Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
-
popajic
#1 Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
Zanima me kakva su vasa razmisljanja i misljena o novom BBI centru?Sta vam se dopada a sta ne?Kakva je ponuda i kako van se dopadaju kafici i restorani?Mislite li da ce citav centar dobro raditi?Sta mislite o cijenama i usluzi...
Hvala na komentarima
Hvala na komentarima
- karanana
#2 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
a anketa i opcija samo cetvrtkom?
nisam ga jos vidio
nisam ga jos vidio
-
Maybach
#3 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
Svidja mi se centar,a najvise caffei/slasticarne/restorani i radnja sa sapunima i draguljima 
- Sarayman
#4 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
Bio sam jucer (prvi dan poslije otvaranja) sa suprugom i poslije 2 sata provedenih u BBi-u donio sljedece zakljucke:
1. Objekat je veoma dobro uradjen, zanimljive unutrasnjosti a kvalitet materijala je vidljiv na svakom koraku (sjecam se rukohvata na ogradi izvedenih od neke vrste skupe impregnirane koze) i fakat se i najbogatije evropske metropole ne bi postidjele istog ovakvog. Treba otici i dozivjeti ga. Kompletan je a bogatstvo sadrzaja na zavidom nivou u usporedbi sa ostalim shopping centrima u drzavi.
2. Ponuda u shopovima me nimalo nije odusevila. Raznolikost robe im nije jaca strana, vjerovatno uvjetovana omanjim poslovnim prostorima. Pri vrhu objekta sam obisao sva 3-4 sportska shopa u potrazi sa pristojnim tenama za trcanje i nisam ih uspio pronaci. Isto tako ni obican sportski sorc.
3. Cijene u mrakiranim shopovima su dosta velike, pa tako za jednu polo musku majicu (kratkih rukava) morate izdvojiti minimum 115 KM za Tommy Hilfiger, pa do 200 za Lacoste. O programu Armanija da i ne govorim. Moj komentar je da u ovakvoj sredini slabo ko ce kupovati po ovakvim cijenama. S druge strane Springfield je najpristupacniji (ali i kvalitetom najslabiji), pa za 25 KM mozete kupiti musku majicu dugi rukav..
4. Buduci da je stanje takvo kakvo sam opisao, i jos plus objekat nije dovrsen u popunosti, ne mislim ici opet u skorije vrijeme sve dok se (valjda) neke stvari ne promijene... Ne mislim na cijene, vec prvenstveno na ponudu...
1. Objekat je veoma dobro uradjen, zanimljive unutrasnjosti a kvalitet materijala je vidljiv na svakom koraku (sjecam se rukohvata na ogradi izvedenih od neke vrste skupe impregnirane koze) i fakat se i najbogatije evropske metropole ne bi postidjele istog ovakvog. Treba otici i dozivjeti ga. Kompletan je a bogatstvo sadrzaja na zavidom nivou u usporedbi sa ostalim shopping centrima u drzavi.
2. Ponuda u shopovima me nimalo nije odusevila. Raznolikost robe im nije jaca strana, vjerovatno uvjetovana omanjim poslovnim prostorima. Pri vrhu objekta sam obisao sva 3-4 sportska shopa u potrazi sa pristojnim tenama za trcanje i nisam ih uspio pronaci. Isto tako ni obican sportski sorc.
3. Cijene u mrakiranim shopovima su dosta velike, pa tako za jednu polo musku majicu (kratkih rukava) morate izdvojiti minimum 115 KM za Tommy Hilfiger, pa do 200 za Lacoste. O programu Armanija da i ne govorim. Moj komentar je da u ovakvoj sredini slabo ko ce kupovati po ovakvim cijenama. S druge strane Springfield je najpristupacniji (ali i kvalitetom najslabiji), pa za 25 KM mozete kupiti musku majicu dugi rukav..
4. Buduci da je stanje takvo kakvo sam opisao, i jos plus objekat nije dovrsen u popunosti, ne mislim ici opet u skorije vrijeme sve dok se (valjda) neke stvari ne promijene... Ne mislim na cijene, vec prvenstveno na ponudu...
- DoradO
#5 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
Odlican je .. kao i ogromni prostor ispred njega ... valjda se necemo morati guzvati vise ispred katedrale kad bude neko desavanje

- weed
#6 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
heboteee... pa taj bbc, pardon bbi centar - izgleda - pravo popularan... svako malo, novi topic na temu istog... k'o da je rijec o ne znam ti ni ja cemu, a ne o obicnom kredencu (punom nicega) u samom centru grada... 
-
MUNAFIK
#7 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
Bio sam tamo, radovi jos nisu zavrseni, fali mozda jo 3-4 dana da to bude sve sredjeno ali objekat je odlican i super uradjen... Cijene su previsoke za mene, ali ima ljudi koji ce tamo kupovati (onaj ko ima platu, tamo ce se i ljepo obuci
) ja cu tamo da kavenisem i ponekad rucam:)
Sta reci bez ikakve dileme najbolji centar u kojem sam bio do sada bez imalo pretjerivanja... i super je sto grad u centru ima ovaj BBI centar....

Sta reci bez ikakve dileme najbolji centar u kojem sam bio do sada bez imalo pretjerivanja... i super je sto grad u centru ima ovaj BBI centar....
- mayab
#8 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
Jeli istina da je kafa 4 KM? 
- bogoljub
#9 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
E bas i mene zanima posto im je kafa!? 
-
mare 28
#10 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
Razlika je gdje sjednes, ali mislim da nije 4 KM, npr. u slasticarnoj KUP kapucino je 2.5 KM, a tako je otprilike i na drugim spratovima. Centar je odlican, potrebno je jos radova, ali do sada je sve zaista u redu. Ljudi ce uvijek pokusavati nalaziti mane, ali sigurno je najbolji u BiH. Cijene u buticima...
uglavnom visoke.
- Karabaja
#11 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
meni se dopada najviše zato što nema alkohola, svinjetine i kockanja 
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#12 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
bila, obisla, ono sto sam vidjela odlicno izgleda, cijene naravno u vecini pristojnih radnji vecinom nedostupne za nase plate.
btw fakat koja je ovo tema o BBI-u?
sto neko rece danas pored ovoliko temi na forumu, ne treba mu reklama
Btw 2. to za teheranku prvi put cujem
btw fakat koja je ovo tema o BBI-u?
Btw 2. to za teheranku prvi put cujem
-
SemiR_SA
#13 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
Karabaja wrote:meni se dopada najviše zato što nema alkohola, svinjetine i kockanja
- Neelix
#14 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
haj žSemiR_SA wrote:Karabaja wrote:meni se dopada najviše zato što nema alkohola, svinjetine i kockanja![]()
![]()
![]()

-
AmeeeL
#15 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
kafa obicna 2 km ...ccc i to cekas po sata da dodje do tebe onaj debilni konobar... ali ljepota sjediti
jos pogotov na onom balkonu drama
...
cisto drama, ciste cak fuge i to rucno^^
cisto drama, ciste cak fuge i to rucno^^
-
tataratira
#16 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
Yebem ti čvarak, čuj nema pive
Teheranka već postoji, ovoj više odgovara naziv Šeherezada
Teheranka već postoji, ovoj više odgovara naziv Šeherezada
- bpsang
#17 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
Ja u taj BiBi ne ulazim, em nema pive em ne mozes pravu pizzu pojest.
- [Matrix]
#18 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
hladovina wrote:heboteee... pa taj bbc, pardon bbi centar - izgleda - pravo popularan... svako malo, novi topic na temu istog... k'o da je rijec o ne znam ti ni ja cemu, a ne o obicnom kredencu (punom nicega) u samom centru grada...
- Mahalac
#19 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
Sorry na off-u al kad smo vec kod BBI, jel neko probao uzeti kredit od ove banke i po kojoj kamati ga nude, mislim s obzirom na njihovu kampanju islamskog poslovanja.
- Bullet Tooth Tony
#20 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
2,5 KMmayab wrote:Jeli istina da je kafa 4 KM?
- shizim
#21 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
Mahalac wrote:Sorry na off-u al kad smo vec kod BBI, jel neko probao uzeti kredit od ove banke i po kojoj kamati ga nude, mislim s obzirom na njihovu kampanju islamskog poslovanja.
halal ti je sve...
XD
al evo bez zajebancije,ja mislim da su im kamate visoke,koliko tacno ne znam...
- clav
#22 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
To je po prici raje u 5 deka s kreditima ostalih banaka, osim posebnih vrsta kredita. Moras otici do njih i raspitati u vezi s onim sto ti konkretno treba. U sustini se ne razlikuje od drugih banaka, sem u arapskim nazivima. Npr. hipotekarni kredit. Ti hoces da kupis kucu od 100 000 KM. Odes kod njih, oni kupe tu kucu i tebi kazu mi je tebi prodajemo po cijeni od npr. 120 000, a vracaces nam na toliko i toliko rata. Znaci ovo 20 000 maraka koje ces njima vratiti kroz mjesecne rate oni ne zovu kamata, nego profit. Ili npr. ti orocis 5000 maraka na godinu dana. Oni ti ne daju kamatu, nego te ''nagradjuju'' jer si kod njih ostavio novac. Dakle kamate su u sustini tu negdje, negdje vece, negdje manje, samo sto se u bbi-u ne zove kamata.Mahalac wrote:Sorry na off-u al kad smo vec kod BBI, jel neko probao uzeti kredit od ove banke i po kojoj kamati ga nude, mislim s obzirom na njihovu kampanju islamskog poslovanja.
-
MUNAFIK
#23 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
znaci to nije kamata... od novca ne nastaje novac... nije razlika samo u imenu negu u samoj prirodi toga svega!clav wrote:To je po prici raje u 5 deka s kreditima ostalih banaka, osim posebnih vrsta kredita. Moras otici do njih i raspitati u vezi s onim sto ti konkretno treba. U sustini se ne razlikuje od drugih banaka, sem u arapskim nazivima. Npr. hipotekarni kredit. Ti hoces da kupis kucu od 100 000 KM. Odes kod njih, oni kupe tu kucu i tebi kazu mi je tebi prodajemo po cijeni od npr. 120 000, a vracaces nam na toliko i toliko rata. Znaci ovo 20 000 maraka koje ces njima vratiti kroz mjesecne rate oni ne zovu kamata, nego profit. Ili npr. ti orocis 5000 maraka na godinu dana. Oni ti ne daju kamatu, nego te ''nagradjuju'' jer si kod njih ostavio novac. Dakle kamate su u sustini tu negdje, negdje vece, negdje manje, samo sto se u bbi-u ne zove kamata.Mahalac wrote:Sorry na off-u al kad smo vec kod BBI, jel neko probao uzeti kredit od ove banke i po kojoj kamati ga nude, mislim s obzirom na njihovu kampanju islamskog poslovanja.
Komercijalna banka ti odobri kredit od 100 000 KM i ti kupis kucu i tvoja veza sa tom bankom je tih 100 000 KM i sad u zavisnosti od kamatne stope oni ti to obracunavaju. dakle tu se ISKLJUCIVO veze samo za novac koji ti oni daju i naravno imas hipoteku itd... a u Islamskom bankarstvu KAMATA JE ZABRANJENA, dakle ima neki model (ugovor il sta li vec...) oni kupe kucu dakle snose sve rizike oko te kuce i ti njima otplacujes i kada otplatis postao si vlasnik kuce, sto si vise kuce otplatio veci si rizik na sebe prenio... Nije to kamata, kao u 'obicnim' bankama ima tu razlike dosta, i naravno literature dosta kojoj covjek sebi moze razmotriri te stvari.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#24 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
Ma jašta radi! isto sranje, drugo pakovanje!
Zar vi ljudi zaista mislite da će banka (bilo koja) dijeliti milostinju?! Čuj nema kamate?
Ako je oni ne zovu tako ne znači da to nije kamata! Tvoj džep ne osjeti razliku...
Zar vi ljudi zaista mislite da će banka (bilo koja) dijeliti milostinju?! Čuj nema kamate?
Ako je oni ne zovu tako ne znači da to nije kamata! Tvoj džep ne osjeti razliku...
- clav
#25 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar
@munafik Meni je sasvim nebitno kako se zove , ako te ta kuca dodje 120 000 maraka. Ne kazem da nije u redu, da mi nesto smeta, samo kazem da nema nikakve razlike. ''Obicne'' banke poput Deutsche Bank, Nomura, Barclays, ABN Amro, Societe Generale imaju svoje poslovnice u arapskim zemljama prilagodjen na ovaj nacin. Ne placaj mjesecne rate i banka ce ugovor s tobom raskinuti i prodati tu kucu. Meni je stvar ista i ne treba mi konzilij ucenjaka da mi govori jel jedno haram, a drugo halal. Radi se o obicnoj trgovini novcem u oba slucaja, daleko je od lihvarenja u svakom slucaju i apsolutno se ne kosi s mojim religijskim shvatanjima.