?
she+ wrote:isuse, dje sam ja ovo zalutala..sadie_forever wrote:nego hajmo biti realni,zena koja napuni preko 55 i nema neku potrebu za udajom,mislim da je to njima samo teret..jer niko nece da se ponovo prilagodjava drugima ,niti zeli sluziti tudju kucu u tim godinama
ja ti pricam sta su rekle takve zene udovice ili bez muza,svaka od njih je rekla "ne dam ja svoju slobodu" ili "necu da se prilagodjavam strancu po stare dane"
- Xavier1
#137 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?
Ni meni nije jasno zasto bi zena 50+ trazila nekoga.
-
moonca
#138 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?
A zasto nebi.
Eh ..kod nas i dr tako tretiraju pacijente. haj .... dosta si zivio.Pola drzave 'cota' .
Eh ..kod nas i dr tako tretiraju pacijente. haj .... dosta si zivio.Pola drzave 'cota' .
- sadie_forever
#139 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?
moonca wrote:A zasto nebi.![]()
Podsjeti me na jedan dogadjaj u avionu,desile se teske turbulencije svi smo se uplasili ,dijete place,ja uplasena kontam evo ga kraj
- lmo
#140 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?
Xavier1 wrote:Ni meni nije jasno zasto bi zena 50+ trazila nekoga.
@triconja, ne prestajem se šokirati.
-
moonca
#141 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?
..a dobro.. razumijem mlade, evo i Xavieru je djevojka 25 stara ako se ne uda.sadie_forever wrote:moonca wrote:A zasto nebi.![]()
Podsjeti me na jedan dogadjaj u avionu,desile se teske turbulencije svi smo se uplasili ,dijete place,ja uplasena kontam evo ga kraj.najvise se uplasio neki dedo iza nas koji se digao i nema mira,hoda okolo..kad veli ti jedan nas saputnik "hajd sta si se ti digao ti i ako pogines dobro si zivio sta ces reci meni nemam ni 30"
![]()
![]()
- graue_maus
#142 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?
balkanska razmisljanja....posle 50 ide samo u pravcu groblja i nista vise......Xavier1 wrote:Ni meni nije jasno zasto bi zena 50+ trazila nekoga.
- sadie_forever
#143 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?
graue_maus wrote:balkanska razmisljanja....posle 50 ide samo u pravcu groblja i nista vise......Xavier1 wrote:Ni meni nije jasno zasto bi zena 50+ trazila nekoga.
nismo mi eto zapad,ne znam sto bi se zena mucila sa 50 god s ljubvnim problemima? mada ima i toga,moja mama ide po tim penzionerskim druzenjima,i vjeruj neke strije gospodje po 75 god i imaju "druga",jednu cak sin dovede i ona to posjedi sa svojim drugom i onda opet sin dodje po nju
- Xavier1
#144 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?
Pa staro je. Sto jest jest.graue_maus wrote:balkanska razmisljanja....posle 50 ide samo u pravcu groblja i nista vise......Xavier1 wrote:Ni meni nije jasno zasto bi zena 50+ trazila nekoga.
- HAVANA
#145 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?
48 mi je.Iskreno,tek mi je sad dobro.Djeca narasla,svi zdravi,sad imamo vise vremena za sebe.I motor kupili
A starom 83, i on novi skuter kupio, nije vise zaljubljen ko prosle godine.
U penziji je vec 29 godina,i jednako uziva,ne staje.Ima curu 64 godiste.Tesko onom ko smatra da je sa 50 zivot gotov.Glava je cudo.Cudno je to,neko s 30 padne kurcu za uho a neko mnooogo stariji pun zivota.
- lmo
- sadie_forever
#147 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?
mozda ga hoce radi penzijeHAVANA wrote:48 mi je.Iskreno,tek mi je sad dobro.Djeca narasla,svi zdravi,sad imamo vise vremena za sebe.I motor kupiliA starom 83, i on novi skuter kupio, nije vise zaljubljen ko prosle godine.
U penziji je vec 29 godina,i jednako uziva,ne staje.Ima curu 64 godiste.Tesko onom ko smatra da je sa 50 zivot gotov.Glava je cudo.Cudno je to,neko s 30 padne kurcu za uho a neko mnooogo stariji pun zivota.
- Xavier1
#148 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?
Pa dobro, on je muskarac.HAVANA wrote:48 mi je.Iskreno,tek mi je sad dobro.Djeca narasla,svi zdravi,sad imamo vise vremena za sebe.I motor kupiliA starom 83, i on novi skuter kupio, nije vise zaljubljen ko prosle godine.
- Boemica
#149 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?
Sa'će se Imo opet šokirat 
- MarlboroGold
#150 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?
Neke žene. Nisi još naletila na one koje ne misle tako.sadie_forever wrote:she+ wrote:isuse, dje sam ja ovo zalutala..sadie_forever wrote:nego hajmo biti realni,zena koja napuni preko 55 i nema neku potrebu za udajom,mislim da je to njima samo teret..jer niko nece da se ponovo prilagodjava drugima ,niti zeli sluziti tudju kucu u tim godinama
ja ti pricam sta su rekle takve zene udovice ili bez muza,svaka od njih je rekla "ne dam ja svoju slobodu" ili "necu da se prilagodjavam strancu po stare dane"
Nije tebi puno toga jasno.Xavier1 wrote:Ni meni nije jasno zasto bi zena 50+ trazila nekoga.
Glupost.Xavier1 wrote:Pa dobro, on je muskarac.HAVANA wrote:48 mi je.Iskreno,tek mi je sad dobro.Djeca narasla,svi zdravi,sad imamo vise vremena za sebe.I motor kupiliA starom 83, i on novi skuter kupio, nije vise zaljubljen ko prosle godine.