da li žena može zatrudniti..
Moderator: anex
-
beba3
#1 da li žena može zatrudniti..
Da li žena može zatrudniti na deseti dan menstruacije tj. treći dan od kako je prestala da krvari?Da li su tada neplodni dani?
Molim vas iskren odgovor,hitno je.
hvala.
hvala.
-
Zoya
#2 Re: da li žena može zatrudniti..
Ne bi trebalo, teoretski
Plodni dani su ti otprilike 13-14-15 dan poslije menstrualnog ciklusa.
-
beba3
#3 Re: da li žena može zatrudniti..
Da,i ja sam tako mislila.Željela sam provjeriti.S obzirom da imam redovan menstrualni ciklus , trebalo bi da mogu "računati" na to.
-
Zoya
#4 Re: da li žena može zatrudniti..
Trebalo bi, ali se nemoj igrati sa tim ako ne mislis postati mama 
-
beba3
#5 Re: da li žena može zatrudniti..
Ne igram zaista,odgovorna sam osoba,svjesna posljedica.Bile su vanredne okolnosti , puk`o je kondom.
Inače koristimo istovremeno dvije zaštite kondom + coitus interruptus,ali on nije siguran da li je imalo svršio u mene.
Jako sam zabrinuta.nadam se da je sve ok.
Inače koristimo istovremeno dvije zaštite kondom + coitus interruptus,ali on nije siguran da li je imalo svršio u mene.
-
PalaSa Marsa
#6 Re: da li žena može zatrudniti..
A sta je ovo drugo, coitus interruptus?beba3 wrote:Ne igram zaista,odgovorna sam osoba,svjesna posljedica.Bile su vanredne okolnosti , puk`o je kondom.
Inače koristimo istovremeno dvije zaštite kondom + coitus interruptus,ali on nije siguran da li je imalo svršio u mene.Jako sam zabrinuta.nadam se da je sve ok.
-
beba3
#7 Re: da li žena može zatrudniti..
Pa vađenje penisa prije svršavanja
-
Zoya
#8 Re: da li žena može zatrudniti..
Ja ti kazem da ne bi trebalo, no uvijek postoji ono" 1 % zena zatrudni recimo na taj nacin", e sad nadam se da ti nisi jedna od onih 1%. @marsy, to ti je da prostis kad ejakulira izvan tebe, tu gdje ti najvise volis 
-
PalaSa Marsa
#9 Re: da li žena može zatrudniti..
Zoya wrote:Ja ti kazem da ne bi trebalo, no uvijek postoji ono" 1 % zena zatrudni recimo na taj nacin", e sad nadam se da ti nisi jedna od onih 1%. @marsy, to ti je da prostis kad ejakulira izvan tebe, tu gdje ti najvise volis
Nadam se za bebu da nije zaglavila, drzimo ti fige bebo.
-
beba3
#10 Re: da li žena može zatrudniti..
Ma da, znam..siguran je da nije svršio baš u mene..ali nije siguran da li je svršio dok je vadio..dakle na površini..pa sad..ne znam da li bi spermići mogli da dođu do materice na taj način..
Uh,nadam se da je sve u redu.hvala ti..Malo si mi popravila dan , nije mi bilo do slavlja nikako.
Uh,nadam se da je sve u redu.hvala ti..Malo si mi popravila dan , nije mi bilo do slavlja nikako.
-
Zoya
#11 Re: da li žena može zatrudniti..
PalaSa Marsa wrote:Zoya wrote:Ja ti kazem da ne bi trebalo, no uvijek postoji ono" 1 % zena zatrudni recimo na taj nacin", e sad nadam se da ti nisi jedna od onih 1%. @marsy, to ti je da prostis kad ejakulira izvan tebe, tu gdje ti najvise volisDobro, jesi vidio mene sta pitah.
![]()
![]()
![]()
Nadam se za bebu da nije zaglavila, drzimo ti fige bebo.![]()
Ma jes bona, kuliraj danas, i pazi da ne konzumiras alkohol
-
beba3
#12 Re: da li žena može zatrudniti..
Hehheh..moram se pričuvati 
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#13 Re: da li žena može zatrudniti..
beba3 wrote:Ne igram zaista,odgovorna sam osoba,svjesna posljedica.Bile su vanredne okolnosti , puk`o je kondom.
Inače koristimo istovremeno dvije zaštite kondom + coitus interruptus,ali on nije siguran da li je imalo svršio u mene.Jako sam zabrinuta.nadam se da je sve ok.
U toj vasoj igrici se desilo puno toga u sta niste sigurni.beba3 wrote: Ma da, znam..siguran je da nije svršio baš u mene..ali nije siguran da li je svršio dok je vadio..dakle na površini..pa sad..ne znam da li bi spermići mogli da dođu do materice na taj način..
Pucanje kondoma muskarac mora osjetiti, osim, ... ako bas nije u sedmom nebu.
A to vadjenje "na vrijeme" je uvijek jako nesigurna metoda, ... spermatozoidi su brzi k`o struja, a sa strujom se ne igra.
To ti je uvijek utrka sa sejtanom.
- adda_sa
#14 Re: da li žena može zatrudniti..
odi na http://www.plivazdravlje.hr/zdravlje-on ... -ovulacije
tu uneses "ime", kada si zadnji put dobila i koliko dugo ti traje ciklus, i enter
i izabaci ti kalendar, akda su ti plodni dana,kada ne,kaad je najopasnije itd itd
tu uneses "ime", kada si zadnji put dobila i koliko dugo ti traje ciklus, i enter
i izabaci ti kalendar, akda su ti plodni dana,kada ne,kaad je najopasnije itd itd
-
beba3
#15 Re: da li žena može zatrudniti..
hvalaadda_sa wrote:odi na http://www.plivazdravlje.hr/zdravlje-on ... -ovulacije
- sodom
#16 Re: da li žena može zatrudniti..
a da koristite sredstva kontracepcije kao i sav normalan svijet 
-
paloma
#17 Re: da li žena može zatrudniti..
Prije neki dan bilo ovdje negdje na forumu:beba3 wrote:Ma da, znam..siguran je da nije svršio baš u mene..ali nije siguran da li je svršio dok je vadio..dakle na površini..pa sad..ne znam da li bi spermići mogli da dođu do materice na taj način..![]()

-
beba3
#18 Re: da li žena može zatrudniti..
Pa koristimo.pročitaj malo ostale postovesodom wrote:a da koristite sredstva kontracepcije kao i sav normalan svijet
-
suspect_zero
#19 Re: da li žena može zatrudniti..
Može.beba3 wrote:Da li žena može zatrudniti na deseti dan menstruacije tj. treći dan od kako je prestala da krvari?Da li su tada neplodni dani?
hvala.
-
felichi
#20 Re: da li žena može zatrudniti..
ovarialni ciklus pocinje s prvim danom menzesa. znaci par dana krvarenja plus tri poslije, ako si nabrojala
vise od sedam ili osam - moguce je. plus sperma moze biti aktivna dan ili dva jednom kada je ubacena.
najcesci zajeb kod zena je lazni menzes, tzv spotting tj.vid krvarenja koji se javi u prvom trimestru a zene ga racunaju kao 'mengu'. eeeh, kad bi sva djeca dosla planirano...
vise od sedam ili osam - moguce je. plus sperma moze biti aktivna dan ili dva jednom kada je ubacena.
najcesci zajeb kod zena je lazni menzes, tzv spotting tj.vid krvarenja koji se javi u prvom trimestru a zene ga racunaju kao 'mengu'. eeeh, kad bi sva djeca dosla planirano...
-
beba3
#21 Re: da li žena može zatrudniti..
Da,ali koliko ja znam da ta menstruacija ne bude obilna,dakle žena bi trebala primjetiti da manje krvari nego obično.felichi wrote:ovarialni ciklus pocinje s prvim danom menzesa. znaci par dana krvarenja plus tri poslije, ako si nabrojala
- starii
#22 Re: da li žena može zatrudniti..
sine 15 dana prije, 15 dana poslije al' nikad u sredini 
-
modesti
#23 Re: da li žena može zatrudniti..
Ovulacija je prilično individualna stvar. Zavisi i od dužine ciklusa. Može biti i 9. dan nakon prvog dana ciklusa a može početi i 15. dan nakon prvog dana ciklusa. Spermatozoidi mogu živjeti u rodnici/materici i do 3 dana pa ti sada računaj. Teoretski, možeš imati nezaštićeni odnos dok menstruacija još nije završila a da postoji vjerovatnoća da dođe do začeća.
Niko ti ne može dati savjet koji će te umiriti osim da sačekaš termin naredne menstruacije pa da vidiš na čemu si. Možeš, naravno, otići i do ginekologa po savjet.
Niko ti ne može dati savjet koji će te umiriti osim da sačekaš termin naredne menstruacije pa da vidiš na čemu si. Možeš, naravno, otići i do ginekologa po savjet.
-
beba3
#24 Re: da li žena može zatrudniti..
Da,upravu si..ostaje mi samo da sačekam.Tješim se samo time da često ljudi koji žele bebu ne dobiju je odmah,što znači da ni to nije baš tako jednostavno tj. ne mora doći uvijek do oplodnje bez obzira da li su plodni dani ili ne.modesti wrote:Ovulacija je prilično individualna stvar. Zavisi i od dužine ciklusa. Može biti i 9. dan nakon prvog dana ciklusa a može početi i 15. dan nakon prvog dana ciklusa. Spermatozoidi mogu živjeti u rodnici/materici i do 3 dana pa ti sada računaj. Teoretski, možeš imati nezaštićeni odnos dok menstruacija još nije završila a da postoji vjerovatnoća da dođe do začeća.
-
harka
#25 Re: da li žena može zatrudniti..
Od zadnjed dana menstruacije se mjeri temperatura i kad je najvisa to je dan ovulacije.
Naravno ne vazi ako se bolesno,gripa,prehlada ...
Naravno ne vazi ako se bolesno,gripa,prehlada ...