DA SE ALIJA IZETBEGOVIC U BOSNI NIKAD NE PONOVI
-
BECHO
Da je zelio islamsku drzavu ili podjelu BiH, kako mu neki prepisuju, pristao bi na Kuteiljerov plan, gdje bi Bosnjaci dobili 45% teritorija drzave umjesto danasnjih knap 30! Dakle, nevjerujem da je tezio formiranju neke kvazi muslimanske dzamahirije ili fildzan drzavice, nego bio je jednostavno naivan, glup i nesposoban politicar i to mu je najveca fela sto je vodio jedan narod a nije imao dovoljno politickog flaira i zrelosti za jednu takvu odgovornu funkciju! 'Rata nece biti', 'spavajte mirno', 'mislim ujutro jedno a do podne drugo', su sami neki od bisera njegove politicke nesigurnosti i liderskog deavangardizma!
-
Kotromanic
Ne.krmelj wrote:Pa zar nije na kraju stavio potpis na podjelu, ali tek nakon 250 000 mrtvih, vise od milion raseljenih i bog zna koliko osakacenih i djece koja su ostale nbez jednog ili oba roditelja. Aferim, Alija! Mi ti se divimo i zahvalni smo ti do groba.Kotromanic wrote:
Dakle, mogao je staviti potpis na podjelu BiH u kojoj bi bila i islamska drzava, ali Alija je umjesto toga isao na pregovore sa Ivom Komsicem, Stjepanom Siberom, Mirom Lazovice, u multietnickom sastavu. ---
Alija nije stavio potpis radi "podjele", nego radi zaustavljanja rata.
Da li je trebalo zaustaviti ubijanja?!
Sta bi ti uradio, da imas dilemu, zaustaviti ubijanje ili ne?!
A pri tome moras voditi racuna i o opstansku drzave.
Dejton je bio prilika za Aliju da se ova dva cilja poklope, zaustaviti ubijanje i sacuvati BiH.
Bosne i Hercegovina je opstala, i medjunarodno je priznata zemlja.
Eno upravo su nasi rukometasi pobjedili Makedonce. I to multinacionalna ekipa BiH.
Drzavne institucije svakim danom jacaju.
Evo samo poredjenja radi, nakon Dejtona Vijece ministara je imalo tri ministarstva, a sada ima deset ministarstava.
DGS, OSA, SIPA, Oruzane snage, PDV i jedinstvena uprava za indirektno oporezivanje...
Sada svi mi treba da podrzimo jacanje BiH! Jer ovo je drugo poluvrijeme do Republike BiH, gradjanske zemlje.
-
meho_puzic
Ali znas sta je u tome bio problem? Da je to prihvatio onda bi se ostvarilo ono da bude fildzan drzava. On je ipak htio malo vise. E sad da li je dobio vise poslje svega ili nije to nemam pojma. Nek procjene oni koji se razumiju u to.
Kotromanic wrote:Ja necu govoriti isprazne fraze, Alija je dobar, ali je imao gresaka.
Kada se o Titu pocne govoriti tako, onda cu i ja reci isto o Aliji.
Alija jeste bio pozitivna licnost, jedna od najvecih u historiji BiH.
Oni koji ga osporavaju ili su rusili BiH ili nemaju dovoljno kucnog odgoja pa nastoje potvoriti covjeka koji je uvijek bio za multinacionalnu BiH.
Primjedba koja mu se stavlja, je da se borio za islamsku drzavicu od Tuzle do Zenice.
Ovo je debilizam, blago receno, i nemam namjeru navoditi sve argumente, ali cu samo napomenuti>
Da je Alija htio islamsku drzavicu ili pasaluk, mogao ju je dobiti u Zenevi 91. godine, kada su mu to predlagali Karadzic i Tudjman, i nije trebao proci kroz rat, da bi se izborio za tu paradrzavicu.
Dakle, mogao je staviti potpis na podjelu BiH u kojoj bi bila i islamska drzava, ali Alija je umjesto toga isao na pregovore sa Ivom Komsicem, Stjepanom Siberom, Mirom Lazovice, u multietnickom sastavu. A o njegovoj ulozi najbolje govore neBosnjaci, koji ga vise cijene nego neki Bosnjaci.
---
-
Kotromanic
Koliko su ove izjave utjecale na tebe iskreno? Da li su ista promjenile u tvome odnosu 92. godine.BECHO wrote: 'Rata nece biti', 'spavajte mirno', 'mislim ujutro jedno a do podne drugo', su sami neki od bisera njegove politicke nesigurnosti i liderskog deavangardizma!
Sta bi uradio, da je Alija rekao> "Rata ce biti"
Ja sam se naslusao hiljadu izjava i ovakvih i onakvih, ali sam razmisljao vlastitom glavom. Nije mi trebao Alija da kaze sta ce biti ili nece.
Alija je vjerovao u mir, i nastojao je na sve nacine da do rata ne dodje.
Meni bi bilo sumnjivo da je rekao suprotno. Tada bi mu se prigovorilo da je dijelio BiH, jer je znao da ce rata biti?!
-
Kotromanic
Ma naravno, pa je zato slao Ivu Komsica da u ime predsjednistva pregovara o ustrojstvu BiH, pardon o malo vecoj islamskoj BiH drzavi.meho_puzic wrote:Ali znas sta je u tome bio problem? Da je to prihvatio onda bi se ostvarilo ono da bude fildzan drzava. On je ipak htio malo vise. E sad da li je dobio vise poslje svega ili nije to nemam pojma. Nek procjene oni koji se razumiju u to.
A komsic kao katolik, uspio je izboriti takvu islamsku vele-fildzan drzavu.
-
meho_puzic
Dje ga je ba poslo? Da nije mozda Ivo Komsic potpiso dejton? Meni se cini da ga je Alija potpiso ako se dobro sjecam.
-
krmelj
Na stranu sada sta bi ko uradio!Kotromanic wrote: Sta bi uradio, da je Alija rekao> "Rata ce biti"[/b]
On je kao predsjednik bio DUZAN upozoriti ljude i organizovati ih bilo da je rijec o odbrani ili evakuaciji sa najugrozenijih podrucja koja se ne bi mogla odbraniti u prvi mah.
Neces mi valjda reci da nije znao da li ce biti rata ili ne. Pogotovo kada se uzme u obzir tvrdnja da je taj rat i genocid na muslimanima bio pripreman i to godinama.
Zamolio bih te da mi kazes sta je tvoje misljenje:
Da li je Alija znao da ce biti rata ili nije?
- Vodenjak
Dobro, balo, da cujem...Qler wrote:prvo, ti sebe zovi balo, mene nemoj, mene su uvukli u rat i oni koji su poslije ko zadnje pi*ke pobjegliVodenjak wrote:I ti balo....Qler wrote:e, ovako, da se ko ne uvrijedi, sjetim se ja SVIM DIJASPORCIMA FAMILIJE koji govore kako je i njima bilo tesko i koji su sad nasli da pametuju ko je bio ko u ratu i ko je sta mogo uraditi!
Sad su nasli da nesto seru ko je ko, eto vi znate! Hebem li vam .._/&$(/"& da vam ne govorim sta, znate!
Vi kao velike patriote, otisli 92, i mislite Bog vam dao za pravo da mi pricate ko je ko! Nije bitno jel rijec o aliji ili petom-desetom! JA sam bio ovdje, ja sam prezivio rat! Ja sam sa 8 godina noso kenistere vode teze od mene na 8 sprat, ja sam zivio od hljeba i vode! JA!!! I sad nasli mi vi pricati ko je zlocinac! Ma idite vi svi u tri PM! Svaka cast onim iz dijaspore koji su otisli 93-94, prosli su dio, ili onim koji se ne prave pametni, al vi seljaci jedni, sutite, i ne spominjite bosnu! Ma i ne mislite o njoj! Vi patriote, kad je toliko volite, sto se ne vratite!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
hebla vas amerika i vi nju!
![]()
![]()
![]()
![]()
Svima ostalim skidam kapu!
Oni koji su te uvukli u rat i zbog kojih si nosao kanistere vode su dole, oko tebe!
Dijasporci ni luk jeli ni luk mirisali!
Osim sto su ti mozda poslali malo para da ti babo kupi kanister!
I budi pristojan, ne valja psovati!
vi niste ni mirisali ni jeli luk, al se se najeli govana!
A mog babu na spominji bezveze ti je to pravo!
Ja sam mozda mladji od tebe, ali sam sigurno proso u zivotu vise nego ti pa mi molim te nemoj pametovati!
Prema vama covjek ne moze biti pristojan, jer se svi gamad! Ako vam je bilo u ratu tesko, trebali ste reci, da vam posaljemo paket!
Ko je to vani od onih koji su te natjerali da nosas kanister na 8. sprat sa osam godina??
Nabroj mi ih!
A onda cu ja tebi nabrojati one koji su tebi pod nosom a koji su meni noz pod grlom drzali! Pa cu ti onda cu ti nabrojati one koji su me ubjedjivali da mi taj noz ne moze nista, a onda, grupile, sve one koji su mi unistili DVIJE DOMOVINE koje sam podjednako volio!
Ta domovina koju ti sad imas (NE tvojom greskom - to sigurno NE!) je samo isprdak dvije drzave koje su nekad bile primjer mnogima kako se i sta treba raditi!
A ti dole, koje ti navedoh i cija cu ti imena saputati satima ako treba, i sad oko tebe djavolje kolo igraju samo sto ti to ne vidis jer ti oni sad komanduju onako kako im se cejfne! A ti im, balav jer nista ne znas, dupe lizes.
Ah, da, i vodu i dalje nosas, samo ovaj put njima da grlo prociste da bi im bolje vaz cuo i jos zatucaniji bio!!
E vidis, bas zbog njih sam ja sad gdje jesam, a tebi jos treba dobranih desetak godina da dodjes u godine kad sam ja bio prinudjen da sve to ostavim!
A vi ostali, prestanite se vise preseravati s tim bosanskim kongresom i kroz prizmu te nekolicine bubatora gledati sve nase ljude koji su vani!
I ne zaboravite, to je podjednako i nasa zemlja i nemojte se previse uzdizati, zivota vam, jer svakim danom cete sve vise uvidjati da nas ta zemlja, a time i vi s njom, puno vise trebate nego sto mi trebamo vas i tu zemlju!
Iz vecine nasih ljudi jos uvijek govori ljubav kad se osvrcemo ka dole, ali ne mislite da ce to vjecno trajati. Sto se odnosi budu vise zatezali i sve dok se dijaspora bude u sve negativnijem kontekstu pominjala, teze ce se doci do onog sto mi mozemo ponuditi a sto je potreba nasusna Bosni - INVESTICIJE! Probudite se, svi skupa zivimo u paklenom svijetu i ko se na vrijeme ne snadje u tome svemu, bice pushiona kao Albanija nekad!
Ni vi dole a bogUmi ni mi ovdje to ne bi zeljeli!
Ili se varam???
- Vodenjak
Becho, tebe kroz tvoje komentare donekle poznajem i cijenim pa ti hocu samo malo replicirati bez da prejudiciram...BECHO wrote:Da je zelio islamsku drzavu ili podjelu BiH, kako mu neki prepisuju, pristao bi na Kuteiljerov plan, gdje bi Bosnjaci dobili 45% teritorija drzave umjesto danasnjih knap 30! Dakle, nevjerujem da je tezio formiranju neke kvazi muslimanske dzamahirije ili fildzan drzavice, nego bio je jednostavno naivan, glup i nesposoban politicar i to mu je najveca fela sto je vodio jedan narod a nije imao dovoljno politickog flaira i zrelosti za jednu takvu odgovornu funkciju! 'Rata nece biti', 'spavajte mirno', 'mislim ujutro jedno a do podne drugo', su sami neki od bisera njegove politicke nesigurnosti i liderskog deavangardizma!
Mislis li da se u miru izvrsila podjela i da su Bosnjaci dobili tih 45% da bi se narod selio u "svoje" kantone?
Mislim, ni zla, ni galame, a o ubijanju i protjerivanju da ne govorim. Mislis li da bi narod u miru vrsio preseljenja sa podrucja gdje je vijekovima zivio?
Za pravu podjelu je bila potrebna krv!
Pala je, potoci su iste tekli i onda je bilo lako podijeliti!
Pa cak ni tad jer narod se IPAK, koliko toliko, ali vraca tamo odakle je ponikao!
Bez obzira ciji ovnovi kolo vode...
To je dakle poenta: Bilo kakva podjela Bosne objektivno nije bila moguca bez rata! Bila bi to samo smijurija i cekalo bi se da hirovi prodju, galamdzije utihnu i onda polako naprijed!
Bas zbog toga sam i ja postavio onu temu prije nekoliko mjeseci a koju mozes malo preletiti na ovom linku:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=6051
Ziv mi bio!
-
BECHO
Kod mene licno se puno toga promijenilo, jer nisam imao ni pusku, ni pracku, dok su drugi imali VBR-ove, Prage i Haubice! Puno se toga promijenilo jer sam svojim ocima gledao kako gori Bosanski Brod i kako JNA mobilise svoje snage na okolna brda oko Dervente, Kuljenovac, Bijelo Brdo, Motajicu itd., i to sve u ono vrijeme dok nam je Aljo porucivao preko malih ekrana da mirno spavamo! Stari mi za dlaku ne zaradi snajperski metak dok je lezao (dok smo mi lezali i spavali, oni su se naoruzavali) i citao novine u dnevnom boravku - valjda je neki cetnicki snajperista vidio neciju glavu (na svu srecu nicija glava nije bila) umjesto vesa koji se susio na balkonu! Pokupise preko noci moje skolske drugove i nekolicinu muslimanskih intelektualaca u pravcu Prnjavora (ni dan-danas neznam nista za njih) bas u to vrijeme kad se vrtio Aljin govor na TV-u! Ako je vec politicki lider i predsjednik drzave Bosne i Hercegovine i jednog naroda u njoj, onda bi i obicni tutuk mogao da pretpostavi da nakon Hrvatske, ista sudbina ceka i BiH (Hrvati su odmah na pocetku rata organizovali HVO na podrucju cijele Posavine) a ne da masovno stavljamo glave na panjeve i cekamo kokardase sa naostrenim sjekirama da nas uspavaju!Kotromanic wrote:Koliko su ove izjave utjecale na tebe iskreno? Da li su ista promjenile u tvome odnosu 92. godine.BECHO wrote: 'Rata nece biti', 'spavajte mirno', 'mislim ujutro jedno a do podne drugo', su sami neki od bisera njegove politicke nesigurnosti i liderskog deavangardizma!
Sta bi uradio, da je Alija rekao> "Rata ce biti"
Ja sam se naslusao hiljadu izjava i ovakvih i onakvih, ali sam razmisljao vlastitom glavom. Nije mi trebao Alija da kaze sta ce biti ili nece.
Alija je vjerovao u mir, i nastojao je na sve nacine da do rata ne dodje.
Meni bi bilo sumnjivo da je rekao suprotno. Tada bi mu se prigovorilo da je dijelio BiH, jer je znao da ce rata biti?!
I zajebi tu pricu kako je on trazio mir i borio se za dobrobit naseg naroda! Mozda mu je to i bila namjera ali je zakasnio koju godinicu jer nas je nespremne uvukao u rat! I da ne bude zabune, on je mozda i bio dobar covjek ali je kao politicar bio katastrofa za bosnjacki narod!
- Vodenjak
Nije mi Maggi ni na kraj pameti da tu dvojicu momaka potcjenjujem!margareta wrote:Definitivno sam i protiv ovih "ZRELIH" po starosnoj dobi ali i protiv "ONIH"
po istom kriteriju i TO ZBOG RADI prljavih jadikovanja ODRASLIH i isto radi UCJENJIVACKO superiornog' odnosa ODRASLIH gdje se IPAK MORALNO i VERBALNO krshe osnovna prava DJECE koja JESU vec prezivjela STRAVICNU kataklizmu.
Stoga Vodenjace nije NASHE da se grubom "igrom rijeci" zapravo "igramo sa hipersenzibilnom populacijom , vec duhovno a i tjelesno ranjenom djecom.
Oni su najmanje krivi za svo NASE zlo koje se desilo SVIMA!
Elvis83 je sigurno godina rodjenja.
Ne zamjeri izuzetno te cijenim.
pozdrav
Ali treba da znaju da u svojim godinama ne mogu i zbog svoje buducnosti NE SMIJU drzati pridike ljudima koji ipak malo vise znaju od njih!
A posebno ne psovati ih i njihov rad podcjenjivati!
Ako imalo imaju mozga i ako zele da nesto shvate, procitace sve, a ne samo to da ih smatram balavcima! A smatracu ih balavcima sve dok se budu tako osorno ponasali bez da saslusaju i drugu stranu!
To im je, usput, najmanji "kompliment" koji mogu dobiti za osornost i mladalacko lupanje!
Usput, i svom rodjenom sinu kazem da je balo kad pocne lupetati!
Mislis li da ga zbog toga manje volim?
Vozdrica i tebi!
-
Shoba
Jedino sto mi nije jasno je zasto je alija potpisao kutiljerov plan pa ga onda odbio? Po tom planu Bosna je trebala biti podijeljena na kantone (sto neki sad zagovaraju). Cini mi se da ga je neko nazvao telefonom i obecao mu vise...........a sta je to sto mu je obecano, to se ne zna...........
-
BECHO
Vodenjak, slazem se ja s tobom u mnogim stvarima i mislim da bi rat bio neminovan bez obzira na sva potpisivanja (uzmimo da se potpisao plan o podjeli na kantone ili plan o ostanku u krnjoj Jugoslaviji pod Milosevicevim totalirizmom ili taj famozni Kuteljierov plan)! Rat je vec uveliko uzeo maha u Hrvatskoj kada je bilo za ocekivati da ce se isti i jos gori (s obzirom na etnicku i demografsku situaciju) preseliti na nase podrucje! Rat nas nije mogao izbjeci bez obzira na sve okolnosti a da nam je neko drugi bio vodja umjesto Alje, mozda bi se bar mogle koliko-toliko umanjiti onolike zrtve s obzirom da smo imali nesposobnog predsjednika! Krv je bila potrebna, rat se vec dugo vremena unazad krojio u mracnim radionicama velikodrzavnih paterana ali ono sto mene najvise boli u svemu je da su nasi ljudi nestajali preko noci a nisu znali zasto - poznajem mladica Vedu kojeg su izmarisali na mrtvo, samo zato sto mu se stari druzio sa nekim vojnim licima i oficirima bivse JNA, poznajem masu onih ginuli igrajuci odbojku na vrucem gradskom asfaltu dok se 'rokalo' nekih 5 kilometra zracne linije od njih! Hej, narod je igrao lopte, preseravao se s ratom jer je bio naivan, nije znao sta se desava, nisu mogli da vjeruju da ce rat doci i u njihovu avliju, nisu mogli ni zamisliti da ce ti isti koji su igrali odbojku, jednog dana stradati od fosforne granate! A zasto je to tako vodenjak? Zato sto je narod bio naivan, glup, sa jos glupljim vodjama! Dok sam ja igrao lopte, moj komsija Rato obilazio krovove obliznjih zgrada i nadgledao polozaje za snajperisanje! Hej, taj isti Rato koji je sjedio s nama i pio pivu poslije odbojke, taj isti mi je radio o glavi! A sta je bilo sa mnom? Ja nisam imao pojma jer mi nije imao ko reci, jer sam slusao nase dusebriznike da rata nece biti, zto sto sam volio onu drzavu kao sto si je i ti volio, zato sto sam mislio da nemoze brat na brata, komsija na komsiju jer su nas u skoli, preduzecu i na partijskim sastancima ucili bratstvu i jedinstvu! Ljudski zivot je u to vrijeme bio manje vrijedan od klipa sibice i sretan nek bude onaj koji se izvukao na vrijeme, koji nije vidio ni dozivio nista i koji je mogao stvarno mirno spavat po Dedinoj direktivi! Ja nisam, ma koliko to Aljo zelio, volio i ne znao!Vodenjak wrote:Becho, tebe kroz tvoje komentare donekle poznajem i cijenim pa ti hocu samo malo replicirati bez da prejudiciram...BECHO wrote:Da je zelio islamsku drzavu ili podjelu BiH, kako mu neki prepisuju, pristao bi na Kuteiljerov plan, gdje bi Bosnjaci dobili 45% teritorija drzave umjesto danasnjih knap 30! Dakle, nevjerujem da je tezio formiranju neke kvazi muslimanske dzamahirije ili fildzan drzavice, nego bio je jednostavno naivan, glup i nesposoban politicar i to mu je najveca fela sto je vodio jedan narod a nije imao dovoljno politickog flaira i zrelosti za jednu takvu odgovornu funkciju! 'Rata nece biti', 'spavajte mirno', 'mislim ujutro jedno a do podne drugo', su sami neki od bisera njegove politicke nesigurnosti i liderskog deavangardizma!
Mislis li da se u miru izvrsila podjela i da su Bosnjaci dobili tih 45% da bi se narod selio u "svoje" kantone?
Mislim, ni zla, ni galame, a o ubijanju i protjerivanju da ne govorim. Mislis li da bi narod u miru vrsio preseljenja sa podrucja gdje je vijekovima zivio?
Za pravu podjelu je bila potrebna krv!
Pala je, potoci su iste tekli i onda je bilo lako podijeliti!
Pa cak ni tad jer narod se IPAK, koliko toliko, ali vraca tamo odakle je ponikao!
Bez obzira ciji ovnovi kolo vode...
To je dakle poenta: Bilo kakva podjela Bosne objektivno nije bila moguca bez rata! Bila bi to samo smijurija i cekalo bi se da hirovi prodju, galamdzije utihnu i onda polako naprijed!
Bas zbog toga sam i ja postavio onu temu prije nekoliko mjeseci a koju mozes malo preletiti na ovom linku:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=6051
Ziv mi bio!
Odluta ja malo od teme ali uzdravlje ti vodenjak!
-
Toozla
Vodenjak wrote:Ma pitanje je u stvari...wandy wrote:Jeli sad poenta u svemu ovome da ja trebam da glasam za SDP?
Za koga ja koji nisam Sarajlija da navijam?![]()
Za Sarajevo ili za Zelju?
odlicno
ps- a sta tek da radis u slucaju kad si sarajlija, a i zeljo i sarajevo ti bezveze.....
znas nema sanse da prodju kvalifikacije u euro ligi
- Vodenjak
Je li se rat mogao izbjeci ili nije, nikad necemo saznati!BECHO wrote:
Vodenjak, slazem se ja s tobom u mnogim stvarima i mislim da bi rat bio neminovan bez obzira na sva potpisivanja (uzmimo da se potpisao plan o podjeli na kantone ili plan o ostanku u krnjoj Jugoslaviji pod Milosevicevim totalirizmom ili taj famozni Kuteljierov plan)! Rat je vec uveliko uzeo maha u Hrvatskoj kada je bilo za ocekivati da ce se isti i jos gori (s obzirom na etnicku i demografsku situaciju) preseliti na nase podrucje! Rat nas nije mogao izbjeci bez obzira na sve okolnosti a da nam je neko drugi bio vodja umjesto Alje, mozda bi se bar mogle koliko-toliko umanjiti onolike zrtve s obzirom da smo imali nesposobnog predsjednika! Krv je bila potrebna, rat se vec dugo vremena unazad krojio u mracnim radionicama velikodrzavnih paterana ali ono sto mene najvise boli u svemu je da su nasi ljudi nestajali preko noci a nisu znali zasto - poznajem mladica Vedu kojeg su izmarisali na mrtvo, samo zato sto mu se stari druzio sa nekim vojnim licima i oficirima bivse JNA, poznajem masu onih ginuli igrajuci odbojku na vrucem gradskom asfaltu dok se 'rokalo' nekih 5 kilometra zracne linije od njih! Hej, narod je igrao lopte, preseravao se s ratom jer je bio naivan, nije znao sta se desava, nisu mogli da vjeruju da ce rat doci i u njihovu avliju, nisu mogli ni zamisliti da ce ti isti koji su igrali odbojku, jednog dana stradati od fosforne granate! A zasto je to tako vodenjak? Zato sto je narod bio naivan, glup, sa jos glupljim vodjama! Dok sam ja igrao lopte, moj komsija Rato obilazio krovove obliznjih zgrada i nadgledao polozaje za snajperisanje! Hej, taj isti Rato koji je sjedio s nama i pio pivu poslije odbojke, taj isti mi je radio o glavi! A sta je bilo sa mnom? Ja nisam imao pojma jer mi nije imao ko reci, jer sam slusao nase dusebriznike da rata nece biti, zto sto sam volio onu drzavu kao sto si je i ti volio, zato sto sam mislio da nemoze brat na brata, komsija na komsiju jer su nas u skoli, preduzecu i na partijskim sastancima ucili bratstvu i jedinstvu! Ljudski zivot je u to vrijeme bio manje vrijedan od klipa sibice i sretan nek bude onaj koji se izvukao na vrijeme, koji nije vidio ni dozivio nista i koji je mogao stvarno mirno spavat po Dedinoj direktivi! Ja nisam, ma koliko to Aljo zelio, volio i ne znao!
Odluta ja malo od teme ali uzdravlje ti vodenjak!
Ali da se sve nije uradilo da se pokusa izbjeci, to ja znam od prvog dana!
Kao i to da se nije pripremilo kako se MOGLO pripremiti!
A zna se i ko je morao o tome misliti!
Preuzeti vlast i biti na celu naroda i drzave ne znaci sjediti u fotelji i primati predsjednicku platu!
To je ipak malo vise, jegi ba...
Zivio!
- Vodenjak
Pa nista...Toozla wrote:Vodenjak wrote:Ma pitanje je u stvari...wandy wrote:Jeli sad poenta u svemu ovome da ja trebam da glasam za SDP?
odlicno
ps- a sta tek da radis u slucaju kad si sarajlija, a i zeljo i sarajevo ti bezveze.....
Ides na kosarku!
-
Kotromanic
Slao ga je u Zenevu, ispred drzavne delegacije. (cini mi se 94. nije nikakva tajna, lako se moze provjeriti)meho_puzic wrote:Dje ga je ba poslo? Da nije mozda Ivo Komsic potpiso dejton? Meni se cini da ga je Alija potpiso ako se dobro sjecam.
Poenta: DRZAVNA DELEGACIJA.
Na pregovore nije isao Alija sam, nego je uvijek isao u delegaciju koju je odredjivalo Predsjednistvo u kojem su pored Bosnjaka sjedili:
Ivo Komsic, Stjepan Kljujic, Pejanovic, Tatjana Ljujic-Mijatovic...ako se ne varam.
-
Toozla
ili potpises za kakav europski FC pa prezimis u europiVodenjak wrote:Pa nista...Toozla wrote:Vodenjak wrote: Ma pitanje je u stvari...
odlicno
Ides na kosarku!
- Vodenjak
Ma ja sam vam stalno u farmericama ali bogUmi, kad trebam sresti generalnog, kosha, sakoich i hlacice ne ginu!Kotromanic wrote:Slao ga je u Zenevu, ispred drzavne delegacije. (cini mi se 94. nije nikakva tajna, lako se moze provjeriti)meho_puzic wrote:Dje ga je ba poslo? Da nije mozda Ivo Komsic potpiso dejton? Meni se cini da ga je Alija potpiso ako se dobro sjecam.
Poenta: DRZAVNA DELEGACIJA.
Na pregovore nije isao Alija sam, nego je uvijek isao u delegaciju koju je odredjivalo Predsjednistvo u kojem su pored Bosnjaka sjedili:
Ivo Komsic, Stjepan Kljujic, Pejanovic, Tatjana Ljujic-Mijatovic...ako se ne varam.
-
Kotromanic
E dobar ti je odgovor, nema sta. Nego hajde reci sta bi uradio, kad si zapeo za tu izjavu ko da je ona odredila sudbinu covjecanstva.krmelj wrote:Na stranu sada sta bi ko uradio!Kotromanic wrote: Sta bi uradio, da je Alija rekao> "Rata ce biti"
- Vodenjak
NEEEEEEE!!!Toozla wrote:ili potpises za kakav europski FC pa prezimis u europiVodenjak wrote:Pa nista...Toozla wrote:
odlicno
Ides na kosarku!
Ne potpisuj NISTA!
Vidi sta se radi od nas zbog jednog potpisa!!