da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
krompir i riza

#126 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by krompir i riza »

SaPnA wrote:sjeca li se ko teme "duhovi u kuci" :D tad nije bilo spavanja :lol: :lol:
prič'o mi je krompir o nekakvoj zezanciji, s nekim malim i brašnom po pragovima :lol: moraću ga pitati koja je tema bila :-D
SaPnA

#127 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by SaPnA »

http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php? ... start=1550
evo je :D ispocetka je bilo jezivo ali kasnije se sve svelo na zaje*anciju :D
samojedna

#128 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by samojedna »

Mlogo zanimljiva tema :-D pa da se ukljucim!

Ja sam licno imala jedno jezivo iskustvo isto prilikom prizivanja duhova! Te lude godine kad smo manje vise svi to radili. I prijateljica i ja kao prizivamo duhove, i prizovemo loseg duha :shock:
i kaze meni duh: " nazovi sestru i pitaj je kako je "! Skenjala sam se u zivot, jer sestra je tada bila na poslu(radila je na jednom standu sa suvenirima)! Ja je nazovem sva prestravljena i pitam kako je, a ona kaze: " Ma dobro sam, samo je sada tako jak vjetar puhnuo da mi je oborio stalak sa naocalama i prosuo sve cestitke". Tada sam se kanila prizivanja duhova... neka hvala!
Mjesanac

#129 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Mjesanac »

babyline wrote:jedno vece, bio je bas pun mjesec i nesto cudno, sam tako lose spavala, takoreci ni oka sklopila nisam, u neka doba sam cula nekakve zvukove iz stana, tiho pucketanje kao iz drveta, ormara, zida, kao da neki crvi buse rupice, kao da djetlic kucka po drvetu.... i to je trajalo satima....ko neka lagana skirpa. jedva sam docekala jutro, a i da sam mogla zaspati od tih zvukova koje sam osluskivala i cula nisam se usudila jer me hvatao stah sta li ce se destiti ako zaspim. elem, prava nocna mora. ujutru sa bila happy da je ta noc prosla. ne ponovilo se!
Termiti :) Ja ih znam cuti na vikendici, moj jedini strah je da ne pojedu previse pa mi se krov urusi na mene :D
triforcebih

#130 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by triforcebih »

evo i moje:

naime ovo nije moje iskustvo nego iskustvo mojih roditelja.

jednom prilikom mama mi je ispricala kako u gluho doba noci cuje zvukove iz moje sobe. cesto se to desavalo i svaki put kada bi provirila vidila je, kako ona kaze, " izoblicenog covjeka, sa velikom kosom i mojom odjecom kako igra neku igre gdje upravlja cikom koji nosi samostrijel ( roleplaya )". I kaze ponekad su se culi priguseni seksualni "krikovi".

Nisam znao da li da se osjecam uvrijeđenim, osramocenim ili sta.
Melami

#131 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Melami »

Kao sto vidite moguce je prizivati duhove, al ozbiljno ne bi nikome preporucio. Neki se ljudi ne mogu osloboditi zlog duha kad prizovu. Ne mogu da shvatim ljude koji hoce d a se njima to desi da bi vjeorvaloda to postoji :S
Koshpa

#132 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Koshpa »

juzna_strana wrote:Par mojih prijatelja je sluzilo vojsku u Gorazdu. Spominjali su mi neko strazarsko mjesto na kojem su se desavala prividjenja,istina ne njima licno. Tacne lokacije se ne mogu sjetiti.. 2001-2002 godina.
Moguce da neko od forumasa ima slicne informacije..

Kasarna Siseta strazarsko mjesto br 3, cuo sam za tu pricu i to zenu s djetetom koja se pojavljuje nocu kraj potoka, koji tu tece. Godina 2000.

Elem strazario sam puna 2 mj tu i ja je vala nikad nevidjoh :mrgreen:

Ima prica kada se oslobadjala nisicka visoravan i u toku akcija kada su borci ABIH oslobadjali teritoriju, cetnici su bjezali ko bez glave iako mnogo nadmocniji od nasih boraca, Jedan je uhvacen ziv i kada su mu prisli tj uhvatili ga u rovu on je bio blijed ko krpa i prestravljen. Na pitanje cega se toliko boji kao necemo mu nista nek se ne boji a on je odgovorio ne bojim se ja vas nego onih bijelih. Nakon toga su se vojcnici pogledali i pitali kakvih bijelih on nije mogao dugo vremena da im odgovori od straha na to pitanje. Nakon nekog odredjenog vremena kada je malo dosao sebi, objasnio im je ovim rijecima. " Kada ste krenuli u akciju znali smo da vas nema vise od 300 na nas nekih 800 koliko nas je ukupno tu drzalo linije, medjutim kada ste se poceli priblizavati nasim polozajima iza svakog drveta su se poceli pojavljivati bijeli sa puskama i velikim bijelim bradama, nismo znali da vas ima koliko ima drveca u ovoj sumi.

Eto i od mene jedna pricica

a po meni on je vjerovatno mislio na Dzine :mrgreen:
Melami

#133 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Melami »

Evo kod mene skoro 3h ujutro, sjedim, citam ove strasne prrice, gledam nesto i na netu o tome, ustajem d aoem u wc, okrecem se kad preko oko vidim nesto crno iza mene, na podu :S stade mi srce, kad sam se okreno, ono cuko se istegerio. Odem u vc, otvorena vrata od Wca, ja gledam u ogledalo, kad nesto crno ispred vrata proleti, naravno da sam znao da je opet cuko al me opet trzno pravo.
NightSky

#134 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by NightSky »

Meni se više puta desilo:

1. Gledam televiziju, tv se sam ugasi. Ja na dugme - neće. Probam uključiti svjetlo - neće da se upali. Nakon nekog vremena hoće i tv i svjetlo.
2. Zvoni telefon, zvoni, zvoni, znam da ne umišljam. Dođem do telefona, dignem slušalicu, a ono se čuje tu-tu tu-tu.
3. Zaspim na lijevoj strani kreveta, probudim se na desnoj.
4. Otprilike svakih 2-3 godine sat mi stane, ma neće ni makac, a kad se vrijeme promjera, sat na kompjuteru se pomjeri sam od sebe.

Nemam pojma šta se dešava.
Last edited by NightSky on 27/04/2012 11:36, edited 1 time in total.
Cholina_Lokica

#135 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Cholina_Lokica »

NightSky wrote:Meni se više puta desilo:

1. Gledam televiziju, tv se sam ugasi. Ja na dugme - neće. Probam uključiti svjetlo - neće da se upali. Nakon nekog vremena hoće i tv i svjetlo.
2. Zvoni telefon, zvoni, zvoni, znam da ne umišljam. Dođem do telefona, dignem slušaluicu, a ono se čuje tu-tu tu-tu.
4. Otprilike svakih 2-3 godine sat mi stane, ma neće ni makac, a kad se vrijeme promjera, sat na kompjuteru se pomjeri sam od sebe.

Duh te zeza :D
Melami

#136 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Melami »

2. Zvoni telefon, zvoni, zvoni, znam da ne umišljam. Dođem do telefona, dignem slušalicu, a ono se čuje tu-tu tu-tu.

Ti si ih izgleda pravo navuko. :oops:
amortizer

#137 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by amortizer »

Ovo je samo za Azire i seste kasike!
Kaligrafija

#138 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Kaligrafija »

NightSky wrote:
Ductus Holedocus wrote:cula sam i ja neku pricu da je nesto na groblju bilo sagradjeno i da su sve cudne stvari desavale...ali da me ubijes ne mogu se sjetiti sta,kako :?
Najstariji pravi čovjek Homo habilis je živio prije oko 2,5 miliona godina, Homo sapiens se pojavio prije oko 100.000 godina. Svi ti ljudi koji su živjeli unazad stotina hiljada i miliona godina su negdje pokopani, drugim riječima - ne postoji komadić zemlje gdje neko nije svoje kosti ostavio. Sve što danas postoji sagrađeno je na nečijem grobu.
Vođeno tom logikom, sve bi trebalo biti opsjednuto duhovima.
Ma jarane, ne samo da je sagradjeno , vec smo ih i provozali i sprzili kroz naftu, a i nas ce neko tako... Kad god upalite svoje vozilo, znajte da ste potrosili 20-30 ljudi , zivotinja i ostalog... :lol: :lol: :lol: :lol:
krompir i riza

#139 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by krompir i riza »

što si ba morbidan tako? :lol: :lol:
Kaligrafija

#140 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Kaligrafija »

krompir i riza wrote:što si ba morbidan tako? :lol: :lol:
Pa mnogi ne znaju, da je nafta organskog porijekla , pa da ih prosvijetlim... :lol: :lol: :lol: :lol: Udje u tecnom stanju u rezervoar, na uspuh izadje kao duh... :lol: :lol: :lol: :lol:
NightSky

#141 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by NightSky »

Kaligrafija wrote:
krompir i riza wrote:što si ba morbidan tako? :lol: :lol:
Pa mnogi ne znaju, da je nafta organskog porijekla , pa da ih prosvijetlim... :lol: :lol: :lol: :lol: Udje u tecnom stanju u rezervoar, na uspuh izadje kao duh... :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa, ja, zato nam i jest' ovako, globalno zagrijavanje, pandemije gripe i to. Ograisali na globalnom nivou!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
krompir i riza

#142 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by krompir i riza »

:lol: :lol: :lol: :lol:

haj' uozbiljite se ba, da vam ne prisjedne :evil:
Mjesanac

#143 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Mjesanac »

Bio ja u posjeti sa mamom, njenoj tetki, rahmet joj dusi. I ja kako sam bio dijete tada, ufatio me sejtan i ja namjestim na tvu da se sam ugasi nakon nekog vremena. A tetka tada bila vec dobro stara, i normalno nije se razumila u te fazone. I ja u neko doba primjetim odbrojavanje na tvu. I kad se priblizilo kraju, ja reko vidi ovo tetka i dado joj daljinski. I ja prema tvu i reko ciriba ciribu i ugasi se tv. Tetka u cudu, haman kontala da su neke paranormalne aktivnosti bile u pitanju :lol:
baustelac

#144 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by baustelac »

babyline wrote:jedno vece, bio je bas pun mjesec i nesto cudno, sam tako lose spavala, takoreci ni oka sklopila nisam, u neka doba sam cula nekakve zvukove iz stana, tiho pucketanje kao iz drveta, ormara, zida, kao da neki crvi buse rupice, kao da djetlic kucka po drvetu.... i to je trajalo satima....ko neka lagana skirpa. jedva sam docekala jutro, a i da sam mogla zaspati od tih zvukova koje sam osluskivala i cula nisam se usudila jer me hvatao stah sta li ce se destiti ako zaspim. elem, prava nocna mora. ujutru sa bila happy da je ta noc prosla. ne ponovilo se!
Ma to ti odjeca izlazila iz mode :D
Gaia

#145 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Gaia »

ahh, sta covjek svasta vidi kad ga prpa uhvati. :D
HAVANA

#146 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by HAVANA »

Jesu,88g spuco trip...zlo i naopako. :shock:
HardCore

#147 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by HardCore »

Jel se fkt mogu prizivat duhovi ? Imali ko kakvog iskustva da se sastanemo pa da ih dje nafatamo ?
Ductus Holedocus

#148 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Ductus Holedocus »

HardCore wrote:Jel se fkt mogu prizivat duhovi ? Imali ko kakvog iskustva da se sastanemo pa da ih dje nafatamo ?
proguglaj :D Ja sam sinoc cijelu noc citala o tome:D uglavnom,oni koji su radili to kazu da nikad ne bi vise
a mene ipet zanima :roll:
L.e.g

#149 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by L.e.g »

HardCore wrote:Jel se fkt mogu prizivat duhovi ? Imali ko kakvog iskustva da se sastanemo pa da ih dje nafatamo ?

Ma naravno da mogu, jest problem strasljivom covjeku dozvati duha, sta god susne njemu je duh :-)

A i da moze da se dozove, sta bi nam to duh uradio, kao u zivotu su bili ok, a kad umru odjednom su strasna cudovista:-)
Last edited by L.e.g on 27/04/2012 15:14, edited 1 time in total.
HardCore

#150 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by HardCore »

Ductus Holedocus wrote:
proguglaj :D Ja sam sinoc cijelu noc citala o tome:D uglavnom,oni koji su radili to kazu da nikad ne bi vise
a mene ipet zanima :roll:

Prosvjetili mee, hahahahhah, ako si zainteresovana da prizovemo kakvog javi . ugl. ko god ih je prizivao ostao je zivv, tako da me to i ne plaši :D , mozda maloo -.-'
Post Reply