Ja opet kazem meni Alija nije kriv i nije mi mogao pomoci.ma nema sanse,jer je to isplanirano u tancine jos prije nastanka rata u bivsoj Jugoslaviji.Meni je kriv moj komsija,radni kolega i takvi nasi koji lete pred rudu i pricaju.Cuti i radi svoj posao kao i srbi,ja tako sada s njima sve ufino al ja po svom.Znas te 92g nama svima je bilo jako vazno da Sarajevo opstane kao glavni grad BiH jer smo se nadali da cemo i mi s tim imati sanse da opstanemo i kad sam otisla iz Bosne tako sam mislila,ali Sarajevo je diglo ruke od nas(kao da smo svi mrtvi) u svakom pogledu pa kao i dijaspore.Eto,nema sad Alije i sta smo bolji ama bas nista,ja se osjecam stranac(muhadzer) u SarajevuEtogajebi wrote:U jedno sam siguran, Alija je bio bogom dan za predsjenika IZ mjesne zajednice, nikad za predsjednika jedne države, ali shvati da je Alija bio naš najveċi problem. Alija, koji (apsolutno) nije znao šta hoċe, ili nekog (koji bi to morao znati jer bi bio na toj funkciji) koji bi sabro dva i dva i vidio šta nas ċeka. Alija je bio apsolutno nepismen. Kud nas zapade. Izrodiše ga komunisti 80-tih kao protutežu srpsko/hrvatskom nacionalizmu, Muslimanski nacionalizam nije nikad postojao, ali trebalo ga je izmislit, Izetbegoviċ&c) Izlevati ga Tudjman, Slobo, Karadjiċ, ispade zadnji levat na balkanskim prostorima.elviss83 wrote:Ev da se ne ponavljam da se ne provaljujem, mogu li ja vama alfons i marg poslat po jednu pm?nece biti duga samo da vam kazem zasto mi je alija drag i zasto njega ne mogu zamislit u negativnom kontekstu???
Samo jedan dokaz, ostale vidiš na postavljenom postu
Alija sletio na Butmir, (zašto je sletio?) zarobljen on i njegova ċerka od strane ċetnika, on bio zabrinut za svoju ċerku???? Do tad u Krajini, na hiljade Bošnjakinja je bilo silovano, i hiljade Bošnjaka bilo ubijeno ili zatvoreno u logor. On, kao predsjednik BH, bio je zabrinut šta ċe se desiti sa njegovom ċerkom. (kao otac, ok. ali kao predsjednik BH, ċisti papanluk.)
Ja volim Bosnu ništa manje od tebe, ne mrzim Aliju, ali moram reċi, kud nas zapade.
U teškim vremenima trebaju se naċi pravi ljudi, Alija nije bio pravi ċovjek.
DA SE ALIJA IZETBEGOVIC U BOSNI NIKAD NE PONOVI
-
saaal
-
saaal
krmelj wrote:Ne bi ga ja vala izabrao ni za predsjednika kucnog savjeta.
Uostalom , ne bi nikada ni postao predsjednika da nije bilo Fikreta Abdica. Nikada Alija ne bi dobio dva glasa u Bos. Krajini. Znali smo mi i tada da njega libo racku za nama, ali nismo znali da je potpuno ravnodusan.
Dozvolite da vas upitam, ako je Alija vec bio toliko popularan medju bosanskim muslimanima, zasto je bilo neophodno da Fikret Abdic nastupi kao predsjednicki kandidat SDA? Zar to nije najbolji dokaz da Alija nikada nije imao podrsku vecine? I da je toga bio svjestan?
Uzeli su narod na trehu, jer su svi mislili da glasaju za Fikreta kao predsjednika, a ne Aliju. Vrlo dobro se sjecam ogorcenosti onih koji su glasali za SDA (odnosi se na Bos. Krajinu), a nas koji smo glasali za reformiste bolje da i ne pominjem.
ne spominji mi Abdica majke ti
-
krmelj
A ko ti moze i treba pomoci ako ne moze predsjednik drzave?saaal wrote: Ja opet kazem meni Alija nije kriv i nije mi mogao pomoci.
Kakva je onda njegova uloga i funkcija u svemu tome?
Ne samo da nije pomogao (sto je duznost koju na sebe preuzima predsjednik svake drzave i to po cijenu svog sopstvenog zivota ako treba), nego nam je svojom politikom i izjavama doooobro odmogao.
-
margareta
Pored 'krmelj'-a dobro dobro vidis. Tuzno je sve i crno ali bit' ce bolje!krmelj wrote:A ko ti moze i treba pomoci ako ne moze predsjednik drzave?saaal wrote: Ja opet kazem meni Alija nije kriv i nije mi mogao pomoci.
Ne samo da nije pomogao (a sto je morao po cijenu svog sopstvenog zivota), nego nam je svojom politikom i izjavama doooobro odmogao.
Ne smijemo cekati da "nada umre sa nama"!
-
Aammra
to je uredu ali opet nemoramo pljuvati po njemu. kad ja vidim kako ovi nasi susjedi ili komsije podrzaju njihovog psihijatra sa durmitora dodje mi zlo. nakon svega se usudjuju to reci u prisustvu jednog covjeka koji je pakao dozivio, i dandanas nezna gdje pripada. znas ta, pa makar iz principa.....saaal wrote:Ja opet kazem meni Alija nije kriv i nije mi mogao pomoci.ma nema sanse,jer je to isplanirano u tancine jos prije nastanka rata u bivsoj Jugoslaviji.Meni je kriv moj komsija,radni kolega i takvi nasi koji lete pred rudu i pricaju.Cuti i radi svoj posao kao i srbi,ja tako sada s njima sve ufino al ja po svom.Znas te 92g nama svima je bilo jako vazno da Sarajevo opstane kao glavni grad BiH jer smo se nadali da cemo i mi s tim imati sanse da opstanemo i kad sam otisla iz Bosne tako sam mislila,ali Sarajevo je diglo ruke od nas(kao da smo svi mrtvi) u svakom pogledu pa kao i dijaspore.Eto,nema sad Alije i sta smo bolji ama bas nista,ja se osjecam stranac(muhadzer) u SarajevuEtogajebi wrote:U jedno sam siguran, Alija je bio bogom dan za predsjenika IZ mjesne zajednice, nikad za predsjednika jedne države, ali shvati da je Alija bio naš najveċi problem. Alija, koji (apsolutno) nije znao šta hoċe, ili nekog (koji bi to morao znati jer bi bio na toj funkciji) koji bi sabro dva i dva i vidio šta nas ċeka. Alija je bio apsolutno nepismen. Kud nas zapade. Izrodiše ga komunisti 80-tih kao protutežu srpsko/hrvatskom nacionalizmu, Muslimanski nacionalizam nije nikad postojao, ali trebalo ga je izmislit, Izetbegoviċ&c) Izlevati ga Tudjman, Slobo, Karadjiċ, ispade zadnji levat na balkanskim prostorima.elviss83 wrote:Ev da se ne ponavljam da se ne provaljujem, mogu li ja vama alfons i marg poslat po jednu pm?nece biti duga samo da vam kazem zasto mi je alija drag i zasto njega ne mogu zamislit u negativnom kontekstu???
Alija sletio na Butmir, (zašto je sletio?) zarobljen on i njegova ċerka od strane ċetnika, on bio zabrinut za svoju ċerku???? Do tad u Krajini, na hiljade Bošnjakinja je bilo silovano, i hiljade Bošnjaka bilo ubijeno ili zatvoreno u logor. On, kao predsjednik BH, bio je zabrinut šta ċe se desiti sa njegovom ċerkom. (kao otac, ok. ali kao predsjednik BH, ċisti papanluk.)
Ja volim Bosnu ništa manje od tebe, ne mrzim Aliju, ali moram reċi, kud nas zapade.
U teškim vremenima trebaju se naċi pravi ljudi, Alija nije bio pravi ċovjek.![]()
a u Prijedoru sam nacionalna manjina koja nema ama bas nikakvih prava.Vjeruj mi da ovdje imam sva prava kao i ovi ovdje.Imam pravo na skolovanje(drzava mi je placala ucenje njihovog jezika,njihova djeca dobivaju studentski novac za skolu i moja Boga mi,radim i imam istu platu kao i onaj do mene.Bolje mi je ovdje biti izbjeglica(ne mislim materijalno nego ljudski)
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
Nije bilo savrseno, ali naspram ovoga sto imas sada je bio raj.elviss83 wrote: Ja se bas i ne sjecam kako je bilo za vrijeme komunista.
Mlad si i zbog toga nemas mogucnost da uporedjujes sa onim vremenom. Nemas "etalon". Kako ti je - tako ti je. U svakom slucaju, .... yebem ga ko nam upali svjetlo.elviss83 wrote:Meni je sada najbolje.
-
saaal
Sta mislis da Bush moze sam da uradi nesto,ima on nad sobom jos nekih,tako je i Alija imao oko sebe tako neke kojima je vazno bilo samo Sarajevo,Tuzla,Zenica(mozda sarajlije).krmelj wrote:A ko ti moze i treba pomoci ako ne moze predsjednik drzave?saaal wrote: Ja opet kazem meni Alija nije kriv i nije mi mogao pomoci.
Ne samo da nije pomogao (sto je duznost koju na sebe preuzima predsjednik svake drzave i to po cijenu svog sopstvenog zivota ako treba), nego nam je svojom politikom i izjavama doooobro odmogao.
-
margareta
Imash li se snimljenog' na mp3 ? Trebao bi se "preslusati" ako imas a ako ne onda se "snimi" na mp3saaal wrote:Ja opet kazem meni Alija nije kriv i nije mi mogao pomoci.ma nema sanse,jer je to isplanirano u tancine jos prije nastanka rata u bivsoj Jugoslaviji.Meni je kriv moj komsija,radni kolega i takvi nasi koji lete pred rudu i pricaju.Cuti i radi svoj posao kao i srbi,ja tako sada s njima sve ufino al ja po svom.Znas te 92g nama svima je bilo jako vazno da Sarajevo opstane kao glavni grad BiH jer smo se nadali da cemo i mi s tim imati sanse da opstanemo i kad sam otisla iz Bosne tako sam mislila,ali Sarajevo je diglo ruke od nas(kao da smo svi mrtvi) u svakom pogledu pa kao i dijaspore.Eto,nema sad Alije i sta smo bolji ama bas nista,ja se osjecam stranac(muhadzer) u SarajevuEtogajebi wrote:U jedno sam siguran, Alija je bio bogom dan za predsjenika IZ mjesne zajednice, nikad za predsjednika jedne države, ali shvati da je Alija bio naš najveċi problem. Alija, koji (apsolutno) nije znao šta hoċe, ili nekog (koji bi to morao znati jer bi bio na toj funkciji) koji bi sabro dva i dva i vidio šta nas ċeka. Alija je bio apsolutno nepismen. Kud nas zapade. Izrodiše ga komunisti 80-tih kao protutežu srpsko/hrvatskom nacionalizmu, Muslimanski nacionalizam nije nikad postojao, ali trebalo ga je izmislit, Izetbegoviċ&c) Izlevati ga Tudjman, Slobo, Karadjiċ, ispade zadnji levat na balkanskim prostorima.elviss83 wrote:Ev da se ne ponavljam da se ne provaljujem, mogu li ja vama alfons i marg poslat po jednu pm?nece biti duga samo da vam kazem zasto mi je alija drag i zasto njega ne mogu zamislit u negativnom kontekstu???
U teškim vremenima trebaju se naċi pravi ljudi, Alija nije bio pravi ċovjek.![]()
a u Prijedoru sam nacionalna manjina koja nema ama bas nikakvih prava.Vjeruj mi da ovdje imam sva prava kao i ovi ovdje.Imam pravo na skolovanje(drzava mi je placala ucenje njihovog jezika,njihova djeca dobivaju studentski novac za skolu i moja Boga mi,radim i imam istu platu kao i onaj do mene.Bolje mi je ovdje biti izbjeglica(ne mislim materijalno nego ljudski)
-
Aammra
Imash li se snimljenog' na mp3 ? Trebao bi se "preslusati" ako imas a ako ne onda se "snimi" na mp3margareta wrote:saaal wrote:Ja opet kazem meni Alija nije kriv i nije mi mogao pomoci.ma nema sanse,jer je to isplanirano u tancine jos prije nastanka rata u bivsoj Jugoslaviji.Meni je kriv moj komsija,radni kolega i takvi nasi koji lete pred rudu i pricaju.Cuti i radi svoj posao kao i srbi,ja tako sada s njima sve ufino al ja po svom.Znas te 92g nama svima je bilo jako vazno da Sarajevo opstane kao glavni grad BiH jer smo se nadali da cemo i mi s tim imati sanse da opstanemo i kad sam otisla iz Bosne tako sam mislila,ali Sarajevo je diglo ruke od nas(kao da smo svi mrtvi) u svakom pogledu pa kao i dijaspore.Eto,nema sad Alije i sta smo bolji ama bas nista,ja se osjecam stranac(muhadzer) u SarajevuEtogajebi wrote: U jedno sam siguran, Alija je bio bogom dan za predsjenika IZ mjesne zajednice, nikad za predsjednika jedne države, ali shvati da je Alija bio naš najveċi problem. Alija, koji (apsolutno) nije znao šta hoċe, ili nekog (koji bi to morao znati jer bi bio na toj funkciji) koji bi sabro dva i dva i vidio šta nas ċeka. Alija je bio apsolutno nepismen. Kud nas zapade. Izrodiše ga komunisti 80-tih kao protutežu srpsko/hrvatskom nacionalizmu, Muslimanski nacionalizam nije nikad postojao, ali trebalo ga je izmislit, Izetbegoviċ&c) Izlevati ga Tudjman, Slobo, Karadjiċ, ispade zadnji levat na balkanskim prostorima.
ko da se snimi na mp3? saaal, elviss, ili ko?
-
Aammra
Imash li se snimljenog' na mp3 ? Trebao bi se "preslusati" ako imas a ako ne onda se "snimi" na mp3margareta wrote:saaal wrote:Ja opet kazem meni Alija nije kriv i nije mi mogao pomoci.ma nema sanse,jer je to isplanirano u tancine jos prije nastanka rata u bivsoj Jugoslaviji.Meni je kriv moj komsija,radni kolega i takvi nasi koji lete pred rudu i pricaju.Cuti i radi svoj posao kao i srbi,ja tako sada s njima sve ufino al ja po svom.Znas te 92g nama svima je bilo jako vazno da Sarajevo opstane kao glavni grad BiH jer smo se nadali da cemo i mi s tim imati sanse da opstanemo i kad sam otisla iz Bosne tako sam mislila,ali Sarajevo je diglo ruke od nas(kao da smo svi mrtvi) u svakom pogledu pa kao i dijaspore.Eto,nema sad Alije i sta smo bolji ama bas nista,ja se osjecam stranac(muhadzer) u SarajevuEtogajebi wrote: U jedno sam siguran, Alija je bio bogom dan za predsjenika IZ mjesne zajednice, nikad za predsjednika jedne države, ali shvati da je Alija bio naš najveċi problem. Alija, koji (apsolutno) nije znao šta hoċe, ili nekog (koji bi to morao znati jer bi bio na toj funkciji) koji bi sabro dva i dva i vidio šta nas ċeka. Alija je bio apsolutno nepismen. Kud nas zapade. Izrodiše ga komunisti 80-tih kao protutežu srpsko/hrvatskom nacionalizmu, Muslimanski nacionalizam nije nikad postojao, ali trebalo ga je izmislit, Izetbegoviċ&c) Izlevati ga Tudjman, Slobo, Karadjiċ, ispade zadnji levat na balkanskim prostorima.
ko da se snimi na mp3? saaal, elviss, ili ko?
- Qler
prvo, ti sebe zovi balo, mene nemoj, mene su uvukli u rat i oni koji su poslije ko zadnje pi*ke pobjegliVodenjak wrote:I ti balo....Qler wrote:e, ovako, da se ko ne uvrijedi, sjetim se ja SVIM DIJASPORCIMA FAMILIJE koji govore kako je i njima bilo tesko i koji su sad nasli da pametuju ko je bio ko u ratu i ko je sta mogo uraditi!
Sad su nasli da nesto seru ko je ko, eto vi znate! Hebem li vam .._/&$(/"& da vam ne govorim sta, znate!
Vi kao velike patriote, otisli 92, i mislite Bog vam dao za pravo da mi pricate ko je ko! Nije bitno jel rijec o aliji ili petom-desetom! JA sam bio ovdje, ja sam prezivio rat! Ja sam sa 8 godina noso kenistere vode teze od mene na 8 sprat, ja sam zivio od hljeba i vode! JA!!! I sad nasli mi vi pricati ko je zlocinac! Ma idite vi svi u tri PM! Svaka cast onim iz dijaspore koji su otisli 93-94, prosli su dio, ili onim koji se ne prave pametni, al vi seljaci jedni, sutite, i ne spominjite bosnu! Ma i ne mislite o njoj! Vi patriote, kad je toliko volite, sto se ne vratite!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
hebla vas amerika i vi nju!
![]()
![]()
![]()
![]()
Svima ostalim skidam kapu!
Oni koji su te uvukli u rat i zbog kojih si nosao kanistere vode su dole, oko tebe!
Dijasporci ni luk jeli ni luk mirisali!
Osim sto su ti mozda poslali malo para da ti babo kupi kanister!
I budi pristojan, ne valja psovati!
vi niste ni mirisali ni jeli luk, al se se najeli govana!
A mog babu na spominji bezveze ti je to pravo!
Ja sam mozda mladji od tebe, ali sam sigurno proso u zivotu vise nego ti pa mi molim te nemoj pametovati!
Prema vama covjek ne moze biti pristojan, jer se svi gamad! Ako vam je bilo u ratu tesko, trebali ste reci, da vam posaljemo paket!
-
krmelj
KOga to, molim te, Bush ima nad sobom (iako nije mozda bas najbolje poredjenje) i koga je to Alija imao nad sobom.saaal wrote:Sta mislis da Bush moze sam da uradi nesto,ima on nad sobom jos nekih,tako je i Alija imao oko sebe tako neke kojima je vazno bilo samo Sarajevo,Tuzla,Zenica(mozda sarajlije).krmelj wrote:A ko ti moze i treba pomoci ako ne moze predsjednik drzave?saaal wrote: Ja opet kazem meni Alija nije kriv i nije mi mogao pomoci.
-
Aammra
krmelj wrote:e, to je to zlo... znam da ste u pravu, ali necu to priznati iz principa.Aammra wrote: znas ta, pa makar iz principa.....
to je jedan nacin razmisljanja koji ne moze biti mnogo primitivniji. s takvim razmisljanjem nema dalje ni milimetra.
za mene DA!
-
margareta
Qler ja ZNAM da si CASTAN i posten decko! Molim te ipak povedi racuna da NIKO ne bjezi od DOBRA! Nemamo to pravo SUDITI bilo kome ko je otisao, nego IMAMO to pravo SUDITI onima koji su OSTALI! Nisu nas **8bale "pobjegulje" neho ovi koji su na vlasti RATNI i postratni PROFITERI !
PS:Imaj postovanja i kulture prema starijima.Covjek je rekao SAMO da bi ti MOGAO po GODINAMA biti babo a vjeruj da je veci patriota od svih za koje bi trebao da mislis da jesu.
vozdrica Qler
PS:Imaj postovanja i kulture prema starijima.Covjek je rekao SAMO da bi ti MOGAO po GODINAMA biti babo a vjeruj da je veci patriota od svih za koje bi trebao da mislis da jesu.
vozdrica Qler
-
saaal
Pa sta ti mislis da predsjednik jedne drzave moze sam da odlucuje,covjece on mora saradjivati sa svoji saradnicima(u ovoj zemlji zovu se ministri) pa gornji i donji parlament ma citava invazija saradnika i poslanika.krmelj wrote:saaal wrote:Sta mislis da Bush moze sam da uradi nesto,ima on nad sobom jos nekih,tako je i Alija imao oko sebe tako neke kojima je vazno bilo samo Sarajevo,Tuzla,Zenica(mozda sarajlije).krmelj wrote: A ko ti moze i treba pomoci ako ne moze predsjednik drzave?
KOga to, molim te, Bush ima nad sobom (iako nije mozda bas najbolje poredjenje) i koga je to Alija imao nad sobom.
Last edited by saaal on 19/01/2005 22:12, edited 1 time in total.
-
margareta
Zabavlja me to a ne nerviraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..... mog'o si produzit'!saaal wrote:Aammra wrote:zasto saaal?margareta wrote:NE ELVIS !
NARAVNO "SAAAL"![]()
Zato sto joj servira istinu,a to nerviraaaaaaaaaaaaaaaa
Jesi li bio ikada u luna parku ili u nacionalno zasticenom zoo parku ? Kushaj , zabavno je vjeruj mi! Ja to onako tek asocijativno na tvoje "nerviraaaaaa".
vozdra ili muuuuuuuuuuuuu....
Last edited by margareta on 19/01/2005 22:12, edited 1 time in total.
-
emac
Marvo jedna niko nikada nece postovati nas dok mi ne pocnemo da postujemo nas same. Alijino djelo je od neprocenjive vaznosti i nemojte mu gledati samo greske jer one su bile neminovne pod okolnostima,
ALIJA JE OTAC NACIJE ALIJA JE NACIONALNO BLAGO ko govori drugacije lili je glup ili ne voli Bosnu i Hercegovinu
ALIJA JE OTAC NACIJE ALIJA JE NACIONALNO BLAGO ko govori drugacije lili je glup ili ne voli Bosnu i Hercegovinu