Kao prvo niko ne placa porez drzavi u kojoj ne zivi i nemojte se prosipati. Ona prica o Bekeru nije bas originalna verzija, jer Becker nije platio porez zato sto ima drzavljanstvo, nego zato sto su poreznici na osnovu njegove kreditne kartice ustanovili da je boravio u Njemackoj mnogo duze nego sto bi smio, ako ne zeli da placa porez. On je kao i svi bogatuni bio prijavljen u Monte KArlu, ali posto je imao njemacko drzavljanstvo i naravno nekretnine u Njemackoj, mogao je boraviti samo odredjen broj dana u godini ako je zelio izbjeci placanje njemackog poreza. Medjutim, Boris je prekrdasio, a Svabe ne bi bile Svabe kad to ne bi provalili i eto belaja.
Ja, koji zivim gdje zivim, nisam duzan platiti boba poreza u BiH. A sve i da jesam ne bih ga placao. Taman posla, pa nisam mahnit. A budu li previse zjevali necu platiti porez ni kad stan prodam. Zato bi im bolje bilo da se upristoje, jer nisam ja jedini koji ovako razmislja. Zahtjev za promjenu drzavljanstva odlucio sam podnijeti tek kad napunim 15 godina, dakle u januaru 2008., mada se dvoumim da li da sacekam punoljetstvo 2011. Otac mi je Sved

. Covjek imao 68 kad su mu Svedi ponudili drzvljanstvo i on ga prihvatio. Kcerka mi je Dankinja, zena i ja smo jos uvijek Bosanci. Jebiga, nas zivot, dom i misli su ovdje. I poreznik, jakako. Na svakog po jedan
A sto se glasanja tice, nemojte to sve svaljivati na dijasporu. Hajvan glasa nacionalno, bez obzira bio on u matici ili dijaspori. JUostalom ja sam protiv da ljudi bez adrese u BIH uopste imaju pravo glasa, ali sta ja znam. Ima ko je za to zaduzen