Čekat ću i, siguran sam - dočekati što čekah.babyline wrote:ti cekaj da otvorimo ista svojeoddodood wrote:Pir upriličen povodom otvaranja navedenog centra, na dan oslobađanja Sarajeva od nacističkofašističke pošasti, nije me uveselio. Ne bi bilo tako da otvorismo išta - svoje! Nemam namjeru ulaziti u bbizdanje.
Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
- oddodood
#76 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
- daddy_cool
#77 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
'bem ti, potvrdile su se moje sumnje...samo si potvrdio ono što su mi rekli prethodni forumaši...odoh ja skuckati tih par markica za kaHvu (je li se tamo tako kaže?)...enchy wrote:definitivno outdaddy_cool wrote:ja još nisam bio u BBI centru, pa čak niti na trgu ispred njega![]()
jesam li zbog toga inn ili outjos nisi popio kafu na "balkonu", eno zale se strosa prazna svi kafu piju u bbi
Last edited by daddy_cool on 09/04/2009 14:55, edited 1 time in total.
-
♥ Julianna ♥
#78 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
To je samo za papučareuvjek dobar gost wrote:društvo neupućenih palamudana......![]()
Mada čuh da ima jedna dobra radnja sa nekim kućnim stvarima, ono simpa satovi, čaršafi, stolnjaci i tako to....
- uvjek dobar gost
#79 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
Kao što sam i sam...♥ Julianna ♥ wrote:To je samo za papučareuvjek dobar gost wrote:društvo neupućenih palamudana......![]()
Mada čuh da ima jedna dobra radnja sa nekim kućnim stvarima, ono simpa satovi, čaršafi, stolnjaci i tako to....
- oddodood
#80 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
babyline, hvala ti na podršci!
- Better Man
#81 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
Toplota i zagušljivost su rezultat loše urađene ventilacije (kao da je nema) i nisi jedini koji je to primjetio, večina koja je bila žali se na lošu ventilaciju. Meni se sviđa što je taman objekat unutra.sophiaeternal wrote:nokia6170 wrote:moj licni dojam:
prilicno klaustrofobicno mjesto, nisam vidio dosad nijedan trzni centar sa tako uskim hodnicima i niskim plafonima gdje doslovice ako dvije osobe zastanu da se pozdrave, nastane kolaps u saobracajutakodje, za moj licni ukus pretaman je objekat unutra.
![]()
isti takav je i moj prvi dojam nakon jednog brzinskog obilaska, plus što je valjda usred te 'tamnoće' i skučenosti (a valjda i zbog ljudi koji u kolonama krstare gore-dole, tamo-vamo) jako toplo i zagušljivo...
valjda će se popraviti utisak nakon detaljnijeg obilaska
Last edited by Better Man on 09/04/2009 15:13, edited 1 time in total.
-
fastmf
#82 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
pohvale za parking i sistem naplate parkinga
molim sve papke da prvi put nauče proces uzmeš karticu, prije negu uđeš u auto pri povratku platiš karticu, na rampi stranu sa linijama
okreneš u IC
hvala
jednostavno nisam mogao da vjerujem da toliki broj ljudi stoji pred rampom i izlaze da plate nevjerovatno
molim sve papke da prvi put nauče proces uzmeš karticu, prije negu uđeš u auto pri povratku platiš karticu, na rampi stranu sa linijama
hvala
jednostavno nisam mogao da vjerujem da toliki broj ljudi stoji pred rampom i izlaze da plate nevjerovatno
Last edited by fastmf on 09/04/2009 15:29, edited 2 times in total.
-
fixer
#84 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
koji legalist.Her Flick wrote:ama bas svaku temu useru nacionalizmom opterecni ljudi (madli muslimani i branitelji bosnjackih interesa), ateisti, komunisti (i ja sam jedan od njih), vrli strucnjaci na ovom forumu
nema svinjetine cinjenica
nema alkohola cinjenica
nema kadionice cinjenica
BBI centar privatno vlasnistvo cinjenica
nekim ljudima smeta samo sto su islamske banke dale novac cinjenica
nekim ljudima smeta sto nema navedenih prozvoda cinjenia
neki vide teoriju zavjere cinjenica
neki vide da je to uvod u segregaciju, skriveni nacionalizam, fasizam itd itd
mogu ja od ujutro nabrajati
ali postavljam pitanje
JA I, STA CEMO SAD?
kakite bezveze, raspravljate o glupostima koje nisu ni tema
DABOGDA NAM HLJEB BIO 10000KM
i sta fali maloj dozi skepticizma i pesimizma?
dagle ovo - nema alkohola svinjetine kladionica - cinjenica
ima diskriminacije segregacije - cinjenica.
i sta ti znaci ovo nabrajanje cinjenica?
-
♥ Julianna ♥
#85 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
Možeš Pito, ali moraš proći test Jesi li š.....
Idemo Havana, ali svratimo prvo do BBIija po bezalkoholno
-
fixer
#86 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
ne cuh, ima li na kasama kondoma?HAVANA wrote:Ko ide sa mnom na pivu?
- burek_in_space
#87 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
Shupak jesam,al' terorista nisam!♥ Julianna ♥ wrote:Možeš Pito, ali moraš proći test Jesi li š.....![]()
- HAVANA
#88 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
fixer wrote:ne cuh, ima li na kasama kondoma?HAVANA wrote:Ko ide sa mnom na pivu?
- SxDude
#89 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
Her Flick wrote:
DABOGDA NAM HLJEB BIO 10000KM
Nista onda, ja cu bez hljeba da jedem,
- karanana
#90 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
najnovija vijest je da neki sverceri dole u garazi tushe raji alkohol i klempinu suhovinu iz gepeka.
- HAVANA
#91 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
dobrovoljac wrote:Boba uvijek profura na agresivu
Otkud ti znaš kako fura boba,ti si ispravan.
-
fixer
#92 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
haj ti na taj kurs i pitaj malo o ovoj zabrani.Her Flick wrote:to ti znaci da se na 10ak stranica preljeva iz supljeg u prazno
da su neki (citaj takvi kao ti) smrtno ozbiljni u odbrani svojih teza i misljenja
trecina raje te podhebaje, druga tercina ti kontrira iz inata i treca trecina kao ozbiljno diskutuje
i kakav zakljucak da ja izvucem, sa teme koja nosi gore navedeni naslov a zivim npr. u Mostaru a htjeo bi da vidim sta raja prica, kakv je taj BBI centar
moze izvesti zakljucak da je ovdje masa opterecnih ljudi koji se busaju demokratiju i toleranciju i razna sranja a pojma nemaju sta je to
sve bi ja vas kod S. Vlaisavljevic poslao na jedan kurs
nek ti znas sta je demokratija.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#93 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
Evo bio u BBI i moram priznati da zaista izgleda lijepo bez obzira na sve moja prijasnje i sadasnje poglede koji se ticu zabrana. Butici su bar po meni najvise za raju sa dubljim dzepovima znaci jedno 70% sarajlija moze samo setati po njemu. Restorani skupi pogotovo onaj na prvom spratu ali opet kazem za one sa dubljim dzepovima su se ubili. Objekat koliko sam nauco od ljudi koji to zaista znaju je pusten nepropisno jer masa stvari jos uvijek ne zadovoljava kriterijume.
Medjutim mene i dalje zanima kako je neko mogao tvrditi da je stara robna kuca bila u rusevnom stanju i non salantno je srusiti kada to nije bilo apsolutno tacno. Na strani njen izgled, svidjala se nekome ili ne ali ta robna kuca je izgradjena nasim parama i bila je unistena samo izvana. Porijeklo para BBI nadam se u dogledno vrijeme ce se i te kako istrazivati jer postoji mnostvo informacija da su to pare koje su preko Beca isle za pomoc BiH u ratu i ovdje nisu nikada dosle a glavni sakupljac i u Becu i u Njemackoj je bio Husein Zivalj. Ali o tom potom.
Generalno Sarajevo je zaista dobilo jedan predivan objekat i jedan lijep i veliki trg a ostale stvari ce i dalje biti u sukobu misljenja. Ako u gradu u kojem se ubijaju sa frazama MULTI-KULTI napravis nesto tako veliko u centru centara i onda na neki nacin ipak napravis segregaciju za jedan broj ljudi onda to bar po meni ne valja jer opet dajes priliku neprijateljima BiH da seru po njoj.
Medjutim mene i dalje zanima kako je neko mogao tvrditi da je stara robna kuca bila u rusevnom stanju i non salantno je srusiti kada to nije bilo apsolutno tacno. Na strani njen izgled, svidjala se nekome ili ne ali ta robna kuca je izgradjena nasim parama i bila je unistena samo izvana. Porijeklo para BBI nadam se u dogledno vrijeme ce se i te kako istrazivati jer postoji mnostvo informacija da su to pare koje su preko Beca isle za pomoc BiH u ratu i ovdje nisu nikada dosle a glavni sakupljac i u Becu i u Njemackoj je bio Husein Zivalj. Ali o tom potom.
Generalno Sarajevo je zaista dobilo jedan predivan objekat i jedan lijep i veliki trg a ostale stvari ce i dalje biti u sukobu misljenja. Ako u gradu u kojem se ubijaju sa frazama MULTI-KULTI napravis nesto tako veliko u centru centara i onda na neki nacin ipak napravis segregaciju za jedan broj ljudi onda to bar po meni ne valja jer opet dajes priliku neprijateljima BiH da seru po njoj.
- oddodood
- Banksy
#95 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
Propašće i Importanne kao i ovaj, i svi ostali, jedan za drugim.♥ Julianna ♥ wrote: Kad se otvori Importanne, kod nas će doći do sukoba između pripadnika tržnih centara![]()
-
fixer
#96 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
hrasno38 wrote:Evo bio u BBI i moram priznati da zaista izgleda lijepo bez obzira na sve moja prijasnje i sadasnje poglede koji se ticu zabrana. Butici su bar po meni najvise za raju sa dubljim dzepovima znaci jedno 70% sarajlija moze samo setati po njemu. Restorani skupi pogotovo onaj na prvom spratu ali opet kazem za one sa dubljim dzepovima su se ubili. Objekat koliko sam nauco od ljudi koji to zaista znaju je pusten nepropisno jer masa stvari jos uvijek ne zadovoljava kriterijume.
-
MELBOURNE_SARAJEVO
#97 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
Meni pravo dobra ova Teheranka samo steta sto nema zena sve muskarci a i ovo sto ima zena sve pokriveno
Po shoppingu hodaju neki bradati sa stapovima oni su kao ono sex patrole nema diranja ljubljenja i tako to..Odmah po guzici udaraju..Na ulazu imam sunet detektor ko nije obrezan odmah svira i nema ulazka..Tako na ulazu ima detektor za laganje pitaju jedes li svinjetinu ako jedes odmah svira i nema ulaska...Po kaficima zene i muskarci su odvojeni znaci nema sjediti skupa a i gledanje je zabranjeno..

- Banksy
#98 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
U Nadzornornom odboru BBIja, medju ostalim, sjedi i Hasan Cengic, prijeratni hodža, ratni logisticar i poratni biznismen, rijecju - siva eminencija vladajuce Stranke demokratske akcije. BBI je jedina banka u BiH koja pored Upravnog i Nadzornog odbora ima Šerijatski odbor, kojim predsjedava Mustafa ef. Ceric. Pored Ccrica, u Šerijatskom odboru BBI-ja sjedi jos jedan duhovni autoritet dr. Šukrija Ramic, profesor na Islamskoj pedagoškoj akademiji u Zenici i šerijatski urednik islamskog casopisa Novi horizonti.hrasno38 wrote: Porijeklo para BBI nadam se u dogledno vrijeme ce se i te kako istrazivati jer postoji mnostvo informacija da su to pare koje su preko Beca isle za pomoc BiH u ratu i ovdje nisu nikada dosle a glavni sakupljac i u Becu i u Njemackoj je bio Husein Zivalj. Ali o tom potom.
Nesto ranije, SDA je na privremeni rad u Dzedu poslala i jednog od mnogobrojne obitelji Bukvic, mladjahnog Amera, koji vec nekoliko godina radi u Islamic Development Bank (Islamskoj banci za razvoj), koja je inace sa 45,46% dionica najveci dionicar BBI-ja dok Dubai Islamic Bank i Abu Dhabi Islamic Bank imaju po 27,27% dionica. Nesto kasnije, Bukvicu se u Saudijskoj Arabiji pridružio još jedan clan SDA-ove vrhuške Husein Živalj, raniji zamjenik ministra inostranih poslova BiH, koji u Islamskoj banci za razvoj obnaša jednu od najodgovornijih funkcija.
dug je bio put ...
http://www.bhdani.com/arhiva/263/fokus.shtml
http://a4a.info/artc/html/a-000190y.html
- neprilagodjena
#99 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
Cuj 'sunet detektor'
hahahahahahhahahahahahahahahahahaha
- HAVANA
#100 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
neprilagodjena wrote:Cuj 'sunet detektor'