Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tesla10 wrote:Znači da smo mi nagrebusili a njemu slični dobili jack pot.
sve ja znam, imo sam dovoljno godina i dosta životnog iskustva, cio rat ovdje a evo dan danas sam tu gdje jesam, al cesto pominjete neke zlatne kašike--ko eto Alija izjavio tu glupost za zlatne kašike pa bih volio da neko napokon postavi tu izjavu--samo toliko, ne tražim mnogo
sve diraj u aliju ne diraj
tako je
Alija je moja zakletva sad umjesto Alije kunem se u Baketa i bolje mi u oko barnut neg u nekog od te loze.
Ponekad imate logiku djeteta iz obdanista. Onda su imali oruzje jugoslovenske vojske, sad dizu kredite da plate penzije. Srbija im vise nije za ledjima, pogotovo otkako su krenuli s ispinjavanjem koraka za clanstvo u EU. Jedina varijanta je da neko izvrsi atentat na Vucica pa da se pojavi neki novi Slobo, tu opciju uvijek treba imati na pameti. Ali imaju tu interese Rusi i Ameri, tako da cisto sumnjam da je novi rat moguc.
Vec 20 godina traje psiholoski rat, nismo toga ni svjesni. Vodi se najgori moguci rat - protiv porodice, pogledajte zakon o porodiljskom, zakon o radu. Neko sistemski unistava instituciju porodice a zapadna propaganda, ponajvise feminizam unistava instituciju braka, ali otom potom.
ferratilis wrote:Ponekad imate logiku djeteta iz obdanista. Onda su imali oruzje jugoslovenske vojske, sad dizu kredite da plate penzije. Srbija im vise nije za ledjima, pogotovo otkako su krenuli s ispinjavanjem koraka za clanstvo u EU. Jedina varijanta je da neko izvrsi atentat na Vucica pa da se pojavi neki novi Slobo, tu opciju uvijek treba imati na pameti. Ali imaju tu interese Rusi i Ameri, tako da cisto sumnjam da je novi rat moguc.
Vec 20 godina traje psiholoski rat, nismo toga ni svjesni. Vodi se najgori moguci rat - protiv porodice, pogledajte zakon o porodiljskom, zakon o radu. Neko sistemski unistava instituciju porodice a zapadna propaganda, ponajvise feminizam unistava instituciju braka, ali otom potom.
ferratilis wrote:Ponekad imate logiku djeteta iz obdanista. Onda su imali oruzje jugoslovenske vojske, sad dizu kredite da plate penzije. Srbija im vise nije za ledjima, pogotovo otkako su krenuli s ispinjavanjem koraka za clanstvo u EU. Jedina varijanta je da neko izvrsi atentat na Vucica pa da se pojavi neki novi Slobo, tu opciju uvijek treba imati na pameti. Ali imaju tu interese Rusi i Ameri, tako da cisto sumnjam da je novi rat moguc.
neko konkretno il svi koji smo na ovoj temi
Nisam mislio ni na kog konkretno, ali kad vidim da ljudi pisu "bice rata" a ne potkrijepe to necim, ne znam sta da mislim, da li su to oni sto se stvarno boje rata, oni koji potajno prizeljkuju rat da imaju sta palit i silovat kao sto su njihovi to radili ili oni kojima bi to sluzilo kao izgovor da se ispale odavde.
I jos jedna stvar, koristenje rata kao izgovor za emigriranje se moglo smatrati dezerterstvom ili izdajom prije 100 godina dok svijet jos nije bio globalno selo, dok je ideja nacije i nacionalnog identiteta bila na vrhuncu. Danas se vecina mladih smatra gradjanima svijeta vise nego gradjanima svoje drzave, tako da je potpuno logicno da izbjegnu rat u kojem se nista ne pitaju. Kao sto Platon onomad rece: "rat zapocinju starci, zavrsavaju ga mladi" ili tako nesto
Historija/istorija/povjest pokazuje da na ovim prostorima u prosjeku neko zagovna svakih 50 do 70 godina. Mi smo potrošli već dvajs
Pozitivna stvar je što ekonomski nismo makli sa nule pa se nema za šta direktno ratovati ali opet budala i krivih drva nikda neće nestati. Hvala na tome vladajuća kasto
red evil wrote:Ako zarati pobjeć' ćete malo sutra, dok jedan metak opali u roku od nekoliko sati će se sve granice zatvorit. Ostat ćete na ničijoj zemlji i bit' će mogućnost ili tu ostati ili se vratit nazad pa pokušat odbranit ono što imaš jer inače nećeš imati ništa.
Ne ratuje se za političare, možda malo na početku ratuješ za domovinu ali kasnije radi sebe, da bi ti ostao živ. Ali valjda nećemo doći u ovu situaciju.
to mogu vama u bosni zatvorit sve granice ali u Hercegovini teško sine vrlo teško ma samo preko ceste u prvu crkvu i ništa više pa odatle za Ostraliju
a sad je meni jasno odakle tolika jed u tvojim komentarima
red evil wrote:Ako zarati pobjeć' ćete malo sutra, dok jedan metak opali u roku od nekoliko sati će se sve granice zatvorit. Ostat ćete na ničijoj zemlji i bit' će mogućnost ili tu ostati ili se vratit nazad pa pokušat odbranit ono što imaš jer inače nećeš imati ništa.
Ne ratuje se za političare, možda malo na početku ratuješ za domovinu ali kasnije radi sebe, da bi ti ostao živ. Ali valjda nećemo doći u ovu situaciju.
to mogu vama u bosni zatvorit sve granice ali u Hercegovini teško sine vrlo teško ma samo preko ceste u prvu crkvu i ništa više pa odatle za Ostraliju
a sad je meni jasno odakle tolika jed u tvojim komentarima
a posle kazu neko ih protjero.....a ono Velecasni ih shverca preko bare
spreca wrote:
prika mora da je među onih 15 odozdo koji nemaju domovnicu
svi ga zajebavaju a on grize muda
joj ne smijem mu reći kakve ja papire imam, oće se u neretvu bacit
spreca wrote:
spreca wrote:
Na podforumu 'Politika', ima barem 6-7 slicnih, da ne kazem identicnih tema, od diskusije da li se sprema rat kod nas, ili je krenuo Treci svjetski...i slicno.
Tako da bi bilo glupo da raspravljamo na 6-7 tema o fakticki istim stvarima.
Zato, zaintetesovane, zamolio bih da pronadju vec postojece teme o ovoj prici.