Da li Vas je strah da će opet početi rat

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

muha_sa

#51 Re: Da li Vas je strah da će opet početi rat

Post by muha_sa »

Iza Horizonta wrote:
muha_sa wrote:
Tesla10 wrote:Znači da smo mi nagrebusili a njemu slični dobili jack pot.
sve ja znam, imo sam dovoljno godina i dosta životnog iskustva, cio rat ovdje a evo dan danas sam tu gdje jesam, al cesto pominjete neke zlatne kašike--ko eto Alija izjavio tu glupost za zlatne kašike pa bih volio da neko napokon postavi tu izjavu--samo toliko, ne tražim mnogo :D
sve diraj u aliju ne diraj :lol: :lol: :lol:
tako je :thumbup:

Alija je moja zakletva :-D sad umjesto Alije kunem se u Baketa i bolje mi u oko barnut neg u nekog od te loze.

nego, šta bi sa izjavom o zlatnim kašikama :?
lakilaka

#52 Re: Da li Vas je strah da će opet početi rat

Post by lakilaka »

nije. sve ono sto ce covjek proci u zivotu, sudjeno mu je. zato zasto se bojati.
muha_sa

#53 Re: Da li Vas je strah da će opet početi rat

Post by muha_sa »

Iza Horizonta wrote:
muha_sa wrote: tako je :thumbup:

Alija je moja zakletva :-D sad umjesto Alije kunem se u Baketa i bolje mi u oko barnut neg u nekog od te loze.

nego, šta bi sa izjavom o zlatnim kašikama :?
ovo je za postavit ako ignore user dušu dalo
imal izjave o zlatnim kašikama :?

da ne pratim bez veze temu
muha_sa

#54 Re: Da li Vas je strah da će opet početi rat

Post by muha_sa »

Iza Horizonta wrote::lol: :lol: :lol:

Image
:kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
O'zone
Globalni moderator

#55 Re: Da li Vas je strah da će opet početi rat

Post by O'zone »

muha_sa wrote:

Divi Muhe zelenog komuniste što se upalio :mrgreen:
spreca

#56 Re: Da li Vas je strah da će opet početi rat

Post by spreca »

O'zone wrote:
muha_sa wrote:

Divi Muhe zelenog komuniste što se upalio :mrgreen:
Mora da je danas radio generalku pa naletio na clansku SKJ i znacku ili je naletio na Islamsku deklaraciju :lol: :lol: :lol:
muha_sa

#57 Re: Da li Vas je strah da će opet početi rat

Post by muha_sa »

Bakir do groba :) ko vam je kriv kad niste snalažljivi ko on niti ste iz poznate loze
ferratilis

#58 Re: Da li Vas je strah da će opet početi rat

Post by ferratilis »

Ponekad imate logiku djeteta iz obdanista. Onda su imali oruzje jugoslovenske vojske, sad dizu kredite da plate penzije. Srbija im vise nije za ledjima, pogotovo otkako su krenuli s ispinjavanjem koraka za clanstvo u EU. Jedina varijanta je da neko izvrsi atentat na Vucica pa da se pojavi neki novi Slobo, tu opciju uvijek treba imati na pameti. Ali imaju tu interese Rusi i Ameri, tako da cisto sumnjam da je novi rat moguc.

Vec 20 godina traje psiholoski rat, nismo toga ni svjesni. Vodi se najgori moguci rat - protiv porodice, pogledajte zakon o porodiljskom, zakon o radu. Neko sistemski unistava instituciju porodice a zapadna propaganda, ponajvise feminizam unistava instituciju braka, ali otom potom.
muha_sa

#59 Re: Da li Vas je strah da će opet početi rat

Post by muha_sa »

ferratilis wrote:Ponekad imate logiku djeteta iz obdanista. Onda su imali oruzje jugoslovenske vojske, sad dizu kredite da plate penzije. Srbija im vise nije za ledjima, pogotovo otkako su krenuli s ispinjavanjem koraka za clanstvo u EU. Jedina varijanta je da neko izvrsi atentat na Vucica pa da se pojavi neki novi Slobo, tu opciju uvijek treba imati na pameti. Ali imaju tu interese Rusi i Ameri, tako da cisto sumnjam da je novi rat moguc.

Vec 20 godina traje psiholoski rat, nismo toga ni svjesni. Vodi se najgori moguci rat - protiv porodice, pogledajte zakon o porodiljskom, zakon o radu. Neko sistemski unistava instituciju porodice a zapadna propaganda, ponajvise feminizam unistava instituciju braka, ali otom potom.
neko konkretno il svi koji smo na ovoj temi :?
ferratilis

#60 Re: Da li Vas je strah da će opet početi rat

Post by ferratilis »

muha_sa wrote:
ferratilis wrote:Ponekad imate logiku djeteta iz obdanista. Onda su imali oruzje jugoslovenske vojske, sad dizu kredite da plate penzije. Srbija im vise nije za ledjima, pogotovo otkako su krenuli s ispinjavanjem koraka za clanstvo u EU. Jedina varijanta je da neko izvrsi atentat na Vucica pa da se pojavi neki novi Slobo, tu opciju uvijek treba imati na pameti. Ali imaju tu interese Rusi i Ameri, tako da cisto sumnjam da je novi rat moguc.

neko konkretno il svi koji smo na ovoj temi :?
Nisam mislio ni na kog konkretno, ali kad vidim da ljudi pisu "bice rata" a ne potkrijepe to necim, ne znam sta da mislim, da li su to oni sto se stvarno boje rata, oni koji potajno prizeljkuju rat da imaju sta palit i silovat kao sto su njihovi to radili ili oni kojima bi to sluzilo kao izgovor da se ispale odavde.

I jos jedna stvar, koristenje rata kao izgovor za emigriranje se moglo smatrati dezerterstvom ili izdajom prije 100 godina dok svijet jos nije bio globalno selo, dok je ideja nacije i nacionalnog identiteta bila na vrhuncu. Danas se vecina mladih smatra gradjanima svijeta vise nego gradjanima svoje drzave, tako da je potpuno logicno da izbjegnu rat u kojem se nista ne pitaju. Kao sto Platon onomad rece: "rat zapocinju starci, zavrsavaju ga mladi" ili tako nesto
O'zone
Globalni moderator

#61 Re: Da li Vas je strah da će opet početi rat

Post by O'zone »

Historija/istorija/povjest pokazuje da na ovim prostorima u prosjeku neko zagovna svakih 50 do 70 godina. Mi smo potrošli već dvajs :mrgreen:

Pozitivna stvar je što ekonomski nismo makli sa nule pa se nema za šta direktno ratovati ali opet budala i krivih drva nikda neće nestati. Hvala na tome vladajuća kasto :thumbup:
Tarzo

#62 Re: Da li Vas je strah da će opet početi rat

Post by Tarzo »

Izuzev nekog nepredviđenog globalnog sukoba, ovdje nema rata u narednih barem 30-40 godina.

Vlast drži kasta koja se sasvim fino snašla u ratu i neposredno poslije rata, tako da im nije u interesu da to preko noći izgube.

Sirotinja ne počinje rat niti je kad od njega imala koristi.
jao_situacije

#63 Re: Da li Vas je strah da će opet početi rat

Post by jao_situacije »

Iza Horizonta wrote:
red evil wrote:Ako zarati pobjeć' ćete malo sutra, dok jedan metak opali u roku od nekoliko sati će se sve granice zatvorit. Ostat ćete na ničijoj zemlji i bit' će mogućnost ili tu ostati ili se vratit nazad pa pokušat odbranit ono što imaš jer inače nećeš imati ništa. :D

Ne ratuje se za političare, možda malo na početku ratuješ za domovinu ali kasnije radi sebe, da bi ti ostao živ. Ali valjda nećemo doći u ovu situaciju.
to mogu vama u bosni zatvorit sve granice ali u Hercegovini teško sine vrlo teško ma samo preko ceste u prvu crkvu i ništa više pa odatle za Ostraliju
a sad je meni jasno odakle tolika jed u tvojim komentarima :lol:
spreca

#64 Re: Da li Vas je strah da će opet početi rat

Post by spreca »

jao_situacije wrote:
Iza Horizonta wrote:
red evil wrote:Ako zarati pobjeć' ćete malo sutra, dok jedan metak opali u roku od nekoliko sati će se sve granice zatvorit. Ostat ćete na ničijoj zemlji i bit' će mogućnost ili tu ostati ili se vratit nazad pa pokušat odbranit ono što imaš jer inače nećeš imati ništa. :D

Ne ratuje se za političare, možda malo na početku ratuješ za domovinu ali kasnije radi sebe, da bi ti ostao živ. Ali valjda nećemo doći u ovu situaciju.
to mogu vama u bosni zatvorit sve granice ali u Hercegovini teško sine vrlo teško ma samo preko ceste u prvu crkvu i ništa više pa odatle za Ostraliju
a sad je meni jasno odakle tolika jed u tvojim komentarima :lol:
a posle kazu neko ih protjero.....a ono Velecasni ih shverca preko bare :lol: :lol: :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#65 Re: Da li Vas je strah da će opet početi rat

Post by Truba »

ljudi su zaokupljeni sami sobom...
nema se para za rat
jao_situacije

#66 Re: Da li Vas je strah da će opet početi rat

Post by jao_situacije »

spreca wrote: a posle kazu neko ih protjero.....a ono Velecasni ih shverca preko bare :lol: :lol: :lol:
prika mora da je među onih 15 odozdo koji nemaju domovnicu :lol: :lol:
svi ga zajebavaju a on grize muda :lol: :lol:
joj ne smijem mu reći kakve ja papire imam, oće se u neretvu bacit :-)
spreca

#67 Re: Da li Vas je strah da će opet početi rat

Post by spreca »

jao_situacije wrote:
spreca wrote: a posle kazu neko ih protjero.....a ono Velecasni ih shverca preko bare :lol: :lol: :lol:
pa da odgovaras kao za pravog covjeka :lol:
jao_situacije

#68 Re: Da li Vas je strah da će opet početi rat

Post by jao_situacije »

spreca wrote:
jao_situacije wrote:
pa da odgovaras kao za pravog covjeka :lol:
:lol: :lol:
nKrkan

#69 Re: Da li Vas je strah da će opet početi rat

Post by nKrkan »

Mene interesuje kojim kanalima najbrže zbirsat u zemlje Zapada :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#70 Re: Da li Vas je strah da će opet početi rat

Post by -LIBERO- »

Na podforumu 'Politika', ima barem 6-7 slicnih, da ne kazem identicnih tema, od diskusije da li se sprema rat kod nas, ili je krenuo Treci svjetski...i slicno.
Tako da bi bilo glupo da raspravljamo na 6-7 tema o fakticki istim stvarima.

Zato, zaintetesovane, zamolio bih da pronadju vec postojece teme o ovoj prici.

Hvala.
Locked