Otvori temu o jezicima pa ti pokazem plitkost ovakvog razmisljanja!muftija wrote:NIN wrote:...nemam namjeru nesto kontrirati ali mi ovakve floskule smetaju. Semitski jezici jesu kompleksniji od nasih, indo-evropskih jezika ali da je najbogatiji to ne kontam! Sta je to najbogatiji jezik, kao prvo? Drugo, jezici evoluiraju shodno vremenu i tehnoloskom napretku - arapski jezik u doba Muhameda nije isti danasnjim arapskim varijantama, bas kao sto je i nas skavenski jezik drugaciji od onog kojim su pricali nasi pradjedovi i njihovi preci! Jezik se mijenja i to je cinjenica...muftija wrote:Arapski jezik je najbogati jezik na svijetu...
Ovo gore sto si napisao je cista glupost!
Kad sam rekao da je najbogati jezik mislio sam na broj rijeci koje Arapski jezik ima, npr Engleski jezik ima 500000 rijeci dok Arapski ima 5000000 rijeci, sto je 10 puta vise. To je ujedno i jedan od razloga zasto niko nikad nije uspio da prevede Kur'an doslovno ni na jedan drugi jezik, jednostavno receno fali nam rijeci, za neke rijesi bi trebala citava recenica mozda i vise da se pokusaju objasniti na drugim jezicima.
Proguglajte malo pa vidite koliko drugi jezici imaju rijeci.
I da, ne postoji jezik na planeti ciji je vokabular veci od par miliona rijeci, a baska to sto svi jezici sadrdze brojne tudjice iz drugih jezika, kao uostalom i sam klasicni arapski kojim je Kuran pisan.