da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Kinaski

#176 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Kinaski »

E sta sam ja nas'o sad da citam . Boze sacuvaj
honky tonk

#177 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by honky tonk »

187 wrote:E sta sam ja nas'o sad da citam . Boze sacuvaj
:lol: :lol:
plejka2

#178 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by plejka2 »

Sada vec mogu zaspat nakon sto sam ispusio cigaru,ugasio a ona dalje nastavila da gori.
Moguce da je samo bilo do cigare ko kad danas svasta mecu unutra....
Nadam se da sam nekima pomogao posto danas sutra prekosutra :D nekog moze isti belaj zadesit.
Arivederči :razz:
piupiu

#180 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by piupiu »

Pa, kao sto zivotinje imaju intuiciju i sposobnost za drugu vrstu percepcije od one na koju smo mi nauceni (pa te njuskaju tamo gdje te nesto boli, ili se sve zivotinje 'evakuiraju' iz podrucja gdje se sprema neka elementarna nepogoda, itd), vjerovatno imamo i mi neke sposobnosti kojih nismo potpuno svjesni.

Da li te sposobnosti ukljucuju prividjanja vampira u ratnim dejstvima, ne znam. :lol: Cini mi se da sam citala puno o upotrebi halucinogenih droga u ovom posljednjem ratu, pa sam sklona pripisati neka od tih prividjanja drugim stvarima. Osim toga, strah je vrlo potentna halucinogena droga. Takodje vjerujem da covjek pod stresom moze iskusiti neke akutne oblike paranoje i sizofrenije. Ali, ne znam, jer nisam bila u centru opisanih dogadjaja ... tako da ... oprostite mi na skepticnosti i nemojte se naci uvrijedjenim. :-D

Da li postoje paralelni svijetovi? Moderna fizika kaze da bi moglo biti. Da li u njima zive ljudi s bijelim sesirima i dugim licima? Ne znam.

Da li je svijest dovoljno objasnjen fenomen? Po mom misljenju nije. Sta to ona sve moze 'pojmiti' i u kojim oblicima, mislim da smo jos daleko od tih saznanja.

Zasto su zene sklonije vjerovanju u paranormlano? Jer su intuitivnije, po mom misljenju. Zasto su intuitivnije? Ne znam.

I, za kraj, da li su mi se desile neobjasnjive stvari? Jesu, te intuitivne, mahom se odnose na smrt dragih i bliskih ljudi.
DaysleepeR

#181 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by DaysleepeR »

jutarnja zvijezda wrote:dragi forumasi ,mislim da mogu i ovo da pitam ,jer je donekle vezano za temu.da li je iko razmisljao o tome ,da je svako ljudsko tijelo u casu smrti ,lakse (cini mi se ,ako se dobro sjecam ,davno sam nesto o tome citala)24g.pokusavala sam to sebi da objasnim ,posljednjim izdahom zraka,ali kapacitet pluca nije isti kod odraslih,djece,krupnijih i ljudi njeznije gradje.eto to su navodno proucavali i "pravi "naucnici,ne samo alternativci ,ali ne znam da je ista zvanicno o tome receno .da li je to ipak dusa ,ma sta se pod tim podrazumijevalo.bas me zanima . :?
naučno dokazano da vazduh koji udahnemo tokom jednog udisaja teži cca. 24 grama. kad umremo izdahnemo i nema udisaja i nema ta 24 grama. duša je mit.
jutarnja zvijezda

#182 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by jutarnja zvijezda »

DaysleepeR wrote:
jutarnja zvijezda wrote:dragi forumasi ,mislim da mogu i ovo da pitam ,jer je donekle vezano za temu.da li je iko razmisljao o tome ,da je svako ljudsko tijelo u casu smrti ,lakse (cini mi se ,ako se dobro sjecam ,davno sam nesto o tome citala)24g.pokusavala sam to sebi da objasnim ,posljednjim izdahom zraka,ali kapacitet pluca nije isti kod odraslih,djece,krupnijih i ljudi njeznije gradje.eto to su navodno proucavali i "pravi "naucnici,ne samo alternativci ,ali ne znam da je ista zvanicno o tome receno .da li je to ipak dusa ,ma sta se pod tim podrazumijevalo.bas me zanima . :?
naučno dokazano da vazduh koji udahnemo tokom jednog udisaja teži cca. 24 grama. kad umremo izdahnemo i nema udisaja i nema ta 24 grama. duša je mit.

ovo je sasvim prihvatljivo objasnjenje.bar za mene .hvala na odgovoru. :)
newklear

#183 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by newklear »

U mene mačka u ratu neće pa neće IKAR konzervu.... umrla od gladi ali neće IKAR... kao da je neki duh u njoj bio

L.e.g

#184 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by L.e.g »

newklear wrote:U mene mačka u ratu neće pa neće IKAR konzervu.... umrla od gladi ali neće IKAR... kao da je neki duh u njoj bio

Te konzerve su inace pravljene u Apple i stavljan je jedan poseban dodatak koji se zove iKarina, a to neke macke vole a neke bas i ne :D
fortaleza

#185 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by fortaleza »

trala_la wrote:moj bivsi zivi u mom studenstkom domu...ne srecemo se nikad...
ali kad god ga sanjam, sretnem ga, na ulazu, liftu..na hodniku...ali uvijek..
i taman kad je ono predvece, i kontam se hm,,,sanjala ga,a nisam danas srela, vidim ga...
I meni se slično događa, kao sanjam ili pomislim na neku osobu, dan kasnije je vidim nakon par mjeseci i slično...

Čitao sam nešto o tome, kao radi se o energijama, privlačnostima... Ronda Bryne je pisala na tu temu u svojoj knjizi "Tajna"... Prouči malo o transurfingu, jednoj metodi koja malo pobliže objašnjava ovakve događaje.
jutarnja zvijezda

#187 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by jutarnja zvijezda »

pokusavam da budem sto otvorenijeg uma za sve pa i ovakve "neobjasnjive" dogadjaje.imam neka licna iskustva ,iskustva mojih prijatelja, a i mnogi (smatram) pametni ljudi se bave proucavanjem istih. dakle ako nesto ne mozemo da vidimo ,opipamo,pomirisemo --itd --to ni ne postoji. :-) a znamo svi ,da takoreci do juce ,nisu "postojale": bakterije,virusi ,heliocentricni sistem ,druge galaksije ,radijacija i milion drugih stvari.zato iskreno mislim da u ovim pojavama ima "NESTO" ,samo sto mi ,za sada ,ne znamo da odgovorimo na pitanja koja vec generacijama milioni ljudi postavljaju i sebi i drugima. ja eto vjerujem da oni koji su nas voljeli i koje smo mi voljeli ,a vise nisu sa nama ,na neki nacin pokusavaju da nam stave do znanja da su tu i da "paze" na nas.mozda glupo :-) mozda djetinjasto ,ali nesumnjivo ---lakse. :)
Obskurni

#188 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Obskurni »

Ma dobro, samo treba povuci granicu između lakšeg nacina da obradiš nešto i stvarnog objašnjenja :D
roki

#189 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by roki »

Počeli ste sjebavati temu naučnim dokazima,opravdanjima itd itsl.Zar nemozete samo postirati svoje cudne dozivljaje.Za 5 stranica ce te se prepucavati ima li Boga ili nema.

Nego.Sjećam se da sam se kao mali jedne noći probudio i čuo kako neko ili nešto doziva moju sestru imenom.Kako bi se roditelji pri spavanju okrenuli na drugu stranu tako bi i stalo dozivanje ali bi opet počelo i tako dobrih 10 minuta kada sam od straha zovnuo mamu (samo da se probudi) da me odvede u WC.
SaPnA

#190 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by SaPnA »

Haj ba pisite nesto, ja bih ali nikada mi se nije nesto tako dogodilo, jeste jednom u polusnu me neki glas probudio, ne sjecam se sta je tacno rekao, ali je bilo veoma jasno kao da je pored mene neko, bio sam sam u kuci :-)
Obskurni

#191 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Obskurni »

http://en.wikipedia.org/wiki/Duncan_Mac ... 8doctor%29
Gledao sam nešto na tvu davno oko toga. Ne radi se samo zraku i težini nego i ostalim gasovima u tijelu :D
No ta težina je izvucena u prosjeku i nije uniformisana. Ideja se tek procula sa filmom 21 grams :D
Kinaski

#192 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Kinaski »

E'o cujem kako djete place negdje u zidu
zahvalan

#193 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by zahvalan »

ja kad vidim dobru macku u gradu sanjam je navece jel to normalno ?

jos sam primjetio da sto vise trosim sve manje i manje para imam?

ovima sto cuju neke glasove preporucujem da se odmore i naspavaju,tako sam se i ja naslusao prica dok sam radio s kolegama nocnu :-D
Gaia

#194 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Gaia »

Sarajmen wrote: P.S.Svijet životinja ima razvijenija čula od svijeta ljudi, oni ih osjete ... :zoka:
nisu njihova cula razvijenija vec su nasa zakrzljala. :)
Obskurni

#195 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Obskurni »

Gaia wrote:
Sarajmen wrote: P.S.Svijet životinja ima razvijenija čula od svijeta ljudi, oni ih osjete ... :zoka:
Prije da su njima više trebala razvijenija cula kako bi prezivjeli :D
SaPnA

#196 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by SaPnA »

hasan salihamidzic i mujdza dali golove :shock:
Gaia

#197 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Gaia »

Obskurni wrote:
Gaia wrote:
Prije da su njima više trebala razvijenija cula kako bi prezivjeli :D
ko bi rek'o! :D
Kinaski

#198 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Kinaski »

Ja gled'o film sestrem' !!!
Gaia

#199 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Gaia »

dobar ti taj filEm! :D
fortaleza

#200 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by fortaleza »

Danas popodne sanjao sam da igraju utakmicu Schalke i Dortmund... Huntelar daje prvi gol i to po zemlji, a na kraju pobjeđuju 4-0. Kad sam se probudio 10 minuta prije početka utakmica bundeslige upalim tv nešto kasnije i vidim igra Schalke i Hertha.. Sjetim se sna i ispričam u kući što sam sanjao kad... Huntelar dadne prvi gol i to po zemlji, svi govore svaka čast kako si pogodio... kad na kraju završi 4-0 za Schalke...

Ne znam, potpuno neobjašnjivo iskustvo, kontam je li ovo vizija bila... majku mu da hoće ponovo pa da odigram koji par iz keca u dvicu, bi dobro bilo... :mrgreen:
Post Reply