...u Federaciji BiH najniza zatvorska kazna za otmicu djeteta godinu dana,
za otmicu funkcionera tri godine.
Funkcioneri su nam postali TRI puta vazniji od djece.
Da li znate da je ...?
-
Zadig
#2 Re: Da li znate da je ...?
To me ne iznenadjuje, jer napad na drzavnog funkcionera nije samo napad na fizicko lice, vec i na drzavu (na neki nacin).Prenj wrote:...u Federaciji BiH najniza zatvorska kazna za otmicu djeteta godinu dana,
Zato je u vecini zemalja recimo ubistvo predsjednika vlade najgori cin izdaje, dok ubistvo fizickog lica nije toliko "strasno" u ocima prava.
Naravno da je to dupli standard, ali ti isti funkcioneri vlade recimo (bar poslanici) imaju i taj imunitet, tako da me to uopste ne iznenadjuje....
Da se ja pitam, svi bi trebali da imaju ista prava i obaveze, bilo fizicko lice, bilo funkcioner, ali drzave nazalost tako ne funkcionisu
-
haris303
#4 Re: Da li znate da je ...?
...i baš tako u zakonu izdefinisano ..... jeste da bih ja najradije funkcionerima uveo prinudni radPrenj wrote:...u Federaciji BiH najniza zatvorska kazna za otmicu djeteta godinu dana,
-
haris303
#5 Re: Da li znate da je ...?
...nismo o napadu pričali nego o otmici.Zadig wrote:To me ne iznenadjuje, jer napad na drzavnog funkcionera nije samo napad na fizicko lice, vec i na drzavu (na neki nacin).Prenj wrote:...u Federaciji BiH najniza zatvorska kazna za otmicu djeteta godinu dana,
Zato je u vecini zemalja recimo ubistvo predsjednika vlade najgori cin izdaje, dok ubistvo fizickog lica nije toliko "strasno" u ocima prava.
Naravno da je to dupli standard, ali ti isti funkcioneri vlade recimo (bar poslanici) imaju i taj imunitet, tako da me to uopste ne iznenadjuje....
Da se ja pitam, svi bi trebali da imaju ista prava i obaveze, bilo fizicko lice, bilo funkcioner, ali drzave nazalost tako ne funkcionisu
-
Televizione
znaci otmicu djece podrzava "zakon" ako je to tako. Zivjela Federacija....u Federaciji BiH najniza zatvorska kazna za otmicu djeteta godinu dana,
- Bosanac sa dna kace
#7 Re: Da li znate da je ...?
I kad mi neko kaze ''zakon je iznad svega'', ma jes malo morgen!Prenj wrote:...u Federaciji BiH najniza zatvorska kazna za otmicu djeteta godinu dana,
-
JahijaJilic
Ministarka "zakona" na tajnoj listi mejdunarodnih istrazitelja, zbog podrzavanja otmica
Centrala u orajevu opet UN problem, prodaja djece kao izvor umacenja zakona
Profesionalni istrazitelji iz RS stizu da poprave stanje
Centrala u orajevu opet UN problem, prodaja djece kao izvor umacenja zakona
Profesionalni istrazitelji iz RS stizu da poprave stanje