Da li Zenica ima toliko politickog potencijala?
-
belfy
#1 Da li Zenica ima toliko politickog potencijala?
vec neko vrijeme se prica da bi dosta politicara trebalo smjestiti u Zenicu. tacnije - u zatvor. pa me interesuje da li Zenica ima toliki politicki potencijal...
svi znamo da se prije pricalo (rat i pred kraj rata) kako bi se neke politicke strukture trebale prebaciti u Zenicu. sada imamo slicnu pricu, samo sto im ne treba praviti dodatnu infrastrukturu.
kao i obicno, razmisljam korak dalje... ako bi skupili tu politicku elitu u nas hotel zatvorske kategorije sta ocekivati? zatvorenike na kandidatskim listama? konverziju zatvora u neku drugu vrstu institucije? neki novi Krug100 (mada je ovo mozda mali broj politicara koji bi tamo mogli naci mjesto)?
da li Zenica ima taj i takav politicki potencijal ili je, ipak, bolje to malo razbacati?
svi znamo da se prije pricalo (rat i pred kraj rata) kako bi se neke politicke strukture trebale prebaciti u Zenicu. sada imamo slicnu pricu, samo sto im ne treba praviti dodatnu infrastrukturu.
kao i obicno, razmisljam korak dalje... ako bi skupili tu politicku elitu u nas hotel zatvorske kategorije sta ocekivati? zatvorenike na kandidatskim listama? konverziju zatvora u neku drugu vrstu institucije? neki novi Krug100 (mada je ovo mozda mali broj politicara koji bi tamo mogli naci mjesto)?
da li Zenica ima taj i takav politicki potencijal ili je, ipak, bolje to malo razbacati?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2 Re: Da li Zenica ima toliko politickog potencijala?
Ubij me ako kontam sta si napisao
-
putokaz1
#3 Re: Da li Zenica ima toliko politickog potencijala?
Ja bi tu prebacio Baketa,Nikšića,Dragana Čovića,Mileta Laktašenka,Fahronija,Jerlagića
-
belfy
#4 Re: Da li Zenica ima toliko politickog potencijala?
pa pitanje je jednostavno: Ima li Zenica kapaciteta za toliko politickog sljama ili se iz toga moze izroditi nesto jos gore. svi oni imaju veze da guraju cak i ako ih smjestimo u udobni KPD. pa je pitanje preraspodjele tu... 
-
aratet
#5 Re: Da li Zenica ima toliko politickog potencijala?
U BiH treba napraviti 10 zatvora, Amerika ima od nas vise zatvorenika, ali prestupnika nema sigurno (po glavi stanovnika).
Sta se kod nas sve radi.
Sta se kod nas sve radi.
- ExNihilo
#6 Re: Da li Zenica ima toliko politickog potencijala?
Belfijeve bizaro-sarkazam teme. 
-
muzicar_iz_parka
#7 Re: Da li Zenica ima toliko politickog potencijala?
Iznajmiti Goli Otok.
Bio bi nas Gvantanamo.
Bio bi nas Gvantanamo.
-
belfy
#8 Re: Da li Zenica ima toliko politickog potencijala?
ama, vec imamo drzavu u kojoj su svi ti (ne)ljudi od politicara i svi vidimo na sta lici. moje pitanje je, ako ih naguramo u domacinski KPD (dakle puno veci koeficijent (ne)ljudi po kvadratnom metru) sta bi onda napravili od njega? posto SDA vec ima onu svoju akademiju za nedozrele politicare - da li bi onda KPD mogao postati neka vrsta postdiplomskog? jos ako uzmemo da bi tamo mogli obraditi i kriminalce da rade u njihovu korist (oksimoron
), onda se postavlja pitanje da li ih je bolje sve smjestiti u jedan zatvor ili ipak napraviti malo preraspodjele? sve sam ovo vec napisao u prvom postu.
-
belfy
#9 Re: Da li Zenica ima toliko politickog potencijala?
nije ovo nikakva bizaro-sarkazam tema, nego tema o alternativnim cinjenicama...ExNihilo wrote:Belfijeve bizaro-sarkazam teme.
- JedanOdBraceMorica
#10 Re: Da li Zenica ima toliko politickog potencijala?
Imace kad jednog dana u prostorijama KP doma svoje mjesto nadju trenutne politicke elite na celu sa Izmetbegovicem mladjim
-
hurmasica
#11 Re: Da li Zenica ima toliko politickog potencijala?
Mislim.da.je u Vojkovicima.u zavrsnoj fazi izgradnja luksuznog zatvora....ko sebi pripremili za buducnost!belfy wrote:vec neko vrijeme se prica da bi dosta politicara trebalo smjestiti u Zenicu. tacnije - u zatvor. pa me interesuje da li Zenica ima toliki politicki potencijal...
-
belfy
#12 Re: Da li Zenica ima toliko politickog potencijala?
ama o ovome i pisem svo vrijeme. da li je KPD/KPZ dovoljan ili treba malo razbacati...? da li su moguce posljedice ako sastavis te i takve politicare u jednu ustanovu?JedanOdBraceMorica wrote:Imace kad jednog dana u prostorijama KP doma svoje mjesto nadju trenutne politicke elite na celu sa Izmetbegovicem mladjim