Neko nešto ovdje zaobilazi istinu. Ja nisam ni u čiju kuću/stan ušao, a da domaćin drži svoju sliku uramljenu još dok je živ. Kasnije kada domaćin umre, e slika sam vidio, pa i sam držim tako neke slike umrlih iz obitelji.Dzontra Volta wrote:plejka2 wrote:jaran mi pada evo mjesec dana sve na po jednom paru za velke pare na kladionici i stalno kaze pa kako![]()
eto nije da se meni desilo nego njemu al isto ti je to.![]()
![]()
i ja sam imao slicna iskustva
NEdavno sam citao u novinama kako su negdje u Sarajevu, mati i kcer, kupile novu mtelovu karticu i onda su dobivale cudne pozive iz svih krajeva svijeta, a svaki broj je valjda pocinjao sa 666... I one isto tako su izjavile da, prije nego sto ce im umrijeti muz/otac, da se na njegovoj slici, okacenoj na zid, pojavio natpis smrt crvenim slovima i pojavilo se na lampi nekakvo slovu![]()
da li su vam se desavale neobjasnjive stvari
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#26 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari
- Janjicar
#27 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari
Evo ovo je ziva istina!
Covjek koji je po noci priblizavao se groblju (kraj puta se nalazi) i umislio je sebi vec da ce mu se nesto desiti i kada je prolazio cuo je neku buku kako lancu pucaju i odjekuje
Odmah je stvorio sebi neku sliku kako umrli ustaju iz grobova vezani lancima itd. te pobjegao sav blijed
Kasnije se saznalo da je to bio samo pas koji je kod nekog se otrgnuo iz kolibe sa lancima te je slucajno tada protrcao putem.
Inace ja sve nadnaravne stvari gledam iz religioznog ugla, te mislim da onaj koji vjeruje u Boga zna da iza svega toga stoji On.
Covjek koji je po noci priblizavao se groblju (kraj puta se nalazi) i umislio je sebi vec da ce mu se nesto desiti i kada je prolazio cuo je neku buku kako lancu pucaju i odjekuje
Odmah je stvorio sebi neku sliku kako umrli ustaju iz grobova vezani lancima itd. te pobjegao sav blijed
Kasnije se saznalo da je to bio samo pas koji je kod nekog se otrgnuo iz kolibe sa lancima te je slucajno tada protrcao putem.
Inace ja sve nadnaravne stvari gledam iz religioznog ugla, te mislim da onaj koji vjeruje u Boga zna da iza svega toga stoji On.
-
klixober
#28 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari
Za sve postoje racionalna objašnjenja.
Ja sam nedavno čuo jak prasak u susjednoj sobi, kada sam došao da vdim šta je, našao sam stakleni svijećnjak raspolovljen na mjestu gdje inače stoji, sam od sebe raspuknut. Neki bi vjerovatno tražili paranormalnu pojavu u tome, ali pošto je svijećnjak stajao iznad radijatora i pored prozora, sasvim je logično zaključiti da je promjena temperature toplo-hladno dovela do raspuknuća stakla.
Ili npr., redovno mi pucaju sijalice u stanu. Ne pregore, nego pucaju. Neki bi opet tražili paranormalno u tome umjesto objašnjenja da su stare instalacije i da sijalice pucaju zbog naglih promjena napona.
Ja sam nedavno čuo jak prasak u susjednoj sobi, kada sam došao da vdim šta je, našao sam stakleni svijećnjak raspolovljen na mjestu gdje inače stoji, sam od sebe raspuknut. Neki bi vjerovatno tražili paranormalnu pojavu u tome, ali pošto je svijećnjak stajao iznad radijatora i pored prozora, sasvim je logično zaključiti da je promjena temperature toplo-hladno dovela do raspuknuća stakla.
Ili npr., redovno mi pucaju sijalice u stanu. Ne pregore, nego pucaju. Neki bi opet tražili paranormalno u tome umjesto objašnjenja da su stare instalacije i da sijalice pucaju zbog naglih promjena napona.
- altgr
#29 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari
Cvrsto vjerujem da postoje svjetovi koji mi ljudi ne vidimo i da je svima isti Stvoritelj. Mislim da smo mi pocasceni sto to sve ne vidimo pa trebamo zatraziti pomoc od Boga da nas spasi i sacuva od onoga sto vidimo i od onoga sto ne vidimo.
Svidja mi se tema.
Svidja mi se tema.
- 4m3l
#30 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari
samo da zabiljezim pa cu sutra citati, ne smijem sada

- nOrMaLaC
#31 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari
Nakon dugog nagovaranja, muž je odveo ženu na prvu partiju golfa u njenom životu, i što je bilo očekivano njen prvi udarac je završio u prozoru predivne kuće u blizini golf igrališta. Muž je poludio.
- “Upozorio sam te da budeš oprezna, sad ćemo morati otići tamo, izvinuti se i platiti štetu na prozoru.”
I tako je par otišao do kuće i pokucao na vrata. Iznutra se začuo ugodan glas.
- “Uđite.”
Kad su ušli imali su šta vidjeti, ne samo da je prozor bio razbijen, i staklo posvuda po podu, nego se razbila i predivna antikna vaza. Na naslonjaču je ležao mlađi muškarac.
- “Da li ste vi par koji je razbio prozor?”
- “Da, gospodine, strašno nam je žao.”
- “Oh, nije se potrebno izvinjavati, zapravo, ja sam Vam vrlo zahvalan. Vidite, ja sam duh i bio sam zarobljen u toj vazi više od 1000 godina. Sad kad ste me oslobodili, mogu Vam ispuniti tri želje. Ako vam ne smeta svakome bih ispunio po jednu želju, a zadnju bih ostavio za sebe.”
- “Oh, to je odlično.” kaže muž. Razmislio je na trenutak i rekao.
- “Želim milion dolara svake godine do kraja moga života.”
- “Nema problema” rekao je duh, “to je najmanje što mogu učiniti, uz to garantiram Vam dug i zdrav život. A sad vi gospođo, što vi želite?”
- “Želim ogromnu kuću sa slugama u svakoj državi na svijetu.” kaže ona.
- “Računajte da je sređeno” kaže duh. “I ne samo to, vaš dom će uvijek biti siguran od požara, provalnika i drugih prirodnih katastrofa.”
- “A sada,” kažu muž i žena zajedno, “koja je tvoja želja?”
- “Pa dobro, kako sam bio zarobljen više od tisuću godina, moja želja je da se poseksam sa Vašom ženom.”
Muž pogleda ženu i kaže.
- “Pa draga, znaš da smo oboje bogati, imamo sve te kuće, što kažeš?”
Ona je razmišljala trenutak i rekla.
- “Znaš, nije mi svejedno, ali s obzirom na sve, mogla bih to podnjeti, ali što je s tobom dragi?”
- “Draga, znaš da te volim.” kaže suprug.
I tako duh i žena otiđu uz stepenice, gdje su proveli ostatak dana uživajući jedno u drugom. Duh je bio nezasitan. Nakon neka tri sata non-stop sexa, duh se okrene i pogleda ženu direktno u oči.
- “Koliko godina imate ti i tvoj muž?” upita.
- “Pa oboje imamo oko 35 godina.” odgovori žena.
- “Bez zajebancije, 35 godina i još oboje vjerujete u duhove?”
- “Upozorio sam te da budeš oprezna, sad ćemo morati otići tamo, izvinuti se i platiti štetu na prozoru.”
I tako je par otišao do kuće i pokucao na vrata. Iznutra se začuo ugodan glas.
- “Uđite.”
Kad su ušli imali su šta vidjeti, ne samo da je prozor bio razbijen, i staklo posvuda po podu, nego se razbila i predivna antikna vaza. Na naslonjaču je ležao mlađi muškarac.
- “Da li ste vi par koji je razbio prozor?”
- “Da, gospodine, strašno nam je žao.”
- “Oh, nije se potrebno izvinjavati, zapravo, ja sam Vam vrlo zahvalan. Vidite, ja sam duh i bio sam zarobljen u toj vazi više od 1000 godina. Sad kad ste me oslobodili, mogu Vam ispuniti tri želje. Ako vam ne smeta svakome bih ispunio po jednu želju, a zadnju bih ostavio za sebe.”
- “Oh, to je odlično.” kaže muž. Razmislio je na trenutak i rekao.
- “Želim milion dolara svake godine do kraja moga života.”
- “Nema problema” rekao je duh, “to je najmanje što mogu učiniti, uz to garantiram Vam dug i zdrav život. A sad vi gospođo, što vi želite?”
- “Želim ogromnu kuću sa slugama u svakoj državi na svijetu.” kaže ona.
- “Računajte da je sređeno” kaže duh. “I ne samo to, vaš dom će uvijek biti siguran od požara, provalnika i drugih prirodnih katastrofa.”
- “A sada,” kažu muž i žena zajedno, “koja je tvoja želja?”
- “Pa dobro, kako sam bio zarobljen više od tisuću godina, moja želja je da se poseksam sa Vašom ženom.”
Muž pogleda ženu i kaže.
- “Pa draga, znaš da smo oboje bogati, imamo sve te kuće, što kažeš?”
Ona je razmišljala trenutak i rekla.
- “Znaš, nije mi svejedno, ali s obzirom na sve, mogla bih to podnjeti, ali što je s tobom dragi?”
- “Draga, znaš da te volim.” kaže suprug.
I tako duh i žena otiđu uz stepenice, gdje su proveli ostatak dana uživajući jedno u drugom. Duh je bio nezasitan. Nakon neka tri sata non-stop sexa, duh se okrene i pogleda ženu direktno u oči.
- “Koliko godina imate ti i tvoj muž?” upita.
- “Pa oboje imamo oko 35 godina.” odgovori žena.
- “Bez zajebancije, 35 godina i još oboje vjerujete u duhove?”
- Obskurni
#32 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari
A da jednostavno zaboravljaš da si uradio nešto a misliš da jesi ?
-
sokkia
#33 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari
u po bjela dana krenem u skolu jer sam bio druga smjena
(drugi srednje)
tek sto sam odmakao od kuce cujem glas svoje majke kako placnim glasom kaze "pozuri sine,zakasnices"
znao sam da je otisla to jutro u grad ali u prvi mah pomislim da se nesto desilo i da se vratila kuci.
osvrnem se ,razgledam, zovem al ne vidim nikog i nista.
onako zbunjen krenem dalje i kad sam stigao u grad sretnem je na ulici i pitam od kada je u gradu.
"pa od jutros"rece mi.
i nista se posebno nije desilo , ali sam milion odsto siguran da sam cuo taj glas i ni do dan danas mi nije jasno sta je to bilo.
tek sto sam odmakao od kuce cujem glas svoje majke kako placnim glasom kaze "pozuri sine,zakasnices"
znao sam da je otisla to jutro u grad ali u prvi mah pomislim da se nesto desilo i da se vratila kuci.
osvrnem se ,razgledam, zovem al ne vidim nikog i nista.
onako zbunjen krenem dalje i kad sam stigao u grad sretnem je na ulici i pitam od kada je u gradu.
"pa od jutros"rece mi.
i nista se posebno nije desilo , ali sam milion odsto siguran da sam cuo taj glas i ni do dan danas mi nije jasno sta je to bilo.
- Filter
-
nookey
#35 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari
A što se tiče neobjašnjivih stvari, jedna mi sad odmah pada na pamet.
Prije nekih 6 godina, malo prije nego mi je nana umrla, u noći kad je mrtva tišina u zidovima se čulo kao neko pucketanje, kao crv kad uđe u drvo, samo što se radilo o zidovima. Naime niko to nije uzimao ni za šta ozbiljno, da bi nakon što je nana preselila, jedna osoba nam ispričala da je to ustvari neki životni sat, koji otkucava u svakoj kući, samo što se nekad čuje a nekad ne. I kad on dođe do vrata, neko će umrijeti...
I gle čuda fakat se taj zvuk na par dana prije nanine smrti pomjerio iz zidova u vrata!!!
Prije nekih 6 godina, malo prije nego mi je nana umrla, u noći kad je mrtva tišina u zidovima se čulo kao neko pucketanje, kao crv kad uđe u drvo, samo što se radilo o zidovima. Naime niko to nije uzimao ni za šta ozbiljno, da bi nakon što je nana preselila, jedna osoba nam ispričala da je to ustvari neki životni sat, koji otkucava u svakoj kući, samo što se nekad čuje a nekad ne. I kad on dođe do vrata, neko će umrijeti...
I gle čuda fakat se taj zvuk na par dana prije nanine smrti pomjerio iz zidova u vrata!!!
- likce
#36 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari
Ja ponekad u sumrak,nikad po danu, vidim cudne ljude,nekad u sesirima,nakada u nekim bijelim haljama,na jos cudnijim mjestima npr.na krovu,na drvetu,na rijeci,na nekom balkonu,ali uvijek na nekom mjestu tesko fizicki dostiznom,tako da nemogu nikada otici na to mjesto a da ne skrenem pogled s te pozicije,tako da uvijek sumnjam da mi je nekako umakao,da mi ga je uhvatiti da mu se mame naj... ,da razbijem sebi iluziju!
Ma sve je to u ljudskoj glavi,umisljamo sami sebi,ja sam svjestan da mi je ovaj pratioc samo u glavi,obicna iluzija,ali eto opet idem da ga uhvatim
!
Ma sve je to u ljudskoj glavi,umisljamo sami sebi,ja sam svjestan da mi je ovaj pratioc samo u glavi,obicna iluzija,ali eto opet idem da ga uhvatim
-
miki27A
#37 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari
Kod mene u sobi macka ODBIJA da predje preko jednog odredjenog dijela sobe. Kad je natjeram ipak da sidje tu (najcesce je na stolu,ili kaucu samo da ne ide preko poda) zagleda se u neku tacku, kao da vidi nesto sto ni ja ni sestra ne mozemo da vidimo...
Onda u istoj toj sobi sestrin kompjuter koji je na sleep modu (uspava se monitor) se odjednom sam od sebe upali na log in (nekad i macka pomakne mis, pa je to OK) ali nekad u pola noci kad macka nije ni blizu kompjutera, a ni u sobi. Ja dodjem, kliknem opet sleep, dok sam dosla do kreveta komp opet upaljen...
Meni je zanimljivo da se sestra isprepada kad joj kazem da su to ili baka, dedo ili amidza (sve troje umrli u kuci) pa nas onako posjecuju...
Onda u istoj toj sobi sestrin kompjuter koji je na sleep modu (uspava se monitor) se odjednom sam od sebe upali na log in (nekad i macka pomakne mis, pa je to OK) ali nekad u pola noci kad macka nije ni blizu kompjutera, a ni u sobi. Ja dodjem, kliknem opet sleep, dok sam dosla do kreveta komp opet upaljen...
Meni je zanimljivo da se sestra isprepada kad joj kazem da su to ili baka, dedo ili amidza (sve troje umrli u kuci) pa nas onako posjecuju...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#38 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari
Sigurno da postoje.altgr wrote:Cvrsto vjerujem da postoje svjetovi koji mi ljudi ne vidimo i da je svima isti Stvoritelj. Mislim da smo mi pocasceni sto to sve ne vidimo pa trebamo zatraziti pomoc od Boga da nas spasi i sacuva od onoga sto vidimo i od onoga sto ne vidimo.
Svidja mi se tema.
- Obskurni
-
Melami
#40 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari
djevojka/zena ne trazi ovdje objasnjenja na vjerskoj osnovi, vec ih je cula i samo je to napomenula da je to ne zanima, tj da ne vjeruje u to, sta god.
Uglavnm, svi kazu da ne vjeruju u to, a ustvari vjeruju samo ih je toliko strah toga da to ne mogu priznati.
Svi ce reci,''ne vjerujem u to'' sve dok se to njima ne desi.
Jedino objasnjenje i jeste na vjerskoj osnovi koje mozes dobiti, sta hoces, na fizickoj osnovi ili sta? kako su svi satovi stali u isto vrijeme, jesi li to u sve stavila baterije u isto vrijeme pa se u isto vrijeme i potrosile ili ??
I samo da dodam, da sam cuo stvari i stvari o tome, i def mislim da to postoji i da je JEdino objasnjenje na religioznoj osnovi, uglavnom svaka religija to tumaci na svoj nacin al je u sustini to isto.
Uglavnm, svi kazu da ne vjeruju u to, a ustvari vjeruju samo ih je toliko strah toga da to ne mogu priznati.
Svi ce reci,''ne vjerujem u to'' sve dok se to njima ne desi.
Jedino objasnjenje i jeste na vjerskoj osnovi koje mozes dobiti, sta hoces, na fizickoj osnovi ili sta? kako su svi satovi stali u isto vrijeme, jesi li to u sve stavila baterije u isto vrijeme pa se u isto vrijeme i potrosile ili ??
I samo da dodam, da sam cuo stvari i stvari o tome, i def mislim da to postoji i da je JEdino objasnjenje na religioznoj osnovi, uglavnom svaka religija to tumaci na svoj nacin al je u sustini to isto.
-
Melami
#41 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari
Meni cuko nece d aprodje ispred TV nikad, a razlog tome je jer je vidio drugog cuku da se tu pokakio i nikad to nije zaborviomiki27A wrote:Kod mene u sobi macka ODBIJA da predje preko jednog odredjenog dijela sobe. Kad je natjeram ipak da sidje tu (najcesce je na stolu,ili kaucu samo da ne ide preko poda) zagleda se u neku tacku, kao da vidi nesto sto ni ja ni sestra ne mozemo da vidimo...
Vjerujem da ce ti svako, ko ostavlja kompjuter na sleep potvrditi da se komp sam upali po nekad. to se i meni desavalo.
- amortizer
#42 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari
A ono dok su bili mladi i lijepi, na vjencanju?PipiDugaDevetka wrote:Neko nešto ovdje zaobilazi istinu. Ja nisam ni u čiju kuću/stan ušao, a da domaćin drži svoju sliku uramljenu još dok je živ. Kasnije kada domaćin umre, e slika sam vidio, pa i sam držim tako neke slike umrlih iz obitelji.Dzontra Volta wrote:plejka2 wrote:jaran mi pada evo mjesec dana sve na po jednom paru za velke pare na kladionici i stalno kaze pa kako![]()
eto nije da se meni desilo nego njemu al isto ti je to.![]()
![]()
i ja sam imao slicna iskustva
NEdavno sam citao u novinama kako su negdje u Sarajevu, mati i kcer, kupile novu mtelovu karticu i onda su dobivale cudne pozive iz svih krajeva svijeta, a svaki broj je valjda pocinjao sa 666... I one isto tako su izjavile da, prije nego sto ce im umrijeti muz/otac, da se na njegovoj slici, okacenoj na zid, pojavio natpis smrt crvenim slovima i pojavilo se na lampi nekakvo slovu![]()
Vidio si garant!
- amortizer
#43 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari
promjena temperature toplo-hladno dovela do raspuknuća stakla +90 pa onda -60 ?klixober wrote:Za sve postoje racionalna objašnjenja.
stare instalacije i da sijalice pucaju zbog naglih promjena napona.
-
Ripicipi
#44 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari
A tebi je racionalno objasnjenje da su to duhovi, sejtani itd.??amortizer wrote:promjena temperature toplo-hladno dovela do raspuknuća stakla +90 pa onda -60 ?klixober wrote:Za sve postoje racionalna objašnjenja.
- jutarnja zvijezda
#45 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari
cak mi ni rodjeni sin ne vjeruje da je to moguce ,pa me cesto pita "dodje li ti tata"?.naravno cuje on tad "svoje" ,ali njemu pravo smijesno.ja gasim komp. na shut down ,ali uvijek se u isto vrijeme palio i tv
.iznad mene stanuje komsinica kojoj je u ratu muz ubijen pamovim metkom na podu dnevne sobe .bilo je zaista prestrasno.
.njoj se tv redovno gasio sam od sebe.naravno zvala je majstorE ,ali kvara nema. tada je kupila novi tv LCD,nadajuci se da ce sada biti sve u redu.na zalost i taj se gasi ,dok ona lijepo ne zamoli gladsno da je pusti da s mirom gleda emisiju.tada prestaje do sutra dan .
.nastavicu kasnije ,stizu mi neki gosti .u zdravlje. 
- Obskurni
#46 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari
A da provjere instalacije majstori ?
- amortizer
#47 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari
Ma jok, ali ovi odgovori su....potres_mozga wrote:A tebi je racionalno objasnjenje da su to duhovi, sejtani itd.??amortizer wrote:promjena temperature toplo-hladno dovela do raspuknuća stakla +90 pa onda -60 ?klixober wrote:Za sve postoje racionalna objašnjenja.
Procitaj lijepo, radi se o svijecnjaku, staklo predvidjeno za vecu temp. Skontaj koliko brzo se mora promjena desiti i koliko stepeni da dodje do "pucanja"!
Drugo.... HV
-
klixober
#48 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari
Noću nema grijanja, tik uz prozor (strujanje zraka) je mogla biti jako niska temperatura. Po danu, odmah iznad radijatora, mogla je biti dosta visoka temperatura. Napreži tako mjesecima tokom zime i dobijaš logičan zaključak šta je dovelo do raspuknuća stakla.amortizer wrote: Ma jok, ali ovi odgovori su....
Procitaj lijepo, radi se o svijecnjaku, staklo predvidjeno za vecu temp. Skontaj koliko brzo se mora promjena desiti i koliko stepeni da dodje do "pucanja"!
Drugo.... HV
-
hAZNADAR
#49 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari
Rado bih ti odgovorio ali mi je prethodni post nekim cudom nestao, a znam da sam ga napisao i da nije bio nimalo uvredljiv ili of topic. Neobjasnjivo zar ne, ocito da postoje vise sile i da se nikad nezna.Obskurni wrote:A da jednostavno zaboravljaš da si uradio nešto a misliš da jesi ?
-
drekalica28
#50 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari
Ja sam magnet za ove stvari.
Od sjena, zvukova, glasova pa do kablova koji po više puta fino bivaju ištekani iz zida na moje oči...ništa me više ne čudi.
Od sjena, zvukova, glasova pa do kablova koji po više puta fino bivaju ištekani iz zida na moje oči...ništa me više ne čudi.