da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

mušema

#426 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by mušema »

Danas cistim kucu i izmedju ostalog cistim staklo na stolu. Prvo sam skinula sve stvarcice sa stola da bih ga ocistila. Poslije toga sam radila nesto drugo, i vratim se u dnevni i vidim da je ocisceno staklo na stolu, vidim koristenu krpu i ono sredstvo za ciscenje, ali se NIKAKO nisam mogla sjetiti kad sam ocistila to staklo. Bas me uhvatio neki grozan osjecaj, jer tog dijela ciscenja apsolutno ne mogu da se sjetim :?
S4mpion

#427 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by S4mpion »

Ne znam zasto,ali je dosta cesta pojava da se cuje sat u sobi u kojoj uopste nema sata :skoljka:
Modest Musorgski

#428 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Modest Musorgski »

mušema wrote:Danas cistim kucu i izmedju ostalog cistim staklo na stolu. Prvo sam skinula sve stvarcice sa stola da bih ga ocistila. Poslije toga sam radila nesto drugo, i vratim se u dnevni i vidim da je ocisceno staklo na stolu, vidim koristenu krpu i ono sredstvo za ciscenje, ali se NIKAKO nisam mogla sjetiti kad sam ocistila to staklo. Bas me uhvatio neki grozan osjecaj, jer tog dijela ciscenja apsolutno ne mogu da se sjetim :?
godine, godine... :skoljka:
shiljak

#429 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by shiljak »

mozda zato sto to cesto radis pa i ne obracas paznju previse kako cistis :D
mušema

#430 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by mušema »

Modest Musorgski wrote:
mušema wrote:Danas cistim kucu i izmedju ostalog cistim staklo na stolu. Prvo sam skinula sve stvarcice sa stola da bih ga ocistila. Poslije toga sam radila nesto drugo, i vratim se u dnevni i vidim da je ocisceno staklo na stolu, vidim koristenu krpu i ono sredstvo za ciscenje, ali se NIKAKO nisam mogla sjetiti kad sam ocistila to staklo. Bas me uhvatio neki grozan osjecaj, jer tog dijela ciscenja apsolutno ne mogu da se sjetim :?
godine, godine... :skoljka:
Tek 21, do toga nije sigurno :)
mušema

#431 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by mušema »

shiljak wrote:mozda zato sto to cesto radis pa i ne obracas paznju previse kako cistis :D
A nije ni do toga.. Rijetko cistim (taj dio mama radi), a moj dio je vecinom pospremanje, tu sam maher :-D
kosijaner

#432 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by kosijaner »

jutarnja zvijezda wrote:palio mi se kompjuter i tv u mojoj sobi gotovo uvijek oko 3h ujutro.tda je dosta.ako tema
u hororu ''egzorcizam emily rose'' sve se dešava u 3 nula nula poslije ponoći.
jesi li ti gledala taj film?
ja sam jednom bio ubijeđen da ću umrijeti u 7.
da, da...to mi je baš neobjašnjivo....zašto sam tog dana....bio je 1 ili 2 decembar devedesetih godina prošlog stoljeća mislio da ću umrijeti u 7, tj. 19:00.
s obzirom da evo upravo sad rovim nos, biće da nisam umro...
al ko zna....ko zna .................
uvijek u 19:00.......poĆinje dnevnik :)
Plavo-bijeli

#433 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Plavo-bijeli »

Evo počeo i ja da čitam. Stigao sam do 7. stranice, te nebi još pisao da mi se opet nije ponovila "neobjašnjiva stvar".

Inače počelo je prije možda par mjeseci to da mi se dešava. Tačnije jednom je zazvonio telefon, ja otišao u jednu sobu(nije tamo telefon bio), pa do kuhinje, vratim se, kad ugašen monitor. Upalim ga kad piše nema signala. Kompjuter radi, ventilatori se okreću, sve je normalno osim toga. Hajd restartujem, sve normalno.

Nakon 15 minuta opet zazvoni telefon ja napustim sobu 10 sekundi, vratim se ugašen monitor... Probam da ga isključim iz struje, kablove mjenjao idalje piše " no signal ". Taj dan mi se još dva ,tri puta dešavalo da mi se monitor ugasi čim napustim prag sobe. Navečer sam ostao jedno 5 sati u sobi nikako se nije gasio. Sutradan do jedno 6 sati navečer se nije gasio i govorim staroj reko ono je "jučer" bilo paranormalno... nakon pola sata vraćam se iz kuhinje kad restartuje se računar. Nedugo nakon toga opet se ugasi. Dan poslije opet se isto dešava... počeo sam da hodam unazad kad izlazim iz sobe da nebi možda primjetio to gašenje i nisam ga uspio primjetiti.

Nakon par dana , pred spavanje krenuo učiti nešta, fino zamolio Boga da mi se to više ne dešava i usnim, kako sjedim za stolicom, a nešta crno iza mene prolazi i kako prolazi pravi glasan zvuk i vidim kako izlazi kroz prozor... Sedam dana se nije monitor gasio nakon toga. Kasnije kad sam ispričao jednoj drugarici to, dan nakon toga mi se opet počelo dešavati, pa smirilo dok nisam opet nekome ispričao.

Evo možda 2,3 sedmice se nije gasilo, kad...
Sad čitam ovu temu i zazvoni telefon ja krenuo, stara mi ga donosi (za mene) ja da se okrenem prema računaru kad ugašen... :shock: Ne znam, ja nemam logičnog objašnjenja.

Jednom sam iznerviran kad sam vidio da je ugašen krenuo da se derem :-) , da bi se nakon toga sam restartovao.
blesava

#434 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by blesava »

i meni se desilo da mi se jedno vecer tv sam gasio nekoliko puta...ziva se isprepadala...jos uvijek vjerujem da se ipak kakav ludi komsija zajebavao sa daljinskim (zivim u prizemlju) :-)
Melami

#435 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Melami »

Plavo-bijeli wrote:Evo počeo i ja da čitam. Stigao sam do 7. stranice, te nebi još pisao da mi se opet nije ponovila "neobjašnjiva stvar".

Inače počelo je prije možda par mjeseci to da mi se dešava. Tačnije jednom je zazvonio telefon, ja otišao u jednu sobu(nije tamo telefon bio), pa do kuhinje, vratim se, kad ugašen monitor. Upalim ga kad piše nema signala. Kompjuter radi, ventilatori se okreću, sve je normalno osim toga. Hajd restartujem, sve normalno.

Nakon 15 minuta opet zazvoni telefon ja napustim sobu 10 sekundi, vratim se ugašen monitor... Probam da ga isključim iz struje, kablove mjenjao idalje piše " no signal ". Taj dan mi se još dva ,tri puta dešavalo da mi se monitor ugasi čim napustim prag sobe. Navečer sam ostao jedno 5 sati u sobi nikako se nije gasio. Sutradan do jedno 6 sati navečer se nije gasio i govorim staroj reko ono je "jučer" bilo paranormalno... nakon pola sata vraćam se iz kuhinje kad restartuje se računar. Nedugo nakon toga opet se ugasi. Dan poslije opet se isto dešava... počeo sam da hodam unazad kad izlazim iz sobe da nebi možda primjetio to gašenje i nisam ga uspio primjetiti.

Nakon par dana , pred spavanje krenuo učiti nešta, fino zamolio Boga da mi se to više ne dešava i usnim, kako sjedim za stolicom, a nešta crno iza mene prolazi i kako prolazi pravi glasan zvuk i vidim kako izlazi kroz prozor... Sedam dana se nije monitor gasio nakon toga. Kasnije kad sam ispričao jednoj drugarici to, dan nakon toga mi se opet počelo dešavati, pa smirilo dok nisam opet nekome ispričao.

Evo možda 2,3 sedmice se nije gasilo, kad...
Sad čitam ovu temu i zazvoni telefon ja krenuo, stara mi ga donosi (za mene) ja da se okrenem prema računaru kad ugašen... :shock: Ne znam, ja nemam logičnog objašnjenja.

Jednom sam iznerviran kad sam vidio da je ugašen krenuo da se derem :-) , da bi se nakon toga sam restartovao.
Odnesi je*eni kompjuter u servis. :lol:
to ti s egasi komp jer je toplo a ne rade ti ventilatori dobro, te 2-3 sedmice je bilo malo hladnije, zato se nije gasilo.
Plavo-bijeli

#436 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Plavo-bijeli »

Melami wrote: Odnesi je*eni kompjuter u servis. :lol:
to ti s egasi komp jer je toplo a ne rade ti ventilatori dobro, te 2-3 sedmice je bilo malo hladnije, zato se nije gasilo.
Haj ba ne pričaj gluposti. Nemam problema sa zagrijavanjem CPU-a, ni sa bilo kojim zagrijavanjem drugog hardware-a. Uostalom malo prije nego što je počelo sa gašenjem monitora(tačnije ona plava lampica pređe u crvenu, ne da potpuno ostane bez napajanja), sam mjenjao CPU(AMD 4800+ sa kojim sam imao problema sa zagrijavanjem, te prešao na Sandy Bridge), matičnu i RAM. Imam 5,6 dodatnih ventilatora u kućištu, tako da nije do toga 100 %, a dosad nisam nigdje čuo da se monitor gasio od pregrijavanja :lol: , a i da je moguće :lol: onda bi se gasio i kada sam ja na računaru, a ne samo kada napustim sobu.

Znači monitor se ne gasi, nego ostaje bez signala. Malo sam se i ja pogrešno izrazio.
shiljak

#437 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by shiljak »

Nakon 15 minuta opet zazvoni telefon ja napustim sobu 10 sekundi, vratim se ugašen monitor... Probam da ga isključim iz struje, kablove mjenjao idalje piše " no signal ". Taj dan mi se još dva ,tri puta dešavalo da mi se monitor ugasi čim napustim prag sobe.

...Navečer sam ostao jedno 5 sati u sobi nikako se nije gasio.
Namjesteno ti na racunaru da ti se ugasi monitor kad ne radis nista, zato ti se i ne gasi kad si u sobi, nego kad odes :D

"no signal" pise kad ti je na racunaru namjesteno da ti se ugasi monitor, tada monitor ostane bez signala i pise na monitoru "no signal"... ti pomaknes mis kad i dalje pise "no signal", a to je zato sto monitor detektuje druge izvore (npr. hdmi/dvi/vga), pa moras malo pricekati dok ti dodje opet na taj prikljucak.. A vrlo je moguce da ti onda pocnes cackati pa onda iskljucis automacku detekciju signala pa onda mozes cekati i 5 sati (odnosno dok ti opet rucno ne vratis postavke)
:D

Rekao si da prije ovih problema da si nesto mijenjao komponente racunara, dakle eto to ti je odgovor :D Do racunara ti je nesto ili do monitora ili kombinacija :-D

Ovo "crno" nesto sto ti je proslo kroz kucu i na prozor...?? :D :D :D :D :D :D
Plavo-bijeli

#438 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Plavo-bijeli »

shiljak wrote: Namjesteno ti na racunaru da ti se ugasi monitor kad ne radis nista, zato ti se i ne gasi kad si u sobi, nego kad odes :D

"no signal" pise kad ti je na racunaru namjesteno da ti se ugasi monitor, tada monitor ostane bez signala i pise na monitoru "no signal"... ti pomaknes mis kad i dalje pise "no signal", a to je zato sto monitor detektuje druge izvore (npr. hdmi/dvi/vga), pa moras malo pricekati dok ti dodje opet na taj prikljucak.. A vrlo je moguce da ti onda pocnes cackati pa onda iskljucis automacku detekciju signala pa onda mozes cekati i 5 sati (odnosno dok ti opet rucno ne vratis postavke)
:D

Rekao si da prije ovih problema da si nesto mijenjao komponente racunara, dakle eto to ti je odgovor :D Do racunara ti je nesto ili do monitora ili kombinacija :-D

Ovo "crno" nesto sto ti je proslo kroz kucu i na prozor...?? :D :D :D :D :D :D
Čuj namješteno kad ne radim ništa? Haj ti namjesti sebi da ti monitor izgubi signal 2 sekunde nakon što napustiš sobu(ne diraš miš) ? Pa da je i moguće namjestiti tako nešta :lol:, onda bi se to dešavalo uvijek kada napustim sobu, pa se vratim. Evo sada krenuo da ti odgovorim, zazvoni telefon i krajičkom oka gledam u monitor vidim totalno bijel, dok sam se ja tivra vidim ugašen... Hajd eto da predpostavimo da je problem do toga što sam promjenio matičnu i ostale komponente, onda zašto se ne ugasi kada sam ja tu u sobi? Što se ne ugasi kad odem da jedem pa se vratim nakon sat vremena? Što se ne dešava redovno? Kako baš da se potrefi da se počne dešavat onda kad ja o tome krenem pričat drugima? Evo Boga mi nije se gasilo ne pamtim... i evo najednom sad krene kad sam o tome krenuo razmišljati i pričati...

Inače u " POWER OPTIONS"-u mi je namješteno da se display ugasi nakon 20 minuta kada se ništa ne radi, a da nikada ne ide u "sleep".

Evo sad mogu milion puta otiči u drugu sobu, a siguran sam da neće monitor ostat bez signala kada se vratim, već ponekad kad se najmanje nadam...

Ja sam milion posto uvjeren da nema objašnjenja sa naučne strane ovo gubljenje signala. Da se dešava redovno i kada sam u sobi i kada nisam, da se dešava svaki dan, a ne da je OK mjesec dana, pa onda par dana po 5,6 puta itd, onda bi bio uvjeren da je problem do hardware.
Modest Musorgski

#439 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Modest Musorgski »

odnesi monitor hodži, nek instalira antisihir
shiljak

#440 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by shiljak »

znaci ti si siguran da je duh, pa nema potrebe traziti logicka objasnjenja? :-D

Kazes da ti u postavkama na monitoru i racunaru nije namjesteno da se ugasi nista prije 20 minuta, a ti jednu minutu odes negdje vratis se kad ono nema slike?

Jel moguce da ti se do sad desilo smao kad nisi bio u sobi? Moze biti recimo da dok "nagazis" nogom na pod da se nesto u kucistu olabavilo pa ti pravi problem, ili kabal od monitora.. ili nekih hiljadu stvari sto ti ne moze sad pasti na pamet.. evo moze biti da ti napojna ili graficka nije dobra, maticna.. pa na kraju i uticnica..

Pa svaki put kad imas neki problem sa racunarom ne bude ti nesto jasno "kako to", pa na kraju rijesis problem :-D
NEMOHOES

#441 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by NEMOHOES »

Modest Musorgski wrote:odnesi monitor hodži, nek instalira antisihir
:lol:
ovajonaj

#442 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by ovajonaj »

a mozda imas neko srot napajanje pa ti pravi urnebes po maticnoj ploci i onda dobijas te "paranormalne" pojave...
Plavo-bijeli

#443 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Plavo-bijeli »

shiljak wrote:znaci ti si siguran da je duh, pa nema potrebe traziti logicka objasnjenja? :-D

Kazes da ti u postavkama na monitoru i racunaru nije namjesteno da se ugasi nista prije 20 minuta, a ti jednu minutu odes negdje vratis se kad ono nema slike?

Jel moguce da ti se do sad desilo smao kad nisi bio u sobi? Moze biti recimo da dok "nagazis" nogom na pod da se nesto u kucistu olabavilo pa ti pravi problem, ili kabal od monitora.. ili nekih hiljadu stvari sto ti ne moze sad pasti na pamet.. evo moze biti da ti napojna ili graficka nije dobra, maticna.. pa na kraju i uticnica..

Pa svaki put kad imas neki problem sa racunarom ne bude ti nesto jasno "kako to", pa na kraju rijesis problem :-D
Pa mislim jeste i meni glupa ta stvar oko duha, ali kažem da je riječ o neobjašnjivoj stvari. Nije naziv teme "duhovi u kući" već neobjasnjive stvari. Ne može se ništa ni u kućištu "olabavit" kad je Cooler Master 690 II. Kad je riječ o napojnoj imam Fortron Gold od 600 W(nedavno kupio). Kad je riječ o grafičkoj imam ASUS 6850 koju sam kupio prije dvije godine. Sve je priključeno na produžni APC sa "prenaponskom" zaštitom. Matičnu P8P67 sa B3 Revisionom sam kupio sa i3 2120 procesorom i RAM memorijom Kingston hyperx 4 GB prije pola godine.

BTW imao sam milion problema sa računarom, što problema sa software-om, što sa hardware-om i sve sam ih sam riješio, pa smatram da nisam ni laik što se toga tiče. Za ovaj stvarno ne znam šta da mu radim.

Što se tiče kupovanja " ANTIsihir " licensce se još nisam odlučio, nadam se da nije toliko zagustilo? :mrgreen:
anonimnaosoba

#444 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by anonimnaosoba »

:lol: :lol:

imaš trial verziju Antisihira, vjerovatno se može nabavit' kod onih što redovno idu u džamije, oni to uzimaju od hodža, provjeri, pa ako bude dobra, kupi licencu
sha_ba

#445 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by sha_ba »

NEMOHOES wrote:
:lol:
il nek odnese da mu stravu saliju, ko zna mozda pomogne, a puno je jeftinije :lol: :lol:
Kapri

#446 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Kapri »

E ovdje se posteno ismijem....Boze dragi,pomagaj nekima
Logovan

#447 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Logovan »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Eborg

#448 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Eborg »

To se nešto nagazi, nešto ne da se.

Ima u Šerićima jedan mladi, pošalji unuku, Ankicu.
shiljak

#449 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by shiljak »

monitor odnesi? :-D :lol: :lol: :lol:
gerberica

#450 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by gerberica »

Ne napustaj sobu :lol: :lol: :lol:
Post Reply