Da li su vam nasli ukradeni laptop ili telefon?
Moderator: Benq
- skafiskafsnjak
#1 Da li su vam nasli ukradeni laptop ili telefon?
Da li vam je nekada ukradeno nesto od tehnike...a da je policija uspjela naci...
Interesuje me licno iskustvo...
Ako su vam vratili , kako? Telefon preko IMEI ? Laptop preko serijskog ?
- animals
#2 Re: Da li su vam nasli ukradeni laptop ili telefon?
skafiskafsnjak wrote:Da li vam je nekada ukradeno nesto od tehnike...a da je policija uspjela naci...
nema policija vremena da se bavi tim stvarima..
-
febo_acm
#3 Re: Da li su vam nasli ukradeni laptop ili telefon?
Da si im bitan mobitel bi brzo nasli... Laptop vec malo teze. Znam dosta ljudi koji su bili opljackani i nikad im nista nije nadjeno, a ni vraceno. S druge strane znam za slucaj kada su nedavno sinu od jednog guzonje iz BHT ukrali telefon i da mu ga je policija vratila za manje od 2 dana. Uglavnom, ne treba se nadati nicemu kada se nesto ukrade.
- skafiskafsnjak
#4 Re: Da li su vam nasli ukradeni laptop ili telefon?
Drugim rijecima, ako imam vezu,naci ce 
-
febo_acm
- skafiskafsnjak
#6 Re: Da li su vam nasli ukradeni laptop ili telefon?
pa jbg imam lika koji to radi (locira) ahhaahhaahah .febo_acm wrote:Tako nekako
Mooozda ga i nadjem
-
SVITOLINA
#7 Re: Da li su vam nasli ukradeni laptop ili telefon?
skafiskafsnjak wrote:Da li vam je nekada ukradeno nesto od tehnike...a da je policija uspjela naci...
Ti stvarno misliš da oni to traže? Mojoj drugarici oteli telefon, došla policija na lice mjesta i rekli joj da ode u stanicu da prijavi a oni će kao pretražiti sve u tom krugu. Ona odmah otišla u stanicu kad ovi što su joj rekli da će "pretraživati područje" došli prije nje u stanicu i sjede gore.
- skafiskafsnjak
#8 Re: Da li su vam nasli ukradeni laptop ili telefon?
Macku o rep to da ce pretrazivati ...pa nece svakog pretresati ... jedina je sansa da preko IMEI telefona lociraju isti kad se upali .SVITOLINA wrote:skafiskafsnjak wrote:Da li vam je nekada ukradeno nesto od tehnike...a da je policija uspjela naci...
Ti stvarno misliš da oni to traže? Mojoj drugarici oteli telefon, došla policija na lice mjesta i rekli joj da ode u stanicu da prijavi a oni će kao pretražiti sve u tom krugu. Ona odmah otišla u stanicu kad ovi što su joj rekli da će "pretraživati područje" došli prije nje u stanicu i sjede gore.
-
febo_acm
#9 Re: Da li su vam nasli ukradeni laptop ili telefon?
Ma to se oni zezali sa njom... Cuj pretrazivati podrucje 
- Qler
#10 Re: Da li su vam nasli ukradeni laptop ili telefon?
Moj jaran nasao Note 3 na ulici... pokupio ga, koristio mozda mjesec dana, i dosla policija po njega
mobitel naravno od kcerkice nekog tuzioca...
-
SVITOLINA
#11 Re: Da li su vam nasli ukradeni laptop ili telefon?
Ma ne sad bukvalno pretraživati ko u filmovima, nego u smislu da će prohodati, pročešljati lokalne klošare. Ko zna možda su i htjeli ali naišao neko ko nije vezao pojas pa preusmjerili akciju.febo_acm wrote:Ma to se oni zezali sa njom... Cuj pretrazivati podrucje
-
probook
#12 Re: Da li su vam nasli ukradeni laptop ili telefon?
Ja prestao prijavljivati ako ne nesto desi jer vidim da nema "fajde" samo gubim vrijeme. Lomljenje stakla, kradju ovo ono sve sto sam prijavio samo bezveze gubio zivce. Da mi sada nesto ukradu ne bi zvao policiju.
- avaks
#13 Re: Da li su vam nasli ukradeni laptop ili telefon?
Ukradeni telefon se može naći odnosno locirati pomoću IMEI. Policija to radi u saradnji sa operaterom ali za to je potreban sudski nalog.
Ako imaš veze da dobiješ nalog telefon ti mogu naći za par dana, znam 100% jer je od kolegice djetetu ukraden, otišla direktno sudiji (inače je u policiji) i zamolila tako i tako i dobila nalog, telefon vraćen za nekoliko dana. Dok recimo ima slučajeva da ljudima nikada nisu vraćene stvari jer nije bilo osnova, kao nije vam smrtno prijetio niko ili sl. pa nisu nikada ni dobili sudski nalog za lociranje... Kako god, treba se javiti policiji, možda ako se nekada zaplijeni nešto ili nekim pretresom dođe do stvari da vam i vrate navedene, mada je mala vjerovatnoća.
Za laptop nisam siguran mada se ne bih nadao, nažalost.
Sretno u svakom slučaju.
Ako imaš veze da dobiješ nalog telefon ti mogu naći za par dana, znam 100% jer je od kolegice djetetu ukraden, otišla direktno sudiji (inače je u policiji) i zamolila tako i tako i dobila nalog, telefon vraćen za nekoliko dana. Dok recimo ima slučajeva da ljudima nikada nisu vraćene stvari jer nije bilo osnova, kao nije vam smrtno prijetio niko ili sl. pa nisu nikada ni dobili sudski nalog za lociranje... Kako god, treba se javiti policiji, možda ako se nekada zaplijeni nešto ili nekim pretresom dođe do stvari da vam i vrate navedene, mada je mala vjerovatnoća.
Za laptop nisam siguran mada se ne bih nadao, nažalost.
Sretno u svakom slučaju.
- and
- skafiskafsnjak
#15 Re: Da li su vam nasli ukradeni laptop ili telefon?
a brate dragi, dok te ne zadesi, ne razmisljas o tome ....
- and
#16 Re: Da li su vam nasli ukradeni laptop ili telefon?
ma naravno,al eto neko možda i pročita,a besplatno jeskafiskafsnjak wrote:a brate dragi, dok te ne zadesi, ne razmisljas o tome ....
šta ćeš kad se sam moraš boriti
- skafiskafsnjak
#17 Re: Da li su vam nasli ukradeni laptop ili telefon?
Ako kupim novi ili taj vratim, definitivno cu tih sranja instalirati .... jbg
- and
#18 Re: Da li su vam nasli ukradeni laptop ili telefon?
sretno u potrazi.a treba instalirati.ovaj lookout ti očitava broj pa s konkretnim informacijama odeš u policiju i zamoliš da ga nazovu