Da li vjerujete
-
AhMeT
ma nema to veze sa sindikatom,kakav bolan sindikat.....vidim da znas dosta o tim stvarima pa bi te zamolio da mi posaljes na moju e-mail adresu par savjeta:kako,kod koga,hodja,pop,oni vidoviti....jer ja stvarno vise neznam sta da radim.,svadjam se i sa zenom bez razloga,ponekad sam i agresivan sto prije nisam bio.znam sta ce te reci "stari se" i covjek se mijenja ali ja mislim da to nije to i da mi treba pomoc osobe koja se razumije u to..
hvala na razumijevanju i da vas podsjetim da je ovo sve sto vam pisem OZBILJNO i da nije neka ZAJEBANCIJA
[email protected]
hvala na razumijevanju i da vas podsjetim da je ovo sve sto vam pisem OZBILJNO i da nije neka ZAJEBANCIJA
[email protected]
Last edited by AhMeT on 21/05/2004 17:54, edited 1 time in total.
-
mačak u čizmama
normalno da je sve povezano,dođeš na raskršće puteva, svedno ti je kojim ćeš dalje, izabereš jedan i cijeli život krene tim tokom nekako.
A nakad sanjam nešto bezveze, neke situacije, i nakon 5...6 godina se to u detalje i odigra, sjetim se sna...i onda se pitam:da li sam to odredila onda na raskršću puteva?
..... 
A nakad sanjam nešto bezveze, neke situacije, i nakon 5...6 godina se to u detalje i odigra, sjetim se sna...i onda se pitam:da li sam to odredila onda na raskršću puteva?
-
mačak u čizmama
a meni je to opcija koja nam je data, a mi ljudovi biramo
Last edited by mačak u čizmama on 12/11/2005 21:37, edited 1 time in total.
- JBT
Dragi Ahmete, nemam ja pojma o tim stvarima.... ili kako bih to vec nazvao...nestvarima. Ako mislis da se ne osjecas dobro, nazovi psihologa (vjerovatno zivis vani) i popricaj par puta sa njim. Bolje ces se osjecati.
Ili pocni vjerovati u sudbinu.
Ili pocni vjerovati u sudbinu.
-
St.Germain
citah nedavno podugacak clanak o vradzbinama africkih naroda. to ti je kod njih inace nacionalni sport. interesantna cinjenica je da se iste prakticiraju unutar porodice/klana. o vradzbinama koje se ne ticu clana porodice/klana zacudo nema podataka niti zapisa. helem nejse, sve se svodi na to, da se ne oprasta uspjeh (vecinom finansijske prirode, sto za to podneblje i nije neko cudo
) i clan je obavezan da daje "harac" klanu inace se na njeg bacaju "sihri" i taj gdje god da se nalazi obolijeva, u nekim slucajevima i umire, ali samo u slucaju da je saznao da su mu "sihri" baceni. oni koji u to ne vjeruju, a njih je jako malo, jer vecina najznacajniji dio zivota provede unutar klana, a samim tim vjerovanje u vradzbine postaje neporeciv dio njihovog svjetonazora za divno cudo ne pretrpe posljedice istih.
za mene licno je glupost vjerovati u to, jer se radi o pukom manipuliranju mocu autosugestije. ali nije glupost, da postoje jako sposobni manipulatori. dokazi za to postoje i u ne tako dalekoj proslosti, a posljedice (jos uvijek) trpi citav balkan, a u malo daljoj trpjese i cijela evropa. jedini uslov: lakovjernost
za mene licno je glupost vjerovati u to, jer se radi o pukom manipuliranju mocu autosugestije. ali nije glupost, da postoje jako sposobni manipulatori. dokazi za to postoje i u ne tako dalekoj proslosti, a posljedice (jos uvijek) trpi citav balkan, a u malo daljoj trpjese i cijela evropa. jedini uslov: lakovjernost
- JBT
Zasto mislis da ja tako mislim? Otici kod psihologa znaci otici na savjetovanje. Nekad covjek ne moze sam izaci izlaz iz kruga u koji je upao. Tako sam shvatio i tvoj problem. Psiholozi su strucni ljudi koji ti pomognu da pogledas okolinu i situaciju u kojoj se nalazis iz jedne druge perspektive. Ne radi se tu o ludilu. Radi se o nagomilanom stresu i pritisku od strane okoline. Da ne bih vise davio, to ti je moj savjet. Nista lose misljeno.
- JBT
Zato ti kazem da popricas sa strucnom osobom koji svakodnevno srece ljude koji su pod uticajem stresnih situacija. Sjeti se samo zadnjeg mjeseca na poslu. Neizvjesnosti u razvoju situacije. Mislio si ako radis za dvojicu i ako si pouzdan da ces ostati na poslu. Takav nacin razmisljanja je logican i bas zato sto je logicno da sa vise truda dodjes do zadanog cilja, ostanka na poslu, onda kada ga ne dobijes razocarenje ima ogromne proporcije. To sve ima utjecaja na odnose sa familijom a i finansijska situacija dolijeva ulje na vatru. Logicno je da pocnes traziti razloge zasto je to sve tako, ako nije greska do tebe, jer si posteno radio i zalagao se iz petnih zila. Normalno je da pocnes razmisljati o visoj sili kao uzroku tj. o carkama. Pusti ti to. Postavi zenu i djecu ispred svega. Nista ne radi zbog nekog drugog. Prodaj BMW-a, kojeg si kupio zbog drugih i kupi nesto ekonomicno. Razliku u parama upotrijebi da se pokrijete do sljedeceg posla. Pruzi se onoliko koliko si dugacak i odmah ce sve krenuti kako treba.
- Lace
necete mi cjerovati ali i meni je danas pala na pamet ista stvar..valjda cu prezivjet ovo ali nista mi ne ide od ruke i sve sto radim s najboljom namjerom ispadne neko sranje...a mislim da mi se i otkaz smjesiAhMeT wrote:ne nisam nikom curu bario...jednostavno imam neki glup osjecaj da nesto ne stima..(posao,familija,novac,itd)
![]()
![]()
![]()
-
ragib
Tema je jako skakljiva :S i nerado govorim o ovome, mada se mora pomoci.
Sto se tice sejtana, dzina, meleka, i tako svaki musliman mora u to da vjeruje jer se spominje u Kur'anu. Zastitit se covijek moze ucenjem sure El-Bekare(na arapskom) a fino je i slusati Kur'an. Radi smiraja da nisi panican i tako(JAKO POMAZE). Ako kome treba mogu dati link. Kupanje je jako bitno u tim stvarima, ne smijes 'prljav hodati', cistoca. Vjernici se toga ne bi trebali bojati. Ako bas ti je tesko ili sta ja znam obrati se, hafizu Sulejmanu ef.Bugariju( on je u jednoj dzamiji na Vratniku ne znam tacno gdje) ili hafizu Cajlakovicu(CArsijska dzamija). U Bosni je ovo jako aktualan slucaj NAZALOST, dosta se ljudi zale.
Sto se tice sejtana, dzina, meleka, i tako svaki musliman mora u to da vjeruje jer se spominje u Kur'anu. Zastitit se covijek moze ucenjem sure El-Bekare(na arapskom) a fino je i slusati Kur'an. Radi smiraja da nisi panican i tako(JAKO POMAZE). Ako kome treba mogu dati link. Kupanje je jako bitno u tim stvarima, ne smijes 'prljav hodati', cistoca. Vjernici se toga ne bi trebali bojati. Ako bas ti je tesko ili sta ja znam obrati se, hafizu Sulejmanu ef.Bugariju( on je u jednoj dzamiji na Vratniku ne znam tacno gdje) ili hafizu Cajlakovicu(CArsijska dzamija). U Bosni je ovo jako aktualan slucaj NAZALOST, dosta se ljudi zale.
-
Harrys
AhMete,vidim dobijes otkaz svakih 6 mjeseci,ali odmah nadjes novi posao.AhMeT wrote:jos nesto JBT..nije mi jasno zasto u toku zanjih 5 godina svakih 6 mjeseci dobijem otkaz,tacno u isto vrijeme (August,Decembar)...da li bi tebi bilo sumljivo....
Mozda tu lezi zec.Ko ti nadje posao,mozda zavod za zaposljavanje?