Unaprijed hvala Vam !
Da li upisati RADIOLOGIJU ?
-
kx6
#1 Da li upisati RADIOLOGIJU ?
Idem u cetvrti razred i hocu da upisem radiologiju u Sarajevu , zna li iko ista o tome ? Sta , kako ? Je li ko od vas studirao ili zna nekog ko je ?!
Unaprijed hvala Vam !
Unaprijed hvala Vam !
-
Miro Spiro
- Grijem se na: toplotna pumpa
- Vozim: Jensen Interceptor
#2 Re: Da li upisati RADIOLOGIJU ?
kx6 wrote:Idem u cetvrti razred i hocu da upisem radiologiju u Sarajevu , zna li iko ista o tome ? Sta , kako ? Je li ko od vas studirao ili zna nekog ko je ?!
Unaprijed hvala Vam !![]()
Radiologija je grana medicine koja se bavi dijagnostickim procedurama u medicini.Da bi "upisao"radiologiju moras zavrsiti medicinski fakultet. Upisati je ne mozes nikako vec je mozes specijalizirati a specijalizacija traje 4 godine nakon završenog medicinskog fakuteta.
Ako zelis da budes inzenjer radiologije onda upisujes fakultet zdravstvenih studija smjer radiološke tehnike nakon srednje skole.Sve informacije su dostupne na web stranici http://www.fzs.unsa.ba/fzs/index.php. Tu budu obavijesti i o upisu i o predmetima koji se polazu za prijemni.Za vise informacija nazoves broj studentske sluzbe sa date web stranice.
- Ductus Holedocus
#3 Re: Da li upisati RADIOLOGIJU ?
covjek misli na fakultet zdravstvenih studija,gdje imaju smijer za radiologiju.
-
Miro Spiro
#4 Re: Da li upisati RADIOLOGIJU ?
Fino sam covjeku napisao web stranicu fzs-a.Ductus Holedocus wrote:covjek misli na fakultet zdravstvenih studija,gdje imaju smijer za radiologiju.
P.S
Fali ti jedno "h"
- Ductus Holedocus
#5 Re: Da li upisati RADIOLOGIJU ?
"h"?Miro Spiro wrote:Fino sam covjeku napisao web stranicu fzs-a.Ductus Holedocus wrote:covjek misli na fakultet zdravstvenih studija,gdje imaju smijer za radiologiju.
P.S
Fali ti jedno "h"
-
Miro Spiro
#6 Re: Da li upisati RADIOLOGIJU ?
ductus holedochus
- Ductus Holedocus
#7 Re: Da li upisati RADIOLOGIJU ?
e moj,pametni nije ni tako"ductus choledochus" je pravilno..Ja sam samo prilagodila prema sebi svoj nadimakMiro Spiro wrote:ductus holedochus
I to nije tema,ako nisi znao.
laku noc
-
Miro Spiro
#8 Re: Da li upisati RADIOLOGIJU ?
ductus choledochus seu ductus holedochus zavisi je li srpska ili hrvatska varijanta ,šljivić,perović,krmpotić
a kako si prilagodila to je druga stvar
Da sam na tvom mjestu ja bi vidio moze li se ispraviti
laku noc
a kako si prilagodila to je druga stvar
Da sam na tvom mjestu ja bi vidio moze li se ispraviti
laku noc
-
kx6
#9 Re: Da li upisati RADIOLOGIJU ?
Miro Spiro wrote:kx6 wrote:Idem u cetvrti razred i hocu da upisem radiologiju u Sarajevu , zna li iko ista o tome ? Sta , kako ? Je li ko od vas studirao ili zna nekog ko je ?!
Unaprijed hvala Vam !![]()
Radiologija je grana medicine koja se bavi dijagnostickim procedurama u medicini.Da bi "upisao"radiologiju moras zavrsiti medicinski fakultet. Upisati je ne mozes nikako vec je mozes specijalizirati a specijalizacija traje 4 godine nakon završenog medicinskog fakuteta.
Ako zelis da budes inzenjer radiologije onda upisujes fakultet zdravstvenih studija smjer radiološke tehnike nakon srednje skole.Sve informacije su dostupne na web stranici http://www.fzs.unsa.ba/fzs/index.php. Tu budu obavijesti i o upisu i o predmetima koji se polazu za prijemni.Za vise informacija nazoves broj studentske sluzbe sa date web stranice.
Gdje se moze zaposliti sa zavrsenim tim fakultetom ?!
Ja sam ustvari i mislio na ovaj zdravstveni fakultet
-
Miro Spiro
#10 Re: Da li upisati RADIOLOGIJU ?
Ako trazis nesto samo da bi zavrsio nakon srednje skole onda nemoj.
Mozes se zaposliti "osposobiti" za rad na rendgen aparatu,CT,MRI itd. A zaposljenje u bolnicama radiološkim odjelima itd.
Uglavnom da znas da je doza zracenja povecana u odnosu na normalno zracenje.Moras nositi detektor zracenja da vidis koju si dozu dobio i ako predje granicu dobivas novo radno mjesto na neko vrijeme mada danasnji aparati manje zrace ali opet.
P.S
Pozeljno je da se snalazis sa digitalnim tehnologijama i da si sa racunarom na ti.
Mozes se zaposliti "osposobiti" za rad na rendgen aparatu,CT,MRI itd. A zaposljenje u bolnicama radiološkim odjelima itd.
Uglavnom da znas da je doza zracenja povecana u odnosu na normalno zracenje.Moras nositi detektor zracenja da vidis koju si dozu dobio i ako predje granicu dobivas novo radno mjesto na neko vrijeme mada danasnji aparati manje zrace ali opet.
P.S
Pozeljno je da se snalazis sa digitalnim tehnologijama i da si sa racunarom na ti.
-
Mezopotamija
#11 Re: Da li upisati RADIOLOGIJU ?
Moj prijatelj, studira na ovom fakultetu, druga je godina doduse vanredno i kaze da super prolazi, ne zali se, dao je sve u roku, valjda ne treba mnogo. Nemoj me uzeti za ozbiljno ovo je rekla-kazala 
-
kx6
#12 Re: Da li upisati RADIOLOGIJU ?
Ma ne trazim,to je preporuka roditelja , a i meni se onako svidja jer u tom kadru fali zaposlenika .Miro Spiro wrote:Ako trazis nesto samo da bi zavrsio nakon srednje skole onda nemoj.
P.S
A sto se tice kompujtera,koristim ga svakodnevno od malih nogu
-
kx6
#13 Re: Da li upisati RADIOLOGIJU ?
Mezopotamija wrote:Moj prijatelj, studira na ovom fakultetu, druga je godina doduse vanredno i kaze da super prolazi, ne zali se, dao je sve u roku, valjda ne treba mnogo. Nemoj me uzeti za ozbiljno ovo je rekla-kazala
Super,taman mi je neko trebao ko vec ide na taj faks
-
Miro Spiro
#14 Re: Da li upisati RADIOLOGIJU ?
Uglavnom nazoves ili posjetiš studentsku sluzbu za sve informacije. Veb stranica sto se tice info-a nije update-ovana pa da ne bi imao starih informacija (tamo se nalazi plan i program po starom sistemu ne po bolonji).
Sretno sa upisom.
Sretno sa upisom.