Da li ulagati novac u kurseve i obogacivanje CV-a?

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
ferratilis

#1 Da li ulagati novac u kurseve i obogacivanje CV-a?

Post by ferratilis »

---
Last edited by ferratilis on 02/12/2022 09:51, edited 1 time in total.
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#2 Re: Da li ulagati novac u kurseve i obogacivanje CV-a?

Post by Picajzla »

Ako ce ici na kurs samo da bi ga zavrsio i dobio neki certifikat onda se ne isplati.
A ako ces ici i nauciti nesto, uloziti u sebe onda ce se svakako vratiti nekad.
francophil

#3 Re: Da li ulagati novac u kurseve i obogacivanje CV-a?

Post by francophil »

Hmm..zvucis kao moja "obrazovana" tetka " ta ti diploma nista ne vrjedi"...puff....Koji god fakultet da si zavrsio mora ti se isplatiti...al pod uslovom da znas sta si zavrsio (da to ucenje nije bilo pro-forme radi)...da si zaintresovan za oblast koju si ucio i da od prilike imas cilj kojem tezis sa ti znanjem i zvanjem! Svaki naredni korak u tvojoj edukaciji doprinosi tvom sopstvenom razvoju intelekta, a od tvojih ciljeva zavisi u kom ces smjeru nastaviti svoju edukaciju. Govorim ti iz licnog iskustva, jer nisam imao vezu pri zaposlenju...al tokom studija i nakon diplomskih i postdiplomskih studija nastavio sam sa edukacijom dok nisam dobio posao na kom sam pripravnicki odradio, na kojem sam se pokazao i gdje sam na kraju ostao da radim. Svaki kurs koji sam odslusao, savaku osobu koju sam upoznao na tim kursevima,kao i za vrjeme studiranja, uticalo je na moj nacin razmisljnja i da bukvalno danas osjetim da sam na poslu na kojem radim daleko ispred mnogih osoba u efektivnosti, produktivnosti i kvaliteti posla koji obavim (Imam 27 godina i za svoje godine mogu ti reci da sam vise nego dobar kad posmatram druge, a sve zahvaljujuci radu na sebi, edukaciji );) p.s. Nisam streber, nisam vrhunski student, prosjecan sam bio student al kkoji je znao sta zeli ;) SRETNO!!
HrvatMusliman

#4 Re: Da li ulagati novac u kurseve i obogacivanje CV-a?

Post by HrvatMusliman »

francophil wrote:Hmm..zvucis kao moja "obrazovana" tetka " ta ti diploma nista ne vrjedi"...puff....Koji god fakultet da si zavrsio mora ti se isplatiti...al pod uslovom da znas sta si zavrsio (da to ucenje nije bilo pro-forme radi)...da si zaintresovan za oblast koju si ucio i da od prilike imas cilj kojem tezis sa ti znanjem i zvanjem! Svaki naredni korak u tvojoj edukaciji doprinosi tvom sopstvenom razvoju intelekta, a od tvojih ciljeva zavisi u kom ces smjeru nastaviti svoju edukaciju. Govorim ti iz licnog iskustva, jer nisam imao vezu pri zaposlenju...al tokom studija i nakon diplomskih i postdiplomskih studija nastavio sam sa edukacijom dok nisam dobio posao na kom sam pripravnicki odradio, na kojem sam se pokazao i gdje sam na kraju ostao da radim. Svaki kurs koji sam odslusao, savaku osobu koju sam upoznao na tim kursevima,kao i za vrjeme studiranja, uticalo je na moj nacin razmisljnja i da bukvalno danas osjetim da sam na poslu na kojem radim daleko ispred mnogih osoba u efektivnosti, produktivnosti i kvaliteti posla koji obavim (Imam 27 godina i za svoje godine mogu ti reci da sam vise nego dobar kad posmatram druge, a sve zahvaljujuci radu na sebi, edukaciji );) p.s. Nisam streber, nisam vrhunski student, prosjecan sam bio student al kkoji je znao sta zeli ;) SRETNO!!
I kada ce ti se to isplatit? Za 20god. Onda ces pocet zaradivat.:-) On ima fax, neka ode na najjeftiniji kurs, samo da ima nesto iz IT, ostalo su projekti koje ce uradit. Gleda se stvarno znanje, ne papiri.
Post Reply