Da sam Srbin, tražio bih da se opere ime srpskog naroda

Pravda30

#1 Da sam Srbin, tražio bih da se opere ime srpskog naroda

Post by Pravda30 »

Da sam ja Srbin i da znam ko je naredio pokolj u Srebrenici, konkretno general Ratko Mladić, želio bih ga vidjeti na sudu da se očisti ime moga naroda...kaže za Glas Amerike u ekskluzivnom intervjuu Michael Haltzel, savjetnik senatora Josepha Bidena, i savjetnik pri senatskom odboru za vanjske poslove. Sa gospodinom Haltzelom je razgovarala novinarka Glasa Amerike Jela de Franceschi, a izdvajamo komentar u odnosu na kontinuirano nepostojanje suradnje srpskih vlasti s Haškim ........

http://www1.voanews.com/Bosnian/article ... 0naroda%20
dvolicnost.

Post by dvolicnost. »

De malo razmisli. U Srebrenici nije stradalo Muslimansko rukovodstvo, nego samo obican narod.
A jesi li gledao sinoc Hayat?
Saudijska Arabija donirala je Srebrenici 130 miliona dolara, i zapadne zemlje su donirale 135 miliona maraka. Gdje su te pare?
Kakav je moral tih ljudi koji su pokrali Srebrenicane?
crniroko

#3 Re: Da sam Srbin, tražio bih da se opere ime srpskog naroda

Post by crniroko »

Pravda30 wrote:Da sam ja Srbin i da znam ko je naredio pokolj u Srebrenici, konkretno general Ratko Mladić, želio bih ga vidjeti na sudu da se očisti ime moga naroda...kaže za Glas Amerike u ekskluzivnom intervjuu Michael Haltzel, savjetnik senatora Josepha Bidena, i savjetnik pri senatskom odboru za vanjske poslove. Sa gospodinom Haltzelom je razgovarala novinarka Glasa Amerike Jela de Franceschi, a izdvajamo komentar u odnosu na kontinuirano nepostojanje suradnje srpskih vlasti s Haškim ........

pa pravda ti si naivan covjek. da li ti stvarno mislis da je i jednom srbinu, cak i ovim sa foruma, zao i da sa osjecaju sa srebrenickim zrtvama - koje su samo vrh ledenog brijega bosnjackog holokausta.
mislis li da intimno preziru maldica, pola krme pola s....., njima je samo krivo sto 'paketi' nisu kompletirani. kako inace objasniti trazenje dlake u tudjem oku a fulanje balvana u svom?!!

imas li protivdokaz?? kada si cuo da srbi (kao genocidni narod-sve dok ne dokazu suprotno) pocnu topic na tu temu ovdje na forumu?? nikad. brzi su kad trena tumacti alispahiceve ili reisove rijeci. a samokritika nikad - i to su dokazi za moju konstataviju.

NIJE CINENJE SAMO ZLOCIN NEGO I NECINENJE (u ovom slucaju sutnja) i po ovom pitanju vlada 99,9% vassrbski konsenzus!!!

i prije rafala, argumente na sunce!
St.Germain

Post by St.Germain »

ne bih ja to tako ekstremno izrazio ko sto si ti....ali u vecini stvari si nazalost u pravu. to nas ipak ne amnestira od cinjenice da se mora boriti za duhovno zdravlje naroda putem efikasne borbe protiv fasizma.
verbal

#5 Re: Da sam Srbin, tražio bih da se opere ime srpskog naroda

Post by verbal »

crniroko wrote:kada si cuo da srbi (kao genocidni narod-sve dok ne dokazu suprotno) pocnu topic na tu temu ovdje na forumu?? nikad. brzi su kad trena tumacti alispahiceve ili reisove rijeci. a samokritika nikad - i to su dokazi za moju konstataviju.
E, grdne rane moje, jest se i nasla mustra da prica o samokritici i objektivnosti.

Vidis, ja se drzim pravila da kritikujem samo "svoje". Tako izbjegavam da me se proglasi subjektivnim, a ujedno postignem da me fasisti iz redova mog naroda nazovu izdajnikom. Mene ne interesuje hamelj drugih naroda, nego mog sopstvenog.
Last edited by verbal on 16/01/2005 11:55, edited 1 time in total.
crniroko

Post by crniroko »

St.Germain wrote:ne bih ja to tako ekstremno izrazio ko sto si ti....ali u vecini stvari si nazalost u pravu. to nas ipak ne amnestira od cinjenice da se mora boriti za duhovno zdravlje naroda putem efikasne borbe protiv fasizma.
pa naravno da sam u pravu!! a protiv fasizma se borimo vec 15 godina. samo ne trpim kad mi fasisti govore da se trebam boriti protiv fasizma!

sa 'nasim' fasistima i zlocincima smo izlazili na kraj '93., zasto ne bi i sad

ne trpim kad mi tzv. dobronamjerni kroz direktne i indirektne kritike svega islamskog govore o zajednistvu i buducnosti.

i nek znaju. u bosni onih bosnjaka koji iftare cvrke je manje od 2% i 'vi' se pomirite sa tim. nema ni onih sto djeci izmisljaju imena i ne sunete sinove. vama takvi gode, ali sorry.

a svaki bosnjak do kosti je za vas fasista.

eto margareta, tema bih i hrv. ekonomija. zena odmah onako spijunski prebaci loptu na SDA teren i poce pljuvati po prof. muratovicu.

pa 'oni' mrze sve koji ne misli kao recimo senad avdic - 'kosmopolitski', koji je by the way, skoro ozenio srpkinju (njegova licna stvar) i koji se s tim u skladu i ponasa(pise). jer spomenutom svako bosnjastvo, sve sto ima veze sa dzamijom, smeta, jer po njemu, u konacnici, dijeli mu i bracni krevet. mozda i jest tako. ali je o tome trebao razmisljati ranije. ali zbog toga ne treba (ne smije) pokusavati zgadit vjeru meni, koji postuje tudje al voli svoje
verbal

Post by verbal »

jadan, nisi ni svjestan da si i sam fasisticki nastrojen i zadojen.
crniroko

#8 Re: Da sam Srbin, tražio bih da se opere ime srpskog naroda

Post by crniroko »

verbal wrote:
crniroko wrote:kada si cuo da srbi (kao genocidni narod-sve dok ne dokazu suprotno) pocnu topic na tu temu ovdje na forumu?? nikad. brzi su kad trena tumacti alispahiceve ili reisove rijeci. a samokritika nikad - i to su dokazi za moju konstataviju.
E, grdne rane moje, jest se i nasla mustra da prica o samokritici i objektivnosti.

Vidis, ja se drzim pravila da kritikujem samo "svoje". Tako izbjegavam da me se proglasi subjektivnim, a ujedno postignem da me fasisti iz redova mog naroda nazovu izdajnikom. Mene ne interesuje hamelj drugih naroda, nego mog sopstvenog.
cuj nasla se mustra.
pa de nadji kad sam ja pljuvo po krstu i krizu, kada sam isrpljivo temu o popvskim pederlucima.... . nikad!
ali ja sa iridentisticko - separatistickim i kontraobavjestajnim (zvuci ono bas KOS - ovski, jel de) elemntima imam problem. i ti to ne mjesaj mladi gospodine. ja mrzim pocinioce ali i simpatizere i 'peglace' (novi izraz - onaj koji pokusava slocin prikriti ili dati mu drugi tin, ublaziti ga) svega zlog sto je prohujalo kroz moju zemlju u zadnjih 15 godina. nemam ja problem sa katolickom crkvom i papom pa eti i krdinalom, ali imam sa onim djubretom od popa u stocu. pa vidis li ti sta radi taj covjek, po firmom vjere i krscanstva??? itd.
St.Germain

Post by St.Germain »

polako roko, niko nije rekao da je svaki bosnjak fasista, to si ti sebi umislio. i ne treba niti je dobro za tebe samog svaku kritiku docekivati na noz. ekstremni nacin razmisljanja nije dobar za psihu a i ne siri vidike.
malo manje prijemcivosti za drugacije stavove nije zgoreg. moras malo otvorit horizonte. o korupciji, kriminalu i zlocinima treba uvijek govoriti i ukazivati na nepravilnosti, jer drzava je u sluzbi gradjana a ne obrnuto. ne mogu to pomiriti sa zdravom logikom, da se zalazes za to da se o vlastitom smecu ne treba brinuti...e ako sam te ja krivo shvatio, a to je uglavnom poenta svih tvojih postova, onda se pobrini da objasnis da li je ova konstatacija blizu istini
Last edited by St.Germain on 16/01/2005 12:09, edited 1 time in total.
verbal

#10 Re: Da sam Srbin, tražio bih da se opere ime srpskog naroda

Post by verbal »

crniroko wrote: cuj nasla se mustra.
pa de nadji kad sam ja pljuvo po krstu i krizu, kada sam isrpljivo temu o popvskim pederlucima.... . nikad!
znas li ti uopste sta je samokritika, bolan ne bio?
crniroko

Post by crniroko »

verbal wrote:jadan, nisi ni svjestan da si i sam fasisticki nastrojen i zadojen.
pa eto dokazi, kad volis polemisat. dokazi sad pred svjedocima da sam ja fasista i nemoj bjezati sa teme
crniroko

#12 Re: Da sam Srbin, tražio bih da se opere ime srpskog naroda

Post by crniroko »

verbal wrote:
crniroko wrote: cuj nasla se mustra.
znas li ti uopste sta je samokritika, bolan ne bio?
pa vjeruj nemam ja vremena biti samokritican pored tolikih kriticara olicenih u margareti, lifeu & koaliciji.
pa eto objavili su podatak da je i hvo roko po sarajvu, gdje su vase samokritike. ili nemate vremena od sda, alispahica, i globalog islama?!
verbal

Post by verbal »

fasist si zbog svog odnosa prema nemuslimanima. poznat si ti meni vec neko vrijeme sa svojim komentarima i stavovima.

btw. check this out ----> ali imam sa onim djubretom od popa u stocu

JA jos nisam procitao da si ti kritikovao nesto muslimansko
botulin

Post by botulin »

kako drugovi neistomisljenike proglasavaju nepodobnim po staroj recepturi :-?

samo vam goli otok fali :zzzz:

ops..imamo jedan na bez cenzure, u koji se samoinicijativno skljocko pritvorio :oops:
verbal

Post by verbal »

botulin wrote:kako drugovi neistomisljenike proglasavaju nepodobnim po staroj recepturi :-?
onaj ko je zivio za oba vakta zna kada se bolje, rahatnije i casnije zivjelo.

TAda su kojekakve kriminalce i dokazane neprijatelje zajednistva i ravnopravnosti naroda koje je bilo osnova nase drzave slali na Golii otok, a ne postavljali na predsjednicke i rukovodece funkcije.
botulin

Post by botulin »

kako ko dobri moj

kako ko...bi podoban

:zzzz:
crniroko

Post by crniroko »

verbal wrote:fasist si zbog svog odnosa prema nemuslimanima. poznat si ti meni vec neko vrijeme sa svojim komentarima i stavovima.

ja sam ti vec rekao da sam sa fasistima i slicnim elementima na 'ratnoj' nozi. malo ti provjeri aktivnosti navedenog govneta!! do loma research! i vidjeces da mu atribut u potpunosti odgovara
verbal

Post by verbal »

botulin wrote:kako ko dobri moj

kako ko...bi podoban

podoban je bio SVAKO ko je bio za zajednistvo i zivio od postenog rada. Takvi se nisu imali cega bojati.
verbal

Post by verbal »

crniroko wrote:ja sam ti vec rekao da sam sa fasistima i slicnim elementima na 'ratnoj' nozi.
a ocigledno je da takvih nema medju muslimanima, pa samim tim nema razloga ni za kritiku i sukob, jel tako?.
botulin

Post by botulin »

verbal wrote:
botulin wrote:kako ko dobri moj

kako ko...bi podoban

podoban je bio SVAKO ko je bio za zajednistvo i zivio od postenog rada. Takvi se nisu imali cega bojati.
Jasta...zato je totalitarizma bio sinonim za titin komunizam ;)

Dovoljno je napisanog od stranaca da bi se racionalno sagledao taj period :)
margareta

Post by margareta »

verbal wrote:fasist si zbog svog odnosa prema nemuslimanima. poznat si ti meni vec neko vrijeme sa svojim komentarima i stavovima.

intolerancija u okvirima normale nista strasno ali patoloski oblik ponizavanja drugacijih odraz i *obraz* je *kulture licnosti*
ako se tako mogu sloviti OVI koji dezuraju na braniku RASPADA i RASULA svih "ljudskih" vrijednosti .......da se ned'obog sta ne popravi.
Avangardan10

#22 Re: Da sam Srbin, tražio bih da se opere ime srpskog naroda

Post by Avangardan10 »

crniroko wrote:
Pravda30 wrote:Da sam ja Srbin i da znam ko je naredio pokolj u Srebrenici, konkretno general Ratko Mladić, želio bih ga vidjeti na sudu da se očisti ime moga naroda...kaže za Glas Amerike u ekskluzivnom intervjuu Michael Haltzel, savjetnik senatora Josepha Bidena, i savjetnik pri senatskom odboru za vanjske poslove. Sa gospodinom Haltzelom je razgovarala novinarka Glasa Amerike Jela de Franceschi, a izdvajamo komentar u odnosu na kontinuirano nepostojanje suradnje srpskih vlasti s Haškim ........

pa pravda ti si naivan covjek. da li ti stvarno mislis da je i jednom srbinu, cak i ovim sa foruma, zao i da sa osjecaju sa srebrenickim zrtvama - koje su samo vrh ledenog brijega bosnjackog holokausta.
mislis li da intimno preziru maldica, pola krme pola s....., njima je samo krivo sto 'paketi' nisu kompletirani. kako inace objasniti trazenje dlake u tudjem oku a fulanje balvana u svom?!!

imas li protivdokaz?? kada si cuo da srbi (kao genocidni narod-sve dok ne dokazu suprotno) pocnu topic na tu temu ovdje na forumu?? nikad. brzi su kad trena tumacti alispahiceve ili reisove rijeci. a samokritika nikad - i to su dokazi za moju konstataviju.

NIJE CINENJE SAMO ZLOCIN NEGO I NECINENJE (u ovom slucaju sutnja) i po ovom pitanju vlada 99,9% vassrbski konsenzus!!!

i prije rafala, argumente na sunce!
Ne lupaj roko ko si ti da prosudjujes, da li je jedan narod genocidan ili nije

srbi nisu genocidan narod sve dok se ne dokaze suprotno!

ja sam vec rekao da mi je zao svih zrtava u srebernici i ne samo u sreberenici veci u citavoj BIH, i nisam jedini da znas!
botulin

Post by botulin »

dokazali ste dobri moj

a svi su izgledi da cete genocidnost sa masovnim odzivom, dokazivati jos par decenija u hague courtu :-) :oops:
Avangardan10

Post by Avangardan10 »

botulin wrote:dokazali ste dobri moj

a svi su izgledi da cete genocidnost sa masovnim odzivom, dokazivati jos par decenija u hague courtu :-) :oops:
Ma niste ni vi nas mazili da budem iskren , znam ja kakvi ste i vi
"samaricani" bili, ali takodje znam da su ta zla cinili pojedinci ,
maloumni kreteni , a ne cijeli jedan narod!
verbal

Post by verbal »

@crniroko & botulin

zelite li vi suzivot i zajednicu sa genocidnim narodom?
Post Reply