Da se nauci nesto novo

Post Reply
Bascarsija1

#1 Da se nauci nesto novo

Post by Bascarsija1 »

Jako mi se svidio ovaj video.
https://www.youtube.com/watch?v=PsnoN_xkXUE
Bascarsija1

#2 Re: Da se nauci nesto novo

Post by Bascarsija1 »

Tek sad vidim da je ovo vec komentarisano u temi Bogic Bogicevic... Ja ne dolazim u ovaj kraj foruma cesto. Izvinjavam se
mali jomu

#3 Re: Da se nauci nesto novo

Post by mali jomu »

Da se nauci nesto novo - Mogli smo proći bez rata u Jugoslaviji...

Boga mi ja naucio.......kraj suplje price, nema greske i nisi nimalo pogrijesio 100%....... provjereno :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Naoruzaj se cime god mozes, jer ako..... i kad bilo ko krene na tebe i tvoje najblize ubij ga odmah.

Ko je god prezivio rat u BiH, ili cuo o njemu od svojih najblizih koji su ga prezivjeli, pa dopusti sebi da ponovo tako isto nastrada..... ko ga jebe.
Haman2

#4 Re: Da se nauci nesto novo

Post by Haman2 »

ARKAN JE UBIJEN JER JE POKUŠAO DA REKETIRA DRŽAVNU BANKU?! Gazda Jezda poslije 19 godina iznio ŠOKANTNE tvrdnje!
"Arkan je reketirao “PKB banku”, koja je bila u većinskom državnom vlasništvu i zbog toga je ubijen. To je živa istina!", rekao je Jezda.

Image

Bivši vlasnik nekadašnje piramidalne štedionice „Jugoskandik“, Jezdimir Vasiljević, poznatiji kao Gazda Jezda (71), poslije godina medijske ilegale odlučio je da progovori o ubistvu ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana!

Naime, na pitanje koje i poslije 19 godina intrigira javnost u Srbiji i regiji, zašto je 15. januara 2000. godine ubijen Arkan, Jezda je rekao:

"Arkan je reketirao “PKB banku”, koja je bila u većinskom državnom vlasništvu i zbog toga je ubijen. To je živa istina!", rekao je Jezda.

On je otkrio i kako danas provodi penzionerske dane.

"Imam lepu holandsku penziju, ali ne putujem nigde. Živim porodičnim životom. Žena mi je poluindijanka iz Ekvadora i tamo živi sa našim sinom. Ona je naučena od malena da poštuju muža, što nije slučaj sa ženama iz Srbije. Supruga me sa sinom posećuje u Nemačkoj gde se lečim. Imam sedam stentova, ali dobro se držim psihički. Fizički nisam najbolje i imam problema sa kičmom. Treba da mi stignu i električna kolica kako bih mogao da se krećem lakše. Međutim, nije me zakačila depresija i nervoza. Ne pijem sedative, osim lekova za šećer", dodaje gazda Jezda.

(Alo/SB)
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/115 ... rdnje.html
90minut

#5 Re: Da se nauci nesto novo

Post by 90minut »

reketirao je sve živo mogao je ubica biti bilo ko

najviše je reketirao same mafijaše tu mu je bio kraj
insomnia78

#6 Re: Da se nauci nesto novo

Post by insomnia78 »

Arkanova smrt nije nikakva misterija. Zna se ko ga je ubio i zbog cega
Haman2

#7 Re: Da se nauci nesto novo

Post by Haman2 »

LEGIJA: "Mi Srbi smo pič**ce, Hrvati su nas pomeli"!
Bio je zapovjednik Arkanove "Garde", sad guli 40 godina robije i otkriva šta je radio od 1991. do 1995.

Image

"Kad sam vidio mnoštvo šlepera natovarenih drvetom kako prelaze Bogojevski most u smjeru Beograda, situacija mi je bila malo jasnija. I ovdje smo ga popušili i to će biti najvjerojatnije bez ispaljenog metka. Bilo mi je jasno koliko je ovdje sati. Žali bože svih onih momaka koji izginuše pred sam kraj ove odiseje", opisao je Milorad Ulemek Legija trenutak kad je shvatio da Srbi neće moći pripojiti istočnu Slavoniju Srbiji.

Pripadnik Arkanove Srpske dobrovoljačke garde u specijalnom odjelu Kazneno-popravnog zavoda Zabela u Požarevcu "guli" kaznu od 40 godina zatvora, na koliko je osuđen zbog sudjelovanja u likvidaciji srbijanskog premijera Zorana Đinđića 2003. Osuđen je i zbog sudjelovanja u likvidaciji Miloševića oponenta Ivana Stambolića te četiri člana stranke Vuka Draškovića na Ibarskoj magistrali. Prije nego što je počeo s likvidacijama u Srbiji, ovaj ratni zločinac ubijao je i u Hrvatskoj i u BiH.

Kako ima vremena napretek, Ulemek piše i po nekoliko knjiga na godinu. Do sada ih je napisao 20, a u posljednjoj "U tigrovom gnijezdu" opisao je ratni pohod Srpske dobrovoljačke garde u Hrvatskoj i BiH. Naravno da su se po njemu goloruki Srbi branili od povampirenih ustaša, da Garda nije pljačkala, ubijala ni počinila ratne zločine itd, piše hrvatski Express.

No u nekim dijelovima, pogotovo kad opisuje kako su u borbama s HV-om poraženi, osuđeni zločinac prilično je vjerodostojan pa hrvatski čitatelji iz prve ruke mogu vidjeti kako je to izgledalo s druge strane nišana.

Ulemek se u Srbiju vratio iz Legije stranaca početkom 1992. Pristupio je Srpskoj dobrovoljačkoj gardi, tzv. Arkanovim Tigrovima, paravojnoj jedinici kojom je zapovijedao kriminalac Željko Ražnjatović Arkan, koja je brzo postala poznata po brojnim ratnim zločinima.

Ulemek je prvo bio instruktor, a kasnije je unaprijeđen u jednog od zapovjednika Garde. Postrojba je od prvih dana sijala smrt u Hrvatskoj. Garda je sudjelovala u napadu na Vukovar, a ubijali su i u Tenji, Borovu Naselju, Lušcu, Bogdanovcima, Tordincima, Trpinjskoj cesti, Laslovu, Tenjskom Antunovcu....
NAPOMENE: Cijeli dosta interesantan tekst mozete rpocitati ako kliknete na link

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/121 ... omeli.html
Haman2

#8 Re: Da se nauci nesto novo

Post by Haman2 »

DA JE DODIK DOBIO OVAKVE PRIJETNJE PODIGAO BI RS NA NOGE: Imam iz Bosanskog Novog Emir Nuhić dobio stravične poruke, prijetnje, psovke...
-Činjenica da se u javnosti ne objavljuju informacije o procesuiranju počinilaca napada na Bošnjake i izrečenim kaznama i presudama, doprinosi porastu nepovjerenja u MUP RS-a, tužilaštva i sudove u ovom entitetu. Napad na naše imame, koji vrijedno rade u mjestima povratka, je napad na Islamsku zajednicu u Bosni i Hercegovini, bošnjački narod, ali i na temeljne vrijednosti civiliziranog svijeta...

Image

Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, osudio je ponovne prijetnje upućene Emiru ef. Nuhiću, imamu iz Bosanskog Novog. Nuhić je 17. i 18. marta ove godine dobio prijeteće poruke putem Facebooka, a stravične poruke je ponovo dobio sinoć, 29. jula, od iste osobe. U prethodnim, ali i novim porukama, imamu su upućene prijetnje smrću, uvrede i psovke.

-Ponavljanje prijetnji i uvreda efendiji Nuhiću od iste osobe pokazuje da MUP RS-a i nadležno tužilaštvo nisu ozbiljno shvatili ranije upućene prijetnje i nisu poduzeli adekvatne mjere. Očigledno je da se i dalje napadi i prijetnje Bošnjacima u ovom entitetu smatraju kao aktivnosti poremećenih osoba, te se ne procesuiraju sa potpunom ozbiljnošću i punim profesionalizmom – naveo je Salkić i dodao:

“Za nas svaka prijetnja predstavlja direktnu opasnost, imajući u vidu da su u ovom entitetu počinjeni teški zločini i genocid nad našim narodom. Vjerujemo, a to pokazuje ova i ranije prijetnje, kao i činjenica da zločinci nisu kažnjeni, te da se osuđeni zločinci veličaju od vlasti, da su recidivi zločina i zločinaca prisutni i vrlo mogući u današnjem društvu u ovom entitetu”.

Istakao je da još jednom, po ko zna koji put, poziva na profesionalizam MUP-a RS i tužilaštva, ali i odnos bez predrasuda i nacionalnog predznaka prema građanima u ovakvim slučajevima.

-Činjenica da se u javnosti ne objavljuju informacije o procesuiranju počinilaca napada na Bošnjake i izrečenim kaznama i presudama, doprinosi porastu nepovjerenja u MUP RS-a, tužilaštva i sudove u ovom entitetu. Napad na naše imame, koji vrijedno rade u mjestima povratka, je napad na Islamsku zajednicu u Bosni i Hercegovini, bošnjački narod, ali i na temeljne vrijednosti civiliziranog svijeta. Pozivam i akademsku zajednicu, Srpsku pravoslavnu crkvu, predstavnike vlasti i opozicije, nevladine organizacije i intelektualce u entitetu RS, da jasno osude sve učestalije napade na Bošnjake i imovinu i članove Islamske zajednice od Trebinja, preko Zvornika, do Bosanskog Novog. Osuda, sankcionisanje i distanciranje od počinilaca je civilizicijski iskorak, te opredjeljenje da se gradi društvo u kojem će svi građani uživati jednaka prava, a da će počinioci dobiti zasluženu kaznu – kazao je Salkić, saopćio je njegov Kabinet.
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/122 ... sovke.html

NAPOMENA: Neki tvrde da smo isti.Da smo podjednako cinili zlocine, da podjednako iskazujemo netrpeljivost prema drugim narodima i vjerama. Ovaj primjer govori da to nije tacno. NIsmo isti, postoje velike razlike.
Post Reply