da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
quarterback

#326 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by quarterback »

kenzo wrote:desava se i meni da pomislim na neku osobu predosjetim nesto..a onda je par minuta nakon toga vidim...to mi se vise puta desilo...

....dalje(pazi sad ovo), sanjam da sam budan(a mozda i jesam budan) i da nesto nije u redu, hocu da ustanem iz kreveta, ali mi neka sila to ne dopusta, i ta ista sila me dize par centimetara u visinu...onda se odjednom probudimm, najezio se sav od straha...
jel i iko dozivio nesto slicno..ovo mi se prije par puta desilo i nije nimalo prijatno..znaci kako god pokusavao ustati iz kreveta, ne mogu se pomjeritim, jer jednostavno neka sila me kontrolise...
to je jako cesta pojava, svjestan si svega oko sebe ali si nepokretan i ma koliko se trudio da se pomjeris - ne mozes, iskustvo je zastrasujuce medjutim kako rekoh malo je osoba koje ga nisu dozivjele, medicina nije moja struka ali postoji medicinsko objasnjenje toga, na zalost davno sam citao pa sam zaboravio, proguglaj malo, ne radi se ni o kakvim svemircima

ps
meni se desilo vise puta dok sam bio mladji
laneni10

#327 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by laneni10 »

Great Cornholio wrote:
laneni10 wrote: Moje znanje je prilicno skromno, a nemam ni visokoobrazovanje,
medjutim voljan sam i zelim mnogo toga uciti i nauciti, po pritodi sam veoma radoznao pa su me zanimale ove teorije o kolektivno- nesvjenom , i mocima nasega jos uvijek nedovoljno istrazenog uma, u stavri pokusavao sma popraviti kvalitet zivota uz pomoc sopstvene podsvjesti , zatim putem molitve ... Jer molitva je interakcija svijesti i podsvijesti, onda svakodnevno izgovaram odredjene a
Pozitivne afirmacije u sadasnjem vremenu...
Mnoga vrata su mi se zAtvotila, mnogi planovi propali, mnogo toga sto sma ima sigurno u rukama na neki neobjasnjiv nacin sam izgubio.
Jednoga dana sam shavtio da sopstvenu sudbinu sam gradim i da sve u stavri ide iz glave ...
Pozelio sam sansu dati sopsstvenom umu jer nemam sta izgubiti.

Od tebe bih sigurno imao mnogo toga nauciti steta sto smo daleko rado bih te jednom upoznao ..
Ja samo kradem ono što su rekli pametniji od mene, a ni tebe ništa ne sprečava da to isto činiš, kradem pamet iz njihovih knjiga :)

Bilo bi dobro da naša sudbina zavisi samo od nas samih, ali to nije tako, zavisi i od nas i od ponašanja drugih prema nama.

Nisam ni ja nekakav plaho pametan čovjek, ali ti mogu reći da si na "pravom putu". Samopuzdanje, vjera u vlastite sposobnosti i hrabrost u djelovanju ne može donijeti ničega lošeg, ali, kao što već rekoh, zato što ne zavisi sve od nas samih, potrebno je i moći podnositi povremene "poraze". I molitve su pozitivne,ne mogu nauditi :)

Ko zna, možda se nekad upoznamo, kad postanemo uspješni ljudi, pa nas zovnu na televizor 8-) :D
Da, i ja volim citati,to me je mozda i odrzalo u teskim danima moga zivota...
Postoji u univerzumu neka Entelehija, koja o svemu vodi racuna i svime upravlja ovo je davno govorio Tesla, toj Entelehiji ekvivalent je nas mozak... Ako sam se dobro izrazio , na zalost fodn rijeci kojima raspolazem poprilicno je skroman i jako brzo se spetljam kada pisem nesto :).
Hocu ovo da kazem sve polazi od nas samih "iznutra" i samopouzdanje i vjera is ve drugo,tome unutra zelim i pruzam sansu, jer kako je unutra tako je i vani.
Kao sto rekoh nemam sta izgubiti, jer sve sam davno vec izgubio,na dnu sam, na dnu dna...
Sto se molitve tice, malo znam o tome jer sam do prije tri godine bio ateist na zalost, sada mi je 42 god, trebalo je mnogo propatiti, i prepatiti i zivjeti patnju, da bi se jednom spozanalo da postoji neka visa sila od nase i neka ,
Visa Inteligencija, od koje sve pocinje i sa kojom se sve zavrsava.
Kazu da patnja prociscava , da kroz nju covjek moze dozivjeti preobrazaj, ili katarzu, ne znam jeli ovo istina...
Ali znam ovo da ako ne iskusis nesrecu neces nikada moci spoznati srecu.
kazu da svaka nasa rijec pulsira odredjenom frkefrencijom tj da siri neko elektro-magnetno zracenje, i kada je covjek u stanju molitve tada je to zracenje na neki nacin pojaacano, i desavaju se neki fini(ji) titraji i jacaju se valjda nasa cula... Opet ne znam da se izrazimna zalost.
Recimo kod nas hriscana pjevaju se odredjeni psalmi, i jos neke druge molitve, msilim zbog toga sto pjevanje iskljucuje napor a kada je mozak opusten on tada najlkse prihavti ono sto slusa tj odredenu molitvu , bitno je i to veoma da je u toku molitve "prisutan sopstvenim duhom".
Molitva opusta, nadahnjuje, budi nadu jaca vjeru...

Slicno je recmo i sa hinduistickom molitvom ili mantrom -AUM, ili OM..

ta mantra ili rijec valjad nekako utice na nas ali kako i zbog cega nemam pojma , a vjerujem da je obo tacno.

Kroz molitvu se pokusavam vratiti svome Tvorcu Gospodu , koga sam davno jednom ostavio i zaboravio,
U molitvi uvijke trazim jedno,a to jedno je jako veliko , Trazim jos jednu sansu, jos jednu priliku!
Nista ne nudim a mnogo trazim.
Kazu da ako je duh osvojen sve je osvojeno, moj duh jos uvijke nije porazen ...
I ako moj "brod nose i bacaju talasi, na sve strane i gotovo sam se razbio o hridine" ja jos uvijek plovim...
Ako "kormilo" uzmem u svoje ruke, mozda ipak isplovim na pucinu... Ko zna, zelim sebi svu srecu ovoga svijeta!

Nisam dugo bio u sarajevu, ako jednog dana ponovo dodjem , javicu ti se na privat, da se vidimo i popijemo kafu i neki sokic negdje zajedno.

Pozdrav
Lightness

#328 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Lightness »

HardCore wrote:Meni su se bas desavala neobjasnjive stvari, vise puta dok sam igrao LoL komp mi se gasio, bas kad nekog trebam da ubijem komp mi se ugasi, tako nekolko puta, i onda sam usisivacem usiso sve sejtane sto su mi gasili komp i sad se vise ne gasiii,,,, al mi se poceo gasit usisivac :x

presli ti sejtani u usisavac hahahahah
ljuspica

#329 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by ljuspica »

Laneni

Istina je da nas mozak pulsira određenom frekvencijom, ali istina je i to da se te frekvencije mogu mijenjati ovisi od nasih osjećaja, zdravlja itd. Ako se plasimo nečeg putem podsvjesti iliti tih frekvencija/energija mi cemo to i privuci. I to ce se desiti.
Fenomen vidovitosti nije uopce fenomen jer svako od nas može biti vidovit ako to zeli. Naravno samo je potrebno usavršavanje u tome. Svi mi posjedujemo neke“fenomene” u sebi. Tako se putem vježbe može doseci i to da se vidi necija aura a preko aure sve procita o toj osobi: u kakvom je stanju ,jel zdrav itd. No, koja je svrha nama obicnim ljudima da se bakćemo tm stvarima? U cemu je poenta biti vidovit? No, trebas znati samo jednu stvar da se čovjekove sudbine mogu mijenjati. Imamo po nekoliko puteva i ovisno od nasih ajmo rec gijeha/dobrih dijela ti putevi se otvaraju i mi idemo tim putem koji nam je odredio Bog…stoga vidoviti ljudi znaju praviti greske i ne treba im uvijek vjerovati.

Vidim da koristis metode pozitivne afirmacije. To je zgodno i zanimljivo. Privlačiti u svoj zivot pozitivne stvari nema nista lose, samo treba biti istrajan.Ja nisam pa sam brzo batalila metode afirmacije. No, jedno cu ti reci to sto si napisao :mnoga vrata su se zatvorila, mnogi planovi propali itd….pokusaj da ne govoris to i izbrisi sa svog posta tu negativnu recenicu…pokusaj da zaboravis na sve negativnosti koje si imao u zivotu. Djelimicno je tacno da sopstevnu sudbinu gradis sam, ali ima i Tvorac koji te prati. Ako siješ dobro i požnjećeš.

Za početak ne bi bilo lose, ako zivis u vecem gradu (a vidim da zivis negdje van BiH ) da se upises na neki kurs yoge, rekonekcije,hoponopo, TM, reikija, ili nekih meditacija + da prakticiras svoju religiju, cisto da se povezes sa jos vise ljudi iz domena duhovnosti, jer lakse je kad imas sagovornika na istom putu, ovdje na forumu ces naci samo one koji te ismijavaju, cast pojedincima. Pozdrav.
thebigb

#330 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by thebigb »

Čitam dobar dio ove teme i zaista sam pročitao dosta toga što me impresioniralo, valjda zato što ja nikad nisam imao nešto slično. Jedina neobjašnjiva stvar (ako se može nazvati tako) u mom slučaju jeste to što mi se nekad snovi ostvare, ali to nisu oni neki specijalni dugi snovi, već recimo sanjam jedan mali trenutak koji traje 3 sekunde i sutra mi se u stvarnom životu desi. Eto, to je moj vrhunac kada je ova tema u pitanju :)
Great Cornholio

#331 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Great Cornholio »

laneni10 wrote: Da, i ja volim citati,to me je mozda i odrzalo u teskim danima moga zivota...
Postoji u univerzumu neka Entelehija, koja o svemu vodi racuna i svime upravlja ovo je davno govorio Tesla, toj Entelehiji ekvivalent je nas mozak... Ako sam se dobro izrazio , na zalost fodn rijeci kojima raspolazem poprilicno je skroman i jako brzo se spetljam kada pisem nesto :).
Hocu ovo da kazem sve polazi od nas samih "iznutra" i samopouzdanje i vjera is ve drugo,tome unutra zelim i pruzam sansu, jer kako je unutra tako je i vani.
Kao sto rekoh nemam sta izgubiti, jer sve sam davno vec izgubio,na dnu sam, na dnu dna...
Sto se molitve tice, malo znam o tome jer sam do prije tri godine bio ateist na zalost, sada mi je 42 god, trebalo je mnogo propatiti, i prepatiti i zivjeti patnju, da bi se jednom spozanalo da postoji neka visa sila od nase i neka ,
Visa Inteligencija, od koje sve pocinje i sa kojom se sve zavrsava.
Kazu da patnja prociscava , da kroz nju covjek moze dozivjeti preobrazaj, ili katarzu, ne znam jeli ovo istina...
Ali znam ovo da ako ne iskusis nesrecu neces nikada moci spoznati srecu.
kazu da svaka nasa rijec pulsira odredjenom frkefrencijom tj da siri neko elektro-magnetno zracenje, i kada je covjek u stanju molitve tada je to zracenje na neki nacin pojaacano, i desavaju se neki fini(ji) titraji i jacaju se valjda nasa cula... Opet ne znam da se izrazimna zalost.
Recimo kod nas hriscana pjevaju se odredjeni psalmi, i jos neke druge molitve, msilim zbog toga sto pjevanje iskljucuje napor a kada je mozak opusten on tada najlkse prihavti ono sto slusa tj odredenu molitvu , bitno je i to veoma da je u toku molitve "prisutan sopstvenim duhom".
Molitva opusta, nadahnjuje, budi nadu jaca vjeru...

Slicno je recmo i sa hinduistickom molitvom ili mantrom -AUM, ili OM..

ta mantra ili rijec valjad nekako utice na nas ali kako i zbog cega nemam pojma , a vjerujem da je obo tacno.

Kroz molitvu se pokusavam vratiti svome Tvorcu Gospodu , koga sam davno jednom ostavio i zaboravio,
U molitvi uvijke trazim jedno,a to jedno je jako veliko , Trazim jos jednu sansu, jos jednu priliku!
Nista ne nudim a mnogo trazim.
Kazu da ako je duh osvojen sve je osvojeno, moj duh jos uvijke nije porazen ...
I ako moj "brod nose i bacaju talasi, na sve strane i gotovo sam se razbio o hridine" ja jos uvijek plovim...
Ako "kormilo" uzmem u svoje ruke, mozda ipak isplovim na pucinu... Ko zna, zelim sebi svu srecu ovoga svijeta!

Nisam dugo bio u sarajevu, ako jednog dana ponovo dodjem , javicu ti se na privat, da se vidimo i popijemo kafu i neki sokic negdje zajedno.

Pozdrav
Najgori osjećaj je osjećaj usamljenosti, a čitanjem se taj osjećaj može otkloniti, pod uslovom da čitanje doživljavamo kao razgovor između nas i pisca. Ako tako čitaš onda se možeš raspravljati sa piscem, možeš se s njim svađati, nadmudrivati, reći mu " E ovdje si u pravu, ovdje nisi", i to sve bez straha, jer on te neće osuđivati ma šta ti pomislio, a "stvarni" ljudi će jedva dočekati da ti pronađu "manu", da ti "prisjednu" na muku, i tako olakšaju vlastitu.

Nisam upoznat sa ovim Teslinim učenjem, ali ću se potruditi da se upoznam, zvuči interesantno. I ja sam radoznao, to je kažu odlika psihički zdrave ličnosti 8-) I ja sam sebe hvalim, neće da me pohvale ostali seljaci iz mog sela :D
Skromnost je vrlina, ali nemoj uvijek biti skroman, nekad se malo i "pohvali" svojim kvalitetima, jer svi mi želimo da nas okolina na neki način prizna, da u nama probudi onaj osjećaj da vrijedimo, da i od nas nešto zavisi. Kad okolina to ne uradi, onda moramo sami sebe hvaliti, a nema čovjeka koji se ne može nečim pohvaliti.

Kad iskusiš neku nesreću onda počneš da razmišljaš o razlozima koji su doveli do te nesreće, u tom razmišljanju ponovo "proživljavaš" i nesreću i ono što joj je prethodilo, javljaju se i pozitivne i negativne emocije, uviđaš gdje si pogriješio, gdje si pametno postupio, pa na kraju svega toga izađeš pametniji i rasterećeniji, na neki način doživiš oslobođenje, pročiščenje, tj. "luksusznim" rječnikom rečeno 8-) :D , doživiš katarzu. Znači nesreća može biti i pozitivna stvar, ali pod uslovom da na nju gledaš kao na nešto što se desilo s nekim razlogom, i ako za to nesreću ne okrivljuješ nikoga, ni Boga, ni "đavola" , ni ljude a ni sebe. Može se učiti i na tuđim greškama, ali ipak većina nas "uči" tek onda kad se nama neka nesreća desi.

Ja nisam religiozan, u smislu da pripadam nekoj vjerskoj zajednici, ali vjerujem u Boga, u "višu silu, višu inteligenciju, i vjerujem da nam On može pomoći, ako vidi da se mi trudimo da sami sebi pomognemo :)
Tebi je molitva uslišena, svaki novi dan koji osvane je nova šansa, iskoristi dan na najbolji način, uradi nešto pozitivno za sebe, a uzdaj se i u Boga, jer On može činiti čuda, nešto što se kosi sa logikom i zdravim razumom, ono što je nama nemoguće Njemu nije. Kad nas razum "ubijedi" da nešto ne možemo, onda se sjetimo da ima neko i moćniji od našeg razuma, da nam On može pomoći i kad nam razum "ubije" svaku nadu, i zato dobro ga je imati za prijatelja :)

Ko zna, možda nekad i popijemu kafu zajedno, ako ne bude kijamet do tada :evil: :D Šalim se, nisam ja iz Sarajeva, ja sam iz Tuzle 8-) :D a gdje ću biti kad ti navratiš u Sarajevo, to samo Bog zna.

"Mirno more" ti želim, a i ako se nekad ustalasa znaš kako ćeš postupiti, imaš iskustvo i sa takvim situacijama .
Pozdrav :)
laneni10

#332 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by laneni10 »

Bio sam prije par dana u Tuzli, ja sam ti inace iz jednog sela na Majevici, tako da ce biti prilike da se upoznamo.

Javicu ti se porukom pa cemo se vidjet negdje u gradu, do tada pozdrav i svako dobro ti zelim :)
citadela

#333 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by citadela »

quarterback wrote:
kenzo wrote:desava se i meni da pomislim na neku osobu predosjetim nesto..a onda je par minuta nakon toga vidim...to mi se vise puta desilo...

....dalje(pazi sad ovo), sanjam da sam budan(a mozda i jesam budan) i da nesto nije u redu, hocu da ustanem iz kreveta, ali mi neka sila to ne dopusta, i ta ista sila me dize par centimetara u visinu...onda se odjednom probudimm, najezio se sav od straha...
jel i iko dozivio nesto slicno..ovo mi se prije par puta desilo i nije nimalo prijatno..znaci kako god pokusavao ustati iz kreveta, ne mogu se pomjeritim, jer jednostavno neka sila me kontrolise...
to je jako cesta pojava, svjestan si svega oko sebe ali si nepokretan i ma koliko se trudio da se pomjeris - ne mozes, iskustvo je zastrasujuce medjutim kako rekoh malo je osoba koje ga nisu dozivjele, medicina nije moja struka ali postoji medicinsko objasnjenje toga, na zalost davno sam citao pa sam zaboravio, proguglaj malo, ne radi se ni o kakvim svemircima

ps
meni se desilo vise puta dok sam bio mladji
Ovo kako on opisa ova iskustva odgovara tzv hipnagognim fenomenima --fenomenima koji se javljaju pri prelazu iz stanja budnosti u san ili obratno, a ukljucuju svasta nesto: paraliza sna/spavanja, hipnagogne halucinacije, lucidni san, cak i "vantjelesna iskustva" i dr.. Obicno se o njima govori u sklopu katapleksije, ali javljaju se i izolovano.

Paraliza spavanja --obicno neposredno nakon budjenja, kratkotrajna totalna paraliza. Ove tzv hipnagogne halucinacije -vrlo zive vizuelne ili slusne halucinacije -obicno se javljaju neposredno pred usnivanje, ali mogu da se jave i neposredno nakon budjenja uz paralizu ---i stvarno se opisuju se kao vrlo zastrasujuce :-D --

Opis ukocenosti i odsustvo kontrole nad sobom nakon budjenja moze se pripisati paralizi spavanja, a osjecaj levitacije --halucinacijama i to je to.. :lol:

Eto, ako te zanima vise o tome progooglaj, a i zanimljivo je. Patofiziologije (mislim da je uzrok prekid REM faze, pa ostajes u njoj, bez obzira na "budjenje"), terapije i drugih detalja oko ovih fenomena se uopce ne sjecam, a nemam vremena sad citati o tome, pa se ovdje pravit pametan, je l` :D Znaci, nema veze sa "neobjasnjivim stvarima" --iako se skroz malo zna o pozadini ovih fenomena
SundanceKid

#334 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by SundanceKid »

Meni se isto to desilo makar 5-6 puta. Upravo tako, pokusavam se ustati, ali ne mogu, pokusavam se derati, dozvat nekoga u kuci, ali ne mogu da pustim glas....bas tako, ko da me neka sila kontrolise. To je bas strasno iskustvo, uzasno, vrlo tesko za opisati nekome ko to nije dozivio. Ja ne vjerujem u bilo kakve paranormalne stvari, strogo sam covjek od nauke, ali par puta sam u noci bio ubijedjen da me je nesto tako drzalo, obuzelo. Jednom me iz sve te muke koju sam prozivljavo u snu probudio uzasan zvuk lupetanja, suskanja u sobi. Sanjam da me nesto obuzima, ubijedjen sam da je nesto tu, i onda me jos probudi neki uzasan zvuk, nesto proleti pored mene, malo bljesnu i zasuska...i gledam u mrak sobe, ne mogu da se dozovem i skontam sta je... Upalim svjetlo, i vidim da je poster koji imam na vratima (preko cijelih vrata) spao, valjda od propuha...e reko bem ti, hajd sto se s dusom rastajem u snu, nego jos i to da se potrefi bas tad da padne, i onaj zvuk papira velikog kako suska dok pada...uhhh.. Sutra sam ga zalijepio opet sa 16 metara ljepila...

Uglavnom, nakon takvih iskustava obicno se probudim ko bez duse, i sjednem popit casu vode, treba mi pola sata-sat da dodjem sebi i opet legnem spavati...
markioni
Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar

#335 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by markioni »

ako neko zeli neka proba sljedeci "eksperiment" koji sam slucajno otkrio prije par godina. napominjem da je isti kod dvoje prijatelja kojima sam predlozio da ga provedu na sebi dao iste rezultate kao i kod mene. nista komplikovano ni specijalno:
jednog popodneva sam kao sto inace volim krenuo da malo odspavam . dok sam lezao na krevetu bio sam prilicno opusten bez ikakvih misli u glavi ...znaci nesto kao mala meditacija. i onda mi na pamet padne iz valjda dosade heh da uradim sljedece: zamislim sebe kako stojim u hodniku , pored ulaznih vrata, ali gledajuci se iz treceg lica . vazno je napomenuti da dok to zamisljam moram biti svejstan i okoline i sto vise detalja koji me okuruzuju u tom hodniku/prostoriji. hodnik je poprilicno udaljen od moje sobe jer se radi o malo vecem stanu tako da svakome preporucujem da dok zamislja sebe neka se zamislja na sto vecoj udaljenosti od realne fizicke prisutnosti u kojoj se nalazi. ukratko stvar je sljedeca...kada sebe gledate "sa strane" morate biti kako da kazem; u punoj svijesti sta radite ali isto tako je bitno da ste svjesni da lezite na krevetu , tj. morate biti u nekom medzu prostoru misli tj. na dva mjesta u isto vrijeme. (nadam se da je ovo jasno :) ) zatim isti taj "lik sebe" zamislite kako krece prema vasoj sobi laganim koracima i priblizava se...kada ta razdaljina postane sve manja i manja u mislima otvorite vrata svoje sobe i zamislite kako vase drugo ja ulazi u sobu i u tom trenutku zamislite da gledate sebe kojeg lezi na tom krevetu u toj sobi. dajte sebi par sekundi dobre koncentracije i fokusa i probajte se uziviti maximalno u tu ulogu "posmatraca". ono sto se meni desilo prvi put je da sam iz tog "zen" stanja presao u takav napad panike i straha da je to bio sou zivi :) naravno odmah sam se digao iz kreveta i razbudio a sljedecih par minuta dolazio sebi heh. obadvojica prijatelja koje sam spomenuo na pocetku su istu stvar dozivjeli.
po meni ovo je neki nacin autohipnoze ili neceg slicnog. probao sam stvar jos jednom i isto se desilo. eto nadam se da nisam smorio sa ovim postom ali ovo provjereno "radi" :)
hAruNN990

#336 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by hAruNN990 »

Jako zanimljiva tema , slabo ikad išta pišem, ali evo da se i ja priključim :)

Ovo je priča moje mame kada je bila djevojčica...

Bila je jaka zima 60-tih (napadao snijeg na metar i višak visine) ... ona je bila u kući sa svojom mamom na selu , a otac joj je bio na na službenom putu...

Uglavnom počelo se smrkavat i zajedno su sjedili u omanjoj prostoriji , gdje je bio mali prozorčić koji je gledao u bašću
I tako su oni ostalo malo više budni čekajući da se vrati kući njen otac...
Prolazili su sati kad odjednom njena mama užasnuta povika i pokazujuči prstom u prozorčić "gledaj" ...
Pojavila se silueta nekog čovjeka na prozorčiću a onda i lice koje je gledalo pravo u njih, tako više puta dok ga nisu vriskom otjerali.

Kada se njen otac vratio kući , ispričali su mu sve i zajedno su čekali da svane , da prijave žandarima...

Ali kada su ustali i otišli u bašću - nije bilo nikakvih tragova u snijegu , a bio je metar i više visine...
moskri_loco_pajdoman

#337 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by moskri_loco_pajdoman »

Bilo je prije tih stvorenja što se pokazuju, pričao meni otac.
Suzie Q

#338 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Suzie Q »

markionijevo iskustvo me podsjetilo na nešto što mi se dogodilo prije nekoliko godina.

imala sam dugu vezu s momkom koji živi vani, to je bila zaista velika ljubav s obje strane, živjeli smo zajedno neko vrijeme i bili smo nevjerojatno povezani još dugo nakon prekida. kad smo prekinuli ja sam se danima ujutro budila s njegovim mirisom na sebi, kao da smo spavali jedno pored drugog. čak me i njegova mama jedan dan srela i kad je osjetila miris pitala je li sigurno nema više ništa među nama.

uglavnom, otputovala sam u drugi grad gdje sam započela fax i bili smo zaista kilometrima udaljeni, pošto se nismo rastali u najboljim okolnostima nismo imali nikakav kontakt niti je on imao moj broj telefona. možda mjesec dana od mog dolaska u novi grad, ležala sam popodne na kauču i bila u nekom polusnu, niti sam spavala niti sam bila skroz budna. odjednom je on ušao u sobu i došao do mene, poljubio me u obraz i otišao. to je bilo tako stvarno da sam odmah ustala i počela ga tražiti po stanu a poljubac sam osjećala na obrazu kao da se zaista dogodio.

nekoliko dana kasnije me je zvala njegova mama i rekla da on ima ozbiljnih problema. ja sam to jednostavno znala nakon ovog doživljaja.

slično se dogodilo par godina kasnije, trebalo mi je zaista dugo da se oporavim od te veze a oduvijek sam u odličnim odnosima s njegovom obitelji. jednu večer sam sanjala njega kako mi govori da mu je cura trudna ali da je ne voli kao mene i da je neće oženiti ali će živjeti zajedno. probudila sam se sva u suzama.
mjesec dana nakon toga njegova me je sestra nazvala i rekla da moram nešto znati ali oni ne znaju kako da mi kažu - da je njegova djevojka trudna ali se neće vjenčati. rekla sam da znam već sve. on sada ima već i drugo dijete ali još uvijek nisu vjenčani.
Kinaski

#339 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Kinaski »

Suzie Q wrote:markionijevo iskustvo me podsjetilo na nešto što mi se dogodilo prije nekoliko godina.

imala sam dugu vezu s momkom koji živi vani, to je bila zaista velika ljubav s obje strane, živjeli smo zajedno neko vrijeme i bili smo nevjerojatno povezani još dugo nakon prekida. kad smo prekinuli ja sam se danima ujutro budila s njegovim mirisom na sebi, kao da smo spavali jedno pored drugog. čak me i njegova mama jedan dan srela i kad je osjetila miris pitala je li sigurno nema više ništa među nama.

uglavnom, otputovala sam u drugi grad gdje sam započela fax i bili smo zaista kilometrima udaljeni, pošto se nismo rastali u najboljim okolnostima nismo imali nikakav kontakt niti je on imao moj broj telefona. možda mjesec dana od mog dolaska u novi grad, ležala sam popodne na kauču i bila u nekom polusnu, niti sam spavala niti sam bila skroz budna. odjednom je on ušao u sobu i došao do mene, poljubio me u obraz i otišao. to je bilo tako stvarno da sam odmah ustala i počela ga tražiti po stanu a poljubac sam osjećala na obrazu kao da se zaista dogodio.

nekoliko dana kasnije me je zvala njegova mama i rekla da on ima ozbiljnih problema. ja sam to jednostavno znala nakon ovog doživljaja.

slično se dogodilo par godina kasnije, trebalo mi je zaista dugo da se oporavim od te veze a oduvijek sam u odličnim odnosima s njegovom obitelji. jednu večer sam sanjala njega kako mi govori da mu je cura trudna ali da je ne voli kao mene i da je neće oženiti ali će živjeti zajedno. probudila sam se sva u suzama.
mjesec dana nakon toga njegova me je sestra nazvala i rekla da moram nešto znati ali oni ne znaju kako da mi kažu - da je njegova djevojka trudna ali se neće vjenčati. rekla sam da znam već sve. on sada ima već i drugo dijete ali još uvijek nisu vjenčani.
Hahhaha odvadi malo zivota ti
Modest Musorgski

#340 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Modest Musorgski »

Prije otprilike 3 godine ugledah NLO :D
citadela

#341 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by citadela »

187 wrote:
Suzie Q wrote:
Hahhaha odvadi malo zivota ti
:lol: Neka ba ..

Sta se ovdje ustvari podrazumijeva pod "neobjasnjive stvari"? Mislim, recimo ljudi sa paranoidnom sizofrenijom bi imali mnogo sta da ovdje napisu o svojim itekako "neobjasnjivim" iskustvima.

U smislu u kojem se ovdje govori o neobjasnjivim stvarima i sta se ovdje pod tim misli, postoji ustvari samo jedna neobjasnjiva stvar --mozak, a sve ostale "neobjasnjive stvari" (u tom fonu) samo proizilaze iz nje.

Nema cuda, osim jednog

Image

:mrgreen:
Great Cornholio

#342 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Great Cornholio »

citadela wrote:
Nema cuda, osim jednog

Image

:mrgreen:
Mozak i nije neko veliko čudo, čudo je to kako to da spoj hemijskih elemenata, a to mozak u osnovi jeste, može da razmišlja i osjeća, a građen je od hemijskih elemenata koji te čudne moći nemaju :?

Ima još čuda, jedno od njih je, npr. otkud je došla tačka iz koje je( po teoriji "Big bang") nastao svemir :?
quarterback

#343 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by quarterback »

Modest Musorgski wrote:Prije otprilike 3 godine ugledah NLO :D
a odakle se sada javljas ? :D
Modest Musorgski

#344 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Planet Zemlja :evil:
winnetou_

#346 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by winnetou_ »

Modest Musorgski wrote:btw upravo se desio jeben zemljotres :shock:

http://www.emsc-csem.org/Earthquake/ear ... ?id=279673

Uh dobro je znaci bio je,meni se ne cini kod mene da je bio tako jeben koliko me je sjebo:),sjedim ovdje i citam o ovim neobjasnjivim stvarima bas se udubio kad mi se poce tresti soba,tako da sam se posteno usro...da ti ne napisa da je zemljotres do sad bi ja bio vec lud ...odo zapalit jednu da dodjem sebi :shock:
Modest Musorgski

#347 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

i jos jedan

http://www.emsc-csem.org/Earthquake/ear ... ?id=279676

prvi M 4.5 drugi 4.2 nije toliko jeben, mislim nije se nista srusilo ali je posteno zatreslo. da ne prepadam raju plaho :D

Image
jutarnja zvijezda

#348 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by jutarnja zvijezda »

Modest Musorgski wrote:i jos jedan

http://www.emsc-csem.org/Earthquake/ear ... ?id=279676

prvi M 4.5 drugi 4.2 nije toliko jeben, mislim nije se nista srusilo ali je posteno zatreslo. da ne prepadam raju plaho :D

Image

trenutno sam daleko od kuce (holandija),ali mi je kcer sa djecom i sestra u sarajevu ,pa sam se oduzela od straha.da li sam dobro shvatila ,da je epicentar bio u sarajevu ??????? molim te ako si jos tu ,odgovori mi.
jutarnja zvijezda

#350 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by jutarnja zvijezda »

dita von teese wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/bih-pogo ... /120728001#
Evo vijesti. Nije bio epicentar u Sarajevu.

hvala puno .a i procitala sam ,valjda ce se smiriti .hvala jos jednom.
Post Reply