ako igrate strategije koje bi izdvojili kao naj bolje i preporucili ostalima
Da li volite strategije?
Moderator: Benq
-
wxy
#1 Da li volite strategije?
Meni su na PC najbolje strategije (age of empires,generals,red alert)mada zadnja age of empires(age of mithology)ima katastrofalnu grafiku.
-
sido
Na Heroes-e sam skroz zaboravio... po meni najbolja turn-based strategija ikad izdana. Cetvorku sam veoma malo igrao i nikako da to prezalim. Mislim da cu to ispraviti ovih danahananah wrote:Strategija, hm, volim i ja Age, ali premda ih ne bih sad pod cistu strategiju svrstala a ima je tu dosta, obozavam Heroes of might and magic
-
yacko
#10 empire earth
da li je itko igrao rts empire earth i dali se isplati za to dati neku markicu?
-
neshill
Rise of Nations je isto klon AoE-a
Uglavnom, trenutno ako volite dobru kompleksnu strategiju, uzmite Rome: Total War. Igra je jednostavno kul.
Ako hocete malo manje kompleksnosti, onda je Warhammer 40k: Dawn of War genijalan izbor. Meni se licno ekstremno svidio. Igru je napravio Relic, koji se proslavio sa Homeworld serijalom.
U bliskoj buducnosti dolaze LOTR: Battle for Middle-Earth (od C&C tvoraca), koji ce biti po svim znakovima nova referensa kul strategija, i dolazi Armies of Exigo, koji (koliko sam ga igrao) principijelno nadogradjuje sistem Warcrafta 3 sa nekim interesantnim dodacima.
Uglavnom, trenutno ako volite dobru kompleksnu strategiju, uzmite Rome: Total War. Igra je jednostavno kul.
Ako hocete malo manje kompleksnosti, onda je Warhammer 40k: Dawn of War genijalan izbor. Meni se licno ekstremno svidio. Igru je napravio Relic, koji se proslavio sa Homeworld serijalom.
U bliskoj buducnosti dolaze LOTR: Battle for Middle-Earth (od C&C tvoraca), koji ce biti po svim znakovima nova referensa kul strategija, i dolazi Armies of Exigo, koji (koliko sam ga igrao) principijelno nadogradjuje sistem Warcrafta 3 sa nekim interesantnim dodacima.
-
lutkica_lutkica
EVIL GENIUS !
definitivno naj najluđa igrica uopšte
osim toga, heroes, famozni.
definitivno naj najluđa igrica uopšte
osim toga, heroes, famozni.
-
mirovnjak
UnscarD wrote:Meni je ovaj Total War serijal ludnica prava.....Zadnji Rome-Total War je po meni daleko najbolja strategija. Kombinacija Real Time i Turn based. Odlicna.
Svaka cast na izboru, kompletan serijal Total war je za stepenicu iznad ostalih strategija.
Iz starih vremena sjetim se Panzer generals-a za ono vrijeme neprevazidjena.
- Drvosjeca iz Dejcica
Sudden Strike 1 i 2, navodno je i 3 u razvoju. Total War - Shogun i Medival su mnogo ozbiljniji bolji od zadnjeg Rome. Rome nije dao ono sto se ocekivalo od njega, nije bas realistican.
-
Kukuruz_Barbe-q
Blitzkrieg 1 i ekspanzije, Blitzkrieg 2 je sranje omogucili su tank rush i sve je propalo.