da li vrijedi....

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

sarajevo2121

#1 da li vrijedi....

Post by sarajevo2121 »

opekla sam se 2-3 puta zestoko u ljubavi...pa jedno pitanje mi se namence...vrijedi li uopste voljeti nekoga....vjedi li dati sebe...meni do sada nije vrijedilo....postoji li prava ljubav...vrijedi li voljeti nekoga prije 26 godine...ja sam skroz razocarana...i sve mi se cini isto...postalo je sve bezvrijedno...u meni su jos osjecanja za njim ogromna...ali nemam snage vrijedi li ista...vrijedi li se boriti....
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#2 Re: da li vrijedi....

Post by anjusha »

Haman ti i Cola pricate o istom?

Od onol'kih zetvi osta saka razi
od onakve rapsodije samo sum
od riznice iskrenosti kusur lazi
i nema srce sta da trazi tu

Prave rijeci kao zvijezde padnu same
po svom nikne jogunasti bijeli krin
nekad trazis poentu na kraju drame
a poentu krije prvi cin

Glavna lica, nalicje i lice
uspomene i sitnice
jarko pero rajske ptice

Sacuvaj me, Boze, njene ljubavi
koja zive rane soli, koja kaznjava i boli
izbavi me vjecnih sumnji i ljubomore
koje more dok ne pokore

onog ludila i strasti sam se nikad necu spasti
sacuvaj me od ljubavi kojoj kopni sjaj
al' mi u nju ne diraj

Kad na jednu kartu stavis sve sto imas
kad su ti sve misli istoj slici ram
kad ne brojis da li dajes ili primas
znaci da ces ostariti san

Kad se spusti zavjesa aplauz slijedi
al' u jednom trenu vlada mrkli mrak
u tom casu posumnjas da ista vrijedi
zivot cio pepeo i prah

Zivot cio samo tudji dio
da kad pogrijesis pa zavolis
vise nego sto bi smio

Ama vrijedi. To je kao i sve u zivotu. Nekad pokusas- pa ne uspije. Nekad pokusas pa savrseno ispadne. Ali da ne pokusas ne bi znao ni da to mozes uraditi, niti bio ikad imao sansu da ti bas uspije...
Razumijes?
Miralem80

#3 Re: da li vrijedi....

Post by Miralem80 »

sarajevo2121 wrote:opekla sam se 2-3 puta zestoko u ljubavi...pa jedno pitanje mi se namence...vrijedi li uopste voljeti nekoga....vjedi li dati sebe...meni do sada nije vrijedilo....postoji li prava ljubav...vrijedi li voljeti nekoga prije 26 godine...ja sam skroz razocarana...i sve mi se cini isto...postalo je sve bezvrijedno...u meni su jos osjecanja za njim ogromna...ali nemam snage vrijedi li ista...vrijedi li se boriti....

po nekom mom misljenju, uzrok razocarenja nisu drugi ljudi nego mi i nas nacin ocjenjivanja i percepcije poruka i signala koje nam ti ljudi salju. tako i u ljubavi ... pogresna procjena i nakon nekog vremena imas posljedice koje su takve kakve jesu.
zelenashica

#4 Re: da li vrijedi....

Post by zelenashica »

sarajevo2121 wrote:opekla sam se 2-3 puta zestoko u ljubavi...pa jedno pitanje mi se namence...vrijedi li uopste voljeti nekoga....vjedi li dati sebe...meni do sada nije vrijedilo....postoji li prava ljubav...vrijedi li voljeti nekoga prije 26 godine...ja sam skroz razocarana...i sve mi se cini isto...postalo je sve bezvrijedno...u meni su jos osjecanja za njim ogromna...ali nemam snage vrijedi li ista...vrijedi li se boriti....
haj ti draga prvo tamo na onu temu o razvodima,da vidiš šta te čeka,...pa onda odlučuj,.... :D
Panthera

#5 Re: da li vrijedi....

Post by Panthera »

Ja mislim da svako od nas prodje kroz tu fazu u zivotu. No sikiriki.Zivot pise price! Jeli svjeze to razocarenje?
Panthera

#6 Re: da li vrijedi....

Post by Panthera »

zelenashica wrote:
haj ti draga prvo tamo na onu temu o razvodima,da vidiš šta te čeka,...pa onda odlučuj,.... :D
Uh ja onu temu ne smijem vise ni da otvorim :shock: Zakuhalo se praaaaavooooo :D
sarajevo2121

#7 Re: da li vrijedi....

Post by sarajevo2121 »

svjeze razocarenje...nekako ne mogu da prepoznam sebe poslije svega ovoga...nekako sam depresivna i nista me ne moze usreciti...bas sam losa skroz....fakat sam mu sve pruzila ljubav najvise ma i vrijeme i pare i zivot i sve...i ne vrijedi...ako dobivam 10 posto od onoga sto dajem...ne znam ali nikako da mi bude bolje...
sarajevo2121

#8 Re: da li vrijedi....

Post by sarajevo2121 »

jednostavno za njega sam bila tu u najtezim trenucima a on se u takvim mojim a koji su njega obuhvatali samo ispari...smatrao me kao da sam mu zena ti si tu da budes za mene kada sam umoran kada mi treba nmalo paznje kada me treba izmasirati...a kad treba izaci tada je samo za dugove znao...
Panthera

#9 Re: da li vrijedi....

Post by Panthera »

:( zvuci mnogo tuzno..neznam mislim da je vecina ljudi prosla kroz slicne faze....ja sam do prije nekoliko godina bio preosjecajan..i bas tako nisam moga pojmiti nis osim iskrene emotivne veze sa djevojkom..i mozda sam imao iskustvo slicno tvom s curom koju sam volio do neba i bio spreman uciniti ama bas bilo sto za nju..i onda..hm svasta se dogodilo i ta veza nije opstala..uh da strasno sam patio i to sigurno dvije godine..ma nekad i plako ko beba..hebi ga..i danas kad je vidim hoce nes da mi bude i ako je vec odavno dio uspomenan i nis vise...da ako jesi a tako zvucis, osjecajna, cu vjerovatno ce taj osjecaj potrajati jedno vrijeme, ali ces se prije ili kasnije prilagoditi..

znas ono kako ljudi kad izadju iz duze veze pa promjenili navike pa slobodnog vremena na pretek itd...Mnogo drustva, posla i DA - VOLI SEBE! to bi ti toplo preporucio...

I da odgovor na pitanje da li vrijedi? ma kako da ne vrijedi...covjek svasta prodje u zivotu a to su one slatke muke..sol naseg zivota..da je nema zivot bi bio bljutav...dobro moze da bude i nezeljenih pojava kakav je slucaj kod mene..postao sam malo konjo sto se tice emocija..al cuj :D dobro sam proso' :D :wink: zato cice gore i osmjeh na lice!
sinus

#10 Re: da li vrijedi....

Post by sinus »

rednailed

#11 Re: da li vrijedi....

Post by rednailed »

samo se boriti i vrijedi;)
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#12 Re: da li vrijedi....

Post by pape »

:skoljka: Stisni zube i ..... http://www.youtube.com/watch?v=w_Q44LhClsg .... jer, kao nagrada poslije stize, .... http://www.youtube.com/watch?v=3vxPVqvq ... re=related :)
Eweleen

#13 Re: da li vrijedi....

Post by Eweleen »

Ako ti išta znači, nisi jedina :|
z0ka

#14 Re: da li vrijedi....

Post by z0ka »

anjusha wrote:Haman ti i Cola pricate o istom?

Od onol'kih zetvi osta saka razi
od onakve rapsodije samo sum
od riznice iskrenosti kusur lazi
i nema srce sta da trazi tu

Prave rijeci kao zvijezde padnu same
po svom nikne jogunasti bijeli krin
nekad trazis poentu na kraju drame
a poentu krije prvi cin

Glavna lica, nalicje i lice
uspomene i sitnice
jarko pero rajske ptice

koja zive rane soli, koja kaznjava i boli
izbavi me vjecnih sumnji i ljubomore
koje more dok ne pokore

onog ludila i strasti sam se nikad necu spasti
sacuvaj me od ljubavi kojoj kopni sjaj
al' mi u nju ne diraj

Kad na jednu kartu stavis sve sto imas
kad su ti sve misli istoj slici ram
kad ne brojis da li dajes ili primas
znaci da ces ostariti san

Kad se spusti zavjesa aplauz slijedi
al' u jednom trenu vlada mrkli mrak
u tom casu posumnjas da ista vrijedi
zivot cio pepeo i prah

Zivot cio samo tudji dio
da kad pogrijesis pa zavolis
vise nego sto bi smio

Ama vrijedi. To je kao i sve u zivotu. Nekad pokusas- pa ne uspije. Nekad pokusas pa savrseno ispadne. Ali da ne pokusas ne bi znao ni da to mozes uraditi, niti bio ikad imao sansu da ti bas uspije...
Razumijes?
Predivna pjesma, jedna od možda najdubljih koje je Balašević napisao, majstor je on za ispričat život u 3-4 minute.

Inače ima jedna scena iz nekog filma sa Ričardom Girom gdje kad zaprosi curu kaže otprilike ovako:
"Znam da će biti momenata kad će jedno od nas ili oboje htjeti skočiti kroz prozor, ali ako te ne zaprosim žalit ću čitav život."

Ima i ona:
"Teško meni sa tobom a još teže bez tebe".
jaba
Location: grad izmedju dvije rijeke na ravnici u zemlji oblika srca

#15 Re: da li vrijedi....

Post by jaba »

Eh o tome ja mogu romane pisat. Isto sam dozivljavao vise i neznam koliko puta, da me je vec strah iskim zapocinjat bilo sta, jer nemam snage vise takvu bol podnosit. Od zadnje veze koja je trajala 2 godine, proslo je 4 godine i dan danas osjecam neku bol u dusi. Ne zbog bivse nego sto je u mom srcu jedna praznina koju bi trebao popunit. Znam tacno kako ti je. Ja sam se nakon raskida posvetio poslu. Sam sam sebi nalazio posla u firmi samo da ne mislim na to i evo 4 godine nakon raskida sam uspio od obicnog administrativnog radnika doci na poziciju Direktora u mojoj firmi ali dzabe sav taj uspjeh i sreca kad ga nemam skim podijelit. :(
rednailed

#16 Re: da li vrijedi....

Post by rednailed »

mali oglasi,..hihihi....
sala sala sala
duboka_misao

#17 Re: da li vrijedi....

Post by duboka_misao »

rednailed wrote:mali oglasi,..hihihi....
sala sala sala
placeni oglas sto je sigurno sigurno je onaj uokvireni :D
anais_nin

#18 Re: da li vrijedi....

Post by anais_nin »

Zagrli me tilon pokri' me blizinom
pusti neka mrakom lete misli nase
i zatvori oci a ja cu te slidit'
di god budes tila dok god mogu zivit'

Ostanimo tako nek' se sve okrice
nek' cili svit trce nista to ne vridi
zar jos ne znas
da se samo srcem dobro vidi
i dok ritki znaju drugi bit ce slipi

Ostani jos danas, ostani jos malo
ostani zauvik cime da te cuvam
da dodirom ti kazem
sve sto ne znam reci
pa kad se ugasin i prid njega stanen
mogu mirno reci, da vridilo je
da vridilo je

Ostanimo tako nek' se sve okrice
nek' cili svit trce nista to ne vridi
zar jos ne znas
da se samo srcem dobro vidi
i dok ritki znaju drugi bit ce slipi

vridi, i te kako vridi :) bolje imati to "vridilo je" makar jednom i zivotu, pa makar patili nakon toga, nego ni jedan jedini put....i ja sam naivno vjerovala da ce mi se zamalo omaknuti i drugi put, pa bi greska u koracima...al sta ima veze...boli, prodje, naucis nesto iz toga, o sebi, o ljudima, o ljubavi, i nastavljas dalje :)
sto vise i bolje upoznajem ljude to mi je sve jasnije da jako puno ljudi u stvari rade sve moguce samo da bi bili voljeni, ali jednostavno ne znaju zauzvrat voljeti...ne znaju, nisu sposobni, ruse sve pred sobom u tom svom neznanju, a zive u ubjedjenju da znaju sta je ljubav :) e to je tuzno....i to je tragicno...a prezivjeti ljubavni brodolom....i pored toga imati snage da opet volis...sto kaze Enes Kisevic "pa to je krasno" :)
mademoisselle

#19 Re: da li vrijedi....

Post by mademoisselle »

Ako voliš i znaš se izboriti,vrijedi...Sva suština je u tome. Ili čekaš ili se boriš, pa proberi :)
!purple!

#20 Re: da li vrijedi....

Post by !purple! »

svi smo se opekli bar jednom (:
koiko god si posatvljali ta pitanja, odgovori bi bio otprilike isti, koliko god se kajes, koliko god sumnjas.. vrijedilo je osjetiti ono sto kazu da se zove ljubav a zapravo je neopisiv osjecaj. ponekad se borimo, ponekad odustajemo al sve je to dio te "igre". A na tebi je da odlucis vrijedi li se boriti za taj osjecaj, samo ti to najbolje znas.
patkica

#21 Re: da li vrijedi....

Post by patkica »

kada naidje pravi on ce se za tebe boriti! :wink:
sexyvanjica

#22 Re: da li vrijedi....

Post by sexyvanjica »

sarajevo2121 wrote:...vrijedi li voljeti nekoga prije 26 godine....
Ne vrijedi.Tek poslije tridesete. :lol:
davorf
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

#23 Re: da li vrijedi....

Post by davorf »

jaba wrote:Eh o tome ja mogu romane pisat. Isto sam dozivljavao vise i neznam koliko puta, da me je vec strah iskim zapocinjat bilo sta, jer nemam snage vise takvu bol podnosit. Od zadnje veze koja je trajala 2 godine, proslo je 4 godine i dan danas osjecam neku bol u dusi. Ne zbog bivse nego sto je u mom srcu jedna praznina koju bi trebao popunit. Znam tacno kako ti je. Ja sam se nakon raskida posvetio poslu. Sam sam sebi nalazio posla u firmi samo da ne mislim na to i evo 4 godine nakon raskida sam uspio od obicnog administrativnog radnika doci na poziciju Direktora u mojoj firmi ali dzabe sav taj uspjeh i sreca kad ga nemam skim podijelit. :(
:thumbup:

Zato i vrijedi pokusavati...dok ne nadjes osobu koja ce biti vrijedna, da sve to podijelis sa njom :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#24 Re: da li vrijedi....

Post by Truba »

ajde ba vi ste se ba opekli big dil
a šta je s ljudima koji nisu ni prišli šporetu :mrgreen:
sexyvanjica

#25 Re: da li vrijedi....

Post by sexyvanjica »

A opeces li se ti mikane kad przis dvdidove? :lol:
Post Reply