da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
BadBoy

#201 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by BadBoy »

Za sve one što su nekoga sanjali pa ih onda SLUČAJNO sretnu sutradan ili neki drugi dan:

http://www.damninteresting.com/the-baad ... henomenon/
respo

#202 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by respo »

ja svaku noc slucajno sanjam pse i svaki dan ih sretnem :D

za sve postoji objasnjenje samo je nama ili nelogicno ili nedokucivo ili jednostavno koincidencija

jedno LJETO gledam na tv-u kako covjek od skija pravi ogradu
izadjem i vozim se tramvajem gledajuci kroz prozor vidim lik nosi skije na +40

jeli to neki znak ili jednostavno slucajnost?
fatamorgana

#203 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by fatamorgana »

Ma više od neobjašnjivih meni se ponekad dešavaju nespojive stvari ....
Partizzanka

#204 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Partizzanka »

Meni se osim pojave da nekoga sanjam ili pomislim bez ikakvog posebnog razloga na neku osobu - ta osoba javi ili je sretnem naredni dan. Jedino sto sam sanjala dedu da je umro, i on je fakat umro dan dva kasnije, to mi je jedino strasno sto se desilo u zivotu.

Medjutim mom se tati desilo nesto neobicno kada je bio mali, bili su kod nane u posjeti a njena je kuca bila u blizini groblja i po starinski par njih je spavalo na podu na dusecima (tata, njegov brat i brat njihove mame) i tata se probudio nekad u noci i vidio je da na vrata sobe ulazi neko, ali je vidio samo noge do koljena i taj neko, noge sta vec, prosao je pored njega i nestao
on je naravno ko dijete sve ujutro svima ispricao i svi mu se smijali, samo nana rekla da prouci nesto
drugu noc opet se probudio i sada vidio tijelo do iznad struka - ali sutradan nije nikome nista rekao
treci dan i brat njegove mame ujutro je ispricao sav isprepadan da je vidio da je u sobu usla curica i prosla pored njih i nestala, tata ju je isto vidio

brat je u ratu sa rajom dozivao duhove i dozvali su duha naseg rahmetli dede, koji je rekao da ide kuci i da cuva sestru i da ce sve biti dobro - pitali su naravno hocemo li ostati zivi rat je to 1993godd
a za jednu je curu rekao (ona je tada otisla kuci ranije) da ce joj brat dozivjeti nesrecu uskoro i da ce joj otac poginuti, brat joj to nikada nije rekao a stvarno nedugo nakon toga obje su se stvari desile :(
Great Cornholio

#205 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Great Cornholio »

Samo se vi šalite, ali ovo je živa istina :run:

Sjedili jednom tako ljudi u kafani i pili, kad tako jedan započe priču o priviđenjima, tj. prikazama koje su ljudi viđali kad su kasno naveče prolazili pored lokalnog mezarja, a jedan, već u vidno pripitom stanju ustade i reče: - "Ma kakve prikaze, kavi bakrači, to su sve izmišljotine, odoh sad pit na mezarju da dokažem da tamo ničega nema".
I tako, uze on flašu rakije u ruku i pravac mezarje. Bilo je negdje oko 1 sat iza ponoći.
Ne prođe ni pola sata kad on sav prstravljen, blijed k'o krpa, utrča u kafanu, i kad se malo smirio i sjeo za sto upitaše ga drugovi šta se desilo:
-Šutite, kad mi srce ne puče od straha. Idem ja tako kroz mezarje kad nekakva nena ide prema meni i nosi naramak drva . Kad je došla do mene ja je upitam šta tako kasno radi na mezarju, a ona mi dogovori kako je izašla da nakupi malo suhadi za potpalu.
" Pa zar u ova doba, i zar nema ko mlađi da ti pomogne" - pitam ja nju
-"Nema, sama živim, a šta ti radiš u ovo doba na mezarju?"- upita ona mene
- Ma, jarani mi pričali da se nešto priviđa na mezarju, a ja ne vjerujem u te gluposti, pa sam odlučio da se sam uvjerim i dokažem im da su te priče čista budaljaštinja"
a- a ona će meni "Jest, istina je to, i meni se priviđalo dok sam bila živa" :run:
plejka2

#206 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by plejka2 »

citam ova desavanja :D ma to je nista sta se meni desilo veceras :roll:
otvorim cesmu u kujini kad ono voda poce da curi :shock:
nemrem bilivit :razz:
Great Cornholio

#207 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

plejka2 wrote:citam ova desavanja :D ma to je nista sta se meni desilo veceras :roll:
otvorim cesmu u kujini kad ono voda poce da curi :shock:
nemrem bilivit :razz:
Imaš česmu u kuhinji :shock: :lol:

Ona gore priča je zafrkancija, PRIKAZE NE POSTOJE, može postojati neki vid paranormalne aktivnosti, ali ne vjerujem da takve aktivnosti mogu vršiti duše umrlih. Ja lično vjerujem da mi imamo dušu, ali duša ne može funkcionisati bez tijela, a pošto na Zemlji nema nekih rezervnih tijela, te duše se mogu aktivirati samo negdje van Zemlje, gdje postoje kopije tijela koja su napustile.
fatamorgana

#208 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by fatamorgana »

Great Cornholio wrote: pošto na Zemlji nema nekih rezervnih tijela, te duše se mogu aktivirati samo negdje van Zemlje, gdje postoje kopije tijela koja su napustile.
Ope' gledaš sci-fi B produkcije, :lol:
Great Cornholio

#209 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

fatamorgana wrote:
Great Cornholio wrote: pošto na Zemlji nema nekih rezervnih tijela, te duše se mogu aktivirati samo negdje van Zemlje, gdje postoje kopije tijela koja su napustile.
Ope' gledaš sci-fi B produkcije, :lol:
Sam sam to smislio 8-) :lol:
Ozbiljno, ja i nadnaravno želim da zamišljam kao nešto izvodljivo :)
Koolin1

#210 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Koolin1 »

neznam... meni se nikada nista neobjasnjivo nije dogodilo, i nevjerujem nikom kad kazu da njima jeste...
Melami

#211 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Melami »

Nisam nikad volio horor filmove gledati al nakon sto sam ovdje vidio video od filma paranormal activity morao sm to pogledao. U onu zenu fkt usao djavo :( Jesul ono originalni snimci ili? Mislim na prvi dio, pretpostavljam ostala 3 da su samo napravljena na osnovu toga, da nisu istiniti snimci?
Melami

#212 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Melami »

Koolin1 wrote:neznam... meni se nikada nista neobjasnjivo nije dogodilo, i nevjerujem nikom kad kazu da njima jeste...
vjerovaces kad ti se desi.
Aurora_25

#213 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Aurora_25 »

Uvijek sam mrzila horore. Neki me djavo natjera da pogledam "The Fourth Kind", i otad, kad pomislim na njeg, pokrivam se ko malo dijete po glavi. :zoka:
moa

#214 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by moa »

zaradim milju mjesecno trosim dvije... ovo je meni neobjasnjivo i to iz mjeseca u mjesec
Cecilija

#215 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Cecilija »

trala_la wrote:moj bivsi zivi u mom studenstkom domu...ne srecemo se nikad...
ali kad god ga sanjam, sretnem ga, na ulazu, liftu..na hodniku...ali uvijek..
i taman kad je ono predvece, i kontam se hm,,,sanjala ga,a nisam danas srela, vidim ga...
Ovo se i meni dešava. Ako sanjam ružno momka, obično da je neka svađa u snu, neće da se javi na telefon ili drugo šta što mene natjera u bijes i pretvori mi san u noćnu moru...nema šanse da se sutradan ili najkasnije za 2 dana ne posvađam s njim. I pomislim ujutro "evo opet će neka svađa s njim biti" i zaboravim to u toku dana, i kada plane sjetim se naknadno toga sna.

Jednom davno sanjala sam da se muškarac u kojega sam bila zaljubljena pomirio sa bivšom ženom s kojom je bio u svađi. Ja sutra na posao kada kažu:"Hej jesi čula, XY i YX se pomirili"?

Mislim da zaljubljenost užasno senzibilizira sve osjete, izoštravaju se neka čula koja drijemaju inače...ja znam da posjedujem tada ekstrasenzore i baš se slatko nasmijem kada neko kažu "zaljubljeni ne vide prst pred nosom"...kod mene je totalno suprotno! Ovo naravno ne potpada pod natprirodno, to je segment ljudske psihe, još neistražen dovoljno.

Mislim da je ovaj tvoj bivši još dio tvoje duše, priznala ti to ili ne. Inače ga ne bi sanjala.
spacebound

#216 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by spacebound »

Melami wrote:Nisam nikad volio horor filmove gledati al nakon sto sam ovdje vidio video od filma paranormal activity morao sm to pogledao. U onu zenu fkt usao djavo :( Jesul ono originalni snimci ili? Mislim na prvi dio, pretpostavljam ostala 3 da su samo napravljena na osnovu toga, da nisu istiniti snimci?
:run: Ma ne spominji,noćima poslije tog filma nisam smjela spavat,bukvalno bi mi se u neka doba oči same sklopile,ja ih zatvorit nisam smjela :shock: 2 godine nisam smjela horor pogledat ponovo.
Kažu da je po istinitom događaju i da je porodica ustupila snimke za snimanje filma, a da su originalni snimci u policijskoj stanici u San Dijegu(smajli koji vrišti iz petnih žila)
Melami

#217 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Melami »

spacebound wrote:
Melami wrote:Nisam nikad volio horor filmove gledati al nakon sto sam ovdje vidio video od filma paranormal activity morao sm to pogledao. U onu zenu fkt usao djavo :( Jesul ono originalni snimci ili? Mislim na prvi dio, pretpostavljam ostala 3 da su samo napravljena na osnovu toga, da nisu istiniti snimci?
:run: Ma ne spominji,noćima poslije tog filma nisam smjela spavat,bukvalno bi mi se u neka doba oči same sklopile,ja ih zatvorit nisam smjela :shock: 2 godine nisam smjela horor pogledat ponovo.
Kažu da je po istinitom događaju i da je porodica ustupila snimke za snimanje filma, a da su originalni snimci u policijskoj stanici u San Dijegu(smajli koji vrišti iz petnih žila)
Ma ja sam mislio da je cijeli fiml napravljen od originalnih snimaka, nisam skonto da je samo film napravljen na osnovu originalnih snimaka inace ne bi ni gledao. Pogledao sam odmah danas drugi dio i evo treci gledam trenutno. Kad sam vidio u drugom filmu iste glumce skonto sam da nisu originalni snimci. I nisam se nesto posebno isprepado jer sam poznavao osobe koje su imale slicnih problema i upoznat sam sa tim. OPOP idem sad gledati treci dio.
Kinaski

#218 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Kinaski »

Jasta jasta , snimano iz perspektive djavola
neki

#219 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by neki »

spacebound wrote:
:lol: :lol:
Nisu orginalni snimci, nit ih je porodica ustupila, zato sto ni ne postoje, niti se to dogodilo. Reditelj je snimio film u svojoj kuci..
Jedino neobjasnjivo u tom filmu je sto ga je snimio sa budzetom od 15 000 $ a zaradio 150 miliona $ :-)
spacebound

#220 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by spacebound »

neki wrote:
spacebound wrote:
:lol: :lol:
Nisu orginalni snimci, nit ih je porodica ustupila, zato sto ni ne postoje, niti se to dogodilo. Reditelj je snimio film u svojoj kuci..
Jedino neobjasnjivo u tom filmu je sto ga je snimio sa budzetom od 15 000 $ a zaradio 150 miliona $ :-)
Pa nisU to originalni snimci,nego su film snmili po originalnim snimcima u režiserovoj kući.Na kraju filma piše da se zahvaljuju porodicama od ono dvoje(zaboravila sam im imena,mislim Micah i Kate,nisam sigurna)i da su pravi snimci u policiji SD.
neki

#221 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by neki »

Ne znam sta pise ali je cijela prica izmisljena, kao i u ostalim dijelovima, kao i u The Fourth Kind, Blair Witch Project itd.. Malo proguglas i saznas detalje, to sto oni napisu je navlakusa za praznovjerne mase
Fauja Singh

#222 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Fauja Singh »

spacebound wrote: Pa nisU to originalni snimci,nego su film snmili po originalnim snimcima u režiserovoj kući.Na kraju filma piše da se zahvaljuju porodicama od ono dvoje(zaboravila sam im imena,mislim Micah i Kate,nisam sigurna)i da su pravi snimci u policiji SD.
Marketinski trik, isto je pisalo i na kraju filma "PROJEKT VJESTICA IZ BLAIRA" , na prvu sam povjerovao da su mozda fakat privatni snimci, ali nidze veze, film film :)
spacebound

#223 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by spacebound »

Šta ću kad sam naivna :roll:
FreakyStyley

#224 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by FreakyStyley »

Ko sve danas ima pristup internetu...

ljudi vjeruju u duhove, djavole, sejtane, sihre, prikaze...

Image
Melami

#225 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Melami »

Glupost, pogledao i treci dio i nista posebno, sva tri filma ista 95%.
Post Reply